OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EU aikoo kieltää itselataavat aseet!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 158, 159, 160  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
spollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2008
Viestejä: 456
Paikkakunta: Mansester

LähetäLähetetty: 25.05.2016 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pasi P kirjoitti:
Tämän shown naurettavuudella ei ole enää mitään rajoja. En ihmettelis hetkeäkään jos kohta esitettäis kaikkien aseiden kieltoa.


No minkä luulet olevan päämääränä???? Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pasi P
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2012
Viestejä: 1081
Paikkakunta: Karu Karjala

LähetäLähetetty: 26.05.2016 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Määränpää on varmasti kaikkien aseiden kielto, mutta meinasinkin etten ihmettelis enää vaikka sitä esitettäis huomenna. Niin hullua on tuo touhu päättäjillä, että mikään ei enää yllättäis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RautaKoira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2014
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: 26.05.2016 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tietovuoto - Saksalais-Ranskalainen "kompromissi"
On kaunis kesäpäivä ja linnut laulavat puissa. Olet tullut ampumaradalle harjoittelemaan lippaanvaihtoja ja mielessäsi pyörivät jo viikonlopun tulevat kisat.

Tauluja ripustaessasi valitset drilliksi jo sinulle perinteeksi muodostuneen "nosto, tupla, lippaanvaihto, taulunvaihto ja tupla".
Ensimmäiset lippaat tyhjennettyäsi, nappaat kassista vyöllesi pari uutta "EU-laillista" "postban"-lipasta, jotka olet rajoittanut 10 patruunaan uuden EU-direktiivin vaatimalla tavalla - ja kiinnität aseeseesi "täyden" 10 patruunan lippaan.
Huomaat, että radalle saapuu poliisiauto, yksi niistä uusista keltakylkisen värityksen saaneista ja kaksi poliisia jalkautuu. Ilmeisesti naapuri on jälleen soittanut heille ja kertonut kuulleensa "sarjatulta" ja he ovat tulleet jälleen tarkastamaan tilannetta - ei ole ensimmäinen kerta ja muistat nähneesi tämän parivaljakon täällä aiemminkin.

Parivaljakosta kokeneempi tulee jututtamaan sinua samalla kun selvästi nuorempi silmäilee kiinnostuneena ratalaukkusi sisältöä. Jutellessanne niitä näitä harrastuksesta ja hysteerisistä ihmisistä, jotka soittavat heti poliisille kuullessaan vähänkin pauketta, poliisin huomio kiinnittyy aseessasi olevaan lippaaseen. Vilkaiset alaspäin kohti lipasta ja aiot kertoa, kuinka näppärästi onnistuit rajoittamaan vanhat 30 patruunan lippaat 10 patruunaan ja vältit uusien lippaiden ostamisen kun huomaat, että aseessa olevan GI-lippaan pohjassa ei olekaan kahta hitsitäppää - selkeää ulkoista merkkiä siitä, että olet hitsannut followerin liikettä rajoittavan tapin lippaan pohjaan.
Olet syyllistynyt ampuma-ase rikokseen kiinnittäessäsi "kielletyn latauslaitteen" - joka itsessään on laillinen, puoliautomaattiaseeseen. Aseesi ja lupasi lähtevät poliisiauton kyydissä kohti metallinkierrätystä. Huomattavan taloudellisen tappion kokeneena ja rikolliseksi leimautuneena olet pakotettu vaihtamaan rentouttavan harrastuksesi sienestykseen ja marjanpoimintaan.

Edellinen esimerkki on toistaiseksi fiktiivinen, mutta valitettavasti muuttuu todellisuudeksi mikäli Saksan ja Ranskan yhdessä sopima "kompromissiehdotus" menee läpi. Ylläoleva esimerkki perustuu dokumenttiin, jota meillä ei luonnollisestikaan ole, mutta jos meillä olisi se, ja siinä olisi yhteenveto siitä mitä saksalais-ranskalaisen virkamiesyhteistyön tuloksena on syntynyt, voisimme listata seuraavat siitä teille seuraavat helmet: (Alla olevat lainaukset ovat mahdollisimman suoria ja tarkkoja käännöksiä)

- "Jotkut puoliautomaattiaseet voidaan helposti muuttaa automaattiaseiksi, ja siten muodostavat uhan turvallisuudelle. Vaikka asetta ei olisi muutettu automaattiaseeksi, se voi olla hyvin vaarallinen mikäli sen lipaskapasiteetti on suuri. Siten, puoliautomaattiaseet (kiinteällä makasiinilla tai lippaalla), joiden kapasiteetti on suuri pitäisi kieltää siviileiltä. Myös tämän mahdollistavat latausvälineet ("loading devices" - oletan, että tässä tarkoitetaan lippaita) pitäisi kieltää siviileiltä. Mikäli yksilöltä löydetään hallustaan tälläinen lipas, se tulisi takavarikoida (seize), samoin kuin kaikki puoliautomaattiaseet, joihin tämä lipas voitaisiin kiinnittää vaikka henkilöllä olisi lupa tälläisten aseiden hallussapitoon. Näiltä henkilöiltä tulisi peruuttaa kaikki luvat (deprived from their authorization). Kuitenkin näiden aseiden ja lippaiden hallussapito ja hankinta saattaisi olla sallittua "erityisolosuhteissa" urheiluampujille."

