OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

PARAS LUOTI METSÄKANALINNULLE
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 10.04.2016 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensi kaudella jää 6 millinen kaappiin ja mennään .22 wmrällä kanajahtiin,
sopivalla kuulalla sillä saa pataan kaiken laillisen riistan.

Olen tullut siihen tulokseen että jos en pääse sataa metriä lähemmäs niin saa jäädä ampumati, jotenkin vaan tuntuu epäreilulta ampua kauempaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34968

LähetäLähetetty: 10.04.2016 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama vika rahikaisella,jos ei pääse sataseen tai lähemmä saa olla.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2994

LähetäLähetetty: 11.04.2016 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pölykeuhko kirjoitti:
Valto. kirjoitti:
pölykeuhko kirjoitti:
helpdesk man kirjoitti:
Kuinka pitkälle matkalle .22wmr riittää?


Laita suosiolla esim. 222.Yltää nätisti tyynellä tuonne 250 matkoille.

Kyllä alkaa olla 222 jo aika toivoton peli 250m. Noille pitkille matkoille on parempiakin (mm 6,5x55, 22-250 jne) ja lyhyelle matkalle riittää 22wmr. Yleensäkkin .222 alkaa olla jo kovasti painumassa taka-alalle ja .223 on se nykypäivän viis seiska. Ei mikään kovin kummoinen yleisase pienriistalle tuo 22wmr mutta kyllä silläkin varmasti pyytää. Hankala suositella yhtään mitään kun ei tiedä missä aikoo metsästää ja mitä. Kauas ei kannata wmr koittaa, mutta takavaara on pienempi kuin isommalla ja panokset edullisia jos innostuu enemmänkin reenailemaan. Ainakin jos laittaa siihen quadiin vielä sen 22lr piipun niin on halpa reenailla ja sama ase kuin normaalistikkin käytössä.


Laughing Laughing Voit puhua siitä toivottomuudesta jollekkin muulle.

Kuten itsekkin sanoit niin tyynellä yltää sinne. Enkä sano että olisi tekemätön paikka ampua, mutta edelleen tuolle matkalle on parempiakin vaihtoehtoja. 222 on yksinkertaisesti ballistiikaltaan heikompi, kuin moni muu. Lähtöjä on vähemmän kuin esimerkiksi .223 tai 22-250 eli korkeusheittoa tulee enemmän ja luoti on kevyt eli tuuli ottaa siihen herkästi. Mielestäni typerää suositella kokemattomalle kyseistä kaliiberia pitkille matkoille. Ei sillä että 250m olisi mahdottoman pitkä, mutta kyllä se silti jää monella ampumatta vaikkapa teeren kokoiseen maaliin. Jos haluaa kurkotella pitkälle kannattaa katsoa muita kaliibereja koska ovat hieman anteeksiantavampia. Todellinen tekijä ampuu 22lr tuonne 250m tyynessä tunnelissä mutta ei se järkevää ole kehua että olisi kyseiseen käyttöön hyvä. Ja tuuliherkkyys on aina pahasta kauemmas ammuttaessa, koska vaikka omalla olinpaikalla voi vaikuttaa tyyneltä, niin vaikkapa aukon yli latvaan ammuttaessa ei ole todellakaan tavan tallaajan mahdollista arvioida tuuleeko jossain välissä luodin lentorataa. Tuo tuuli kun on pirullinen siitä että toisessa paikassa tyyni voi olla 50m päässä jo kelpo tuuli ja 100m päässä maaston muodot voivat kääntääkkin tuulen suunnan taas toiseksi. Eli kertauksena, en sano etteiko 5,7 voisi ampua tuloksellisesti 250m mutta ei se ole missään nimessä parhaita kaliibereita pienriistan pyyntiin kyseiselle matkalle. Eikä omasta mielestäni parhaita kaliibereita mihinkään pienriistan pyyntiin, vaikka kyllä silläkin metsästää. Ja kyseinen kaliiberi kaapista löytyy että en kirjoita pelkkien nettipuheiden tai ballistiikkataulukoiden pohjalta. Aivan kyllä miellyttävä ampua pienen rekyylin takia ja patruunat ei maksa maltaita ja niitä saa joka kioskista mutta siltikään en suosittelisi kyseisen kaliiberin hankintaa koska parempiakin on. Hyvä korvike olisi .223 pelkälle pienriistalle, 6,5x55 yleisaseeksi enemmän pienriistaa painottaen, 308 yleiskaliiberi enemmän suurriistaa painottaen. Miksipä ei myös 22-250 ja jos itse laataaja on, niin 6mm ppc, 6,5x47 lapua, 260 rem ja mitä näitä huippuja nyt on. Ja isolle riistalle varmasti vaikka ja mitä hyviä mutta niistä en niin tiedä eli en ota kantaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26309

