OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Keskustelua riistanhoitoyhdistyksen tehtävistä ja toimista
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2955
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 28.08.2016 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän tarkennusta vesialueiden omistukseen.
Juriidisesti vesialueet taitaa omistaa osakaskunnat, mutta ainakin meillä
osakaskunnat ja kalastuskunnat ovat yhdistyneet yhteisen veden osakaskunniksi jotka päättävät mm. ko asioista.
Asia tulee olla mainittu kokouskutsussa, myös yksityiset tilat omistavat
vesialueita ja niiden vuokrauksesta päättää tietenkin tilan/tilojen omistaja/omistajat jotka omistavat vesialueen.
RHY:n virkavastuullisena toimijana olisi syytä pysyä lestissään eikä
puuttua hirvien kulkemisiin eikä esim. yhteislupa-alueen sisällä yhteisesti
sovittuihin metsästysjärjestelyihin.
Viimeisin hovioikeuden päätös taitaa olla että sirpalealueillakin voi metsästää vaikka ne olisi yhteislupa-alueeseen kuulumattoman alueen sisällä eikä ympärillä oleva metsästysalue voi vuokratun alueen käytöstä mitään päättää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 28.08.2016 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kyllä kuullut siitä mainitsemastasi hovioikeuden päätöksestä. Tulkitsivat lakia niin, että 1000 ha yhtenäinen alue koski vain lupahakemusprosessia. Tämä tarkoitti sitä, että Riistahallinto viranomaiset eivät voi puuttua oikeuteen harjoittaa metsästystä metsästysoikeuden omaavilta alueilla, jos heillä on kuitenkin lupa hirvenmetsästykseen. Kyseisiä alueita ei kuitenkaan voi kuitenkaan käyttää saadakseen lisää lupia. Eli Riistakeskuksella on päätösvalta vain lupamääriin ja varsinaiset luvat voi hankkia yhtenäisen 1000 ha alan avulla.

Käytännössä pieni läntti riittää. Epäilen, että uusia lakeja valmistellaan jo.

Se jäi mainitsematta vesialueista, että niitä ei lasketa pinta-alaan. Kyseinen uusi seura on näin tehnyt, jotta kuulostaa isommalta seuralta.

Meidän alue on vesistön rikkomaa ja yllättäen on paikallisessa lehdessä ollut kyseisiä ilmoituksia runsaasti sisältäen metsästysvuokraoikeuden vuokraamisen. Syntyi ketjureaktio, kun muutkin huomasivat, mitä rhy touhuaa.

Mekin luovuimme oman osakaskunnan osalta erään toisen seuran eduksi vesialueesta erään isohkon saaren ympärillä. Näin mahdollistimme heidän metsästyksen alueella. Meillä ei ole tarvetta kiusata tai vaikeuttaa toisten metsästystä, kuten rhy:llä. Me haluamme yhteisöllisyyttä, autamme ja ilmoitamme myös meiltä lähteneet hirvet naapuriseuroille, jotta voisivat niitä saada eräksi koiramme edestä.

Uskon, että reilu toiminta tuottaa joskus takaisinkin päin ja kaikilla on mukavampaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 30.08.2016 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ossi järvinen kirjoitti:
No niin pikinokat on juoksutettu.

Tähän MikaS mainitsemaan asiaan virkavastuuseen liittyy vielä esteellisyys. Esteellisyyden osalta käsittääkseni noudatetaan tässä tapauksessa Halllintolakia.

Rhy:n puheenjohtajan ensimmäisen ilmoittaman mukaan tieto vesialueen vuokraamattomuudesta on tullut hallituksen jäseniltä. Hallitukseen kuuluu kaksi jäsentä, jotka ovat perustetun uuden seuran jäseniä. Toisen jäsenen poika on seuramme jäsen ja toinen hallituksen jäsen on myös seuramme jäsen.

