OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EU aikoo kieltää itselataavat aseet!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 158, 159, 160  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RautaKoira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2014
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: 01.11.2015 15:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänne voi kertoa mitä ajattelette näistä hienoista uusista "suunnitelmista":

HOME-TASK-FORCE-FIREARMS@ec.europa.eu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 04.11.2015 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
EU suunnittelee kiristyksiä aseiden hankintaan – Suomen sisäministeriö eri linjoilla

KARI PEKONEN

Kotimaa | 4.11.2015 | 15:11 | Päivitetty 15:145

Aamulehti

EU:n komissio valmistelee esitystä aseiden hankinnan ja hallussapidon valvonnasta annetun direktiivin muuttamisesta. Direktiivin muuttamisen taustalla on muun muassa nykyinen epävakaa turvallisuustilanne sekä Euroopassa rikolliseen käyttöön päätyvät ampuma-aseet.

Sisäministeriö pyrkii vaikuttamaan komissioon, jottei ehdotuksesta tulisi tarpeettoman tiukka. Ehdotuksessa on ministeriön mukaan otettava riittävästi huomioon koko Euroopan mittakaavassa merkittävän suuri joukko suomalaisia metsästyksen harrastajia, reservissä harrastettavan ammunnan merkitys Suomen sodan ajan reservin suorituskyvylle sekä asekeräilyn ja aseharrastuksen historialliset ja maantieteelliset erityispiirteet.

Komission muutosehdotukset tulevat joko tämän vuoden aikana tai vasta ensi vuoden puolella. Ennakkotietojen mukaan muutokset eivät juurikaan koskisi metsästyksessä käytettäviä aseita, koska mahdollisesti kiellettävät sarjatuliaseiden tapaiset asemallit eivät ole metsästykseen hyvin soveltuvia.

Ennakkotietojen perusteella komissio harkitsee ainakin sarjatuliaseiden hankinnan ja hallussapidon kieltämistä kokonaan yksityisiltä henkilöiltä, myös pysyvästi ampumakelvottomiksi muunnettuina. Lisäksi se harkitsee rynnäkkökiväärien ja konepistoolien puoliautomaattiversioiden kieltämistä.

Mahdolliset uudet säännökset vaikuttaisivat merkittävästi muun muassa sovellettuun reserviläisammuntaan, jossa rastit mukailevat taistelutilanteita. Lisäksi muutokset vaikuttaisivat niin sanottuihin practical-ammunnan kiväärilajeihin, joissa harjoitellaan käytännönläheistä ampumista tosielämän aseenkäyttöä jäljittelevillä rasteilla.

Näissä ammunnan lajeissa käytetään nykyisin käytännössä pelkästään aseita, jotka olisivat mainitun rajoituksen piirissä. Tämä tarkoittaisi käytännössä edellä mainittujen lajien loppumista nykymuodossaan. Myös aseiden keräily hankaloituisi mahdollisten muutosten myötä.

Sisäministeriö lähtee siitä, että rynnäkkökiväärien puoliautomaattiversioiden osalta tulisi tehokkaammin toteuttaa niiden laitonta kauppaa ehkäiseviä toimia. Lisäksi tällaisten aseiden laitonta hankintaa voitaisiin rajoittaa yhtenäistämällä eri maissa vallitsevia aseen osien luvanvaraisuutta koskevia tulkintoja esimerkiksi määrittelemällä eri osien luvanvaraisuus nykyistä yksityiskohtaisemmin asedirektiivissä.

Ennakoiduissa ehdotuksissa halutaan myös rajoittaa aseiden verkkokauppaa yksityishenkilöitä. On vielä epäselvää, koskisiko rajoitus aseiden ja patruunoiden myyntiä, hankkimista vai molempia. Sisäministeriön mielestä Internet-kaupan ja muun etäkaupan osalta kokonaan kieltämistä parempana vaihtoehtona olisi sen nykyistä yksityiskohtaisempi sääntely.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195004663156/artikkeli/eu+suunnittelee+kiristyksia+aseiden+hankintaan+suomen+sisaministerio+eri+linjoilla.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tupajumi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2012
Viestejä: 233
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 05.11.2015 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pahoin pelkään,että tuo tulee menemmän läpi. Tuosta kieltolistasta ei ole enää pitkämatka ruveta rajoittamaan ja kieltämään asetyyppi kerrallaan harrastajilta,joten mielestäni koskee myöskin metsästäjiä tulevaisuudessa.Ja toisaalta vaikka ei koskisikaan,niin ainakin itse olen periaatteesta tuota vastaan.Tästä on tullu keskusteltua ihmisten kanssja yleisin vastaus on valitettavasti ollu,ettei koske minua tyylinen lausahdus.Onko niin hemmetin hankalaa edes joskus vastustaa kaikkien harrastajakuntien yhdessä tuommosia typeriä lakiehdotuksia vastaan,jotka ei välttämättä just siinä hetkessä itseään koskisikaan??!Minusta on aivan sama harrastaako ihminen sra-,practical- vai metsästysammuntaa,niin vastustan tuota silti vaikka en omista yhtään puoliautomaattiasetta.Ottaa ihan pattiin tuommoset älyttömyydet Twisted Evil
_________________
"Yhteiskunnan pahin vihollinen on itsenäisesti ajatteleva yksilö"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3462

