OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EU aikoo kieltää itselataavat aseet!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 158, 159, 160  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2015 02:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katotaan miten käy.

Turhaa vouhkaamista.

Täällä se asia ei etene.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SharkMDick
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Maa 2015
Viestejä: 66
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 28.11.2015 02:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
SharkMDick kirjoitti:


Direktiivistä ei voi jäädä ulkopuolelle, siksi on tärkeää vaikuttaa sen sisältöön ennen kuin siitä päätetään Euroopan unionin neuvostossa ja parlamentissa.


Suomen uhkapelimonopoli.
Suomen alkoholimonopoli.
Suomen autoverotus.
Ranskan energiamarkkinoiden vapauttaminen tai siis sen puute.

Lähtökohtaisesti Direktiivi on velvoittava. Jos joku valtio ei vaan noudata niin ei sinne mitään EU:n nopean toiminan joukkoja lähetetä. Käytännössä ei tapahdu mitään.

Suomi on jo ilmoittanut että a) vastustaa direktiiviehdotusta nykymuodossaan ja b) aikoo soveltaa sen noudattamista. Eli ei aio pelata palloa, tuli sieltä mitä vaan.


Paitsi että noita mainittuja esimerkkejä ei olla säädetty direktiivillä, ainakaan itse en löydä sopivaa. Suosituksia ja ohjauksia kyllä.
Suomi voi toki ilmaista kantansa (kuten pitääkin), mutta direktiivi on kyllä sitova. Tietysti ne hut hut miehet ei tule, mutta tää on verrattavissa turvatakuisiin. Et voi saada, jos et itse anna ja pelaa yhteisillä pelisäännöillä. Kansalliseen turvallisuuteen ei EU voi puuttua, siksi Suomellakin on hyvä mahdollisuus tehdä oman tahtonsa mukaan tässä asiassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 28.11.2015 03:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kotimaa 27.11.2015 klo 22:08

Aselakeja halutaan kiristää EU:ssa – erittäin tulivoimaiset aseet kielletään

Pariisin järkyttävä terrori-isku laittoi vauhtia komission jo vuoden ajan valmistelemaan aselakidirektiiviin. Euroopan unionin jäsenmaiden aselait halutaan yhtenäistää ja kansalaisten turvallisuutta lisätä. Uusi direktiivi kieltäisi muun muassa sarjatuliaseita muistuttavat puoliautomaattiaseet, mutta miten kielletään luvattomat aseet?

Mistä on kyse?

Komissio esittää Euroopan unionin jäsenvaltioiden aselakien yhtenäistämistä.
Tiukennukset koskisivat erittäin tulivoimaisia aseita. Ne kiellettäisiin kokonaan tavallisilta kansalaisilta.
Suomessa erityisesti reserviläisjärjestöt ja metsästäjät vastustavat muutosta.


Aselait vaihtelevat eri Euroopan unionin jäsenmaissa. Nyt komission tavoitteena on luoda yhtenäiset säännöt aseiden säilytykseen ja käyttöön. Komissio julkaisi ehdotuksensa 18. marraskuuta Pariisin terroritekojen jälkeen.

On ilmeistä, että terrori-iskun vaikutus aselakien tiukennukseen on tuntuva. Vastaava koettiin Suomessa Jokelan ja Kauhajoen kouluampumisten jälkeen. Nyt sisäministeriö on Suomessa hieman höllentämässä esimerkiksi lupakäytäntöjä, mutta haluaa edelleen pitää aseturvallisuuden korkealla.

Komission aselakidirektiivin muutosehdotukset sisältävät muun muassa:

Sarjatuliasetta muistuttavien puoliautomaattisten aseiden kielto
Yhteiset deaktivointisäännöt ja deaktivoitujen sarjatuliaseiden kielto
5 vuoden määräaikaiset aseluvat
Terveyteen liittyvä tarkistus luvanhaussa
Yhteiset säännöt aseiden ja niiden osien merkinnöistä
Aseiden etämyynnin rajoittaminen yksityishenkilöiltä

Sarjatuliaseiden täyskielto vaikuttaisi suureen joukkoon asekeräilijöitä. Vaikka sarjatuliaseet ovat suosittuja rikollisten ja terroristien keskuudessa, laillisesti hallussa pidettyjä sarjatuliaseita ei ole juurikaan käytetty rikosten tekemiseen Suomessa tai muualla Euroopassa.

