OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ampuma-ase- ja ampumaratalakia uusiksi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5936

LähetäLähetetty: 02.03.2015 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Ei kestä ajatella sitä tyhmyyden määrää joka ihmiskunnassa velloo. Äänestäjissä ja äänestetyissä.


Tämä on toden totta. Ja tuo Lapintien suustaan päästämä sammakko ei ole edes pahin: kerrankos sitä mäläyttelee tunteen palossa.

Vaan tää on se helmi:
"Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie kirjoitti Turun Sanomissa, että jos jokainen Itämeren yhdeksästä rantavaltiosta vähentäisi päästöjään neljä prosenttia, niin päästöt vähenisivät yhteensä 36 prosenttia ja saastumisongelma poistuisi.

Se vanha sanonta tulee väkisin mieleen: “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Oxenstierna
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 02.03.2015 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Matti Vanhanen: Aselakeja kiristettävä myös Suomessa

Juho Salminen
28.7.2011 16:30|Päivitetty 29.11.2013 14:21

Entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) vaatii, että aselakeja kiristetään Norjan tapahtumien jälkeen myös Suomessa. Vanhanen kirjoittaa asiasta Suomen Kuvalehdessä 30/2011, joka ilmestyy perjantaina 29. heinäkuuta.

”Lakien kiristämisellä ei voida poistaa riskiä, mutta sitä voidaan pienentää. Se olisi osa sivistyneen yhteiskunnan vastareaktiota.”

Vanhasen mukaan Norjan terroriteosta on tehtävä johtopäätöksiä, vaikka ne eivät olekaan helppoja.

”Aina on ollut ihmisiä, jotka ovat kiihkoilleet ja hakeneet yhteiskunnallisia vihollisia”, hän kirjoittaa.

Vanhanen tekee Näkökulma-kirjoituksessaan kolme johtopäätöstä.

Poliisin voimavaroja pitää ohjata tämäntyyppisen rikollisuuden torjuntaan. Tähän kuuluu netin seuraaminen.

Aselakien kiristämisen toinen vaihe on otettava tosissaan. On myös asetyyppejä, jotka pitää voida kategorisesti kieltää.

Julkisten tilojen ja tilaisuuksien turvatoimia pitää kiristää rikkomatta avoimen yhteiskuntamme perusajatusta.

Vanhanen myöntää, että on hyviä perusteita aselakien kiristämistä vastaan.

”Ymmärrän näitä perusteluja, mutta jossain vaiheessa tulee vastaan raja ja se tuli jo koulusurmien kohdalla.”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/matti-vanhanen-aselakeja-kiristettava-myos-suomessa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 02.03.2015 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Matti Vanhanen: Suomessa ja Pohjoismaissa on liikaa aseita

Matti Vanhanen
30.7.2011 09:00

Koulusurmilla ja Norjan tragedialla on valitettavan paljon yhteistä. Tunteeton nuorten ihmisten surmaaminen menee yli inhimillisen ymmärryksen.

Kyseessä on uudenlainen rikollisuus. Kyse on terrorismista, mutta ei sen klassisessa muodossa. Näiden tekojen taustalta puuttuu organisaatio ja verkottuminen.

Teot ovat lähempänä al-Qaidan olemusta, jossa muista erillään toimivan solun muodostaa yksi ihminen, ei ryhmä. Tämä yksi ihminen yllyttää itseään ja toisiaan verkkokeskusteluissa ja alkaa vähitellen itsekin uskoa äärimielipiteisiinsä. He löytävät verkosta yksittäisiä nimimerkkikumppaneita vahvistamaan omia vääristyneitä käsityksiään.

Poliisin tarkastelutapa ainakin vielä alkuviikosta oli se, että Norjan rikoksella ei ole yhtymäkohtia Suomeen. Ei siis ole verkostoa eikä tiedonvaihtoa. Tällaisten yhteyksien etsiminen koulusurmien ja nyt Norjan kohdalla ei tuotakaan tulosta. Mielestäni yhtymäkohtia on vaarallisen paljon. Kyse on uudenlaisesta rikollisuudesta, johon sisältyy ideologista fundamentaalismia.

Toinen Suomen koulusurmaajista oli puhunut yli-ihmisopista. Norjan varttuneemmalla surmaajalla on jo selkeämpi oma näky ja jyrkkä mielipide yhteiskunnallisista aiheista. Hän puhui asianajajansa suulla vallankumouksen tarpeesta.

Norjassa kyse oli yhden ihmisen poliittisesta terrorista, jonka kohteena oli vastuussa oleva hallitus ja sitä tukevan puolueen nuorisoleiri. Mikäli taustalta löytyisi surmaajalle yhteistyökumppani, olisi kyseessä todella vaarallinen liikehdintä demokratiaa vastaan.

