OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Korva rähmii
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 19.11.2015 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhemmalla seisojalla on todennäköisesti atopiat ja kaikki mahdolliset ravintovammat ja nippu allergioita. Kala-allergia on aivan 100% koska parilla kokeilulla oireet oli niin rajut ettei jäänyt mitään epäselväksi. Muut oireet korvien rähmimisineen on todistamattomia arvauksia, koska en periaatteesta vie koiraa allergiatesteihin, koska se on kuitenkin vain koira. Perheenjäsen, rakas sellainen ja hyvä jahtikaveri ja jadajada, mutta päivän päätteeksi kuitenkin silti aina ja vain koira.

Tuo kala on siitä pirun hankala että melki jokaisessa kaupan pussissa lukee 'Lisätty kalaöljyä, turkki kiiltää!' tms ja ne joissa ei lue, maahantuoja / myyjä / valmistaja ei takaa etteikö kalaa olisi mukana jossain muodossa. Juu, on niitä varmaan jotain 100+€/säkki ruokia kala-allergikoille, mutta koska tuo on koira niin ei.

Yksinkertaisena insinöörinä lähdin ratkaisemaan ongelmaa helpommasta päästä eli kysyin lekurilta mikä ruoka olisi todennäköisimmin vähiten allergisoivaa. Vastaus oli peruna/porkkanaseos ja hevosen tai vielä mieluummin riistanliha. Noilla ollaan menty ilman oireita. Jonkin verran työllistävää vaikutusta noitten sapuskojen suhteen on, mutta tulee halvemmaksi kuin säkkiruoka, siis ihan tavallinenkin.

JahtiVahti ekstra energia on ainut kokeiltu kaupan ruoka jonka en ole huomannut aiheuttavan oireita. Sitä olen käyttänyt reissussa, jos esim telttaillessa ei ole mahdollista puljata niin paljoa koiran ruokien kanssa.

Aris60 kommentteihin viitaten, itselle on ollut alusta alkaen selvää ettei koira ole jalostusmateriaalia pelkästään em syiden takia. Mielestäni jokaiselle rodun edusta kiinnostuneelle nämä asiat pitäisi olla itsestäänselvyyksiä, mutta välillä ei voi välttyä siltä ajatukselta että valitettavan monia, kasvattajiksin itseään kutsuvia, € kiinnostaa enemmän kuin rodun etu pitkässä juoksussa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 19.11.2015 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noinhan se on, kasvattajien mielestä vikaa on vain muitten kasvateissa, ei omissa. Tuon voi havaita vaikka katsomalla Koiranetistä ilmoitetut sairaudet, kyllä on niin tervettä, niin tervettä. Iho-,tassu- ja korvaongelmat on tätä päivää, samoin salailu.Mitä isompi kasvattaja, sen terveempää! Vai onkohan vain hyshys-meininkiä? Olethan kalmo, ilmoittanut koirasi ongelmista jalostusneuvontaan, Kenneliittoon ja kasvattajalle.

Noilla kalmon mainitsemalla lihalla ja juures/kasvislisillä on minunkin tuttavapiirissä moni koira selvinnyt. Lisänä ollut piimää, kananmunia ja joitakin lisähivenaineita.Kala niillä, joille on sopinut!

Tuosta allergiatestistä, se on tosiaan kallis eikä anna aina edes varmuutta allergioista. Joten tuo eliminaatio on paras konsti. Kokeilemalla oikeat ravintoaineet löytyy!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wata
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2012
Viestejä: 2033
Paikkakunta: North carelia

LähetäLähetetty: 19.11.2015 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo eliminaatiodietti särähti aluks korvaan Shocked mutta pieni väärin ymmärrys asiassa Wink Laughing

Pitää laittaa koira nyt liha kuurille, että väheneekö yhtään.. tiistaina ilta puhistuksella aivan törkeät kuonat ulos korvista. Nyt eilen ja tänään aamulla vähentynyt huomattavasti jo. Liekkö sitten vaatinut nuo tipat ton par viikkosen et alkaa puremaan, mut suoraan ohjeiden mukaan alotettu tuo 3 viikko. No mutta tosiaan pitää kokeiluun laittaa tuo liha yms raaka.
_________________
”Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 19.11.2015 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilkaas itte syödä kuivamuonaa kaiken päivää ja vuotta.Varmaankin alkaa jossain rähmii ja oireilee.Itte en koskaan ole koirasta maksannu paljon mitään,mutta ruokana antannu lihaa,luita,kalaa,riisiä,biojätteet ja sit kuivamuonaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wata
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2012
Viestejä: 2033
Paikkakunta: North carelia

LähetäLähetetty: 05.12.2015 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipahan korvatippa kuuri, en oikein nyt enää ton lääkkeen voimaan usko..

3vko tuli tippoja laitettua eikä mähmä korvista vähentynyt yhtään, punottivat kuin sen kuuluisan poron nenä ja lisäksi 3vkolla tuli pieniä rupia. No puhistelin jatkoon korvia samaan tahtiin 2 x päivässä ilman tippojen laittoa, lisäksi vielä lopuksi pyöräytin korvanlehdet ja rupiset kohat pumpulilla jossa oli kirvelemätöntä puhistusainetta. Tippojen loputtua jo 3 päivänä oli enää murto osa mähmää, ja kas ollakkaan 5 päivänä eivät enää punoittaneetkaa yhtään saati likaa ollut.

