OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miten kanalintu jahti käynnisty?! vastaukset 10.9 lähtien :)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 164, 165, 166  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 22.09.2005 08:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Spede kirjoitti:
Körmy kirjoitti:


Mitä väliä porukan koolla on jos linnut ammutaan yhdeltä alueelta. Voi keijo! Rolling Eyes


Samaa mieltä! Tyhjenee se alue isollakin porukalla ja vieläpä tehokkaammin kuin yhdellä miehellä.


ei suinkaan samalta alueelta..

monesta eri poikueesta. hyvin suuuuurelta alueelta.

vielä valittamista? kellään? varmasti jeesustelijat kaikkensa sanonut? NOH? jotain ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 22.09.2005 08:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

metällä kun ollaan niin sitä ollaan kuitenkin metällä! menköön ne jeeustelijat vaikka marjoja poimimaan.

tietysti metsällä pitää pitää järki mukana ja kiintiöt mielessä.

mutta kuitenkin.. miettikää nyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sikametso
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 22.09.2005 10:25    Viestin aihe: Saaliita Vastaa lainaamalla viestiä

Aloitusreissu tähänmennessä ainut mulla tänä syksynä. Sotkamosta teeri ja pyy, haulikolla molemmat. Lintuja hyvin (pääasiassa metsoja), useita poikueita, ei vaan menny tilanteet ihan yksiin..

Ennen kanalintukautta oli yllätys ku meidän pikkulammella kävin 1,5v Rockyn kanssa ja se otti tavihaukun. Ite hiippailin suojassa haulikkohollille, niin lammen päädystä lähti sinikoita lentämään kohti, tulivat härnäämään koiraa!

No, sotahan siinä syttyi. Siinä ois ampujia voinu useampikin olla, kun itellä vaan nimetön päällekkäispiippunen! 9 laukausta yhteensä kerkesin vetämään, sitten laskin linnut - 3 tavia ja 2 sinikkoa, taitaa olla sen lammen ennätys. Kyseessä ihan pikkunen suolampi jossa ei ennen oo koskaan sinikoita tavattu Rolling Eyes

Viikonlopuksi pääsisin näiltä näkymin kanalintujahtiin, en vaan tiedä mihinkä täältä lähtis, itekseen ei opiskelijalla varaa kauheen kauas, eikä kokemusta ole näistä pohjoiskarjalalaisista metsistä. Joko ilomantsiin päin tai jotakin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Körmy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 1867
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 22.09.2005 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Täällä vaan on taas tämä jokasyksyinen "älä ammu mitään" jankutus jo alkanut. Tämähän on metsästystä jestas sentään.

Eilen pikku nippu riekkoja. Koppeloa en valitettavasti saanut, vielä.


Nimenomaan tämä on metsästämistä eikä suinkaan teurastamista tai lahtaamista. Metsästämisen nautinnon varmasti saisi pienemmälläkin saaliilla. Miksi lähes joka metsästäjä lehdessä kirjoitettaisiin vähenevistä kanalintukannoista ja keksitään parannuskeinoja kannalle jos siinä ei mitään perää olisi? Ei semmonen hullunlailla "metsästäminen" ainakaan auta tuota kantojen paranemista. Moni taas nyt alkaa jankata että kanta ei metsästämällä vähene mutta miten se muka ei voi olla vähenemättä jos riistaa ammutaan?

Olipa surkea näky tuolla mökillä päin kun ei näkynyt kun yksi metso to-su välisellä ajalla ja joka päivä metällä vietin aikaa keskimäärin 3-4h. Vuosi pari takaperin samalla alueella näin muistaakseni 4 mehtoa samalta seisomalta ja muutenkin joka ikinen kerta kun metsään meni niin vähintään 1-2 metsoa näki siellä. Alueella vaan liikkuu yksi salametsästäjä joka pitäisi saada kiinni. Nytkin autolla mettäautotietä ajoi ja siitä sitten kiväärillä pamautteli 4 kertaa ja lähti pois. Takuulla ilman saalista ei lähtenyt. Harmi vaan kun en ole vielä saanut vedenpitäviä todisteita toiminnasta mutta kun se päivä koittaa niin loppuu tuon miehen mettästelyt. Evil or Very Mad Tämä mestari kun on kuulemma tietä pitkin parhaillaan 2 mettoakin samaan aikaan riiputtanu yhden silminnäkijän mukaan ja nekään tuskin oli metsästä ammuttu koska usein löytää siltä mettäautotieltä sulkia ja selviä ampumisen jälkiä. Pitäis varmaan joku videovalvonta saada alueelle. Kantojen lasku on varmasti johtunut kyseisestä metsästäjästä koska miksi kannat yhtäkkiä olisivat muuten laskeneet kun kyseinen metsästäjä tuli sinne alueelle kun ne kerta vuodesta toiseen olivat pysyneet hyvinä siellä.

