OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsästyspuku
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 110, 111, 112  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5956

LähetäLähetetty: 13.11.2014 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paddington kirjoitti:
Mutta miksi tämä herättää niin paljon närää, jos joku pärjää sillä maailman huonoimmalla kiinalaispuvulla? Ehkä siksi, että se tonnin" suomalaisesta puuvillasta ja parhaasta suomalaisesta kalvosta" kasaan harsittu viritys hiostaa ja vuotaa ihan samalla tavalla kuin tää satasen kiinalainen pukukin.

Mitä mainontaan tulee, tässä suora lainaus Sastan sivuilta:

"Mehto Pro Camo –takki on Sastan metsästysmalliston uusi lippulaiva. Gore® Optifade® Concealment Ground Forest - kuosilla varustettu takki tekee metsästäjästä myös näkymättömän saaliseläimen silmissä."

Niinkuin jo sanoin tuola aiemmin, jokainen ostaa sen mitä tarvii ja mihin on varaa. Onneksi en uskonut näitä horinoita silloin kun täältä tietoa puvusta etsin. Vaan pidin oman pääni, ostin sen maailman huonoimman puvun, hintaerotuksella sai vielä uuden haulikonkin, ja nyt metsällä kulkeminen maistuu kun on hyvät varusteet.


Laita viestiä, kun olet ostanut seuraavan puvun. Olisi kiva tietää, ostaako joku kaksi jakkijakkia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 13.11.2014 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valitettavan moni ostaa tuollaisen jatkossakin.
Eivät tiedä, eivätkä halua uskoa parempaan..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 13.11.2014 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Goren optifade mainonta on tietenkin höpötystä. Sasta teettää vaatteet virossa, eikä ne saa aivan samaan hintaan niitä kuin jotkus sählääjät kaukoidästä. Ja jos käyttää Goren kalvoja ja kankaita, menee hinnasta iso osa lisenssimaksuina jenkkilään. Etuina on kalvon paremmat arvot ja teipatuissa puvuissa kammiotestattu vedenpitävyys. Rahat takaisin jos vuotaa. Gore WS on taas halvempi, kun sitä ei teippaamattomana tarvitse testata.

Gorea parempiakin kalvoja toki löytyy, mutta tuskin noista nimettömistä halpiskalvoista.

Diggaan itse sastasta, on kotimainen, mutta jäänyt jälkeen vaatesuunnittelussa maailman tasosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kinttu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Lok 2007
Viestejä: 822
Paikkakunta: pohjois pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.11.2014 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kinttu kirjoitti:
Aikanaan ostin (v.2007) piruuttani erätukusta tuon camo puvun, ihan vaan sen vuoksi kun kyseisen firman puvut jaksaa aiheuttaa keskustelua ja vääntöä. Päätin, että kun tämä parjattu puku loppuu ostan sitten sastan. Ja nettijuttujen perusteella ajattelin sen tapahtuvan jo seuraavana syksynä. No nyt se sitten tapahtui. Nimittäin housun persus repesi, toki aivan oma moka. Meinasin että ompelutan persuksen kuntoon, mutta tänään paukku ostosten yhteydessä törmäsin ohittamattomaan tarjoukseen sastan kiutasta. Oli ainoa kappale kyseistä pukua ja hintaa näppi parisataa, joten mukaan lähti. Jahtijakt on edelleen täysin käyttö kunnossa ja ainoo miinus että alkaa olemaan aika kulahtaneen värinen. Minä en ole mikään merkki friikki, mutta täytyy kyllä antaa aika korkeat pisteet tuolle jahtin camo puvulle. On muuten ollut ihan oikeesti kovassa käytössä, pois suljettuna lämpimät ja kuivat kelit, jolloin päällä kalvoton perus armeijan ylijäämä maastopuku. Nyt sitten otan käyttöön tuon sastan. Ensi vaikutelma on ainakin lupaava ja aika näyttää onko maineensa veroinen. Cool