- "Lupa hankkia ja hallussapitää tuliaseita kategoriassa A ja B (liite 1) peruutetaan henkilöiltä, jos heidän hallustaan löydetään latauslaite (lipas?), joka kuuluu kategoriaan A.9 (liite 1)."
- "Jäsenmaat [vaihtoehtoisesti: pätevät viranomaiset] voivat myöntää luvan urheiluampujille pitää hallussaan puoliautomaattiaseita ja latauslaitteita kategorioissa A.7 (huom: tässä dokumentissa lähdetään jo oletuksesta että puoliautomaattikielto, missä aseet siirretään kategoriasta B.7 kategoriaan A7 menee läpi) ja A.9, kuten liitteessä 1 kerrotaan, mikäli yleisesti tunnustettu urheiluorganisaatio tälläistä puoltanut ja vahvistanut että:

a) henkilö on organisaation jäsen ja on harrastanut ammuntaa säännöllisesti vähintään vuoden ajan
b) tälläistä asetta tarvitaan henkilön harrastamassa urheilulajissa ja henkilön "luotettavuus" on kattavasti arvioitu artiklan 5 kappaleen 1 mukaan."
- "Artiklassa 6.3 mainittua latausvälinettä ostaessa on esitettävä kyseisen aseen hallussapitoon oikeuttava lupa."
Sitten analysoidaan liitettä 1, jota meillä ei luonnollisestikaan ole hallussamme:
Seuraavia lisäkategorioita ja muutoksia ehdotetaan:
Kategoria A, eli kielletty siviileiltä:
A6. Automaattiaseet, jotka on muutettu puoliautomaattiaseiksi
A6a. Puoliautomaattiaseet, jotka voidaan muuttaa automaattiaseiksi tavallisilla työkaluilla.
A7. Kaikki yhdenkin allaolevan ehdon täyttävät keskisytytteistä patruunaa ampuvat puoliautomaattiaseet:
a) Lyhyet aseet, joilla on mahdollista ampua yli 21 patruunaa lataamatta, jos yli 20 patruunan lipas on kiinnitetty aseeseen. (Siis - kaikki pistoolit käytännössä)
b) Pitkät aseet, joilla on mahdollista ampua yli 10 patruunaa lataamatta, jos yli 10 patruunan lipas on kiinnitetty aseeseen. (Kaikki puoliautomaattikiväärit)

A8. Pitkät aseet, joilla voidaan ampua silloin kuin kokonaispituus on alle 60 senttimetriä tai joiden perä voidaan poistaa ilman työkaluja.
A9. Latausvälineet, jotka voidaan kiinnittää keskisytytteistä patruunaa ampuviin puoliautomaattiaseisiin, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:
a) Lippaat, joiden kapasiteetti on yli 20 patruunaa.
b) Pitkissä aseissa käytettävät lippaat, joiden kapasiteetti on yli 10 patruunaa.


Kategoria B tulee sopeuttaa uuteen kategoriaan A. (Eli sieltä tulee poistaa kaikki ne aiemmin sallitut asiat, jotka komissio tässä yrittää siirtää kategoriaan A.)
Ylläoleva pykälähirviö on luonnollisesti hyvin linjassa Ranskan aselain kanssa...
Nyt kannattaa myös muistaa, että tämä "tuotos" on tullut nimenomaan komissio/neuvosto/genval-akselilta, joka yrittää hinnalla millä hyvänsä runnoa läpi komission direktiiviehdotuksen. Tämä ylläoleva teksti on jätetty leijumaan ilmaan "ota tai jätä" tyylisenä kompromissina.
Firearms United kannattaa jälkimmäistä vaihtoehtoa.


https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland/posts/661772200655914:0
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3462

LähetäLähetetty: 30.05.2016 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osannut nyt laittaa tätä ehkä oikiaan laariin,siirtäköön joku jos on tarvetta..