Enkä tarkota että mitään ei saisi ampua se nyt on täyttä soopaa suurimmassa osassa suomea. Tietenkin jossain niin heikot kannat voi olla että sekin voi olla viisasta mutta vaikka kanta näyttäisi isolta niin käyttäkää hyvät ihmiset malttia. Kyllä kai sen luulisi riittävän jos vaikka pari kolme teertä ja yhden metson saa eräksi syksyssään? Ei kai kaikkia mahdollisia tarvitse ampua mitä vain sattuu saamaan? Itsekin lintukantaa aion verottaa mutta kohtuudella. Säilyypähän tämä loistava harrastus paremmin tulevillekin sukupolville. Wink

Ja joka vielä sanoo että metsästys ei vähennä kantoja niin kannattaa esim. uuttukyyhkyn historiasta suomessa etsiä informaatiota. Sieltä ehkä saattaa löytyä jotain mielenkiintoista muistaakseni. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
kimble
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hei 2004
Viestejä: 58

LähetäLähetetty: 22.09.2005 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Körmy kirjoitti:
Kantojen lasku on varmasti johtunut kyseisestä metsästäjästä koska miksi kannat yhtäkkiä olisivat muuten laskeneet kun kyseinen metsästäjä tuli sinne alueelle kun ne kerta vuodesta toiseen olivat pysyneet hyvinä siellä.


En kyllä ihan tältä istumalta usko, että yksi mies saisi lintukantoja romahtamaan. Kyllä siellä joku muukin on varmasti asiaan vaikuttanut.

Siitä tosin olen samaa mieltä, että tuollainen autometsästys pitäisi saada kitkettyä jollain tavalla pois. Kaikin puolin moraalitonta toimintaa.

Kyllähän metsästyksellä jonkunlainen vaikutus lintukantoihin on, sehän on aivan selvää, mutta kyllä elinolosuhteet on suurin vaikuttaja. Tästähän on juttua palstalla jo ollut paljonkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 22.09.2005 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyrimononen on oikiassa uros naaras poikasten synnyssä. Se vaikuttaa mihin suuntaan kanta kehittyy.

Mustien ampumisessa pitää muistaa koppelon olevan varsin rantun jakamaan pyrstöään. Ei se anna yhden kukon sotimella kenellekkään. Eikä anna vaikka poikasia olisi hiomassa useita. Siellä tarvitaan raavasta ukkoa ja oikeastaan useampi kunnon kukko. Vasta silloin syntyy kunnon soidin ja paras kukko astuu koppelot.

Ei siis auta vaikka koppeloita olisi kuinka paljon, jos ei ole kukkoja kunnon soitimeksi asti. Tästä puuttuvat tutkimukset, vai tietääkö kukan linkkejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ukkometto78
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 48

LähetäLähetetty: 22.09.2005 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kanalinnustus käynnistynyt ihan hyvin. Teeripoikueita runsaasti ja myös muutamia metsopoikueita pomppinut ilmaan nokan edestä. Pyyt runsastuneet viimevuodesta kivasti.

Surullista kerrottavaa on jo edelläkin mainittu TIELTÄ metsästäjien tapaaminen metsästysalueilta. Valitettavasti äijää ei saatu käräytettyä, koska ampui ohi tienpenkalla ollutta lintua. Varmasti käräytän tilanteen tullen jokaisen idiootin, joka viitsii rikkoa lakia ja harventaa lintuja tolkuttomasti tuolla tavalla. Haastan kaikki muutkin valveutuneet eräihmiset tarkkailemaan noita ja reagoimalla tilanteisiin jotenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 22.09.2005 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhempi seisoja pistää nuorempaa kuus nolla vaikka ei ensinäkemällä heti uskos.

