OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EU aikoo kieltää itselataavat aseet!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 158, 159, 160  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jmjarvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Huh 2012
Viestejä: 480
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 12.12.2015 14:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oopee kirjoitti:
jmjarvi kirjoitti:
Osa puolimoottorien omistajista ampuu hirvikokeen pulttilukkoisella kytisvehkeellä. -> Hirvimetsällä sitten puoliautomaatti remari tms.
nii..mikä on sun pointti.?


Juuri tuo mitä Borracho sanoi. Olavi tietää hirvikokeiden valvonnan perusteella mitä aseita ihmiset käyttää metsästykseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PieniValkoinenMetsästäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2012
Viestejä: 908

LähetäLähetetty: 12.12.2015 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joko nyt tuli jotain nettikaupparajoituksia aseisiin? Sissoksen nettikaupasta kadonnu kaikki pyssyt....?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PieniValkoinenMetsästäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2012
Viestejä: 908

LähetäLähetetty: 12.12.2015 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilmeisesti vaan kännykässä oli bugi, nyt näyttää kaikki tuoteryhmät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16691

LähetäLähetetty: 12.12.2015 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/eu-n-asedirektiivi-sai-pakit-maa-ja-mets%C3%A4-talousvaliokunnalta-1.134631
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 13.12.2015 01:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruotsissakin herätty:

https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=sv&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.jaktojagare.se%2Fkategorier%2Faktuellt%2Fhalvautomater-forbjuds-i-eu--20151118%2F

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&prev=search&rurl=translate.google.fi&sl=sv&u=http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2015/11/hardare-vapenlagar-foreslas-av-eu/&usg=ALkJrhiswgo2Q3gRNWbWpQ5E3oAZQT4Vxw

http://www.vapenagaren.se/aktu99.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 14.12.2015 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokoomuslaisten kannattaa hieman huolestua ja kannattaisi varmaankin myös lähestyä ao. asiavirheistä.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/terrorismi-ja-aseet/2194022

Lainaus:
Terrorismi ja aseet

13.12.2015 03:00
Pariisiin traagiset terrori-iskut viime kuussa muuttivat käsitystä Euroopan turvallisuudesta. Vaikka erilaisia terroritekoja on ollut aiemminkin, oli iskujen laajuus ja järjestelmällisyys aivan uudenlaista. Vaikka turvallisuus oli jo Euroopan unionin ja komission agendalla aiemminkin, saivat nämä tapahtumat sen nousemaan ykkösteemaksi.

Terrorismiin ilmiönä sekä terroritekojen estämiseen ja torjumiseen on pureuduttava monella tasolla, eri toimenpiteillä. Nuorten radikalisoitumiseen ja sen syihin on puututtava. EU:n tiedusteluyhteistyötä on kehitettävä. Ja EU:n voitava myös toimia aktiivisesti ja itsenäisesti riskien tunnistamiseksi ja minimoimiseksi. Lisäksi olemassa olevia välineitä, kuten lainsäädännön tarkentamista, on käytettävä parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi toimenpidekokonaisuus liittyy aseisiin. Tähän kuuluu laittomien aseiden salakuljetuksen ja myynnin vastainen toimintaohjelma sekä luvanvaraisten aseiden saatavuuden tiukentaminen unionitasolla, ja niiden parempi rekisteröinti.

Osana toimenpidekokonaisuutta Pariisin terrori-iskut saivat myös kiirehtimään EU:n asedirektiivin uudistamista. Tämä on puhututtanut myös Suomessa. EU:n asedirektiivi on vuodelta 1991 ja sitä on täydennetty kerran vuonna 2008. Asedirektiivin uudistus oli joka tapauksessa jo käynnissä, ja valmisteluiltaan viime vaiheissa, Pariisin iskujen tapahtuessa. Sen uudistamisesta oli päätetty tänä vuonna tapahtuneiden Charlie Hebdon terrori-iskun ja epäonnistuneen Bryssel-Pariisi-junaterrori-iskun myötä.

Vapaa liikkuvuus tuo myös varjopuolensa. Ihmisten mukana myös aseet liikkuvat vapaasti rajojen yli. Löysimmän EU-maan standardeista tulee siten todellisuudessa minimi koko EU:n alueelle. Vaikka terrori-iskuissa suurimmat ongelmat liittyvätkin laittomasti salakuljetettuihin ja myytyihin aseisiin, niin myös asedirektiivin toimialaan liittyvät asiat ovat osoittautuneet ongelmiksi. Näitä ovat esimerkiksi mahdollisuudet palauttaa deaktivoituja aseita toimintakykyisiksi, tiettyjen puoliautomaattiaseiden aseiden muuttaminen helposti automaattisiksi, aseiden ja niiden osien melko vapaa myynti internetissä sekä aseiden myyntiin ja keräilyyn liittyvät vaihtelevat käytännöt eri jäsenmaissa.