Suomi: maanpuolustus vaarassa

Suomessa komission esitys on herättänyt vastustusta erityisesti reserviläisjärjestöissä. Niiden aktiivit kilpailevat eri ammuntalajeissa, joissa käytetään juuri kiellettävien listalla olevia puoliautomaattiaseita.

Myös puolustusvoimat ovat esittäneet vastustavan kantansa näiden puoliautomaattiaseiden kieltoon. Kertausharjoitusten vähäisyyden takia ampumataitoa ylläpidetään juuri näissä ammunnoissa.

Reserviläisurheilijaliiton varapuheenjohtaja Marko Patrakan mukaan aktiivisilla reserviläisillä on kymmeniä tuhansia puoliautomaattikivääreitä, joilla harrastetaan SRA- eli sovellettua reserviläisammuntaa.
Loppuuko reserviläisammunta?

Taivassalolainen Veli Seikola harrastaa sekä metsästystä että reserviläistoimintaa. Hänen mukaansa metsästäjillä on puoliautomaattiaseissaan kiinni paljon rahaa ja reserviläisten toiminnan heikentäminen vaikuttaa suoraan maanpuolustuskykyyn.

Se on suuri menetys Suomen puolustuskyvylle.

– Veli Seikola, metsästäjä ja reserviläisaktiivi, Taivassalo

– SRA-ampujana ja harrastajana koen, että se on suuri menetys Suomen puolustuskyvylle, Seikola sanoo.

– Se on suuri asia myös millä tavalla siviilit ja reserviläiset harjoittelevat ihan omaehtoisesti, hän tähdentää.
Veli Seikola, Metsästäjäliiton Varsinais-Suomen piirin pj.
Veli Seikola ihmettelee, mihin tiukennusta tarvitaan.

Tällä hetkellä on vielä epäselvää, tuleeko puoliautomaattiaseiden kielto koskemaan myös metsästysaseita. Suomessa on kuitenkin kymmeniä tuhansia itselataavia kivääreitä ja haulikoita metsästyskäytössä. Myös monessa kilpa-ammuntalajissa käytetään itselataavia pistooleja.
Enemmän vai vähemmän byrokratiaa?

Sisäministeriö kertoi tällä viikolla joulukuun alussa muuttuvan Suomen aselain vaikutuksista. Uuden lain mukaan aseita pitää säilyttää entistä tarkemmin lukituissa kaapeissa ja patruunoita myös. Aiemmin laintulkinta oli väljempi ja lukitun tilan määritelmä hieman epätarkka.

Aseiden hankintaan sisäministeriä haluaisi kuitenkin vähemmän byrokratiaa, sillä nyt laillisen metsästysaseen hankkija joutuu vierailemaan poliisin pakeilla useampaan kertaan. Uusi malli lisäisi asekauppiaan vastuuta kirjata ase rekisteriin, jolloin sen näytöstä vielä poliisille voitaisiin luopua.

Hankintalupien anomisessa haluttaisiin myös entistä enemmän hyödyntää sähköisiä järjestelmiä uuden passin hakemisen tapaan. Nykyisestä soveltuvuustestistä voitaisiin myös osaksi luopua. Ne koskisivat vain ensimmäisen aseen hankintaa. Nuhteettomille metsästäjille tai ammuntaa harrastaville tämä olisi helpotus.

Komission direktiiviehdotus kuitenkin esittää aselupien määräaikaisuutta. Käytännössä tämä tarkoittaisi Suomessa mittavaa rumbaa poliisiasemilla, kun maan 300 000 metsästäjää kiikuttaisivat haulikkonsa ja kiväärinsä viiden vuoden välein näytille.
Muutos koskettaisi kymmeniä tuhansia

Tällä hetkellä Suomessa on noin 670 000 aseluvan haltijaa ja aseita 1,5 miljoonaa. Metsästäjillä on yleensä useampia aseita. Haulikoita pienriistan metsästykseen, kivääreitä hirvijahtiin ja pistooleja pienpetojen loukkupyyntiin.

Taivassalolainen Veli Seikola on myös Metsästäjäliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja. Hän pitää määräaikaisia lupia järjettöminä, koska jo nyt Suomen aselaki on Euroopan tiukimpia.

