OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Murea hirvipaisti
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 13.11.2014 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimenomaan. Jos paistissa paljon sidekudosta, niin vaatii pidemmän kypsytysajan miedolla lämmöllä. Alle 55 asteessa ei tahdo sidekudos sulaa ilman voimasanoja! Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16685

LähetäLähetetty: 13.11.2014 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
No eipä se perhe sitä paistia isomminn syönyt. Pistelin itse tuota napaan nelisenpäivää, viimeiset salaatin ”mausteena”. Aika lailla alkaa tuntua siltä, niinkuin olisi jonkinmoinen jytky suolenmutkassa...


Tuon kun synnytät, niin joudut jonkun kummiksi pyytämään, mutta älä kysy minua.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.11.2014 00:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loppu kertomuksen voi laittaa feispuukkii, minne muukki hintiksit kirjottaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.10.2015 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli siinä taas joku aika sitten kokkailtua hirveä, ”pakastusrulianssin” yhteydessä.

Ja omista taidoista pitää sanoa se, että jos ”liha on hyvää” tulee hyviä pihvejäkin. Mutta vähän vanhemman elikon kohtuullisestakin lihasta ei välttämättä maailman mureimpia pihvejä tule.



Eli pannulla paistelemalla saa kyllä välillä kohtuu sitkeääkin tavaraa aikaiseksi.


Aika harvoin tulee noita paisteja tehtyä uunissa, mutta pakko sanoa, että useimmiten tulee pirun mureaa kamaa. Se vaan on vähän ongelmana, että perhepiirissä tommonen jonkinkokoinen paistimollurra jää yleensä sitten loppupeleissä valtaosaltaan itelle syötäväksi, kun perhe syö sitä sen kerran.

Vähän on mielessä käynyt, että voisikohan tuota ”uunitusta” hyödyntää pienemmillekin lihakokkareille. Ja oiskohan noista saatavissa mureita. On meinaan joskus tullut tehtyä ”samasta palasta” pihvejä ja uunipaistia ja ero oli melkoinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.11.2015 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä





Ainakin äkkiseltään vaikuttas siltä, ettei tää “mureutuminen” toimi pienemmissä lihakokkareissa niinkuin vähän isommissa paisteissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fiulir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2013
Viestejä: 1464
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 04.11.2015 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä on nuo vaaleat klöntit viimeisessä kuvassa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 06.11.2015 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fiulir kirjoitti:
Mitä on nuo vaaleat klöntit viimeisessä kuvassa?


Pakkasesta löytyi jotain Lidlin perunamassamöllöjä, uunitin ne samalla kertaa.

Eli ei ole juustoa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oulun Kärpät
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 04.01.2016 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 04.01.2016 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oulun Kärpät kirjoitti:
Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä.


Itse jätän suuren osan paisteista 52 asteiseksi, toi 46 on jo aika vähän mutta toimii taatusti jos liha on hyvälaatuinen. Vasan paisti on varmempi veto mutta toimii kyllä takuulla myös vanhemmalla eläimellä kunhan kyseessä on hyvin riippunut/raakakypsytetty eläin eikä se ihan sitkein ruhonosa.

Kyllä läpikypsä ja punertava hirvipaistikin on aivan eri tuote...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oulun Kärpät
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 04.01.2016 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Oulun Kärpät kirjoitti:
Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä.


Itse jätän suuren osan paisteista 52 asteiseksi, toi 46 on jo aika vähän mutta toimii taatusti jos liha on hyvälaatuinen. Vasan paisti on varmempi veto mutta toimii kyllä takuulla myös vanhemmalla eläimellä kunhan kyseessä on hyvin riippunut/raakakypsytetty eläin eikä se ihan sitkein ruhonosa.

Kyllä läpikypsä ja punertava hirvipaistikin on aivan eri tuote...


Noniin selvä peli, ei muuta kuin kokeilemaan. Ja itellä kyllä kans tuo 46 on liian raaka jotakin 55-60 on varmaan se millä lähen kokeilemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 04.01.2016 17:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa sitten muistaa että paisteissa on isot erot. Ulkopaisti kannattaa vetää todella kypsäksi, ei edes mediumina toimi. Sisäpaistin tai hyvin mureutetun vasan paahtopaistin taas raaempanakin. Ulkopaistista kyllä tehdään tartariakin vaan se pitää sitten jauhaa. Myllyllä tai veitsellä. Eikä passaa olla raakakypsytettyä, vaan mahdollisimman tuoretta (toki pakastettukin käy).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com