Vanhemmalle seisonnoilta nyt metto, koppelo, kolme teertä ja riekko. Nuorikolle vain yks riekko. Tosin syypäätä nuorikon lintujen vähyyteen saa hakea haulikon perän takaa... Tilanne voisi olla myös toisin päin pienellä sihdin korjauksella...

Noh, ens viikolla joutaa vähän tiiviimmin metsään. Ehkä sitten aloitellaan junioirillekin tiputtelemaan.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyymetso
Vieras





LähetäLähetetty: 23.09.2005 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dtuc

Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 18:57, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 23.09.2005 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki Paavolla on huono flaksi naisten kera, mutta sillä ei ole mitään tekemistä metson soitimen kanssa.

Usko nyt Pyymetso näin se on metson soitimella. Toki jos kukkoja on riittävästi niin toimii soidin. Kyllä yksi kukko polkee kymmeniä koppeloita, jos ne vain antavat. Koppelo vain haluaa kunnon perintötekijät jälkeläisilleen, eikä anna kenelle vain.

Käy joskus keväällä seuraamassa soitimia Pyymetso niin huomaat eron.

On pirun vaikeaa tietää koska rittävän vanhoja kukkoja on sopivasti, joten tasapuolinen verotus on paikallaan. Nuoret ovat luonnostaan niin tyhmiä että jäävät helposti saaliiksi. Näin niiden osuus muodostuu automaattisesti isoksi. Poikuettaan vahtiva koppelo on poikkeus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
scenar6555
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 58
Paikkakunta: Nurmo.

LähetäLähetetty: 23.09.2005 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ekana viikonloppuna kaks täysikasvusta ukkoteertä. sen jälkeen näkyny, mutta ei kohille sattuneita, metson haku päällä
_________________
Ei sen painon niin väliä, kunhan suistaisi oksalta matkasta riippumatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
mehtamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hei 2004
Viestejä: 227
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 23.09.2005 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotain erikoista on kyllä tuossa ajattelu tavassa et ammutaan koppeloita,jos ei muuten niin "jeesustelijoiden" kiusaksi. Varmaan jotain vanhemmalla iällä jahtaamaan alkaneita vailla minkäänlaista erataustaa. Tai mitä lie... Ampukkaa !&%¤#"! vaikka jokainen kanalintu metsästä nii voidaan lopettaa tää väittely et mitä ammutaan ja mitä ei kun ei ole enää lintuja.
_________________
Kyllä tämä sade tästä vielä pakkaseksi muuttuu,leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 23.09.2005 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtamies kirjoitti:
Jotain erikoista on kyllä tuossa ajattelu tavassa et ammutaan koppeloita,jos ei muuten niin "jeesustelijoiden" kiusaksi. Varmaan jotain vanhemmalla iällä jahtaamaan alkaneita vailla minkäänlaista erataustaa. Tai mitä lie... Ampukkaa !&%¤#"! vaikka jokainen kanalintu metsästä nii voidaan lopettaa tää väittely et mitä ammutaan ja mitä ei kun ei ole enää lintuja.


uroslintuja ammutaan yhtälailla kuin naaraitakin. minun mielipide. ilman uroksia ei naarailla tee mitään, ilman naaraita ei uroksilla tee mitään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Körmy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 1867
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 23.09.2005 15:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kimble kirjoitti:
Körmy kirjoitti:
Kantojen lasku on varmasti johtunut kyseisestä metsästäjästä koska miksi kannat yhtäkkiä olisivat muuten laskeneet kun kyseinen metsästäjä tuli sinne alueelle kun ne kerta vuodesta toiseen olivat pysyneet hyvinä siellä.


En kyllä ihan tältä istumalta usko, että yksi mies saisi lintukantoja romahtamaan. Kyllä siellä joku muukin on varmasti asiaan vaikuttanut.