Liekkö nuo tipat tehneet sen helvetillisen punoituksen? Ja oma havaintoni ol että tipat vain pahentivat tuota.

Nyt jo tulee par viikkoa tippojen loppumisesta, ja koiran korvat on aivan normaalit.

Tosin lisänä vaihoin ja vähennin kuivamuonaa ja lisäsin raakaalihaa ruokaan.
_________________
”Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jerry
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2004
Viestejä: 559

LähetäLähetetty: 08.12.2015 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos epäilyttää, että ruoka aiheuttaa allergisia, ym, reaktioita muuten terveessä koirassa, on syytä tehdä ns. poissulkukoe ruoan raaka-aineille.
Lyhyesti; koiralle syötetään vain yhtä valkuaista ja vain yhtä hiilihydraattia, kumpikin sellaista mitä koira ei ole aikaisemmin syönyt säännöllisesti. KUivamuonavalmistajilla on olemassa juuri tällaiseen käyttöön tarkoitettuja, ns. hypoallergeenisia, kuivamuonia. Dieetti kestää 8-12 viikkoa ja sinä aikana on syytä tapahtua muutos koiran oireissa selvästi parempaan suuntaan, tai vika on jossain muualla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 08.12.2015 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erittäin ikävää ja huolestuttavaa luettavaa nämät jatkuvat tapaukset koerien
teollisten sapuskoitten aikaansaannoksista. Mistäpä muusta noissa olisi kysymys? On paljon vuosien varrella kuultu jos jonkinlaisesta kutinasta,kitinästä,kuramahoista,rähmäkorvista,silimäjutuista,ihon kukkimisista ja monenlaisista muista riesoista. Koera on Susi ja sillä pitää olla myös ravinto sitämukaa. Työlästäkö? Jos siltä tuntuu,nin elä ota koeraa. Shocked Kasvattajat syöttävät pentueille ja emille sapuskat erimerkkisistä säkeistä ja ovat usein sopimusten tekijöitä jonkun nappulavalmistajan kanssa ,koska saavat ko pillerit "halavalla". Nykyimmeinen on kiireinen ja Koera siittä kärsii. Häkkielukalle annetaan töistä tullessa säkistä papuja kuppiin ja viikonloppuna paiskataan hirvielukan luinen kallo (kielikin poistettu) ravinnoksi ja se siittä. Em malli on nähty miljoonia kertoja eri puolella Suomea. Ei ole ihme,jos Koera "kesii" ja korvat rähmii. Kasvattajien (joidenkin) tyyli ilmoitella ilmenneistä ongelmista on korkean kynnyksen takana ja aiheuttaisi vain kyseenalaisen maineen maakunnan kovimman koeramiehen taakaksi,joten suljetaan silmät ja korvat. Elukkatohtorit tykkäävät nappulanvalmistajista ja suosittelevat sitä ja tätä korkeamman "lahjan" toivossa,ehkäpä taas "sopimuksen mukaan". Papuset ovat vain filleriaineita Koerille ja Koeran terveellinen ja lajinmukainen ravinto tulee järvistä ja mettistä erästyksen sivutuotteina erinomaisen heleposti. Jos se on jonkun mielestä vaikiaa,nin elä ota koeraa.
Näyttelyissä myös Koera on Euron ansainnan välikappale ja esim Koeran luontainen käynti ajetaan alas esittämällä Koeraa narunpätkässä roikottamalla.Koeran käyntiä voidaan arvostella VAIN koeran vapaassa tilassa tapahtuvalla käynnillä, siis koeran ollessa vapaa.Työlästäkö ja hankalaa,elä käy näyttelyissä,vaan käyttökokeissa.
Oikiaa ravintoa Koerille ja jalostuspuolelle suitsia,sekä tiukempaa valvontaa kasvattajia kohtaan,enemmän käyntejä käyttöpuolella,nin saadaan asioita paremmalle tolalle. Shocked

No niin, nyt sitten vain lunta tupaan Wink
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vonnegut
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Jou 2008
Viestejä: 896
Paikkakunta: Länsrannikko

LähetäLähetetty: 25.12.2015 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pappalla paljon perusasiaa. Tolkutetaan nyt vielä läpi pari vaivaa.
Korvapunkki, sama kisoilla ja koirilla, aiheuttaa ruskeata rähmintää, joka muuttuu kuivuessaan kahvinporoari näköiseksi. Sen saa hoidetuksi.
Furunkuloosityyppinen, yleensä samalla tassuissa esiintyvä tulehdus on hankalampi. Tuossa on puhuttu ruun vaikutuksesta altistavana tekijänä sienille. Jos viisatenkivi löytyy niin kertokaa. Koira on kyllä ok , mutta itellä tatti varpaitten välissä, ja tohtorilla tällanen "on vaan taipumus" -näkökulma. Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com