OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kolmiolaskenta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 26, 27, 28  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34777

LähetäLähetetty: 09.08.2016 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin on,monella alueella metsästys on huomattava kanalintukantojen verottaja,pitäisi osata säästää ajoissa jota notkahdus olisi mahdollisimman loiva ja korjaantuisi nopeasti.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sumuisten metsien samoaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 216

LähetäLähetetty: 09.08.2016 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan tosissaan jos ja kun rajotuksia tulee jahti aikaan niin kuitenkin kaikista paras se on juuri tälle syksylle. Hieman kohentumaan päin lähtevä kanta pääsee nyt hyvin taas nousuun ja seuraavana syksynä ollaan sitten jo aivan eri lukemilla. Mielestäni vaikka rajoitukset ovatkin syvältä niin ehdottomasti paras päätös pitkiin aikoihin☺ kolmisen viikkoa ei voi näkyä kuin positiivisena. Se on kuitenkin niin että viimeisten viikkojen pakkas aamuina ne kiväärit eniten laulaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyrykoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 943

LähetäLähetetty: 09.08.2016 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syyssoitimelta kanalintujen ampumisen saisi lailla kieltää pysyvästi, samoin kuvastamisen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 09.08.2016 20:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja koirilla pyynnin! Ja alle kilometrin etäisyydellä tiestä ampumisen! Ja kiväärin käytön! Ja pompputeerien ampumisen lauantai ja sunnuntai päivinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyrykoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 943

LähetäLähetetty: 09.08.2016 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi pompputeerikielto vain la ja su päiville ? Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lpopl
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2015
Viestejä: 57
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 09.08.2016 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästyspaine nousee joillakin laueilla varmasti joten saa nähdä vaikuttaako kantoihin millään tavalla. Ehkä alueilla joilla metsästän on järkeviä ihmisiä enkä siksi ole itse huomannut että kannat muuttuisivat metästyksen takia vaan pesinnän onnistumisen ja petojen takia. Teeret ovat lähivuosina vähentyneet ja metsot lisääntyneet reippaasti, sekä riekkoakin on alkanut taas näkymään enemmälti.
Eikä tämäkään vuosi mitenkään huonolta lintujen suhteen näyttänyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fiulir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2013
Viestejä: 1464
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 09.08.2016 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyrykoira kirjoitti:
Syyssoitimelta kanalintujen ampumisen saisi lailla kieltää pysyvästi, samoin kuvastamisen.


Lisäksi peltopyynti kieltoon. Peltopyynti ja kuvastaminen oli yli 50v kiellettyä ja syystä. Sitten saatiin vihreät hallitukseen 90-luvulla ja järki loppui.

Minun mielestä ainoita konkreettisia asioita, mitä teeri kannan hyväksi laillisesti voidaan tehdä, soitimien rauhoitus syksyllä. Tietysti armoton pienpeto pyynti, joka pitäisi olla itsestään selvyys. Vieläkin saan pulssia nostattavan v.itutus kohtauksen, kun edes näen Metsästys ja kalastuslehden. Vaikka Jere Malisen ansiokkaasta artikkelista teerien pyynnistä peltosoitimelta kuvilla on jo pitkästi toista kymmentä vuotta aikaa. Olisi mukava nähdä tämä mies joskus livenä.

Mitä oon eri puolilta Suomea kavereilta kuullut poikue havaintoja, niin selvästi parempi vuosi tulossa kuin kaksi edellistä?

Kausi saisi joka vuosi olla syyskuun alusta tammikuun loppuun. Ei valtionmailla seurat asettaisi itse kiintiöt tarpeen mukaan. Valtionmaille paikallisellekin kiintiöt ja ulkopaikkakuntalaisille lupamyynnillä säänneltäisiin. Tähän on mentävä, jos halutaan pitää linnustus kaikkien harrastuksena.

Ja ihan turha itkeä, että joku ei noudata kiintiötä. Pitäisikö humalassa ajo sallia, kun kielloista huolimatta sitä jotkut tekee?

Elikkä ei metsästysaikojen lyhennyksiä, kiintiöt, valistusta ja jokainen metsästäjä tekee edes vähän riistahoitotöitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sumuisten metsien samoaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 216

LähetäLähetetty: 09.08.2016 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vain ja ainoastaan metsästys ajan lyhennyksillä saadaan oikea hyöty. silloin ei kukaan järjestelmällisesti pääse käymään yksillä alueilla pyynnissä salaa jota taas kuitenkin tulee tänäkin syksynä joitenkin henkilöiden toimesta tapahtumaan. Kiintiöiden kierto on naurettavan helppoa touhua kun vain osaa pitää suun kiinni oikeaan aikaan..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riekon rauhoittamisen myötä siirryn tästä loppusyksyksi tunturi maisemiin koiran kanssa. Toivotaan että oppiminen jatkuu, niin miehellä kuin koirallakin.
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!


