OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EU aikoo kieltää itselataavat aseet!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 158, 159, 160  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5952

LähetäLähetetty: 13.06.2016 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pihkat kirjoitti:
Joukkohysteriaa foorumilaisilta.


Normipäivä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3788

LähetäLähetetty: 13.06.2016 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Kuka virkamies alkaisi itselleen ehdoin tahdoin järjestämään lisätyötä ? Ei kukaan. MOT.


Tuon näkisin päinvastoin. Jos virkamies ei tee itsestään tarpeellista, toisinsanoen lisää omaa työtaakkaansa ja mutkista byrokratiaa: YT:t alkavat piakkoin. Sitähän ne pilkunviilaajat eivät halua, vaan kaikenmoisissa valvovissa elimissä väki lisääntyy ja tulkinnat mielivaltaistuvat. Enkä viittaa väkivaltakoneistoon, siellä ikävä kyllä vähennetään.
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 13.06.2016 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alimmasta hallinnollisesta portaasta alkaen virkamiehen tärkein tehtävä on kerätä itselleen, siis oman valtansa alle, mahdollisimman monta alaista ja mahdollisimman monen momentin määrärahat, sekä kullekin oman valtansa momentille niitä mahdollisimman paljon.
Sillä tavoin varmistetaan oma vaikutusvalta ja urakehitys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ElS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2012
Viestejä: 178

LähetäLähetetty: 13.06.2016 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, eipä siihen kauaa mennyt:

http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Orlandon-ampumisessa-k%C3%A4ytetyn-kiv%C3%A4%C3%A4rin-voi-hankkia-Suomessakin/782463?pwbi=363f1d5aa92c49f91c9435a92d3047e9
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Homer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 1259

LähetäLähetetty: 13.06.2016 13:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaetaanpa tännekin, kun pitkästä aikaa oli ihan kunnon tekstiä:
http://nra.fi/ase-direktiivi/

Kurko on omanlaisensa eikä jättäne ketään kylmäksi mielipiteillään ja tyylillään esittää niitä, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tässä poliittisesti munattomassa vaiheessa Kurkoja saisi olla enemmänkin.
_________________
FI0058
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koheltaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5461

LähetäLähetetty: 13.06.2016 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toiselta foorumilta poimittu yhteenveto tämän hetken tilanteesta.

8Balls kirjoitti:
[size=150]Tässä luvattu yhteenveto siitä, missä mennään tällä hetkellä:[/size]

Metsästäjät jäävät uuden asedirektiiviehdotuksen uhreiksi

On herättänyt paljon keskustelua siitä, mitä metsästäjille, reserviläisille ja eri urheiluammunnan lajien harrastajille tapahtuu, mikäli Europarlamentti ei hylkää Suomenkin jo hyväksymää ehdotusta uudeksi aselaiksi.

Asioista on liikkunut paljon huhupuheita, mutta yritämme tässä lyhyessä kirjoituksessa avata direktiivin pahimpia kompastuskiviä. Teksti on erittäin tulkinnanvarainen, mutta nyt näyttää pahasti siltä, että metsästäjät ottavat erittäin kovasti siipeensä tässä sirkuksessa, elleivät asiat muutu. Ja eiväthän ne muutu, elleivät metsästäjät aktivoidu tekemään asioille jotain.

Direktiivihän lyhykäisyydessään tekee kieltää isojen (pistooli, yli 20, kivääri, yli 5/10 patruunaa) lippaiden hallussapidon, ja puoliautomaattisten aseiden joihin lippaat sopivat, hallussapidon. Tämän lisäksi luvassa on määräajoin uusittavat luvat (3-5 vuotta), lääkärintarkastuksia, pällitestejä ja niin edelleen.

Seuraavaksi hieman käytännön vaikutuksia:

METSÄSTÄJÄT:

Metsästäjillä ei ole poikkeusta. Kategorian A-aseille ei enää myönnetä lupia metsästysperusteella.

Mikäli metsästäjä omistaa yli 10 patruunan lippaan pitkään puoliautomaattiaseeseen tai yli 20 patruunan lippaan lyhyeeseen puoliautomaattiaseeseen, metsästäjän aseluvat peruutetaan kaikkien aseiden osalta. Näiden "A-luokan latauslaitteiden" hallussapito kielletään siviileiltä. (Poislukien reserviläistoiminta tai urheiluammunta). (kts sivu 17, kohta 3.)

Siirtymäaika on 18 kuukautta - tämän jälkeen hallussaolevien lippaiden omistaminen muuttuu rikokseksi. (Sivu 2Cool

Seuraavia aseita ei enää saa metsästysperusteella ja metsästys ei ole enää hyväksyttävä syy hallussapitoon:

Seuraavat keskisytytteistä patruunaa ampuvat puoliautomaattiaseet:
- Lyhyet aseet jotka voivat ampua yli 21 patruunaa lataamatta, jos niihin on kiinnitetty lipas jonka kapasiteetti on 20 patruunaa. (Eli käytännössä KAIKKI pistoolit.)
- Pitkät aseet, jotka voivat ampua yli 11 patruunaa (tai 5 - riippuen mikä menee läpi), jos niihin on kiinnitetty lipas, jonka kapasiteetti on yli 10 patruunaa

(eli käytännössä kaikki kiväärit, joihin on saatavissa yli 5-10 patruunan lippaita. Tämä on se pykälä, jolla Valmet Petra lähtee hirvimiehen kaapista, jos mitään ei tehdä.)
- puoliautomaateiksi muunnetut entiset automaattiaseet
- Pitkät puoliautomaatit, joilla voidaan ampua alle 60 sentin mittaisina, eli toisin sanoen perä taitettuna.
(Kieltää "muu-aseet" EU-tasolla.)