Aattelin varalta laittaa linkin jos koskettaa jotain,tai tätä ole jo aiemmin linkitetty.

http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ampumaharrastajan_on_muistettava_osoittaa_harrastuksensa_jatkuminen_48086
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15374

LähetäLähetetty: 30.05.2016 19:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hellokitty kirjoitti:
Osannut nyt laittaa tätä ehkä oikiaan laariin,siirtäköön joku jos on tarvetta..

Aattelin varalta laittaa linkin jos koskettaa jotain,tai tätä ole jo aiemmin linkitetty.

http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ampumaharrastajan_on_muistettava_osoittaa_harrastuksensa_jatkuminen_48086
Ja kannattaa muistaa että vaikka linkissä lukee "ampumaharrastajan" koskee tuo myös metsästysperusteilla hankittuja lyhyitä pyssyjä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12191

LähetäLähetetty: 30.05.2016 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Voidaan peruuttaa..." Tarkoittaakohan tuo kuinka automaattista peruutusta. Onko tuo harrastuksen osoittaminen määräajoin kuinka hyvin kuvattu laissa/asetuksessa? Ja maksaneeko todistusten esittäminen? Ainaki se loukkupyyntitodistushan maksaa. Liekkö joku ruksi rekisterissä niillä harrastuksen jatkumisen todistamisesta vai miten kirjaavat, kannattanee vaatia kirjallinen kuittaus että ovat todisteet hyväksyneet...

Mutta ei tää eu-puolareihin tainnu liittyä. Vaikka onhan noita harrastuksen todistamisia ja määräaikaisia lupia kyllä ehdotettu ylesiksikin.


Viimeinen muokkaaja, Ollari pvm 31.05.2016 16:57, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 31.05.2016 05:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niillä on mappi öö, mihinkä uurelleen toristelut laitetahan. Kannattaa varmaankin pyytää itselle joku toristus että käyty on ja jätetty Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 31.05.2016 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä siinä helposti alkaa lupienperusmisprosessi käynnisrymään jos aselain vaatimuksia ei noudata. Eihän virkamieskään voi lakia rikkoa ja pykälän valvomatta jättäminen voidaan katsoa virkavirheeksi. Siitä tulee varmasti paljon eroja että aloitetaanko prosessi viikon, kuukauden, puolen vuoden vai vuoden päästä määräajan täyttymisestä. Myös siitä tulee varmuudella eroja että perutaanko luvat samantien (kun prosessi on käynnistetty) vai annetaanko vielä mahdollisuus hankkia todistus pikavauhdilla.

Lupajärjestelmään voidaan kuulemma todistelut nykyään merkitä. Todistaminen ei aiheuta maksuja poliisin suuntaan. Todistuksen kirjoittaja voi jotain toimistokuluja vaatia. Kirjallinen todistus dokumenttien toimittamisesta poliisille on hyvä pyytää. Paperithan voivat hukkua ennen kirjaamista tai "hukkua" kuten 1300 aseen asekirjanpito poliisilta "hukkui". Mitään rikostahan luonnollisesti ei tapahtunut, siitä on syyttäjän kirjallinen päätös.


Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 01.06.2016 07:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuhmon Ahma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 3252
Paikkakunta: Syrjäkylä

LähetäLähetetty: 31.05.2016 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Eihän virkamieskään voi lakia rikkoa


Very Happy Aprillipäivä oli jo
_________________
Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 31.05.2016 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hellokitty kirjoitti:
Osannut nyt laittaa tätä ehkä oikiaan laariin,siirtäköön joku jos on tarvetta..

Aattelin varalta laittaa linkin jos koskettaa jotain,tai tätä ole jo aiemmin linkitetty.

http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ampumaharrastajan_on_muistettava_osoittaa_harrastuksensa_jatkuminen_48086


No tämähän on jännä käänne, että itse pitäisi muistaa todistaa. Ampuma-asekouluttajakoulutuksen materiaalissa sivulla 23 lukee, että muistutuskirjeet lähetetään todistelua tarvitseville. Ja näin se myös kerrottiin aikanaan koulutuksessa sanallisestikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 01.06.2016 07:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytäntö on muuttunut ja asiasta on tiedotettu. Oikeudessa noudatetaan ensisijassa aselakia. Aselaissa kerrotaan että luvanhaltijan pitää toimittaa poliisille todistus. Aika selvää tekstiä.

En pidä lakipykälää järkevänä mutta aika selvällä suomenkielellä siinä kerrotaaan mitä luvanhaltijan pitää tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RautaKoira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2014
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: 01.06.2016 12:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomen neuvottelijoita on hyvä muistuttaa asedirektiivistä. Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan kriittisiä. Mikäli neuvostossa saadaan äänestettyä meille kielteinen kanta ennen puheenjohtajamaan vaihtumista me ollaan nesteessä. Pahimpana itselataavakiellot ja määräaikaisuudet (The authorisations shall be reviewed periodically at intervals not exceeding three years.)