– Poliisithan eivät ehdi silloin mitään muuta kuin tarkastamaan meidän lupia. Ei ne ehdi missään muualla sitten olemaankaan tai virkoja tarvitaan lisää ja paljon, päivittelee Seikola.
Miten asedirektiivi etenee?

Sisäministeriössä EU:n aseasioita hoitaa eristyisasiantuntija Johanna Puiro. Hän osallistui tämän viikon torstaina ministerineuvosto työryhmän kokoukseen, jossa asedirektiiviä käsiteltiin. Tavoitteena on saada jo tämän vuoden puolella lopullisia ratkaisuja aikaan.

Puiro on kuitenkin varovainen arvioissaan esimerkiksi puoliautomaattiaseiden kiellon suhteen.

– Sellaiset puoliautomaattiaseet, jotka muistuttavat sarjatuliaseita niin niitä ehdotetaan siirrettäväksi kiellettyjen aseiden listalle. Vaikuttaa siltä, että muillakin jäsenvaltioilla olisi jotain näkemyksiä tältä osin esittää, muotoilee erityisasiantuntija Johanna Puiro.

Käytännössä tämän voi tulkita niin, että aivan kaikki jäsenmaat eivät niele komission esityksiä sellaisenaan. Myös muissa maissa ampumaurheilu- ja metsästäjäjärjestöt ovat havahtuneet. Puiron mukaan työryhmän työ on vast alussa, joten muutoksia voi tulla.

Ne maat, joissa on palkka-armeija, eivät harjoita Suomen kaltaista reserviläistoimintaa, eikä niissä ole nähty tiukennusten vaikuttavan maanpuolustukseen.

Euroopan unionin jäsenvaltioiden on kerrottava kantansa asedirektiiviin 4. joulukuuta mennessä. Asiaa pohtiva työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 18. joulukuuta. Työryhmän esitys siirtyy aikanaan europarlamentin käsittelyyn.

Markku Sandell
Yle

http://yle.fi/uutiset/aselakeja_halutaan_kiristaa_eussa__erittain_tulivoimaiset_aseet_kielletaan/8488136
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 28.11.2015 03:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
EU:n asedirektiivi tekisi tärkeistä aseista arvotonta romurautaa – Käyttökelvottomat Suomi-konepistoolitkin laittomiksi

Kotimaa
Julkaistu 27.11.2015 19:35

EU:n kaavailema uusi asedirektiivi vaikuttaisi toteutuessaan Suomen kokonaisturvallisuuteen ja heikentäisi puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan merkittävästi maamme puolustuskykyä.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen kiirehditty asedirektiivi kieltäisi puoliautomaattiaseiden käytön EU-alueella. Uusi direktiivi vaikuttaisi nimenomaan Suomeen poikkeuksellisen rajusti, sillä kyseisiä aseita käytetään hyvin laajasti reserviläisjärjestöjen omassa harjoittelussa.

- Meillä iso osa ampumalajeista loppuisi kokonaan. Sovellettu reserviläisammunta, jossa tätä käytetään, on varsin suosittua, sitä ammutaan eri puolilla suomea ja direktiivi käytännössä lakkauttaisi ne ammunnat kokonaan, Helsingin seudun reserviläispiirin toiminnanjohtaja Kari Talikka sanoo.

Aseiden käyttö ja hallussapitokielto tekisi aseista myös lähes arvottomia koska myyntimarkkinoita ei niille enää olisi.

- Aseiden jälkimarkkinat lakkaisivat kokonaan ja tästä jäisi toiseksi vaihtoehdoksi se, että valtio joutuisi lunastamaan nämä aseet kokonaan pois, koska ne muuttuisivat käytännössä romuraudaksi, Talikka arvioi.

Poliisin mukaan puoliautomaattisia aseita on Suomessa yli 21 000 kappaletta. Näistä iso osa on juuri urheilu- ja reserviläistoiminnassa käytettäviä aseita. Puolustusministeri Jussi Niinistön (PS) mukaan direktiivillä olisikin suora vaikutus koko Suomen puolustuskykyyn.