URHEILUAMPUJAT:

Urheiluampujat lobbasivat yhdessä Firearms Unitedin, eri etujärjestöjensä, reserviläisten muiden harrastajien kanssa itselleen poikkeuksen jonka nojalla toiminnallinen ammunta voi ainakin joissain muodoissa jatkua entiseen malliin:

Poikkeus löytyy sivulta 18:
"Jäsenmaat voi myöntää urheiluampujille lupia puoliautomaattisten A-kategorian aseiden ja A-kategorian lippaiden (yli 10 patruunaa) hankkimiseen ja hallussapitoon (A6, A7 ja A9) seuraavin edellytyksin:

a) Lääkärintodistus, joka todistaa harrastajan kelpoisuuden
b) todisteet siitä, että harrastaja osallistuu kilpailuihin jossain lajissa, jonka kansainvälinen lajiliitto hyväksyy ja
c) toimittaa seuran todistuksen siitä että:
i. ampuja on seuran jäsen
ii. asetta tarvitaan kyseisessä ampumalajissa (ei tarpeettoman tulivoimainen - kuten suomessa sanotaan)

Tämän lisäksi luvat muuttuvat 5 vuoden määräaikaisiksi mikäli ehdotus menee läpi. Olemassa olevat aseet saadaan näillä näkymin pitää hallussa, jos on hyväksyttävä syy.

Ja ei, toisin kuin eduskunta totesi - tämän kanssa EI pysty elämään. Tarvitaan muutoksia, sillä tämä ehdotus tässä muodossaan tallaa komeasti kansalaisoikeuksiesi päälle.


RESERVILÄISET:

Reserviläisten aseet tuli kieltää, kerätä pois ja takoa auroiksi. Kaikki aseet, jotka muistuttavat (resembles military firearm) tuli kieltää siviileiltä (ulkonäön perusteella). Sittemmin on saatu paperille tekniset vaatimukset, eli aseen hallussapito siivileiltä on kielletty mikäli yksi tai useampi seuraavista kriteereistä täyttyy:

Reserviläisten ankara lobbaus, harrastajien ja SRA-ampujien palautevyöry sekä ilmeisesti terve järki on johtanut ns "reserviläispoikkeukseen":
"Jäsenmailla tulisi olla mahdollisuus myöntää lupia siviileiltä kiellettyihin aseisiin, mikäli se on tarpeellista koulutuksellisista, historiallisista, kulttuurillisista (sisältäen elokuvien sekä teatterin tekemisen) syistä. Jäsenmaille tulisi antaa myös mahdollisuus myöntää lupia kiellettyihin aseisiin ja niiden osiin maanpuolustustarkoituksiin, kuten vapaaehtoiseen sotilaskoulutukseen, siten kun se jäsenmaan laissa määritellään."

Jotta asia on varmasti ymmärretty, myös seuraava poikkeuspykälä löytyy reserviläisille:
"Jäsenmaiden viranomaiset voivat myöntää lupia A-luokan aseisiin, patruunoihin ja aseiden osiin erikoistapauksissa joihin luetaan kriittisen infrastruktuurin suojelu, arvokuljetusten suojelu, maanpuolustustoiminta, koulutustoiminta, kulttuuriperusteet, tutkimus- ja historialliset syyt, mikäli tämä ei vaaranna yleistä turvallisuutta."


ASEKERÄILIJÄT:
Alunperin komission tarkoitus oli kieltää asekeräily, sillä keräilijät toimittavat (komission mukaan) aseita terroristeille. Tätä komissio ei ole pystynyt osoittamaan tai perustelemaan mitenkään, mutta se ei estä komissiota tätä ehdottamasta. Aseet oli tarkoitus takavarikoida ja tuhota.

Asekeräilijöiden lobbaus, valtava palautevyöry ja FESACin yhteistoiminta Firearms Unitedin kanssa on johtanut seuraavaan poikkeukseen direktiivissä:
"Jäsenmaat voivat valtuuttaa keräilijät ostamaan ja hallussapitämään aseita ja niiden osia tämän direktiivin mukaisesti ja erityistapauksissa jäsenmaat voivat myös myöntää lupia keräilijöille siviileiltä kiellettyihin (prohibited) tuliaseisiin."

Tämän voisi tulkata siten, että sisäministeriön hyväksymät keräilijät voivat jatkaa harrastustaan myös tulevaisuudessa.