No niin! Nyt kun kiivain jahti on loppunut tältä syksyltä ja metsä reissut harvenevat satunnaisiin jänis/pienpeto hommiin, niin päivitetäämpäs kokemukset tuosta uudesta Sastasta. Kokemukset ovat kyllä erittäin positiiviset. Muutaman kerran sattui oikein kunnon rankkasade kuurokin ja ukko säilyi kuivana, lukuun ottamatta hartioiden lievää kastumista. Tämänkin voisi ehkäistä hupulla, joka pitäisi ERIKSEEN Evil or Very Mad Lisäksi taskut eivät pidä vettä, vaan romut vähäisissä taskuissa kyllä kastuvat. Ehdottomasti parasta tässä puvussa on sen todella nopea kuivuminen, hengittävyys, hiljaisuus ja keveys! Sasta tulee kyllä olemaan päällä tästäkin lähtien erähommissa, noista pienistä miinuksista huolimatta Very Happy
_________________
jokaiselle tulee joskus NOUTAJA
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nilikki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Lok 2007
Viestejä: 162
Paikkakunta: Oulun seutu

LähetäLähetetty: 13.11.2014 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli joskus Erätukun ensimmäinen versio siitä "jätesäkkipuvusta" ja sen jälkeen vannoin että en periaatteestakaan sorru samaan p*****n uudelleen. Sitten tuli Beretan goretex takki ja Swedteamin housut, jotka toimivatkin aivan hyvin, mutta malli ei niissä aivan miellyttänyt. Syksyllä kattelin ja kokeilin Sastaa, Härkilaa ja Swedteamia ja kun ei noistakaan sopivaa kokoa/mallia oikein löytynyt, niin ajelin Retkitukkuun. Köyhyys iski ja sieltä mukaan tarttui tuo Blind-puku. Yllättäen se oli passeli päälle ja aivan tarpeeksi hyvän oloinen verrattuna Erätukun ensimmäisiin malleihin. Mitoitus oli hivenen kummallinen, koko S oli sopiva, kun normaalisti menee L.

Kuumahan tuo on, ainakaan takkia ei tartte pitää yli +10 asteen lämpötilassa, jos vähänkään pitää kävellä. Pääosin tuo on mulla päällä passissa, joten siihen käyttöön aivan sopiva ja maastokuviokin näyttää hyvältä, ainaki ihmissilmään. Alkusyksyn liikkuvaan pyyntiin on sitten itselläkin kevyemmät kamppeet käytössä, silloin ei minun kokemuksen mukaan toimi edes Goretex.

Vettä tuntuu pitävän hyvin, ja pintakäsittelyn voi kai uusia esim. Nikwaxin pesuainekyllästeellä?

Summa summarum, ei tuota voi kenellekään ainoaksi puvuksi suositella, jos on tarkoitus vähänkään liikkua. Nyt mennään tällä ja katotaan miten se kestää.
En kehu, enkä moiti, pikemminkin päinvastoin Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 13.11.2014 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli tuon perusteella maalinnustajalle liian lämmin/hikinen takki.

Kaislakuviolla voisi mennä venehommissa ja tuollaisenaan kalliihkona kalvosadetakkina. Pysyykö tavarat taskuissa sateella kuivina?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nilikki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Lok 2007
Viestejä: 162
Paikkakunta: Oulun seutu

LähetäLähetetty: 13.11.2014 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taskuista ei menny ainakaan mulla vesi läpi, ne on aivan hyvin kosteussuojatut.
Maalinnustustakin on monenlaista, esim. suolla kyttäykseen hyvä puku. Housut on ollu enemmällä käytöllä ja ne ei tietenkään hiosta niin paljoa kuin takki. Märkänä aamuna talsiessa kalvo on hyvä, niin ei ole heti jalat märkänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iiroS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 3864
Paikkakunta: E-Savo

LähetäLähetetty: 13.11.2014 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nilikki kirjoitti:
Maalinnustustakin on monenlaista