LähetäLähetetty: 11.04.2016 00:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mutta tosi on sekin että 5,7:ka on paljon parempi kuin moni muu kaliperi vaikka niitä paljon parempiakin on.
eli mihin se raja vedetään, patruuna tarjonnan määrä ja kuula valikko ja paukkujen hinnat. ja nämä takavaara jutut jne. suoraperäsellä kuulalla 5,7 on paljon pienemmällä takavaro matkalla kuin jokin tuplapainonen veneperä joka hihkasee samolla vauhdeilla.
mutta, wmr on kyllä 0-100m:lle ihan kelpo lintuase ja kohtuu halpaa paukkua löytyy harjotteluunki. kasa-ase se ei ole, ainakaan pienen kasan,,,,
mutta parhaat pystynee n. 30-40mm kasoille 100m:lle satunnaisesti tietty parempiaki
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2994

LähetäLähetetty: 11.04.2016 08:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdottomasti 5,7 on hyvä kaliiberi. Tuskin paras missään, mutta kelvollinen kompromissi juurikin tehon, patruunoiden hinnan ja saatavuuden, takavaaran ja monien muiden seikkojen kanssa. Ja kyllä jos itse jätän alkusyksystä haulikon kotiin ja lähden pystykorvan kanssa metsään, niin luodikoksi valikoituu 5,7 maltilisempien tehojen takia. Sillä tohtii lähempääkin ampua kuten alkusyksystä monesti täytyy. Jos taas tarkoitus on lähteä latvalintujen perään pohjoiseen tai muuten oletettavasti joutuu ampumaan kauas, niin kyllä se on tuo 6,5x55 mikä käteen tarttuu. Kumpikaan ei ole parhaita mahdollisia kaliibereja mutta kyllä niillä asiansa ajaa. Enkä usko että parasta mahdollista kaliiberia on edes olemassa, vaan jokaisen täytyy tehdä omien tarpeiden ja vaatimusten mukaan paras mahdollinen kompromissi. Mutta noille +200m matkoille se ei vain ole 5,7 eli ei sitä kannata siihen käyttöön missään nimessa suositella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
helpdesk man
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Huh 2016
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 11.04.2016 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia vastauksista, lähinnä olisi tarkoituksena metsästellä keski-pohjanmaalla tai pohjois-/itä-lapissa 'sopivan' avarissa metsissä jossa ei olisi puita ihan vierivieressä, tai sitten avarammassa maastossa.

Lähinnä kanalintuja; teeri, fasaani, metso yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2994

