Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.07.2015 10:06 Viestin aihe: |
|
|
Kuinka iso kivi tossa krillissä, ihan makeesti näyttää onnaavan pizza. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.07.2015 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Tänään näillä eväillä
Tulet piippusytykärillä... Tuo Weberin sytkä on kestävä ja asiallinen työkalu.. Ainaskin 5 vuotta tehnyt työnsä kuten pitää..
Pakastimesta tuli etsittyä mitä lähinnä olis tarjolla.. Norjanlohifile muotoutui perhosiksi... Tilliä+puutarhayrttejä, sitruunapipuria ja suolaa... Pakastevihanneksia ja tietysti sipulia.. Alumiinifoliosta tein kalalle grillivuokaa... ei tartu kala ritilään ja helppo tarjoilla..
Ruokajuomaksi omaa tuotantoa
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 05.07.2015 02:03 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkyä ja jäniksen filettä. Suola, pippuri, timjami ja muutaman tunnin oli lihat marinoitumassa.
ilmeisesti onnistunut lopputulos ku emäntäki tykkäs ja syötti ostamansa naudan pihvit koiralle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.07.2015 09:25 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Kuinka iso kivi tossa krillissä, ihan makeesti näyttää onnaavan pizza. |
Taitaa olla 33cm halkaisija ja joku tommosen 10mm paksu.
Ei ole varmaan "oikein tehty", mutta itse olen käyttänyt pizzan ja kiven välissä leivinpaperia --> Hyvin on pelannut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 06.07.2015 09:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | Kuinka iso kivi tossa krillissä, ihan makeesti näyttää onnaavan pizza. |
Taitaa olla 33cm halkaisija ja joku tommosen 10mm paksu.
Ei ole varmaan "oikein tehty", mutta itse olen käyttänyt pizzan ja kiven välissä leivinpaperia --> Hyvin on pelannut. |
tätä on pakko kokeilla... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.07.2015 10:57 Viestin aihe: |
|
|
Muistan kun pienenä grillailtiin ”konekivääriluita”. Silloin toi mökkimatkan kauppakin oli vielä Norlundin kauppa. Taitaa nykyään olla Ahlaisten K-kauppa nimellä, mutta yhtäkaikki --> Tuolla on monasti lihatiskillä erittäin hyvälaatuisia lihoja. En tiedä tuleeko tavara jostain lähituottajilta, mutta monasti jo silmällä näkee, että lihat ovat kautta linjan hyviä.
Otin tuommoisen ohuen fleetareen possun maustamattomia ”grilliluita” ja laitoin varmaan ekaa kertaa kokonaisena. Oli kyllä hyvää settiä, ensin marinadi pintaan vajaaksi tunniksi ja liha grilliin. Suosittelen.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 06.07.2015 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Koitas joskus niin että keität kypsäksi hiljalleen mausteiden kanssa ja jäähdytät, sen jälkeen grillailet jonkun grillauskastikkeen kanssa riviin rapsakan pinnan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.07.2015 13:02 Viestin aihe: |
|
|
emppu kirjoitti: | Koitas joskus niin että keität kypsäksi hiljalleen mausteiden kanssa ja jäähdytät, sen jälkeen grillailet jonkun grillauskastikkeen kanssa riviin rapsakan pinnan. |
Oon jokusen kerran koittanut tuota lihaisammalle "paahtokyljelle". Jostain syystä viimekerralla meni aika lailla vihkoon. Veikkaan, että tuossa pitää olla aika tarkkana ettei "keitä lihasta makua ulos" ennen grillausta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.07.2015 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Mitäs jos krillaa ja sit folioon ja uuniin. toki mausteet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 06.07.2015 15:22 Viestin aihe: |
|
|
Itse haudutan ensin uunissa 120 asteen lämmössä pari tuntia ja sen jälkeen hiiligrillissä kannen alla tunti pari savupurujen kanssa niin kauan että alkaa luut olla suht löysässä. Saa sen rapean pinnan siihen. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 06.07.2015 17:20 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Veikkaan, että tuossa pitää olla aika tarkkana ettei "keitä lihasta makua ulos" ennen grillausta. |
Joo pari kertaa käyny sama, pitää keittää niinkun keittäs lihasopan lihoja sillee pikkuhiljaa hymillen niinku "hianot" kokit sanoo. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
timhoe Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2011 Viestejä: 885
|
Lähetetty: 06.07.2015 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Miusta noiden lihojen keittämisessä ei ole mitään mieltä, vaan höyryttäminen/hauduttaminen on parempi vaihtoehto. Lihat kun keitetään keittoa varten niin sehän on ok, kun liemikin syödään, mutta näin muuten ei tuo miusta oikein toimi. Itellä on syvällä uunipellillä haudutusneste, esim. tumma olut, pellin päällä iso ritilä ja lihat siinä, ja folio sitten koko hoidon yli. Parikin tuntia kun niitä hauduttelee kypsäksi ja sitten grillaa / savustaa, niin makua on ja pehmeyttä myös. Vahva IMHO tähän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.07.2015 12:56 Viestin aihe: |
|
|
emppu kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Veikkaan, että tuossa pitää olla aika tarkkana ettei "keitä lihasta makua ulos" ennen grillausta. |
Joo pari kertaa käyny sama, pitää keittää niinkun keittäs lihasopan lihoja sillee pikkuhiljaa hymillen niinku "hianot" kokit sanoo. |
Itelle tullut vähän semmoinen olo, että ettei vaan noissa "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"-hommissa apinaa koijattaisi...
Täytää varmaan alkaa itsekin keksiä uusia vanhan kansan kiistattomia totuuksia tyyliin:"Joka hymyillen marinoi, se ei pa..kaa tarinoi".
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.07.2015 15:06 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | emppu kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Veikkaan, että tuossa pitää olla aika tarkkana ettei "keitä lihasta makua ulos" ennen grillausta. |
Joo pari kertaa käyny sama, pitää keittää niinkun keittäs lihasopan lihoja sillee pikkuhiljaa hymillen niinku "hianot" kokit sanoo. |
Itelle tullut vähän semmoinen olo, että ettei vaan noissa "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"-hommissa apinaa koijattaisi...
Täytää varmaan alkaa itsekin keksiä uusia vanhan kansan kiistattomia totuuksia tyyliin:"Joka hymyillen marinoi, se ei pa..kaa tarinoi".
|
Sul on oikeet aineet, mut en tiedä mitä sekaan oot kaatanu ku naama on väärällää, vai tuleeko siittä et sulla on iloinen olo ku on läskiä eessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 07.07.2015 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa on liian vähän läskiä ja tietoisuus siitä on jo hiipinyt mieleen. Siksi naamavärkkiä väännättää mutkille... _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|