Tuohan se aina oman valinnan jokaisella ratkaisee. Itse pyöriskelen pystykorvan kanssa enimmäkseen, toki seisojallakin, ja tärkeimmät kriteerit ovat hyvä istuvuus, hiljaisuus, hengittävyys, Texi-mallissa ehdoton vedenpito ja kohtuullinen hengitys, toimivat taskut eli sopii normi käsimatkatavarat mukaan, ja lisäksi taskut pitää olla turvalliset eli laadukkailla vetoketjuilla ja sellanen muotoilu, että tavara jotenkin pysyy sisällä vaikka jäisi vetari auki. Lisäksi huppu mielellään kiinteänä ja hyvin kauluksen kanssa toimivana, samoin materiaali nopeasti kuivuvaa. Aluspukeutuminenhan on aina yhtä tärkeää kuin ulkokuosikin, varsinkin pidemmällä jotoksella alusten toimivuus vain korostuu.

Yhdellä puvulla minä en pärjää enkä edes yritäkään, toimivin asuste joka hommaan parantaa aina lopputulosta.
_________________
Annan toisten mä talletella suuret setelit...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
andes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2009
Viestejä: 1078
Paikkakunta: Sodankylä

LähetäLähetetty: 30.12.2014 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tarviisiin kiireesti erälle.net-raadin asiantuntemusta, että uskaltaa tässä jahtihommia jatkaa! Pitäs nimittäin löytää sellaset mettäkamppeet, joissa oikeasti näyttää mettämieheltä. Luit oikein, NÄYTTÄÄ METTÄMIEHELTÄ. Itellä ei ilmeisesti sellasia kuteita vielä ole;

Tänään oli hieno jänisjahtipäivä 7kk:n ikäsen venakkoajurin kanssa. Koira ajeli mieltä hivelevästi ja olinkin jo pari tuntia passittanu Perunkajärvelle vievän mettätien varrella. Ajo rupes lähenemään ja ootin jäniksen kohta tulevan tien toiselta puolen. Samassa jänis tupsahtikin selän takaa ja pysähty 10m:iin, nostin pyssyn mutta ehti väiski luikkia pusikkoon ja ropsautin Baikalin ainokaisen perään..ei sattunu, vissiin.. Koira tuli kohta tietä pitkin paikalle ja menin pusikkoon usuttamaan sitä jäniksen perään niin selviää tuliko haavakko. Samassa joku auto oli pysähty tielle, sitten rupes siniset valot vilkkumaan ja alkoi kuulua karjuntaa "Tänne sieltä heti ja jätä se ase sinne mettään!!" Sama huuto toistui heti uudelleen, lampsin tielle ihmeissäni että mitä vitt...?? Poliisit tinkaamaan minkä takia olin pusikkoon rynniny karkuun, koitin siinä selitellä että jänistä sinne just ammuin ja koira sitä nyt ajaa niinku kuulette itekkin jos vähän korvia höristätte. Näkyy siellä haulisuihkun jälkikin hangessa jos ette muuten usko.. Kova oli tinkaaminen, mutta vaimeni se kitinä pikkuhiljaa kun aloin tutkasta seurailla mihin koira juoksee..

Hätänumeroon oli tullu soitto joltain kerpeleen kukkahattutätiltä tai -setältä, että mettätien penkalla on jo pari tuntia seissy mies pyssyn kanssa, eikä ole etes mettämiehen vaatteet päällä! Poliisienhan oli sitten muka ollu ihan pakko lähtiä asiaa selvittämään, 20km keskustasta..

