OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Majavaruokia

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 24.03.2015 22:22    Viestin aihe: Majavaruokia Vastaa lainaamalla viestiä

Majavareseptiä aina joku kyselee, kevättalvesta tuli valmistettua useallakin tapaa:

-Muhennos. Keittelin ensin parituntia vedessä kokonaisena ja kun lihat irtoaa mukavasti haarukalla raapimalla, niin siitä pannulle. Sitten paistelee, kerman, pippurin, suolan, valkosipulin kera, ja syö pois vaikka perunoiden kanssa. Maistui.

-Kastike, leikkailin lihat irti ja laitoin raakana pannulle, tilkka olutta mausteeksi, kermaa, pippuria, suolaa, creme frenchea , lopussa vähän kreikkalaista jugurttia. Antaa muhia pannulla ainakin tunnin. Maku oli hyvin voimakas ja majavainen, liha edellisitä kiinteämpää, ihan ok, mutta ei suosikki.

-Palapaisti. Edellisestä ylijääneet ”huonommat” lihapalat marinadiin vuorokaudeksi. Sitten oluen ja veden sekaan reiluun nesteeseen syvään uunivuokaan, nestettä varmaan 2l, mukaan pieniä tomatteja, valkosipulin kynsiä, suolaa ja pippuria. Sitten uuniin (minulla varaavaan takkaan) 9h ajaksi. Tuloksena todella mureaa, pehmeää lihaa, teen toistekin. Lisukkeena perunamuusi.

-Ribsit, nehän on vielä 17kg majavalla aika vähäiset, mutta silti; Konjakki, valkosipuli, suola, pippuri, öljy marinadiin pariksi tuntia, ja sitten uuniin reiluun 100c vajaaksi kolmeksi tunniksi. Tuomio: varaa ruokaseuraksi kaveri ja tarpeeksi olutta, ribsit putoaa nopeasti ja maistuu hyvältä (voittaa esim. valkohäntäpeuran vasan ribsit 100-0) ja janottaakin kivasti.

Noin, rikoin varmaan jotain ruuanlaiton sääntöjä, mutta onneksi en tunne niitä.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 807
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 26.03.2015 00:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen verran tuosta majavan pureskelusta - Majavajahti kun osuu yleensä keväälle, niin moni mieltää talven yli ruokalauttaa järsineen majavan lihan maun karskiksi. Syksyinen majava on omien havaintojen mukaan keväistä majavaa maukkaampi, kun syä lehtipuiden lisäksi runsaasti myös tuoreita kasveja. Kannattaapi kokeilla, jos keväällä niitattu majava ei oo maistunut edes yllä mainittujen reseptien avulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 27.03.2015 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on varmaan totta, tosin syksymajava on vähän harvinaisempi saalis, tuppaa liikkuminen menemään niin pimeään ja muutenkin massejahti on kevätiltoina parhaimmillaan.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com