Ainakin hyvin suuri vaikutus on varmasti ollut. Jos mietit vaikka montako metsoa on neliökilometrin kokoisella alueella ja miten älyttömän iso alue se neliökilometri on. Se alue siellä mistä puhun niin ei ole kuin pari jonkun 3-4 neliökilometriä missä metsästellään (maat on pitkulaisia ja hieman hajanaisia niin että välissä on luvattomia maita jossa ei käydä). Sellasella alueella hyvänkään kannan aikana ei hyvin montaa metsoa ole vai mitä? Jos 3-4 neliökilometrin alueella olisi vaikka 15 metsoa niin sehän olisi jo aika hyvin? Sitten kun tuo mies kahtakin kerrallaan sieltä kantaa niin ei kauaa mennä että luku on esim 5kpl enää jotka ovat elossa. Kyseisellä alueella eivät muut metsästä kuin minä, isäni, yksi vanhempi mies ja sitten tuo autometsästelijä. Sattumalta viime viikonloppuna tuo yksi vanhempi mies koiraansa kävelyttämässä metsässä (ei metsällä siis) ja hän sanoi että jänisjahdin alussa vaan viikon verran metsästeli ja sitten ajokoira jäi auton alle niin ei ole sen jälkeen metsästäny. Alueetkin menny niin vähiin kun jotku ovat ostaneet maita jossa hän on käynyt eikä enää nykyään lupia ole. Minä ja isäkään ei olla tänä syksynä vielä lintuja ammuttu (viime syksynäkin 2 teertä vaan ammuttiin). Muita metsästäjiä alueella kyllä ei ole. Pienpetojakin on todella vähän kyseisellä alueella koska lähettyvillä on fasaanitarha niin ne pedot vaan kärkkyy sitä tarhaa eivätkä viihdy metsissä ollenkaan tuolla. Tai ainakaan talvella ei juuri koskaan tapaa petojen jälkiä hangella. Näinpä siis voisin kyllä hyvinkin päätellä että se yksi autosta metsästävä sankari on tuhonnut ne kannat. Kaiken lisäksi kyseinen tyyppi metästää alueilla joihin ei ole lupia. Nyt vaan tarvitsis saada se kiinni itse teosta joskus. Harmittaa kun ei aiemmin tullut käryytettyä ukkoa kun ajeli kivääri auton takapenkillä (laitonta eikös?) ja sitten kerran puhui miten kävi yhdellä maalla metsällä. Kysästiin sitten että mitenkäs sinä siellä oot käyny kun meillä on yksinoikeudella metsästyslupa siihen ja vielä ihan mustaa valkosella niin meni ukko hiljaseks. Kaiken lisäksi tilan omistajalta kysyttiin onko kyseiselle kaverille lupaa antanut niin sanoi että ei ole lupaa kenellekkään muulle annettu. Nuo nyt siis vaan siinä mielessä sanottuna että tyypillä on ollut tapana muutakin "koiruuksia" tehdä. Siksi niin vahvasti häntä epäilenkin muiden seikkojen ohella. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
gaveman
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 7
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 24.09.2005 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heikohkostihan se kanalinnustus alkoi. Viikko kulettiin Pohjois-Norjassa riekkoja kattelemassa ja saaliiksi jäi vain itselle yksi! Crying or Very sad Muutkin saivat vain muutamia lintuja. Koira olisi pitänyt olla kun painautuivat niin syvään. Päälle piti kävellä ennenkuin lähtivät lentoon. En tiedä mistä johtui, mutta verrattaen viime syksyyn, niin syksy ei ollut tänä vuonna läheskään niin pitkällä. Viime vuonna saimme kuitenkin kukin 9 riekkoa mukaan ja niitä näkyikin paljon paljon enemmän. Kelitkin olivat hyvin vaihtelevaiset. Väliin käveltiin kunnon lumipyryssä, kun taas yhtäkkiä muuttui aurinkoiseksi. No onneksi ensi viikolla pääsee käveleen tonne lähimettiin, josta varmaan löytyy jotain pataan pantavaa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 164, 165, 166  Seuraava
Sivu 27 Yht. 166

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com