Kyllä olis aikoinaan Reinikainen naurahtanu kukkahatulle, että "saahan sitä nyt jänispassissa seistä vaikka pazkasissa navettahaalareissa jos haluaa, ei myö polliisit mitään tyylinvartijoita olla", mutta nykyaikanahan tuo muoti muuttuu yhtenään, niin kertokeepas nyt millaset kuteet sitä pittää olla että mettämiehelle näyttää, ku tuollaset tylsän vihiriät pilkkihaalarit on näköjään jo niiiin last season:



(Löyti se koira sen jäniksen 300m:n ajon jälkeen, ehti vaan syyä puolet, kun aikaa tärväyty miliisien kanssa..)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
jölli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2006
Viestejä: 1434
Paikkakunta: kymenlaakso

LähetäLähetetty: 30.12.2014 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aika surullinen tarina. pakko vaan myötää että seonsemmosta nykyään.
_________________
my name is El Muerte
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pirulainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 1077

LähetäLähetetty: 31.12.2014 00:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan tuo nyt enemmän kuin perrseestä... luulis että jossain Rollon korkeudella ollaan sentään mettämiehiä nähty enemmän kuin urbaanietelässä.Shocked Shocked

Mitenkähän tuommosesta vois tehä tutkintapyynnön perättömästä ilmiannosta tai menetetystä riistan arvosta, paljonkos se jäneksen valtionhinta nykyään on.
Tainnu olla joku vttumainen naapuri tms.


Osta oranssi karvalakki tai laita oranssi hirviliivi päälle, loppuu epäilyt.

Tai sitten rölliä turkishaalarin päälle ja maastoutuu huolellisemmin. Wink
_________________
Vapaan miehen oikeus on kusta luontoon -Veikko Huovinen-

-Marlinisti-Jouskaripelle-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 31.12.2014 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Andes: Mistä tuollaiset kunnon kintaat olet hommannut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 31.12.2014 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:
Gore WS on taas halvempi, kun sitä ei teippaamattomana tarvitse testata.


WindStopper (WS) ei ole vedenpitävä kalvo, minkä takia sitä ei teipata.

Itse hommasin pari kuukautta sitten eVent-kalvollisen takin, joka värien puolesta käypi metästyskäyttöön, ainakin maalinnun pyyntiin. Kangas ei kahise juurikaan verrattuna vanhaan gore-takkiin. Tähän mennessä takista ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Kuvan värit on lähellä totuutta; vaaleampi vihreä on kuin loppukesän koivu ja tummempi männynhavu.

http://www.cotswoldoutdoor.com/fi/rab-mens-mountain-dru-jacket-11111039
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 31.12.2014 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Goren Windstopper kalvolla on silläkin vedenpitävyys tiettyyn rajaan, tarkat speksit vähän vaikea löytää (kuten muistakin gore kalvoista, löytääkö joku linkkejä?). Paremmin kestää kuitenkin vettä kuin esim. puuvillapolyesteri. Itsellä vesi tulee läpi lähinnä istuttaessa kosteaan, kun sauma vuotaa. Sade ei ole tullut näinä vuosina läpi kankaasta.

Löytyy myös trabaldo merkkinen vihreä event takki, mutta se on jäänyt metsällä käyttämättä kun pintakangas on aika kahiseva.

Löysin tällaisen listan, Toray kalvot ovat nähtävästi kaikkein hengittävimpiä juuri nyt?

screengrab
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
andes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2009
Viestejä: 1078
Paikkakunta: Sodankylä

LähetäLähetetty: 31.12.2014 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pirulainen kirjoitti:

Osta oranssi karvalakki tai laita oranssi hirviliivi päälle, loppuu epäilyt.

Tai sitten rölliä turkishaalarin päälle ja maastoutuu huolellisemmin. Wink


Huomisesta alkaen ei viiti oranssia hirviliiviä käyttää, tulee vielä soitto poliisille, että nyt täällä on hirvipassissa joku salapyytäjä kerta pyyntiaika on jo loppu! Laughing

LG1 kirjoitti:
Andes: Mistä tuollaiset kunnon kintaat olet hommannut?


Saariselän Nesteeltä joku vuosi sitten, johonki kyllä hukkasin ne..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 110, 111, 112  Seuraava
Sivu 37 Yht. 112

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com