OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvikäristys
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ryynimakkara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2009
Viestejä: 480
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 01.03.2015 00:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommosta puolen kilon lihakönttiä kun pyöräyttää puoli minuuttia mikrossa, niin on jo pehmenny sen verran että on hyvä vuolla. Tuolla konstilla sulatettu, vasan lihasta tehty käristys on jo todella pikaruokaa. Valmistuu samassa ajassa kun potut pehmenee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 01.03.2015 01:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ne silavan käppyrät on hyviä ku pistelee naamariin ennenku ovat ihan karrella
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 01.03.2015 02:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No on. Palijohan ennen tehtiin kastikkeeksi pelekkää sitä ja on pirun hyvvää.
Tuossa ne vaa tahtoo mennä ihan pahviksi ko tarkotus on niistä se kaikki rasva tiristää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1246

LähetäLähetetty: 01.03.2015 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Konttiluun jos sahaa niin sieltä saa kans hyvää rasvaa käryn tekoon (ja potkua Wink )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 24.04.2015 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko niskasta kukaan tehnyt käryä ? Alkaa oleen hirvet syöty, pala niskaa olisi vissiin viimeisenä (jauhelihainnostus on vallannut hirviporukan, jauhelihaa on vielä monta levyä). Luulis tuostakin onnistuvan kun ottaa aikaa kypsytykseen. Lapaa kun vielä oli niin tein kaikki käristeeksi, kävi vaan niin huonosti ettei vaimo ollut koskaan syömässä, lapset kehui ja vaimo oli kade, tarvis tuosta viimeisestä palasta vissiin vielä yrittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 24.04.2015 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi ei kuulu järistyksen tekoon, koska se palaa. Kuu, mieluiten suoliliepeestä, miksei pintakin, ja jos ei muuta ole niin sian läski.

Pakastettu paisti tai lapa on jääkaapissa pari kolme tuntia, sitten vuollaan lastuiksi. Valurautapata kuumennetaan ja sinne kuu, joka saa sulaa. Niiden päälle lihat. Hellan teho täysillä. Kun lihat sulavat ja porisevat niin annetaan olla ilman kantta, hella täydellä teholla, niin kauan, että suurin osa nesteestä on poistunut. Välillä voi käännellä. Sitten tehdään järistys, eli jäljellä jääneessä kuussa käristetään lastut. Hellan tehoa pitää silloin vähentää. Kun lastut on käristyneet, lisätään vesi ja/olut, suola, mustapippuri ja pannaan kansi pataan ja tehoa hellaan, että juuri porisee. Tämän jälkeen tehdään pottumuusi, ja kun se on valmis, niin on käristyskin.

Käristys saattaa olla ainoa ruoka, missä hirvi vetää vertoja porolle. Itse käytän hirvikäristykseen poron kuuta, sitä kun aina saapi, hirven kuu on kortilla.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 24.04.2015 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 25.12.2015 13:41, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 24.04.2015 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

haylone kirjoitti:
Nuuska kirjoitti:

Käristys saattaa olla ainoa ruoka, missä hirvi vetää vertoja porolle. Itse käytän hirvikäristykseen poron kuuta, sitä kun aina saapi, hirven kuu on kortilla.


Ei helev... Shocked


Perustuu 40 vuoden kokemukseen hirvi vs poro Lapissa. Syömäporo merkinomistajalla on eri laatua kuin satunnaisella poron ostajalla, silti sanon, että poro on parasta...
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 24.04.2015 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa mieltä, parempaa se poro on, on vaan sairaan kallista ja sitä tulee hirvijahdista aika vähän (yleensä kuitenkin jonkun verran, jos koirat toimii).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 25.04.2015 06:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com