- On aivan olennaisen tärkeää, että pystymme harjoituttamaan meidän reserviläisiä myös vapaaehtoisesti, itselataavien aseidenkin käytöllä. Komission tehtävä ei ole puuttua jäsenmaiden puolustusratkaisuihin. Tässä on vaarassa mennä lapsi pesuveden mukana, joten tässä on nyt Suomella tarkka edunvalvonnan paikka, Niinistö kommentoi MTV Uutisille.

Suomi ei direktiiviä hyväksy

EU-ministerivaliokunta linjasi tänään, että Suomi ei voi hyväksyä uutta asedirektiiviä sellaisenaan. Puolustusministeri Niinistön mukaan nyt yritetään välittää tietoa Suomen poikkeavasta, laajasta reservistä ja omista tarpeista.

- Euroopassa ei ole täyttä tietoa siitä minkälainen Suomen puolustusratkaisu on. Pyrin yhdessä sisäministeri Petteri Orpon kanssa viemään tietoa enemmän direktiivin valmisteluun asianomaisille virkamiehille ja myös poliittisille toimijoille, Niinistö sanoi.

Asedirektiiviä on valmisteltu jo pidemmän aikaa, mutta Pariisin terrori-iskut kiihdyttivät sen valmistelua. Perussuomalaisten Työmiehen tuumaustunti -tilaisuudessa aiheesta puhunut europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoikin, että Pariisin iskut muuttivat direktiivin sisältöä. Halla-aho oli omien sanojensa mukaan vain päivää ennen terrori-iskuja keskustellut komissiossa asedirektiivin sisällöstä ja tuolloin puoliautomaattiaseiden kiellosta ei vielä ollut tietoa.

Mikäli Suomi ei saa ajettua haluamiaan muutoksia asiaan, voisi se tarvittaessa hakea direktiiviin myös kansallista poikkeusta.

Direktiivissä nähdään Suomessa myös hyviä, terrorismiin oikeasti pureutuvia keinoja, kuten parempi tiedonvaihto ja yhtenäiset merkinnät sekä yhtenäinen käytäntö deaktivoinnin suhteen.

Suomi-konepistooleistakin laittomia

Maanpuolustuksen lisäksi asedirektiivi iskisi metsästäjiin sekä aseharrastajiin- ja keräilijöihin. Tiukoilla lupaehdoilla myytyjä sarjatuliaseita ei hyväksyttäisi edes keräilijöillä.

Jopa tavallisille kansalaisille ilman tarvittavia lupia myydyt, ja toimintakyvyttömäksi tehdyt Suomi-konepistoolit muuttuisivat direktiivin myötä kielletyiksi aseiksi.

- Puolustusvoimat on myynyt niitä tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia deaktivoituna. Nekin muuttuisivat täysin laittomaksi nyt sitten, Suomen Asehistoriallinen Seuran lakivaliokunnan jäsen Jussi Peltola sanoo.

- On täysin omantunnon kysymys kuka haluaa sieltä takan yläpuolelta antaa sen deaktivoidun Suomi-konepistoolin pois, Suomen Asehistoriallinen Seuran lakivaliokunnan jäsen Jussi Peltola jatkaa.

Vaikka direktiiviä halutaan viedä EU-tasolla nopealla aikataululla eteenpäin, on sen toteuttaminen ja monet käytännön asiat vielä hyvin auki. Hämmennystä herättää esimerkiksi direktiivin muotoilu, jonka mukaan puoliautomaattiaseet, jotka muistuttavat sarjatuliaseita, kielletään. Sitä kuka aseiden ulkonäöstä tulkitsee "muistuttavuuden" piirteet, ei avata.

Peltolan mukaan aseharrastajien piirissä EU-komission ehdotus ei saa ymmärrystä.

- Direktiiviehdotus on vähän sellainen, että kiellettäisiin mansikkajäätelö sen takia, että sillä on korrelaatio hukkumiskuolemiin. Mansikkajäätelöä myydään paljon silloin kun ihmisiä hukkuu, mutta todellista yhteyttä asiaan ei ole, Peltola vertaa.

Sisäministeriön erityisasiantuntija Johanna Puiron mukaan Suomen virallisen kannan asiaan muodostaa lopulta eduskunta, jonne asian on määrä edetä viimeistään viikolla 50.