Enemmän voi lukea täältä englanniksi:
https://www.all4shooters.com/en/Shooting/law/EU-gun-ban-GENVAL-IMCO-LIBE-Commission-Council-JURI-update/

Ja itse GENVAL-dokumentti:
http://www.mediafire.com/download/mdtp9mrbczht1rh/st05662-re05.en16.pdf

Hyviä s-posti osoitteita:
Lainaus:
petteri.orpo@intermin.fi
paivi.nerg@intermin.fi

jari.lindstrom@om.fi
jaana.jaaskelainen@om.fi
katja.arenmaa@om.fi

kirjaamo@defmin.fi
jussi.niinisto@defmin.fi
juha.martelius@defmin.fi
petteri.leino@defmin.fi

pysyvä edustusto
sanomat.eue@formin.fi

Puhemiehet
maria.lohela@eduskunta.fi
mauri.pekkarinen@eduskunta.fi
paula.risikko@eduskunta.fi

Eduskunnan Brysselin-toimisto
bru@eduskunta.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 01.06.2016 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Käytäntö on muuttunut ja asiasta on tiedotettu. Oikeudessa noudatetaan ensisijassa aselakia. Aselaissa kerrotaan että luvanhaltijan pitää toimittaa poliisille todistus. Aika selvää tekstiä.

En pidä lakipykälää järkevänä mutta aika selvällä suomenkielellä siinä kerrotaaan mitä luvanhaltijan pitää tehdä.


Missä vaiheessa käytäntö on muuttunut ja miten siitä on tiedotettu? Esimerkiksi 26.11.2015 päivätty koulutusmateriaali vielä sisältää tuon muistutuskirjekohdan.

Minulle asia on tärkeä, koska minulla on yksi pistoolilupa, jonka hankkimis- ja hallussapitohakemuksen olen jättänyt ennen 13.6.2011.

Lainaus poliisin sivuilta:
"Lisäksi 53 a §:ssä tarkoitettu velvollisuus esittää todistus harrastuksesta ei koske luvanhaltijoita, joiden hallussapitolupaa koskeva hakemus on jätetty ennen lain voimaantuloa eli ennen 13.6.2011."

Poliisihan on perinteisesti tulkinnut hankinta- ja hallussapitoluvan hakemiset erillisiksi hallinnollisiksi prosesseiksi. Lain mukaan hallinnollinen asia voidaan panna vireille vain kerran ja minun (ja monen muun) tulkinnan mukaan myös hallussapitolupaprosessi pannaan vireille sillä samalla päivämäärällä, kun hakemuskin annetaan poliisille.

Kysyin aikanaan ampuma-ase kouluttajakoulutuksessa, kuinka pystyn valittamaan hallinto-oikeuteen jos poliisi vaatii myös tämän luvan osalta harrastustodistelua. Apulaispoliisipäällikön vastaus oli, että valitus hallinto-oikeuteen tehdään muistutuskirjeen pohjalta.

Onko tuohon hankkimis- ja hallussapitoluvan vireillepanoon saatu vielä tänä päivänä esimerkiksi hallinto-oikeuksilta päätöksiä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 01.06.2016 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koska.vielä ei ole 13.6. niin lupaperuutuksia ei ole voitu aloittaa uuden lain puitteissa? Vielä.

Kannattaa kysyä sähköpostilla omalta lupaviskaalilta. Hehän sen perumiseniin aloittavat.

Mikään ei estä harrastustodistuksen hankkimista jo varuiksi. Paitsi tietenkin jos ei ole harrastanut 4 krt/v.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
floyd
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Jou 2010
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 01.06.2016 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:


Poliisihan on perinteisesti tulkinnut hankinta- ja hallussapitoluvan hakemiset erillisiksi hallinnollisiksi prosesseiksi. Lain mukaan hallinnollinen asia voidaan panna vireille vain kerran ja minun (ja monen muun) tulkinnan mukaan myös hallussapitolupaprosessi pannaan vireille sillä samalla päivämäärällä, kun hakemuskin annetaan poliisille.



Samassa veneessä Berkeleen kanssa, ihan periaatteesta ärsyttää em. tulkinta (harrastuskertoja ja päiväkirjaa ja kisatuloksia kyllä riittävästi, sen puoleen "no hätä"); hankkimisluvassa ja hallussapitoluvassahan on sama lupanumero, ja kuittikin löytyy missä lukee "aseen hankkimis- ja hallussapitolupa" päiväyksellä < 13.06.2011.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 158, 159, 160  Seuraava
Sivu 71 Yht. 160

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com