OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä olette säilöneet purkkiin.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 30.06.2015 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rihlamies kirjoitti:


Jussio: Minkälaista maustetta olet pitkäkorvalle ja mehtälinnulle laittanu purkkiin?


Lintu on ollut perinteistä suola+pippuri. Jäniksen kanssa on irroiteltu: perussetin lisäksi on tehty "stifadoa", so. lihan lisäksi tomaattia, sipulia, valkosipulia, provence yrttiseosta. Lihaa on ollut noin 2/3.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 30.06.2015 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletko heitellyt mausteita ihan näppituntumalla, vai onko antaa jotain vinkkiä mausteiden määristä?
Ensimmäistä kertaa purkittamassa lihaa, niin ei tarttis kantapään kautta kaikkea opetella Rolling Eyes
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 01.07.2015 08:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

suolaa on laitettu sellainen 10-15 g/1 kg, pippuria rouheena noin 2 rkl.

Lihapadassa on ainessuhteet olleet suoraan "keittokirjasta"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 14.08.2015 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rihlamies kirjoitti:
Onko kenelläkään kokemusta, miten kerma käyttäytyy purkitusprosessissa, kun lämmöt kuitenkin painekattilassa alun toistasataa astetta?
Very Happy


Itse itselleni vastaten: ihan samalla tavalla kuin uunissa padassa hauduttaessakin, eli tulee herkullinen kermasoosi lihan kaveriksi, namiii Very Happy
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 11.10.2015 15:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arvovaltaisen raadin tiukkojen makutestien tulos edellisen purkituserän tuotteista ei liene epäselvä, kun katsoo listaa purkkiin tällä kertaa laitetuista mausteista Wink

K1 1 tl merisuolaa, kastikkeena 50/50 paseerattu tomaatti/rypsiöljy savustamaton kala
K2 1 tl merisuolaa, kastikkeena 50/50 paseerattu tomaatti/rypsiöljy savustettu kala
K3 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, kastikkeena 50/50 paseerattu tomaatti/rypsiöljy savustettu kala
K4 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, kastikkeena 50/50 paseerattu tomaatti/rypsiöljy savustamaton kala
K5 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta, kastikkeena 50/50 paseerattu tomaatti/rypsiöljy savustamaton kala
K6 1 tl merisuolaa, palvipekonia, rypsiöljyä savustamaton kala

67 purkkia tuli muikkua paketoitua viikonlopun aikana.

Ja se 2 kk:n makujen tasaantuminen pitää kyllä tasan paikkansa, kiitokset niille jotka sen kertoivat, muuten olisin syönyt tavaran "raakana". Ei ikinä uskoisi, kuinka paljon mausteet ja suola tasoittuvat sinä aikana.
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com