Antti Mälkönen

antti.malkonen(at)mtv.fi

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/eu-n-asedirektiivi-tekisi-tarkeista-aseista-arvotonta-romurautaa-kayttokelvottomat-suomi-konepistoolitkin-laittomiksi/5581344
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 28.11.2015 07:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa enemmän ja enemmän kiinnostamaan nuo reserviläislajit. Ei kyllä uusia harrastuksia mahtuisi oikein aikatauluhihin, mutta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 28.11.2015 08:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieras 1* kirjoitti:

Poliisin mukaan puoliautomaattisia aseita on Suomessa yli 21 000 kappaletta.

Poliisi on tainnut käydä jonkun kuinka vääristät perusteluviestintää kurssin. Tottahan niitä on yli 21 000 kpl. Oliskohan vaikka noin 210 000 jo oikea määrä numeroita? 21 000 kpl ylittyy varmaan jo 12/76 puoliautomaatihaulikoilla.

Tai sitten poliisi on puhunut aidanseipäistä ja toimittaja väänsi sanomisen käsittelemään koko aitaa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 28.11.2015 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mart kirjoitti:
Tai sitten poliisi on puhunut aidanseipäistä ja toimittaja väänsi sanomisen käsittelemään koko aitaa.
Kaikki on mahdollista. 21.000 kuulostaa sopivan pienelle, että ne voi uhrata helposti. Tuo kuulostaa jo ressukiväärien määräksikin aika varovaisen matalalle arviolle minusta.

1.6M aselupaa tai mitä niitä on ja niistä 21.000 olisi puoliautomaatteja.... Joopa joo.


Viimeinen muokkaaja, Ollari pvm 28.11.2015 09:19, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2015 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli katottuu se ohjelma läpi eilen.

En tiedä, mutta yhtään nillittäjää ei siellä näkyny tai ei esiintyny.

Asiallisesti eteni.

Nyt sitten nähdään miten tiukkana ollaan EU:n kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 28.11.2015 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieras 1* kirjoitti:


http://yle.fi/uutiset/aselakeja_halutaan_kiristaa_eussa__erittain_tulivoimaiset_aseet_kielletaan/8488136


Hämmentävän neutraali juttu Yleltä! Otsikossa ehkä olisi ollut toivomisen varaa mutta muuten aika asiallinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2015 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://videonet.fi/web/sm/aseluvat/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13002

LähetäLähetetty: 28.11.2015 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

SharkMDick kirjoitti:
Solifer kirjoitti:
SharkMDick kirjoitti:


Direktiivistä ei voi jäädä ulkopuolelle, siksi on tärkeää vaikuttaa sen sisältöön ennen kuin siitä päätetään Euroopan unionin neuvostossa ja parlamentissa.


Suomen uhkapelimonopoli.
Suomen alkoholimonopoli.
Suomen autoverotus.
Ranskan energiamarkkinoiden vapauttaminen tai siis sen puute.

Lähtökohtaisesti Direktiivi on velvoittava. Jos joku valtio ei vaan noudata niin ei sinne mitään EU:n nopean toiminan joukkoja lähetetä. Käytännössä ei tapahdu mitään.

Suomi on jo ilmoittanut että a) vastustaa direktiiviehdotusta nykymuodossaan ja b) aikoo soveltaa sen noudattamista. Eli ei aio pelata palloa, tuli sieltä mitä vaan.


Paitsi että noita mainittuja esimerkkejä ei olla säädetty direktiivillä, ainakaan itse en löydä sopivaa. Suosituksia ja ohjauksia kyllä.
Suomi voi toki ilmaista kantansa (kuten pitääkin), mutta direktiivi on kyllä sitova. Tietysti ne hut hut miehet ei tule, mutta tää on verrattavissa turvatakuisiin. Et voi saada, jos et itse anna ja pelaa yhteisillä pelisäännöillä. Kansalliseen turvallisuuteen ei EU voi puuttua, siksi Suomellakin on hyvä mahdollisuus tehdä oman tahtonsa mukaan tässä asiassa.


Suomen antamat turvatakuuthan todettiin juuri köykäisiksi. Ei voida antaa mitään sotilaallista tukea Ranskalle vaikka olemme luvanneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 28.11.2015 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
mart kirjoitti:
Tai sitten poliisi on puhunut aidanseipäistä ja toimittaja väänsi sanomisen käsittelemään koko aitaa.
Kaikki on mahdollista. 21.000 kuulostaa sopivan pienelle, että ne voi uhrata helposti. Tuo kuulostaa jo ressukiväärien määräksikin aika varovaisen matalalle arviolle minusta.