LähetäLähetetty: 11.04.2016 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse suosisin noita vähän paremman ballistiikan omaavia kaliibereja jos meinaa tuolla väljemmillä vesillä pyytää. Siellä kun ei ole talojakaan vierivieressä, niin takavaaraakaan ei tarvitse monesti hirveitä murehtia. Ja nuo paremman ballistiikan omaavat kaliiberit eivät ole niin tuuliherkkiä ja etäisyden kanssa ei ole niin tarkkaa. Toki suosittelen että yli 200m ei mennä kurottelemaan ennen kuin harjoitusta on takana myös pidemmille matkoille, mutta noilla siihen hyvään tulokseen pääsee helpommin taitojen kartuessa. Pienokas on toki oiva peli harjoitteluun ja lähiholleille tuo wmr ajaa täysin asiansa, mutta äkkiä se nälkä kasvaa syödessä ja tuntuu että olisihan tuo kiva koittaa hieman kauemmaskin. Toki on näitä ketkä sanovat että jos ei 100m pääse niin jääkön ampumatta ja tyylinsä kullakin. Metsästän itse osittain maastoissa joissa ei tuon kauemmas tarvitsekkaan ampua ja hyvin harvoin pystyisikään, mutta metsästän myös alueilla joilla paikkoja 100m ei vain tule ja pidemmälle täytyisi yltää jos ampua meinaa. Paras on aina useampi ase eri käyttötarkoituksiin, mutta jokainen tekee parhaaksi katsomansa kompromissit oman kiinnostuksen, tarpeen, budjetin ja muiden seikkojen mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jakkke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Jou 2014
Viestejä: 105

LähetäLähetetty: 17.04.2016 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanokaas viisaammat mites luodin lähtönopeus vaikuttaa riistaan. Oisko esim kaliperi 6,5:lla 8g luodilla parempi käyttää linnustuksessa hitaampaa vai nopeempaa luotia. Esim Lapualla löytyy Scenarilla 920 m/s ja 830 m/s olevaa patruunaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26309

LähetäLähetetty: 17.04.2016 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sopivuus löytyy nopeudesta ja rihlan noususta sekä luodin mitoista/muodosta
eli kuinka luoti käyttäytyy osumassa
kun puhutaan skenarista niin muoto on melko suippo joten nopeuden haku rihlan nousuun on asia joka vaikuttaa eniten lopputulokseen, sopivan vakaa käy ja tappaa ilman räjäytystä,,,,
asetieto (rihlan nousu) auttas parhaiten vastausten pohjaksi.
mutta kultasesta keskitiestä voinee alotella
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2217
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 17.04.2016 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ite oon käyttäny tuota 8g 920m/s lähöillä. 100m ja alle jäläki on vähän rummaa mutta ei paha kuiteskaan. pitemmille matkoille sitte niin siisti kuin olla voi. oli mulla yhtenä syksynä 9g ja olikohan karvanpäälle 800 lähöt vaan en minä niillä osunu yhtään mihinkään Embarassed Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 17.04.2016 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

poikamehto kirjoitti:
ite oon käyttäny tuota 8g 920m/s lähöillä. 100m ja alle jäläki on vähän rummaa mutta ei paha kuiteskaan. pitemmille matkoille sitte niin siisti kuin olla voi. oli mulla yhtenä syksynä 9g ja olikohan karvanpäälle 800 lähöt vaan en minä niillä osunu yhtään mihinkään Embarassed Laughing


Kyllähän paras luoti on se jolla osuu Smile

Sitä vähän parempikin BC-kokee inflaation kun kahlaa teeren läpi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.04.2016 12:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paras on mansikanmakuinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34968

LähetäLähetetty: 18.04.2016 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus kuulee myöskin väitettävän että tietyntyyppinen suippo luoti ei tappaisi.
Paksapuhetta se,jos kuula on numeroissa on raato puun juurella.
Olin kerran tilanteessa jossa oli naurussa pidättelemistä,pari nuorta sälliä ilmestyi aseliikkeeseen hakemaan .243:een lyijykärkisiä kun ei kuulema töyri putoa Shocked .
Eivät millään uskoneet kun sanoimme kauppiaan kanssa heidän ampuneen liian alas jos kerran kopsahti ja höyhenet pöllähtivät.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 18.04.2016 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Normalla oli joskus fågel luoti, joka oli hieman tylpempi. Kaikki riippuu kaikesta. Ei voi yleistää, että terävä ei tappaisi jne. jne. mutta pieniä eroja ja siihenkin vaikuttavat monet tekijät yhdessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26309

LähetäLähetetty: 18.04.2016 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri, puhut hieman höpöjä
tietysti jos käy rankaan tai muuten isoille luille liikut loppuu tai ainakin minimoituu, mutta muuten minä nauran sun kokemusten vähäisyydelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 6 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com