Viimeinen muokkaaja, mtaskinen pvm 09.08.2016 21:03, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
monet tuntuu olettavan että kolmiolla yritetään ettiä kaikki mailman linnut.
homma pelaa vuodesta toiseen saman reitiin vertailuna ja se siitä.
systeemi voi toki olla jokin muukin. mutta aina se pitää olla vertailukelpoinen vuosittain.

Kerrotko vielä sitten, miten nämä tämän vuoden laskennat vertautuu nyt vaikka esimerkiksi viime vuoden laskentoihin tai edellisen 5 vuoden keskiarvoihin? Niin, eihän ne oikein vertaannu kun lasketaan eri aikaan ja kelit oli mitä oli tuossa rajoitetussa ajassa, jolloin laskettiin. Ihan samaan tapaan se systeemi muuttuisi, jos otettaisiin uusi menetelmä mukaan kuten toteatkin. Sitten vaan aloitettaisiin vertailu rehellisesti alusta. Nythän yritetään kaiken keinoin vertailla ihan julkaistuissa prosenteissa näitä laskettuja määriä edellisten vuosien määriin - kuin olisi kyseessä vertailukelpoinen data. Onko kolme appelsiinia enemmän vai vähemmän kuin viisi omenaa? Tuostahan tuossa on kyse. Samoiten jokainen, joka tilastotieteestä mitään ymmärtää tajuaa, että ne laskennat pitäisi keskittää alueelle, jossa todennäköisesti niitä lintuja olisi mahdollisimman paljon. Tai vaihtoehtoisesti laskea paljon suuremmat alat (ei ole mahdollista). Näin saadaan riittävä määrä havaintoja, että niistä voidaan tehdä johtopäätöksiä.

Havainnollistan viimeistä esimerkillä. Lasket vuodesta toiseen kolmion elokuun alussa kuivalla kankaalla. Alueella on lintuja, mutta ei tuohon aikaan vuodesta kuin sattuman kaupalla. Joka vuosi saat laskuissa havainnoksi 0-4 lintua. Prosentuaalinen ero voi siis olla vuosien välillä 400%, eikä luku millään muotoa kuvaa lintukantaa alueelle eikä ainakaan vuosittaisista vaihteluista, koska kyseessä on enemmänkin sattuman kauppa. Jos sama laskenta suoritetaan vaikkapa soitimen aikaan suolla, missä linnut tykkää tuohon aikaan vuodesta majailla, saadaan laskuissa vaikkapa luvut 10-20. Silloin prosentuaalinen heitto olisi vain pahimmillaankin 100% ja joka vuosi lukumääräisesti olisi sen verran lintuja, että määrästä voitaisiin tehdä jonkin tason johtopäätös alueen kannasta. Nyt kun sama toteutetaan kaikkialla, saadaan paljon enemmän havaintoja, joista on helpompi tehdä vertailua etenkin suhteessa aiempiin vuosiin, joka on se mielenkiintoinen juttu koko hommassa. Pienet sattuman heitot korjautuvat paljon paremmin, kun havaintoja on enemmän! Matemaattisesti (100+-1-100)/100=1% eli yhden linnun heitto 100 linnun kannassa on 1% virhe, kun (20+-1-20)/20=5% eli 1 linnun heitto 20 linnun kannassa on 5% virhe. Kyseessä ei ole halu laskea kaikkia lintuja tai vertailla suurempia lintumääriä aiemmin laskettuihin pienempiin lintumääriin ja sillä perusteella turvata pitkä jahtikausi vaan lähinnä yksinkertaisesti tilastollisesta näkökulmasta, jolla laskennan todenperäisyyttä voisi parantaa.

Itse luotan noin 4000% enemmän kanakoiralaskentoihin ylä-Lapin riekkokannasta kuin kolmiolaskentoihin. En tiedä onnistuisiko laskennat vastaavassa laajuudessa koko maassa, epäilen että ei. Mutta jotain tuohon suuntaan olisi kyllä suuren suuri parannus nykyiseen nähden!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1128

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä sai taas ahkerat riistanlaskijat palkintoa kerrakseen laskenta talkoista. Laughing

Ja oikein muutama viikko loppupäästä rauhoitetaan kun on linnut arkoja ja teeretkin jo parvissa. Ei juuri MITÄÄN vaikutustusta j
jos yritetään lintuja säästää oikeesti. Alkukaudesta ne alas nuijitaan suurimmalta osin ja syyskuun loppu ehdottomasti tehokkainta soidinpyynti aikaa.

