OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"Oikeaoppiset" nuotiokahvit?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 26.03.2016 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:


Oikia määrä poroja on se, että jos yhtään eppäilyttää onko liian vähän, lisätään. Sitten ku ei enää eppäilytä onko liian vähän, on poroja sopivasti. Toinen konsti on seurata nuotioseuran ilmeitä. Tarpeeksi monta kauhistunutta ilmettä indikoi oikeaa porojen määrää.


Sit ku yhtään epäilytä niin kuuluu viel iha hiukan kopsauttaa lisää puruja joukkoon.
Keittäjästä riippumatta nokipannukaffe on aina oikein keitetty jos on vaan tarpeeksi vahvaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2278
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 26.03.2016 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Ja kerran se pannu pitää pistää nurinkin ennen tarjoilua.


Eiks se oo kahesti kiehunut ja kerran kaatunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.03.2016 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä vinkkejä.

Itse olen tehnyt irish coffeekahveja erittäin suoraviivaisesti lyömällä vakimäärän vettä ja poroja pannuun ja sitten:

- Kiehauttamalla kolme kertaa
- Kopauttamalla pannunkylkeen ja sitten "säikäyttämällä", eli laskemalla pannun pohjaosa kylmään veteen pikaisesti, jos mahdollista.
- Ja luonnollisestihan ekat nokat kaadetaan "maahisille".




Muistelisin kanssa, että aika lailla samansuuntaisia vinkkejä on tullut mitä täällä:
- Ei kiehauteta
- Lutrataan sen kylmän veden kanssa tai kierrätetään kahvia nokan kautta ja kaadetaan takas pannuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16685

LähetäLähetetty: 28.03.2016 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alpertti kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. Very Happy

+1
Ja kritisoida mahdollista väärää valmistustapaa ja kehua kuinka oma tapa on paljo parempi! Laughing


Yleensä minä kehun hirviporukassa toisen keittämään kahvia sanomalla, että ihan hyvän makuista kahvia näin laihaksi. No älämölöhän siitä nousee ja seuraavan kerran saan keittää itse. Luo mukavasti painetta, kun joutuu kahvinkeitto puuhiin ja odottelee kahvinjuojilta, minkälaisen arvosanan saa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Alpertti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2015
Viestejä: 1013
Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.03.2016 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Alpertti kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. Very Happy

+1
Ja kritisoida mahdollista väärää valmistustapaa ja kehua kuinka oma tapa on paljo parempi! Laughing


Yleensä minä kehun hirviporukassa toisen keittämään kahvia sanomalla, että ihan hyvän makuista kahvia näin laihaksi. No älämölöhän siitä nousee ja seuraavan kerran saan keittää itse. Luo mukavasti painetta, kun joutuu kahvinkeitto puuhiin ja odottelee kahvinjuojilta, minkälaisen arvosanan saa.

Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.03.2016 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Entäs sitten tuo kahvi?

Pannujauhatusta?

Onko merkillä tai muuten plaadulla väliä?

Vai jauhaako joku tuon kahvinkin itse, että saa sopivaa "haulikokoa"?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekek
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Tam 2010
Viestejä: 76

LähetäLähetetty: 29.03.2016 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Ite olen pannukahvin vankkumaton ystävä ja meillä keitetään sitä päivittäin muulloinkin kuin metsällä ollessa. Perstentti on minun kahvimerkki. Raikas vesi ja puhdas pannu on hyvän kahvin perusta. Metsästysreissuun kuuluu aina kahvittelu nuotiolla silloin kun se on mahdollista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Alpertti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2015
Viestejä: 1013
Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.03.2016 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jetset
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 29.03.2016 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hehehhhh..... Väärin keittämästäni kaffesta jääpi enempi ittelle😊
_________________
Laavulla nukkuu parhaiten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 1091
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 29.03.2016 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alpertti kirjoitti:
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa

Juuri tätä tarkoitin omassakin viestissä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5520

LähetäLähetetty: 29.03.2016 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin outona suomalaisena tuli muuten opittua aikoinaan tuo nokipannukahvin keitto oikeen viimmesen päälle kantapään kautta. Tähänkään mennessäkään en ole kahvia juonu ku puolen tusinaa kuppia siis ikinä. Vierestä kattonu ku joku joskus nuotiolla tehny.
Sitten tuli yllättäen ja puun takaa tilanne jossa aamulla sain tietää että opashommia 15 asiakkaalle. Töissä tuossa firmassa ollu viikon verran ja opas ku olin oishan tuo pitäny tietää mutta eipä tullu ajatelleeksikaan ku sai kerran kelekalla ajella. No mukaan täytyy ottaa ainaki Pannu ... Kahviporot... kuksat.... Rolling Eyes tarviiks siinä muuta??

Onneks asiakkaina oli brittejä nii ei se kahvi nii tarkkaa tarvinnu olla.
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.03.2016 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alpertti kirjoitti:
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! Very Happy


Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Alpertti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2015
Viestejä: 1013
Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.03.2016 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Alpertti kirjoitti:
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! Very Happy


Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa?


Itelle selitetty asia niin että ku kahvi kiehutetaan niin siitä tullee "sumppia" ja täten muuttuu kitkeräksi. Jos oikeen muistan niin en varmaan koskaan oo kiehuttanu kahvia joten ei oo sen kummempaa vertailupohjaa, että onko nuilla käytännön eroa, tuollain mulle opetettiin enkä oo siltä poluta poikennu! Smile
Pitäs joskus ihan kokeilemalla kiehuttaa... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2214
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 30.03.2016 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alpertti kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Alpertti kirjoitti:
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! Very Happy


Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa?


Itelle selitetty asia niin että ku kahvi kiehutetaan niin siitä tullee "sumppia" ja täten muuttuu kitkeräksi. Jos oikeen muistan niin en varmaan koskaan oo kiehuttanu kahvia joten ei oo sen kummempaa vertailupohjaa, että onko nuilla käytännön eroa, tuollain mulle opetettiin enkä oo siltä poluta poikennu! Smile
Pitäs joskus ihan kokeilemalla kiehuttaa... Rolling Eyes


Kyllähän se kiehauttamista on, jos porot meinaa tulla yli. Itekki noin tein ennen, mutta vasta viime syksynä tuli kokeiltua ilman kiehautusta. Kokkeileppa tolla mun konstilla. Tulee parempaa kahvia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20409
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.03.2016 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Alpertti kirjoitti:
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! Very Happy


Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa?

Kyllä just oikealla lämpötilalla pinnalla oleva kahvi vaahtoaa hieman mutta silti kahvi ei kiehu. Se on siis ihan just kiehumassa mutta ei ihan. Näin ite tein ennen. Nykyään nostan kiehuvan veden pois tulilta, heitän kahvin sekaan ja odotan vain. Paras kahvi tulee näin.

Kahvimerkistä ite tykkään eniten kultakatriinasta. Pannujauhatus. Käytin ennen suodatinkahvissakin pannukarkeeta kultakatriinaa. Pitäs taas väliin maistella muitakin mut eipä vaan tahdo kultakatriinalle sitä voittajaa löytyä. Nytkin just keitin pannukahvit itelle. Hellalla tosin mut periaate sama Very Happy . Eipä nuoden suodatinkahvien kans kyllä jaksa enää räpeltää. Kyllä pannukahvi vaan on täysin eri tasolla.


Viimeinen muokkaaja, tuhola pvm 30.03.2016 16:58, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 2 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com