Johtopäätökset eivät ole helppoja. Lähtökohdaksi on otettava, että aina on ollut ihmisiä, jotka ovat kiihkoilleet ja hakeneet yhteiskunnallisia vihollisia. Perinteisesti vihaa on haettu muita kulttuureita ja muita maita vastaan. Äärikansallismieliset tunteet ovat tehokkaita ja niiden avulla ihmisiä saa yllytettyä.

Tällaisia ihmisiä elää keskuudessamme. Hommafoorumin ylläpitäjiltä oli oikea ratkaisu sulkea sivusto suruliputuspäivänä. Ylläpitäjät itsekin tunnustivat, että sivujen käyttäjät kiihkoilevat teksteissään.

Koetun terrorin tekee vaaralliseksi se, että on syntynyt toimintamalli, jota seurataan. Koulusurmissa ja Norjan surmissa oli tässäkin suhteessa yhteistä. Maksimaalisen julkisuuden hakeminen on osa toimintamallia.

Itse tekisin kolme johtopäätöstä.

Poliisin voimavaroja on ohjattava tämän uuden rikollisuuden ennaltaehkäisemiseksi. Nettiä seuraamalla on yritettävä löytää riskit. Kyse on hakuammunnasta ja niin sanotusta profiloinnista. Sopivia metodeja kehitetään ympäri maailmaa ja keskeisten palvelujen ylläpitäjät saattaisivat suostua yhteistyöhön ennakkovaroitusjärjestelmien kehittämiseksi – jos olisi järkevä suunnitelma siitä, mitä olisi tehtävissä.

Keskustelin tästä aiheesta aikanaan sekä Microsoftin johdon että Googlen johdon kanssa. Molemmat tiedostivat netin pulmallisen roolin koulusurmiin liittyen.

Toinen johtopäätös on, että aselakien kiristämisen toinen vaihe otetaan tosissaan. Pohjolassa ja Suomessa on nykyään liikaa aseita. On myös asetyyppejä, jotka pitää voida kategorisesti kieltää.

En usko, että Norjan surmaaja olisi kyennyt samaan, mikäli käytössä olisi aseet, joihin joka kerta patruuna pitää jonkinlaisella teknisellä viivytyksellä asettaa. Ja kiellettyjen aseiden luvaton omistaminen pitää kriminalisoida vahvasti: kysehän olisi vakavan rikoksen valmistelusta.

Ampumaurheilussa ja metsästyksessä tarvitaan erilaisia aseita ja tiedän, kuinka paljon on hyviä perusteita aselakien kiristämistä vastaan.

Ymmärrän näitä perusteluja, mutta jossain vaiheessa tulee vastaan raja ja se tuli jo koulusurmien kohdalla. Aselakien uudistus jaettiin kahteen osaan, joista jälkimmäisessä Norjan kokemus on nyt otettava todesta.

Lakien kiristämisellä ei voida poistaa riskiä, mutta sitä voidaan pienentää. Se olisi osa sivistyneen yhteiskunnan vastareaktiota.

Kolmas johtopäätös on vaikein toteuttaa. Miten pitää ryhtyä tehostamaan julkisten tilojen ja tilaisuuksien turvatoimia rikkomatta avoimen yhteiskuntamme perusajatusta?

Oma ymmärrykseni ei riitä sen arvioimiseen, paljonko näiden sairaiden nuorten käsittämättömään toimintaan ovat vaikuttaneet nykyaikaan kuuluvat pelit, elokuvat ja roolimallit, joissa sankari on se, joka räiskii aseellaan eniten toisia ihmisiä. Uskon, että nuoret osaavat hyvin erottaa fiktion todellisuudesta, mutta jos ajatukset sairastuvat, niin pysyvätkö näyttelijöiden roolihahmot enää erillään todellisuudesta?

Uskon sinällään, että joskus nähdään aika, jolloin ihmisen surmaamista ei käytetä viihteen välineenä. Mutta tähän vaikuttaminen olisi aivan liian hidas tapa reagoida koulusurmien ja Norjan surmatyön luomaan ilmiöön. Ilmiö on nyt olemassa ja sitä vastaan on toimittava.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvuoro/matti-vanhanen-suomessa-ja-pohjoismaissa-on-liikaa-aseita/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 02.03.2015 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan siinä jonkin sortin riski että tässä kepun nosteessa Vanhanen pääsee asioihin taas vaikuttamaan. Jos persut ei lähden hallitukseen ja ota heille luontevaa sisäministerin salkkua, niin saattaahan jopa Vanhasesta tulla sisäministeri...