LähetäLähetetty: 05.11.2015 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:

Muistetaan kuitenkin se että Suomessa luvallisilla aseilla tehtävät rikokset tehdään pääsääntöisesti metsästysaseilla, eli jos kieltolinjoille lähdetään niin aseen ulkonäkö on siinä vaiheessa täysin merkityksetön asia.


Tiedetään kyllä,mut kannattaako tässä muistaa sekin et näitä älyttömiä ideoita ei tehdäkkään suomalaisten aseiden takia,vaan yleensä mitä tuolla muualla on tapahtunut ja yleensä niissä joukkohommissa on pääosaa näytellyt kaikenlaiset koneaseet,itselataavat,sun muut vermeet joissa tulta,potkua on riittänyt.

Nyt nämä viisaat päättäjät vain tulkisevat maailmaa siten et ne pitää pannata ettei enää noin pääsisi tapahtumaan.

Koskeehan tuo aikaa montaa suomalaista,mut varmaan vielä enemmän muitakin maita jos menee tollasenaan läpitte. Ikävä kyllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2899

LähetäLähetetty: 05.11.2015 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koko touhussa ei ole mitään järkeä. Ranskan tapauksessa aseet olivat laittomia ja salakuljetettuja. Jos halutaan kieltää vain ne puoliautomaattiset ampuma-aseet mitkä näyttävät sotilasaseilta, niin on myös aivan järjetön näkemys. Mitä merkitystä on aseen ulkonäöllä kun arvioidaan vaarallisuutta. Kaikkien puoliautomaattisten aseiden kielto ei menisi läpi varmaankaan Italiassa eikä Ranskassa, jossa puoliautomaattisia metsästysaseita käytetään paljon ajojahdeissa. Ehkä siksi halutaan kieltää vain sotilasaseilta näyttävät ampumaseet. Asialla ei ole välttämättä kovinkaan suurta merkitystä niissä Nato-maissa missä ei ole armeijan lisäksi vapaaehtoista järjestöihin perustuvaa maanpuolustusta. Merkitystä kiellolla olisi ainakin Balteissa ja Suomessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 05.11.2015 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raportti johon puuhastelu perustuu:

http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/8385/attachments/4/translations/en/renditions/native
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 06.11.2015 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin, hyvin pikaisella tuon raportin selauksella näyttäisi, että itselataavien kohdalta ongelmaksi raportissa nostetaan eräiden itselataavien muunnettavuus sarjatuliaseiksi ja tähän tarvittavan tiedon helppo saatavuus. Tämä arvio perustuu nopeaan Conclusions-osaston pläräämiseen. Vaikuttaisi siltä, että raportissa ei suositella täyskieltoa tai ulkoasuun perustuvaa kieltoa, vaan teknisiin seikkoihin (muunnettavuus sarjatuliaseeksi) perustuvia toimenpiteitä.

PoHa muuten varmasti kiittää rapsaa joidenkin starttareiden muunnettavuuteen liittyvistä kommenteista.

Raportissa näyttäisi myös olevan suosituksia eräiden kansallisten, direktiiviä tiukempien säännösten harmonisoimisesta lähemmäs direktiiviä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 06.11.2015 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja mitähän nämä helposti sarjatulelle muutettavat itselataavat sitten mahtaisivat olla?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15356

LähetäLähetetty: 06.11.2015 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan niitä sellaisia, esim. massasulkuisia avoimelta lukolta kertatulta ampuvia. Joita nyt ei kyllä hyväksytty Suomessa tähänkään asti, mutta raportti on EU:n laajuinen, esim. briteissä tuollaisia vissiin saa omistaa, tai on joskus ainakin saanut. Jossain suomalaisessa aselehdessä mainosti takavuosina joku brittikauppa sarjapeleistä puolareiksi muutettuja Uzeja, kun kyselin asiaa lupaviranomaisilta niin aika kirkkaanpunaista valoa tuli, ja syystäkin, vaikka siihen aikaan aseen omistaja ei ollut läheskään niin suuri rikollinen kuin nykyään. Sulkuvarmistimelliset pyssyt on myös Suomessa suurennuslasin alla, tiedän tuollaisia luvitetun tavallisille käyttöluville mutta tiedän myös tapauksia joissa sulkuvarmistin puratettu pois ja uudelleenasentaminen on estetty.