Eli loppu peleissä VITUk#$@ meni. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintumääriä ei pitäisi laskea ollenkaan ja kauden pitäisi aina olla samanpituinen. Mieluusti vielä niin, että olisi reilusti pidempi.

Metsästyspaine laskisi merkittävästi ja metsästäjien välinen sopu säilyisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sumuisten metsien samoaja kirjoitti:
Vain ja ainoastaan metsästys ajan lyhennyksillä saadaan oikea hyöty. silloin ei kukaan järjestelmällisesti pääse käymään yksillä alueilla pyynnissä salaa jota taas kuitenkin tulee tänäkin syksynä joitenkin henkilöiden toimesta tapahtumaan. Kiintiöiden kierto on naurettavan helppoa touhua kun vain osaa pitää suun kiinni oikeaan aikaan..

Nyt kyllä kiinnostaa, että oletko ihan oikeasti tuota mieltä? Jos olet, aika pessimistinen näkemys kyllä sinulla. Kerrotko vielä mitenkä se salametsästys nyt oikeastaan liittyy millään muotoa kanalintukantojen säätelyyn? Ja kerrotko vielä lisää tuosta kiintiöiden kierrosta? Onko mahdollisesti omakohtaisia kokemuksia? Millähän tapaa sitten tämä lyhempi kausi estää kiintiöiden kiertoa? Jos sanotaan normaali kiintiö on vaikkapa 3 teertä kaudessa, tuon kahden viikon poistaminen ei vaikuta aktiivisen pyytäjän saaliiseen minkään vertaa vaan sen 3 teertä saa aivan vallan huoletta saaliiksi aiemminkin. Jos nyt sitten haluaa jostain syystä ampua sallitun kolmen teeren sijaan kuusi teertä, niin sekin onnistuu lokakuun alkuun mennessä. Joten voisitko nyt selvittää miten sinun mielestä tuo lyhyempi kausi antaa tässäkään tilanteessa oikean hyödyn ja estää salametsästyksen tai kiintiöiden ylityksen? Haluaisin myös lisätietoa siitä kiistattomasta faktasta, että kanalintujen rauhoittaminen kahdella viikolla tai edes kuukaudella jotenkin takuuvarmasti lisäisi kyseisen alueen kanalintukantaa seuraavana vuonna. Ja puhutaan siis keskiarvoista sillä mittakaavalla, kun rauhoituksia/kieltoja tehdään eikä mistään puolen hehtaarin metsästä.

Joku sanoi asian muuten erinomaisesti aikoinaan. Pyyntiaikojen ulkopuolella voi ihan huoletta salakalastaa ja metsästää - eihän siellä ole kukaan lupia kyselemässä kun ei ole pyyntiaikakaan! Nimimerkillä ei minulta ole koskaan kysytty jahtilupia kauden ulkopuolella! Minun mielestä minkään lain ei tulisi perustua siihen, että on olemassa joku osasto "järki hoi älä jätä", jonka toimia pyritään lailla estämään sen normaalin lainkuuliaisen ihmisen harrastamisen tai elämisen kärsiessä. Tuo on minun oikeustajun mukaan todella väärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 09.08.2016 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Meilläkin kolmiolaskennoissa oli yksi nelikymppinen ja loput 55-80v ikäisiä. Ukkoja jotka ei edes lintumetillä käy. Tulee vaan mieleen että pelaako kuulo ja havainnointi ihan sillä tarkkuudella ku tarttis. Ku enempi se on semmosta juoruamista vaan.
Tässä on aikapaljon totuutta. Ite jos kävelen appiukon kanssa vaikka 10 kilometrin siivun kohtuullisten lintumaiden läpi ja minun havainnot on vaikka 5 kanalintua eri merkkejä. Jos en erikseen mainitse että sivuilta pomppaa lintuja niin appiukko on täysin tietämätön niistä. Ainoastaan näkökentästä lähtevät havaitsee. Lopputulos on että minä havaiten viisi ja appiukko ei välttämättä ainoatakaan.

Jos tiedetään seurojen ukkoutumitilanne niin ei ole ihme että havainnot laskevat vuosi vuodelta.

Eikähän nuo !&%¤#"! hirvikärpäsetkään ehi kuolla ennen kuin jahti loppuu. Haluaisko joku ostaa hieman mettähehtaareita Muhokselta. Kaupantekijäisiksi saisi aika kasan kärpäsiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 09.08.2016 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo pyyn rauhoittaminen lapissa on kyllä huvittavaa kun ei niitä kukaan siellä ruukaa pyytää. On niin pieni liha. Ite en muista edes että joku tuttu olisi erehtynyt pyyn ampumaan. Paitsi minä mutta sekin tapahtui vuosia sitten Pohjoi-Pohjanmaalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 26, 27, 28  Seuraava
Sivu 15 Yht. 28

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com