Juuri Pariisin iskua edeltävillä viikolla komissio oli antanut asetusesityksen tuliaseiden deaktivoinnin uusista yhteisistä standardeista. Samalla oli päätetty, että itse asedirektiivin luonnos laitetaan vaikutusten arviointiprosessiin. Tuossa prosessissa olisi lähikuukausina tarkasteltu yksityiskohtaisesti, mitä vaikutuksia suunnitelluilla muutoksilla olisi ollut. Tässä prosessissa olisi myös jäsenmaiden erityispiirteet sekä vaikutukset niihin voitu ottaa paremmin huomioon.

Terroriteot muuttivat kuitenkin monet suunnitelmat niin komissiossa kuin jäsenmaissakin.

Direktiivin muutos koskettaa useita asioita. Suurin osa niistä on jäänyt suomalaisessa keskustelussa huomioimatta. Syitä tähän lienevät että suurinta osa muutoksista pidetään erittäinkin kannatettavina tai ne eivät tuo suurta muutosta Suomen melko tiukkiin aselupakäytäntöihin. Suomessahan aseluvan saanti, aseiden haltuun saanti ja niiden säilytys on aseiden suhteellisen suuresta määrästä huolimatta tiukasti ja tarkasti säädeltyä. Kotimaisten ampumatragedioiden takia Suomen lupakäytäntöjä kiristettiin jo mittavasti. Siksi direktiivin lupakäytäntöjen kiristämisestä Suomea koskettaa lähinnä aselupien muuttaminen säännöllisesti uusittavaksi.

Esitys myös yhtenäistää ja tehostaa aseisiin tehtäviä tunnistemerkintöjä niiden alkuperän ja omistajan tunnistamiseksi. Samoin se velvoittaa: jäsenmaat ja viranomaiset tietojenvaihtoon esimerkiksi hylätyistä aselupahakemuksista, yhdistämään kansalliset rekisterit eurooppalaisella tasolla, sekä asekauppiaita toimittamaan omat tietonsa rekisteriin. Jatkossa jokaisen aseiden myyjän tai välittäjän tulee olla lisensoitu ja hyväksytty toimija. Vain tällaiset toimijat saavat jatkossa myydä aseita, niiden osia tai ammuksia internetin välityksellä.

Yksi väite suomalaisessa keskustelussa oli, että kaikki puoliautomaattiset aseet oltaisiin kieltämässä. Ei olla. Uudet rajoitukset koskevat vain automaattiaseita muistuttavia tai sellaiseksi helposti muutettavia puoliautomaattiaseita.

On myös väitetty, että ”EU haluaa kieltää vapaaehtoisen reserviläistoiminnan Suomessa”. Ei halua. Suomalainen reserviläistoiminta ei ole ollut minkäänlainen motiivi direktiivimuutokselle. On myös peloteltu, että ”metsästys harrastuksena olisi uhattuna direktiivin myötä”. Ei ole. Muutos ei koske millään tavalla valtaosaa tavallisista suomalaisista metsästysaseista.

Totta on, että komission direktiiviesitys ei ota nopeutetusta antoaikataulustaan johtuen huomioon eri jäsenmaiden tai erityisryhmien piirteitä ja huolia. Ja on totta, että tällaisenaan direktiivi hankaloittaisi vapaaehtoista reserviläistoimintaa. Sarjatuliaseita muistuttavien ja sellaiseksi kohtalaisen helposti muutettavien puoliautomaattikiväärien omistaminen kiellettäisiin yksityishenkilöiltä. Kotona säilytettäväksi reserviläisaseet ovat pääosin tällaisia. Jatkossa resrviläisammunnat pitäisi siten järjestää puolustusvoimien myötävaikutuksella.

Kyseessä on vasta komission direktiiviesitys. Nyt onkin Suomen hallituksen sekä asiasta huolestuneiden europarlamentaarikkojen aika vaikuttaa EU:n lainsäädäntöelimissä: neuvostossa ja parlamentissa. On esitettävä perustellut rajaukset ja poikkeukset direktiiviesitykseen ja saatava niille tarpeellinen tuki ja ymmärrys.

Reserviläistoiminnan lisäksi myös asekeräilijöillä on ollut huoli mahdollisuudesta ylläpitää kulttuurihistoriallista ja teknistä tutkimusta ja harrastusta heidän tullessa mukaan direktiivin soveltamisalaan.