Nää rajoitukset on sikäli aika hassuja että jokainen metallitöitä osaava asentaja osaa tehdä konepistoolin, piippukankeakin saa ostaa ilman lupaa. Ja juurikin massasulkuinen avoimelta lukolta pelkästään sarjaa ampuva kp on helpoin tehdä, mutta toisaalta jo nyt luvissa tiukimmin rajoitettu. Joskus ollaan ihmetelty sitä miksei tuollaisia kukaan tee, luulis olevan jonkin verran kysyntää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tupajumi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2012
Viestejä: 233
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 06.11.2015 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
Koko touhussa ei ole mitään järkeä. Ranskan tapauksessa aseet olivat laittomia ja salakuljetettuja. Jos halutaan kieltää vain ne puoliautomaattiset ampuma-aseet mitkä näyttävät sotilasaseilta, niin on myös aivan järjetön näkemys. Mitä merkitystä on aseen ulkonäöllä kun arvioidaan vaarallisuutta. Kaikkien puoliautomaattisten aseiden kielto ei menisi läpi varmaankaan Italiassa eikä Ranskassa, jossa puoliautomaattisia metsästysaseita käytetään paljon ajojahdeissa. Ehkä siksi halutaan kieltää vain sotilasaseilta näyttävät ampumaseet. Asialla ei ole välttämättä kovinkaan suurta merkitystä niissä Nato-maissa missä ei ole armeijan lisäksi vapaaehtoista järjestöihin perustuvaa maanpuolustusta. Merkitystä kiellolla olisi ainakin Balteissa ja Suomessa.

Todella paljon kärjistäen,kielletään semmoiset autot jotka ulkonäöllisesti näyttävät siltä että niillä voi rikkoa laillista korkeinta sallittua ajonopeutta. Sattuuhan noita henkilövahinkoja noillakin.
_________________
"Yhteiskunnan pahin vihollinen on itsenäisesti ajatteleva yksilö"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 06.11.2015 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaakko late ettei tähtäimessä ole tuiki tavalliset sotilasaseen näköiset reserviläisaseet?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15356

LähetäLähetetty: 06.11.2015 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CeeCee kirjoitti:
Meinaakko late ettei tähtäimessä ole tuiki tavalliset sotilasaseen näköiset reserviläisaseet?
Toki voi olla, ja varmaan jollain tähän sotkuun sekaantuneella varmaan onkin. Mutta jos kriteerinä käytetään "helposti muutettavissa sarjapyssyksi" niin sehän ei puutu ulkonäköön, eikä esim. nykyisiä siviiliarskoja voi luokitella tuohon luokkaan, tuollaisen muuttaminen sarjapeliksi ei ole helppoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14817

LähetäLähetetty: 06.11.2015 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kävisi niin, että KAIKKI itselataavat aseet luokiteltaisiin saman kategorian alle ja niiden kauppa kiellettäisiin, tapahtuisi suurin lovi haulikkokaupassa. Suomeen vuosittain tuoduista haulikoista noin puolet tai jopa yli on nimenomaan TT3 eli itselataavan kertatulen vehkeitä. Haulikot ovat taas suurin yksittäinen aseryhmä. Haulikoita hommataan eniten metsästysperusteella.

Eli jos numeroita katsotaan, niin suurimmalta osin itselataavien kielto koskisi nimenomaan metsästäjiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 06.11.2015 18:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olikohan se nyt G3 jonka pystyy muuttamaan sarjapeliksi vaihtamalla kahvarungon jossa tt4 hilut sisällä. Tämä karkea muistikuva, ei raakaa faktaa.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15356

LähetäLähetetty: 06.11.2015 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

G3 on kyllä niin hirveä että jos jotain pitää väen vängällä kieltää niin sen vois kieltää Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 158, 159, 160  Seuraava
Sivu 5 Yht. 160

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com