Tää oisi kyllä sinänsä tuon toisen puun asiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 02.03.2015 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jotenkin ei tullut mieleen että olisi samoihin aikoihin useampikin jotain tommosia laukonu, oletin heti että tässä on tuosta Lapintien aivopireuilusta puhe. Vaan pihallahan se on tuo Vanhanenkin. Tai ainakin kovin populistisesti käyttää sanaa. Kyllähän itselataava on lähes sarjatulta jos pulttilukkoon vertaa Wink. Pääministerin sanomana kyllä joko asiantuntematonta tai sitten muutenvaan epäammattimaista. Melko varmaan molempia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5936

LähetäLähetetty: 02.03.2015 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Ja jotenkin ei tullut mieleen että olisi samoihin aikoihin useampikin jotain tommosia laukonu, oletin heti että tässä on tuosta Lapintien aivopireuilusta puhe. Vaan pihallahan se on tuo Vanhanenkin. Tai ainakin kovin populistisesti käyttää sanaa. Kyllähän itselataava on lähes sarjatulta jos pulttilukkoon vertaa Wink. Pääministerin sanomana kyllä joko asiantuntematonta tai sitten muutenvaan epäammattimaista. Melko varmaan molempia.


Vanhanen näytti olevan metsästysasioista ulkona kuin lumiukko heinäkuussa ja sitten sille iski vielä se hätäkakka-reaktio. Aselain lisäksi antoi Lehtomäen häärätä sen !&%¤# kanssa sekä lisänä vaalirahoitus lautakasoineen. Siitä se kepulointien paljastus rahvaalla alkoi ja kepu romahti. Nyt Sipilä on uusi messias ja nostaa kepun uuteen nousuun. Vaan jos kepu saa ne 60 paikkaa Eduskuntaan, niin siellä on 59 vanhaa kepulaista ja ykx Sipilä ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 02.03.2015 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siis 60 kepulaists ml. Sipilä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 05.03.2015 11:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erittäin mielenkiintoiseksi menee. Topicin mukaisen lain käsittely keskeytettiin näköjään tiistaina, eikä täysistunnon päätöstä tehty. Häpeillen täytyy myöntää etten ennen tätä päivää edes vilassut eduskunnan sivuja, koska oletin nuijan kopsahtaneen pöytään, ennenkun kaveri soitti ja kyseli tarkemmin tiedänkö keskeytymisestä jotain. Onko kuitenkin pieni toivo olemassa että koko esitys puretaan? Nyt kandee hallituspuolueita vielä lobata.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 06.03.2015 10:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Erittäin mielenkiintoiseksi menee. Topicin mukaisen lain käsittely keskeytettiin näköjään tiistaina, eikä täysistunnon päätöstä tehty. Häpeillen täytyy myöntää etten ennen tätä päivää edes vilassut eduskunnan sivuja, koska oletin nuijan kopsahtaneen pöytään, ennenkun kaveri soitti ja kyseli tarkemmin tiedänkö keskeytymisestä jotain. Onko kuitenkin pieni toivo olemassa että koko esitys puretaan? Nyt kandee hallituspuolueita vielä lobata.


Lain toinen käsittely jatkuu tänään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 12.06.2015 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee voimaan joulukuun alussa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 12.06.2015 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lopullinen muoto löytynee siis jostain?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 12.06.2015 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eduskunnan sivuilta käsittelyasiakirjoista. Päätettäessä äänestetään kyllä/ei viimeisenä tehdyn valiokunnan mietinnöstä, joka sisältää muutoksen säädöstekstin ja sen tulkintaohjeita. Käytännössä itse säädösteksti on varmaankin useimmiten lähes sellainenaan vireilletulon aloittaneessa hallituksen esityksessä ja valiokunnat ovat valinneet mietintöönsä parhaiten esitystä tukevat näkökannat. Joskus jotain pikkuviilauksia on saatettu tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 12.06.2015 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkohan täällä jossain tiivistettynä pääkohdat, sellaisessa muodossa mitkä voisi olettaa olevan aika lähellä lopullista.

Osaisi alkaa taas kauhistella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tupajumi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2012
Viestejä: 233
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 13.06.2015 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoittaakohan tässä uutisessa tuo "hyväksytty turvakaappi" SIS-hyväksyttyä vai kelpaakohan semmonen ei SIS-hyväksytty?

http://yle.fi/uutiset/uusi_laki_tiukentaa_vaatimuksia_aseiden_sailytyksesta/7194013
_________________
"Yhteiskunnan pahin vihollinen on itsenäisesti ajatteleva yksilö"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 13.06.2015 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tupajumi kirjoitti:
Tarkoittaakohan tässä uutisessa tuo "hyväksytty turvakaappi" SIS-hyväksyttyä vai kelpaakohan semmonen ei SIS-hyväksytty?

http://yle.fi/uutiset/uusi_laki_tiukentaa_vaatimuksia_aseiden_sailytyksesta/7194013


http://forum.eralle.net/viewtopic.php?p=1547570
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Seuraava
Sivu 15 Yht. 20

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com