KAIKKI HARRASTAJAT:
Luonnollisesti tämä direktiivi sisältää niin paljon tulkinnanvaraisuuksia, että sillä voidaan kieltää ihan kaikilta kaikki. Lopullinen toteutus riippuu siitä kuinka sitä sovelletaan.

Direktiiviin on luonnollista vielä vaikuttaa ja tällä hetkellä urheiluampujat ja reserviläiset sekä asekeräilijöillä on viranomaisen tulkitessa direktiiviä oikein mahdollista jollain tasolla jatkaa harrastustaan - ehkä. Tosin mukaan tulee järkyttävä määrä kallista byrokratiaa.

Metsästäjän oikeudet, muun muassa yksityisomaisuuden suoja puolestaan sivuutetaan tässä direktiiviehdotuksessa kylmästi.

Ken olisi metsästäjien puolelta se järjestöjyrä, joka saisi metsästysseurat aktivoitua ja voisi auttaa esimerkiksi Firearms Unitedia tiedottamisessa heidän suuntaansa, sillä asioihin voi vielä varmasti jossain määrin vaikuttaa.


Lähde: Direktiivi löytyy täältä:
https://www.parlament.gv.at/PAKT/EU/XXV/EU/10/67/EU_106794/imfname_10636134.pdf
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8945

LähetäLähetetty: 13.06.2016 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^^Jälkiviisaus on se kaunein viisauden laji. Aika myöhään NRA heräsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 13.06.2016 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on ns. etujärjestö, jonka velvollisuuksiin kuuluu ajaa metsästäjien etua.
"Metsästäjäliitto on riippumaton kansalaisjärjestö. Tärkein tehtävämme on ajaa metsästäjien etua kotimaisessa ja kansainvälisessä politiikassa."
Mitä liitto on tehnyt asian hyväksi? Mistä me maksetaan? Jahti-Jakt- lehdestä?
Edes metsästäjäliiton nettisivuilla ei ole halaistua sanaa EU:n automaattibannista.
Munatonta, todella munatonta... Evil or Very Mad
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13004

LähetäLähetetty: 13.06.2016 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosimetsästäjä ei kuulemma tarvitse mitään puoliautomaatteja. Siksi ei koske tosimetsästjiä ja tämän kanssa voidaan elää. Ja metsästjiä on niin paljon että ei heiltä mitään kielletä. Juu ei kielletä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20560
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.06.2016 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täysin samaa mieltä. Metsästäjäliitto epäonnistuu kerta toisensa jälkeen täydellisesti. Semmonenkin neitisakki etten toista tiedä. Ei kyllä kehuja ansaitse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
spollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2008
Viestejä: 450
Paikkakunta: Mansester

LähetäLähetetty: 13.06.2016 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Tosimetsästäjä ei kuulemma tarvitse mitään puoliautomaatteja. Siksi ei koske tosimetsästjiä ja tämän kanssa voidaan elää. Ja metsästjiä on niin paljon että ei heiltä mitään kielletä. Juu ei kielletä.


Minulla on 20 vuotta aikaa eläkeikään (tällä tiedolla). Ennustan, että tällä suuntauksella tavallinen kansa on sitä ennen riisuttu kaikista aseista. Tavallinen duunari ei enää aseeseen käsiksi pääse, eliitti saa jatkaa harrastelujaan. Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sutari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Elo 2015
Viestejä: 27

LähetäLähetetty: 13.06.2016 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä oo metsästäjäliitto pahemmin ottanut kantaa asiaan..ajaisivat nyt niitä metsästäjien etuja kerranki kun sitä tarvittaisiin! Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pihkat
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2007
Viestejä: 4613

LähetäLähetetty: 13.06.2016 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyrkkä D kirjoitti:
pihkat kirjoitti:
Joukkohysteriaa foorumilaisilta.


Normipäivä.


On tullut tuota leipää syötyä sen verran, että tietää näillä saiteilla narinan, ihan yhtäturhaksi kuin eräillä työntekijöillä pomon mollaaminen, toiselle työntekijälle on. Toin vain oman mielipiteeni esiin, enkä aio anteeksi pyydellä.
_________________
Voi pihkat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.06.2016 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pihkat kirjoitti:
Jyrkkä D kirjoitti:
pihkat kirjoitti:
Joukkohysteriaa foorumilaisilta.


Normipäivä.


On tullut tuota leipää syötyä sen verran, että tietää näillä saiteilla narinan, ihan yhtäturhaksi kuin eräillä työntekijöillä pomon mollaaminen, toiselle työntekijälle on. Toin vain oman mielipiteeni esiin, enkä aio anteeksi pyydellä.


"""" perkhele""" on suomi hieno maa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ohimeni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2012
Viestejä: 262

LähetäLähetetty: 14.06.2016 05:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sutari kirjoitti:
Eipä oo metsästäjäliitto pahemmin ottanut kantaa asiaan..ajaisivat nyt niitä metsästäjien etuja kerranki kun sitä tarvittaisiin! Evil or Very Mad


Olet ilmeisesti ollut asian tiimoilta yhteydessä liittoon?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 158, 159, 160  Seuraava
Sivu 78 Yht. 160

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com