OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

JahtiJakt PRO kalvopuku
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
aatu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Elo 2005
Viestejä: 107

LähetäLähetetty: 28.08.2005 23:53    Viestin aihe: hyvä on Vastaa lainaamalla viestiä

mulla on ollut reilu vuoden ja täytyy sano et vettä piettää vaikka jänkiä myöten on ryöminyt passissa.

alku syksystä kannattaa laittaa vain pelkkä fleece päälle niin on hyvä ja sopivan lämmin kulkea.

kannattava ostos kaikinpuolin!
_________________
toiset saa, toiset ei
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Elijas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 211
Paikkakunta: Eteläsuomi

LähetäLähetetty: 29.08.2005 08:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni vanhempi versio puvusta ja olen tyytyväinen pukuun. Kannattaa ottaa huomioon esim. sää kun vetää päälleen ihan minkä tahansa kalvopuvun. Jos lämmintä +10 tai enemmän ja liikkuu paljon niin jokainen kalvopuku aiheuttaa samat ongelmat eli puku ei hengitä kunnolla. Itse kannan mukana normaalia maastopukua. Turha vetää kalvopukua päälle jos sää on hyvä ja tietää, että kävelee päivän aikana monta kilometriä.
Veden pitävyys on mielestäni hyvä jahti puvussa. Teippaan aina lahkeet kumppareihin kiinni, näin pystyy kahlaamaan pienet purot ja lätäköt yli. Sisäpintä ei ole koskaan kastunut tai kosteus tullut läpi vaikka olen ollut "munia myöten " vedessä.
Jokainen voi valita minkä puvun ostaa. Jos on valmis laittamaan alle 200 euroa pukuun, on turha odottaa siltä huippupuvun ominaisuuksia esim.keveys jne.. Kannan kuitenkin pukua päällä mieluummin kuin sadeasua!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 29.08.2005 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri tilasi sunnuntaina, puku tuli torstaina. Kohtalaisen nopeasti.
Laadusta on vaikea mennä sanomaan yhtään mitään kahden päivän sorsareissulta hyvässä säässä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jackmeister
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Elo 2005
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 29.08.2005 12:51    Viestin aihe: lukekaas tuo erätukun jahtipuvun sopivuus kirjotus Vastaa lainaamalla viestiä

..empä suosittele kellekkään näitä pukuja, varsinkaan jos näitä "kylkiäisiä" on tarkotus käyttää... ei ole linjassa koot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.08.2005 16:42    Viestin aihe: Jackmeisterille Vastaa lainaamalla viestiä

Olen itse sellanen nk. normaalikokonen ja käytän joko 48 tai 50 kokoisia kuteita tilanteesta riippuen. Ne mitä minulle on lähetetty erätukusta on olleet ainakin mulle sopivia. Se on pakko sanoa että ne ei ole mitään lämpimän kelin vehkeitä. Jospa ne joskus hoksais tehdä tavallisen maastopuvun kalvollisena. Sitä odotellessa hauskaa syksyä. T.Vilperi
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mol
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Elo 2004
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 29.08.2005 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tilasin, ja tuli viikko sitten. Toimitusaikakin oli yllättäen alle viikko.

Asiallinen asuhan tämä on. Ekstrat paljon laadukkaampia kuin edellisessä, ja pientä evoluutiota tapahtunut itse asussakin. Huppu ja hirvikärpäsverkko ovat tervetulleita lisiä, tosin mitenkä huppu muka pitää hirvikärpäset poissa, kun sen kiinnitys on neppareilla? Sieltä välistähän ne niskaan ryömivät.

Tekninen alusasu on ihan toimiva ja eipä tuossa tunnu eroa olevan ihmeemmin esim. Rukan vastaavaan, jollaista olen käyttänyt skimbaamisessa. Fleece-väliasu on taas peruskamaa, mitenkäs fleece-asun oikeastaan voisi ryssiäkään. Ihan käyttökelpoinen, ei eroa edeltävässä paketissa olleeseen (ainakaan merkittävää sellaista).

Villapaita on ennemminkin neule, niin ohut se on. Sinänsä ihan siisti, armeijahenkinen olkapoletteineen jne. Vähän niinkuin joskus maailmassa intin vihreä lomavillapaita, mutta paljon ohuempi. Sinänsä ihan laadukkaalta vaikuttaa kuitenkin.

Villapaidassa mennään kuitenkin pieleen, koska se toimitetaan samassa koossa, kuin muukin asu. Minulla asun koko on L, samoin alusasu ja fleece. Kun sitä kuitenkin mainostetaan kerrospukeutumiseen näiden kanssa, niin yhtälö ei toimi. Villapaita on auttamatta liian pieni puettavaksi teknisen alusasun ja fleecen päälle, eikä mikään reilu ole muutoinkaan. Jos taas olisin liioitellut kokoani, niin itse asu joka nyt on sopiva, olisi varmaan ollut liian suuri. Villapaita siis pitäisi olla paketissa ehdottomasti kokoa suurempi. Valitin asiasta, ja en ilmeisesti ollut ainoa asian tiimoilta yhteyttä ottanut.