Kirjoittaja on Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö.

Juho Romakkaniemi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Homer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 1259

LähetäLähetetty: 14.12.2015 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teki mieli vastata tuohon jotain, mutta veti aika sanattomaksi Shocked
_________________
FI0058
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hakim
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 14.12.2015 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Homer kirjoitti:
Teki mieli vastata tuohon jotain, mutta veti aika sanattomaksi Shocked


Vastatkaa ihmeessä hyvät ihmiset. Ei noin asiantuntematonta kirjoitusta pida hyväksyä. Kyseisen herran sähköposti on juho.romakkaniemi@ec.europa.eu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 14.12.2015 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hakim kirjoitti:
Homer kirjoitti:
Teki mieli vastata tuohon jotain, mutta veti aika sanattomaksi Shocked


Vastatkaa ihmeessä hyvät ihmiset. Ei noin asiantuntematonta kirjoitusta pida hyväksyä. Kyseisen herran sähköposti on juho.romakkaniemi@ec.europa.eu


Onkos tää se sama jäsen joka nimettiin siinä Kataisen uran alkuun saattaneessa asiakirjaväärennöksessä?
http://jyrkikatainenvalhe.blogspot.fi

Jostain olin lukenevinani, että vastine lehteen on tulossa yhditykseltä, jossa tuo 'komissaari' on jäsenenä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ohimeni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2012
Viestejä: 262

LähetäLähetetty: 14.12.2015 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

admin kirjoitti:


http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/terrorismi-ja-aseet/2194022

Lainaus:
Terrorismi ja aseet

13.12.2015 03:00

...
Kyseessä on vasta komission direktiiviesitys. Nyt onkin Suomen hallituksen sekä asiasta huolestuneiden europarlamentaarikkojen aika vaikuttaa EU:n lainsäädäntöelimissä: neuvostossa ja parlamentissa. On esitettävä perustellut rajaukset ja poikkeukset direktiiviesitykseen ja saatava niille tarpeellinen tuki ja ymmärrys.

Kirjoittaja on Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö.

Juho Romakkaniemi


Joitakin viisauden sanoja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 14.12.2015 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käykää nyt kommentoimassa myös tuota kirjoitusta tuolla Savon Sanomien jutussa, te joilla tunnukset sinne on. Jotain asiavirheitä oikomassa sinne. Jos nyt ei välttämättä mitään hyötyä niin tuskin haittaakaan.

Romakkaniemi ja/tai komissio väittää että ei vaikuta suurimman osan metsästykseen. No ei ehkä metsästykseen, vaan työajallaan sitten joutuu niitä aselupiaan uusimaan. Aselupien määräaikaistamisestahan hänkin puhuu.
En vieläkään usko että tuo direktiivi Suomea pakottaisi muuttamaan kaikkia määräaikaiseksi, mutta saattaahan Suomi niin tehdä siitä huolimatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RautaKoira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2014
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: 15.12.2015 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taisi löytyä syy siihen miksi puolarikieltoa ajetaan nyt, eikä se liity mitenkään terroristeihin tai rikollisiin:

Brittikollegoilta kuulin, että EU-laajuinen puoliautomaattiaseiden kielto on ollut yksi brittien vaatimuksista myös Britannian jäsenyysehtoja koskevissa uudelleenneuvotteluissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 15.12.2015 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Penellit pataan. Purdeyt tilalle. Rolling Eyes
_________________
Mogens Trolle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hakim
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 15.12.2015 17:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.hs.fi/politiikka/a1450154496201?jako=989ab4851d94b3843b2a9e096b24e3d1&ref=mob-traf-isandroid-3

Uskoo ken tahtoo, mutta kerrankin voi olla varovaisen tyytyväinen joihinkin politiikkoihimme.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 15.12.2015 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hakim kirjoitti:
http://www.hs.fi/politiikka/a1450154496201?jako=989ab4851d94b3843b2a9e096b24e3d1&ref=mob-traf-isandroid-3

Uskoo ken tahtoo, mutta kerrankin voi olla varovaisen tyytyväinen joihinkin politiikkoihimme.

Sanonpa vielä kerran, että jos tää oisi tullut edellisellä hallituskaudella vasemmiston, vihreiden ja SDP:n mukana ollessa, oisi direktiivi varmasti pantu Suomessa täytäntöön omin tiukennoksin terästettynä jo ennen sen voimaan tuloa EU:ssa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 158, 159, 160  Seuraava
Sivu 41 Yht. 160

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com