1.6M aselupaa tai mitä niitä on ja niistä 21.000 olisi puoliautomaatteja.... Joopa joo.


Aserekisterin mukaan itselataavia kivääreitä on tuo 21 000, MUTTA sitä ei tiedetä, kuinka moni "kivääri" on ilman tuota tt-tietoa. Luultavasti aika moni varsinkin ns. Pahvikorttiluvalla oleva, koska mm. "Norinco-boomi" ajoittui "pahvivuosiin".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 28.11.2015 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

admin kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
mart kirjoitti:
Tai sitten poliisi on puhunut aidanseipäistä ja toimittaja väänsi sanomisen käsittelemään koko aitaa.
Kaikki on mahdollista. 21.000 kuulostaa sopivan pienelle, että ne voi uhrata helposti. Tuo kuulostaa jo ressukiväärien määräksikin aika varovaisen matalalle arviolle minusta.

1.6M aselupaa tai mitä niitä on ja niistä 21.000 olisi puoliautomaatteja.... Joopa joo.


Aserekisterin mukaan itselataavia kivääreitä on tuo 21 000, MUTTA sitä ei tiedetä, kuinka moni "kivääri" on ilman tuota tt-tietoa. Luultavasti aika moni varsinkin ns. Pahvikorttiluvalla oleva, koska mm. "Norinco-boomi" ajoittui "pahvivuosiin".


Lisäksi vino pino Petroja, Remareita yms. Osa niistä ei toki näytä kovinkaan sotilasaseilta. Petraahan on kyllä jotkut jo pohtineet julkisuudessa, että muistuttaako se direktiivin tarkoittamalla tavalla AK:ta vaiko sitten ei.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 28.11.2015 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mart kirjoitti:
admin kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
mart kirjoitti:
Tai sitten poliisi on puhunut aidanseipäistä ja toimittaja väänsi sanomisen käsittelemään koko aitaa.
Kaikki on mahdollista. 21.000 kuulostaa sopivan pienelle, että ne voi uhrata helposti. Tuo kuulostaa jo ressukiväärien määräksikin aika varovaisen matalalle arviolle minusta.

1.6M aselupaa tai mitä niitä on ja niistä 21.000 olisi puoliautomaatteja.... Joopa joo.


Aserekisterin mukaan itselataavia kivääreitä on tuo 21 000, MUTTA sitä ei tiedetä, kuinka moni "kivääri" on ilman tuota tt-tietoa. Luultavasti aika moni varsinkin ns. Pahvikorttiluvalla oleva, koska mm. "Norinco-boomi" ajoittui "pahvivuosiin".


Lisäksi vino pino Petroja, Remareita yms. Osa niistä ei toki näytä kovinkaan sotilasaseilta. Petraahan on kyllä jotkut jo pohtineet julkisuudessa, että muistuttaako se direktiivin tarkoittamalla tavalla AK:ta vaiko sitten ei.


Totta. Tarkkaan ottaen tuossa luvussa 21 000 on mukana myös niitä Petroja ja Remareita. Luku on lähtenyt julkisuuteen (ilmeisesti) SM poliisitarkastaja Seppo Sivulalta, ja Sivula itsekin tietää -ja kertoo- (viimeksi torstaina säätytalolla aselakia koskevassa tiedostustilaisuudessa) että luku ei ole kaikenkattava. Ikävä kyllä medialle riittää tuo luku, eivät sen taustat.

Ainoa, edes jotenkin hyvän arvion tarjoava tapa olisi tehdä vastaava selvitys, minkä Ase-lehti teki (AHY:n toimittaman aineiston pohjalta) joku vuosi sitten valtiolle tuomittuen aseiden osalta. Tälläkin päästään vain valistuneeseen arvaukseen, mutta sekin olisi parempi kuin ei mitään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15342

LähetäLähetetty: 28.11.2015 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mun mielestä on turha puhua mistään pyssyjen määristä. Nyt on uhattuna suomalaisten maanpuolustuskyky, vapaaehtoisen maanpuolustuksen osa-alue jossa kouluttaudutaan käyttämään aseita joita tulisi käteen jos pilliin vihelletään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 158, 159, 160  Seuraava
Sivu 25 Yht. 160

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com