OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Keskustelua ja vinkkejä kalakukosta.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.03.2015 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äitimuorin kukot ovat aina hävinneet hyvin nopeasti parempiin suihin. Nyt sain äidin pitämään pienimuotoisen kalakukkokurssin
parille intohimoiselle kalakukon ystävälleni. Otin ohjeen talteen ja nyt se on sivuillani kaikkien nautittavana.
Tuolta ohje löytyy myös videon muodossa.

http://www.kettunet.com/kalakukko/


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 21.03.2015 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Äitimuorin kukot ovat aina hävinneet hyvin nopeasti parempiin suihin. Nyt sain äidin pitämään pienimuotoisen kalakukkokurssin
parille intohimoiselle kalakukon ystävälleni. Otin ohjeen talteen ja nyt se on sivuillani kaikkien nautittavana.
Tuolta ohje löytyy myös videon muodossa.


SIKA!!! Tuli tajuton nälkä! Laughing Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1286
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.03.2015 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liikaa vehnää ja aivan väärä malli Twisted Evil
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.03.2015 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten tuolla mainitsinkin... jokaisella tekijällä on se "mualiman paras"... Smile

Ja kun otetaan vielä huomioon savolainen luonne, niin toisten tekeleet, tekemiset ja koirat eivät oo mistään kotosin... Very Happy
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Ekkorre
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Maa 2014
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 04.04.2015 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli maisteltua särkikukkoa. Voin suositella muillekin. Maku oli mainio, eikä kukossa muutenkaan paljon ruotoisuus haittaa. Sen saa sitten kukin päättää itse, onko tuollainen "oikeaa" kalakukkoa, kun ei sisällä muikkua, ahventa tai muuta omaa suosikkia. Hyvää se oli kumminkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.04.2015 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Särki on vaa hiton piikkinen, mut laji jossa ruodot sulaa ni ihan ok kala.

Kuten purkkina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräjorkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2008
Viestejä: 515
Paikkakunta: savon syvämmessä

LähetäLähetetty: 06.04.2015 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuohon kalan tilalle kun laittaa hirvee niin avot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.04.2015 03:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite välttäisin merestä tullutta hirvee, tai joesta tai järvestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 10.04.2015 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipa hyvä ohje foxilla. Paremman mallinen, mitä perinteinen pyöreä kukko. Itsekkin mieluummin leikkelen siivuja kukosta. Meikäläinen ruukaa nylkeä pikku ahvenet...

Olipa hyvää aamupalaksi lämmin kukko. yön oli uunissa. Smile



Viimeinen muokkaaja, kivineva pvm 10.04.2015 16:52, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 10.04.2015 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan mahtavaa... Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 10.04.2015 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen siirtynyt kukonpaistossa leivinuuniin nykyään.
Ensin pähkäilin miten käy kun pintaa ei saakaan ensin ruskistettua kovassa lämmössä ja sitten pistää hautumaan.
Pelo oli turha, ja itseasiassa en kyllä huomaa mitään eroa vaikka koko vaiheen jättääkin pois.
Ainakin tuossa meidän uunissa tahtoi pohjasta kuitenkin tulla kivikova kun kukon jätti yöksi uuniin.
Tämä ratkesi laittamalla pellin alle sähköuunin ritilä, joka nostaa pellin 2-3cm ylemmäs.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 23.05.2015 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä se taas lähtee. Nyt muikkuja - aamulla valmista...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 24.05.2015 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse vähän huijaan ja teen kukon leipävuokaan. En patakukkona sentään, vaan taikina vuokaan reunoilla tietty ja sitten kalat sisään ja suola ja reilusti voisulaa (ei läskiä, kun taloudessa lihan väliin jättävä ruokailija). Kansi kietaistaan normaalisti taikinasta päälle. Ja normaali 275C ruskistus pintaan ja foliossa normaali 6h 120C. Tai tässä uunissa suunnilleen tuo aika tuolla lämpötila-asetuksella. Uunikohtaistahan se on, jos ei oikeaa lämpömittaria käytä uunissa lämpötilan varmistamiseen.

Yksi kiva kikka pitää vielä mainita. Nimittäin kun laittaa kalat (itsellä lähinnä pienet hvenet, joita en suomusta) jäisenä suoraan pakastimesta kukkoon, ei kukko niin helposti puhkea ja sen jälkeen kupli ja räisky nesteitä pihalle, kun sisältö ei kerkeä kiehuvaksi pinnan ruskistamisen aikana. 120C loppukypsytyksessähän ei kiehumista enää tapahdu. Ylipäätään vuokaan tehtynä puhkeaminen ei niin haittaisikaan, kun nesteet pysyy siellä missä pitää. Eivät leviä pitkin peltiä ja mene hukkaan.

Perinteinen muotohan tuolla vuokamenetelmällä ei tule, mutta makuun ei vaikuta ja syöminenkin tapahtuu helposti siivuina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 26.05.2015 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä huijaan vielä enemmän. Kaupassa oli sopivankokoista muikkua niin pyöräytin perinteisen patakukon, ja ihan sähköhellan uuniin. Mietin kyllä olisko tehnyt tuollaisen Ollarin kuvaaman virityksen, pohjahan on monasti paras pala kuoresta, voisihan tuollaisen viritellä pataankin. Nyt oli vaan muuta hommaa niin yritin päästä helpolla ja nopeasti. Mun taikinantekotaidoille oikea kukko on haasteellinen, on tainnut kiekua joka kerta, pitäis vissiin laittaa sitkosempaa jauhoa sekaan, yleensä teen taikinan pelkällä ruisjauholla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 26.05.2015 20:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolmasosa vehnää sekaan ja piiitkä vaivaus auttaa. Tosin silti iteltä puhkeaa aika herkästi. Siksi tuo leipävuoka on ihana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com