Fleece-takki on peruskamaa, mutta laadukkaamman oloinen kuin edeltävässä versiossa, tosin myös erityyppinen. Edeltävä oli käännettävä (punainen/vihreä), mikä oli kätevä juttu. Tämä on pidempi, veltompi, mutta ihan siisti ja lämmin.

Kynsikkäät ovat ihan hyvät. Omistan useammat, eivätkä nämä ole lainkaan huonommasta päästä. Thinsulate-vuorella, mikä tekee niistä hieman paksuhkot, mutta ihan kelvolliset nämäkin.

Lippis on aivan sama viritys, kuin aiempikin. Minulle hieman liian iso, kun on snadi kuula. Kuminauhalla saa kiristettyä, mutta mieluummin ottaisin kokoa pienemmän, mutta nämä ovat kai one size fits all -tyyppiä.

Huomioliivi on kai ihan sama, mikä edellisessäkin paketissa. Ihan ok. Menee taskuun.

Otsalamppu on otsalamppu, ledeillä toteutettuna. Paristot (3 kpl AAA) eivät kuulu toimitukseen (ja tässä sitten on tingitty, kun kaikki muu tulee "ilmaiseksi"). Antaa tasaisen kivan valon, ja varmaan toimii. Faijallani olen nähnyt tasan samanlaisen. Ei anna niin kirkasta ja kohdennettua valoa kuin polttimo, mutta ihan hyvä tämä on.

Kännykän hätälaturi on tietysti ihan hyvä juttu. En ole edes avannut, mutta laitan asun taskuun varmuuden vuoksi. Turvallisuuttahan se lisää.

Jännä nähdä kuinka tämä asu toimii. DuPontin Teflon on tietysti selvä edistysaskel, saa nähdä minkälainen ero on edelliseen. Edellisessä ei minun käytössäni ollut valittamista. Vanha asu jää nyt pysyvästi saareen, ja uutta pidän mantereella jahdissa.

Vaikuttaa siltä, että rahalleen saa ainakin vastinetta, jos vaikka aito Gore olisikin vielä parempi. Kokemukseni aidosta Gore-Texistä rajoittuvat lasketteluasuun (ja tietysti metsästysjalkineisiin), mutta skimbaus on siinä määrin erilainen laji, olosuhteet ovat erilaiset ja asukin on ratkaisultaan erilainen, ettei vertailu siihen ole oikein mielekästä. Ehkä joskus pitää ostaa aito Gore-Tex metsästysasu, niin sitten voi todeta eron, jos sellaista on.

Olisi kiinnostavaa tietää, mitä muita kalvoja Air-Texin lisäksi VTT testasi tässä mainostetussa testissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
guide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2005
Viestejä: 2097

LähetäLähetetty: 29.08.2005 20:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkäpä villapusero onkin tarkoitettu käytettäväksi after hunting, eli vasta jahdin jälkeisiin hetkiin eli esimerkiksi mökille. Saattaa olla, että paketin kasaaja onkin tiennyt ettei villa liity mitenkään kerrospukeutumiseen. Sehän kosteutta itseensä imevää ja sitä ei pidä missään tapauksessa mennä pukemaan kalvopuvun alle. Sama juttu kalvollisien vaelluskenkien kanssa.Sinne ei kestä laittaa villasukkia jos toivoo jalkojen pysyvän kuivana. Eli tässähän tapauksessa villiksen koko onkin sopiva.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mol
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Elo 2004
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 29.08.2005 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä huomio, voihan näin olla. Kuitenkin, villapaitaa erityisesti mainostettiin, tai käyttötarkoitusta esiteltiin nimenomaan kerrospukeutumiseen soveltuvana teknisen alusasun ja fleece-väliasun kanssa.

Sinänsä yksinään pidettynä, esim. jahdin jälkeisiin hetkiin tai muutoin sellaisenaan, villapusero sopii ihan mainiosti. Se on asiallisen oloinen, ja ainoaksi nähtäväksi jää, kuinka se säilyttää muotonsa. Jotkut omistamani neuleet ovat olleet aluksi siistejä ja "napakoita", mutta venähtäneet sitten riippuviksi säkeiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7475

LähetäLähetetty: 29.08.2005 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

guide kirjoitti:
Lainaus:
ettei villa liity mitenkään kerrospukeutumiseen. Sehän kosteutta itseensä imevää ja sitä ei pidä missään tapauksessa mennä pukemaan kalvopuvun alle.


