Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 08.04.2015 17:15 Viestin aihe: Kalaruokia |
|
|
Täällä kun tuntuu olevan tosi paljon haukiruokien ystäviä, niin tässä yksi. Meillä lapset on ainakin tällä tavalla tehtynä syöneet hyvin, eilen jopa tuli pyyntö tehdä tälle päivää. Ei paljon kehtaa kaupasta hakea kalapuikkoja ja ranskalaisia, kun muutaman kerran näin on haukea tehnyt.
"Haukisipsit"
Nahatonta ruodotonta haukifilettä 1kg. Y-ruotoja ei tarvitse poistaa
Fileestä leikataan pääpuolesta alkaen ohuita siivuja, kuin suolakalaa leikkaisit. Y-ruodot katkeavat näin leikatessä sen verran pieniksi paloiksi, ettei niitä syödessä huomaa.
Pussiin vehnäjauhoja ja ruisjauhoja samalla suhteella ja ripaus suolaa. Kalasiivut pussiin,puhallus, pyöräytys ja ravistellaan. Muikut taitaa moni leivittää samaan tapaan.
Kuumalla paistinpannulla paistellaan. Rasvana öljy ja ripaus voita.
Siihen lisukkeita miten kukin haluaa. Meillä meni tänään itsetehdyilla lohkopotuilla.
Vielä kuva kuinka ohuita lastut ovat.
Viimeinen muokkaaja, kivineva pvm 08.04.2015 21:16, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 08.04.2015 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Tuota täytyy joskus kokeilla Nytkin on hauki jääkaapissa mutta siitä ei vielä tule lastuja kun on kalakeittoaineet jo valmiina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2292 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 08.04.2015 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Nuo kun liotat vielä kermassa yön yli ennen leivitystä/paistoa ja painuu alas aina vaan paremmin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 08.04.2015 19:47 Viestin aihe: |
|
|
Ei kait se tarvi. Aina kerman kanssa pitää lotrata Kalakeittoon kyllä passaa loraus kermaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 08.04.2015 19:47 Viestin aihe: |
|
|
Tai marinoit ennen paistoa ja leivitystä yön yli partajugurtissa mihin on hiukan puristettu sitruunaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 08.04.2015 22:29 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Ei kait se tarvi. Aina kerman kanssa pitää lotrata Kalakeittoon kyllä passaa loraus kermaa... |
Minä laitan kalakeittoonkin useimmiten lorauksen kasviöljyä. Harvemmin kermaa. Kermakin maistuu vielä paremmalle kun sitä käyttää harvoin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2292 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 09.04.2015 13:27 Viestin aihe: |
|
|
Eihän se pakko ole, mutta on kyllä vähän erilainen taas silläkin tavalla. Näillä kalansyönti määrillä tarvii ainakin meilla keksiä vaihtelua
Joskus menneisyydessä oli talvena parina nieriäkin jo kyllästymisasteella ja piti keksiä kaikenmoista nieriäpastasta lähtien.
Hauelle toimii aika hyvin marinointi yön tai parin yli öljypohjaisessa vapaavalintaisessa maustesotkussa. Nyt ois tarkotuksena tehdä näitä puolivalmisteeksi pakasteeseen ensin vakuumipussin pohjalla jäädyttäen ja sitten ilimat poijes.
Aamulla inventoin pakastimia, kun etin rouvalle hirvijauhista sulamaan ennen töihin lähtöä. Nyt on aika reilusti syöty ahvenfilettä ja pakastimessakin aika monta vakuumipussukkaa näytti olevan. Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35447
|
Lähetetty: 09.04.2015 14:21 Viestin aihe: |
|
|
Tuota reseptiä pitää kokeilla,emännän sakki on kohtuukranttuja kalansyöjiä joten tuo taitaisi upota. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.04.2015 17:15 Viestin aihe: |
|
|
Hauki on kala, hauki on kala |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 09.04.2015 18:14 Viestin aihe: |
|
|
kolopesijä kirjoitti: | Eihän se pakko ole, mutta on kyllä vähän erilainen taas silläkin tavalla. Näillä kalansyönti määrillä tarvii ainakin meilla keksiä vaihtelua
Joskus menneisyydessä oli talvena parina nieriäkin jo kyllästymisasteella ja piti keksiä kaikenmoista nieriäpastasta lähtien.
Hauelle toimii aika hyvin marinointi yön tai parin yli öljypohjaisessa vapaavalintaisessa maustesotkussa. Nyt ois tarkotuksena tehdä näitä puolivalmisteeksi pakasteeseen ensin vakuumipussin pohjalla jäädyttäen ja sitten ilimat poijes.
Aamulla inventoin pakastimia, kun etin rouvalle hirvijauhista sulamaan ennen töihin lähtöä. Nyt on aika reilusti syöty ahvenfilettä ja pakastimessakin aika monta vakuumipussukkaa näytti olevan. Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla. |
Mulla ei vielä ole tuota ongelmaa ollut, että ehtii kyllästyä. Sen verran vähän isompaa ahventa tuppaa tulemaan. Joskus sitten saattaa reilumminkin tärähtää. Fileinä tulee paisteltua. Osa pakkaseen kokonaisena ja siitä sitten savupömpeliin savustumaan. Yksi parhaista kaloista savustettuna.
heiluri kirjoitti: | Tuota reseptiä pitää kokeilla,emännän sakki on kohtuukranttuja kalansyöjiä joten tuo taitaisi upota. |
Ole sitten tarkkana tuon leikkuun kanssa, että menee oikein. Muuten ruodot saattavat jäädä pitkänlaiseksi. Nuin laitettuna on kyllä kelvannu kaikille ja miksei tuota marinointiakin voisi kokeilla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 09.04.2015 21:20 Viestin aihe: |
|
|
kolopesijä kirjoitti: | Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla. |
Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSO Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Lok 2008 Viestejä: 94 Paikkakunta: Porvoo
|
Lähetetty: 10.04.2015 09:23 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minä ruukkaan ottaa nuo Y ja C ruodot pois, ikävästi pienetkin ruodon pätkät tuntuu hampaissa. Helppo homma kun asiaan paneutuu. Mulla on tuo kuva laminoituna kalanpuhdistuspaikalla.
_________________ Turha armoa on viivyttää!
Viimeinen muokkaaja, JSO pvm 10.04.2015 09:25, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2292 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 10.04.2015 09:23 Viestin aihe: |
|
|
Koavzur kirjoitti: | kolopesijä kirjoitti: | Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla. |
Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin. |
Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 10.04.2015 09:28 Viestin aihe: |
|
|
JSO kirjoitti: | Kyllä minä ruukkaan ottaa nuo Y ja C ruodot pois, ikävästi pienetkin ruodon pätkät tuntuu hampaissa. Helppo homma kun asiaan paneutuu.
|
Onhan hyvä kuva fileoinnista, kun tarkemmin katselin.
Jos haluaa, niin nykäisee pois. youtubissa myös hyviä videoita opiskeluun
kolopesijä kirjoitti: | Koavzur kirjoitti: | kolopesijä kirjoitti: | Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla. |
Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin. |
Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla. |
Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kastikkeelta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 12.04.2015 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Savuahven salaatti
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|