Ei pidä sotkea villaa ja puuvillaa. Puuvilla, esim T- paita on juuri näitä ei pidä laittaa tuotteita. Ehta villa toimii niin kuin pitääkin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
guide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2005
Viestejä: 2097

LähetäLähetetty: 30.08.2005 07:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä millaisia villatuotteita sinulla mutta minulla ainakin kaikki villatuotteet sellaisia,että imevät kosteutta.Toki villassa se erilaista puuvillaan, että lämmöneristyskyky säilyy jonkinlaisena märkänäkin mutta edelleen sitä mieltä ei liity millään tavalla kerrospukeutumiseen. Kerrospukeutumisen tärkein ominaisuushan on kosteudensiirto kerroksesta toiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16686

LähetäLähetetty: 30.08.2005 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Dxman on oikeilla jäljillä. Tärkeää on se, että ihoa vasten oleva vaate on kuiva ja kosteus on siirrtynyt seuraavaan vaatekerrokseen (ei villa). Villa pitää sitten lämpimänä ja kuorivaate suojaa muuten. Tuo alusasun pitää olla sitten ihon myötäinen, että se kosteus pääsee siirtymään siihen seuraavaan vaatekerrokseen. Kun liikutaan, niin hyvä konsti määritellä sopiva vaatemäärä päälle on se, että paikallaan ollessa on hivenen viileä olo. Kun lähdetään liikkeelle, niin on sopivan lämmin olo. Joku joka liikkuu ammatikseen, niin voi antaa hyviä neuvoja tuosta kerrospukeutumisesta.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JohnR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2004
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 30.08.2005 08:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

guide kirjoitti:
Ehkäpä villapusero onkin tarkoitettu käytettäväksi after hunting, eli vasta jahdin jälkeisiin hetkiin eli esimerkiksi mökille. Saattaa olla, että paketin kasaaja onkin tiennyt ettei villa liity mitenkään kerrospukeutumiseen. Sehän kosteutta itseensä imevää ja sitä ei pidä missään tapauksessa mennä pukemaan kalvopuvun alle. Sama juttu kalvollisien vaelluskenkien kanssa.Sinne ei kestä laittaa villasukkia jos toivoo jalkojen pysyvän kuivana. Eli tässähän tapauksessa villiksen koko onkin sopiva.


Mulla ei mahdu tuon villapaidan alle edes t-paitaa, eli auttamatta on liian pieni.


mol kirjoitti:
DuPontin Teflon on tietysti selvä edistysaskel.


Kotona kun kokeilin Teflooni-pintaa, niin vesi juoksi pois kuin hanhen selästä. Tosin kun vettä tuli kunnolla taivaalta, päällykangas kastui ihan kokonaan, mutta alta pysyin kuivana. Puku kuivui sitten mielestäni aika nopeaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susilauma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2005
Viestejä: 136

LähetäLähetetty: 30.08.2005 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän se siinä varmaan idea onkin. Päällyskangas on mahdollisimman ohut, joten se kastuu ja kuivuu nopeasti. Joten ns. vilun tunnetta ei pääse syntymään.
Eli, jos päällyskangas on paksu, niin sen kuivattamiseen tarvitaan paljon enemmän kehon tuottamaa lämpöenergiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6532

LähetäLähetetty: 30.08.2005 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hypistelin tuota propukua v-loppuna ja ja ...

Jos jollain on vanha airtex niin ei tuota uutta kannata tilalle ostaa saadakseen paremman (rikkinäisen tilalle tietenkin voi ostaa Laughing ). Samanlainen se on. Yhtä painava, nepparit yhtä vakuuttavasti kiinni. Ja vetskarit yhtä luotettavia kuin vanhassakin. Ompelutyö samanlaista eli langanpätkissä löytyy. Sama "nahka" olkapäitten vahvikkeena vai suojana vai "koristeena" vai mikä tuon tarkoitus onkin. No, äkkiä se kulahtaa pois kun heittää repun hartioille.

Tilkkeet; alusasu vaikutti hyvältä materiaalilta. Hikitesti jäi tekemättä. Hanskat olisivat olleet hyvät mutta miksi sormenpäät poikki. Niissä lämpötiloissa joissa noin vankkoja hanskoja oikeasti tarvitsisi, paleltuu kynnet. Käsittämätöntä logiikkaa. Villapaita latvian vai liettuan armeijan ylijäämävarastoa tai vastaavaa. Niin, tehdashan on latviassa vaiko liettuassa, no se ja sama.

Ja sitten se pahin juttu. Tuota samaa pukua saa itävallasta 100 €urolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vesku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 395
Paikkakunta: Eteläinen syrjäseutu

LähetäLähetetty: 30.08.2005 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Linkki siihen paikkaan joka noita satasella myy kiinnostaisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 2 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com