Toiminnanohjaaja on yhteisluvan yksi allekirjoittajista. Asian hoitamisen ulkoistaminen yhteislupapäällikölle ei poista esteellisyyttä.

Hallintolain mukaan henkilöt ovat sen lisäksi, ettei kyseistä päätöstä olisi voitu tehdä myös tämän lisäksi esteellisiä.

Esteellisyys syntyy viimeistään silloin, kun puolueettomuus on vaarantunut.

Esteellinen on myös silloin, jos toimenpide aiheuttaa vahinkoa.

Tiedossamme oli jo hyvissä ajoin, että rhy oli uuden seuran tukena. Se mitä kuitenkin tapahtui ja kuinka yllättävän pitkälle olivat valmiita tukemaan oli meille yllätys. Ehkä valta sokaisee.

Kaiken toiminnan kuitenkin salasivat. Toiminnan salaamisen syyksi meillä on olemassa oma epäilyksemme. Kuulemma määrätyt henkilöt jopa kielsivät muita hallitusten jäseniä luovuttamasta hirvilausunnon pöytäkirjaa.



Ompa pahasti asiat pielessä Rhy:n toiminnassa. Shocked
Esteellisen pitäisi aina muistaa jäävätä itsensä. Silloin kun tietää että käsitellään sellaista asiaa johonka on vähänkin asianosainen.
_________________
Aina on, joskus ei.


Viimeinen muokkaaja, hylsy pvm 30.08.2016 13:08, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.08.2016 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Korruptio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 30.08.2016 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ovat esteellisiä lähinnä siihen päätökseen rajata meidän metsästysalueita pois. Rajauspäätöstäkään eivät voisi muutenkaan tehdä.

Normaaliin hirvilupalausunnon osalta eivät ole niin esteellisiä, jos toimivat puolueettomasti ja jakavat luvat tasaisesti. Mutta onhan se hassua päättää asiasta ja olla samalla johtavassa asemassa olevana hakijana. Ehkä hieman kyseenalaista.

Kaiken lisäksi se kartta, jonka annoimme yhteisluvan hakemukseen muuttui matkalla. Siinä puututtiin asiakirjan eheyteen ja oikea rikosnimike siihen on väärennys. Väärennys tehtiin uuden seuran eduksi ja meidän haitaksi. Mitään selvitystä meiltä ei ole pyydetty, eikä mitään mainintaa pöytäkirjaan ei ole kirjattu. Karttaankaan ei ole tehty mitään mainintaa riistapäällikköä varten, eikä häntä ollut informoitu asiasta, kun asia havaittiin hänen pöydällään.

Värittelivät kolmea alaa meiltä pois. Kaksi alaa oli johtajaltamme jäänyt epähuomiossa värittämättä, mutta yksi väritetty ala on meillä vuokralla.

Siihen alaan olisi sitten ollut hienoa kaataa hirvi.

Ehkä tämän vuoksi ei karttoja saatu pöytäkirjan liitteenä ja asia salattiin.

Osa rhy hallituksen kokouksessa olleet eivät tienneet asiasta mitään ja epäilemme, että kartta on väritetty uuden seuran henkilöiden paikalla ollessa ei ehkä varsinaisessa kokouksessa. Olisihan siitä muuten maininta pöytäkirjassa.

Aikaisemmin edellisenä vuonna yhteislupapäällikkö ja erotettu jäsen olivat käyneet karttaa läpi kyseisen vaatimuksesta ja kyseinen entinen jäsen oli jättänyt kartasta oman maansa kohdalta huomautuksen pois todeten ehkä siitä olevan enemmän hyötyä. Tietoa tästä meille ei tullut. Johtajamme ei tiennyt sen olevan kyseisen henkilön maa ja toinen maa oli pieni samalla numerolla oleva erillinen maa kuin toinen irtisanottu maa-ala.

Siis mahdollisesti kyttäsivät metsästysrikosta tapahtuvaksi.

Jos sattuisi metsästysrikos, niin muutkin, kuten kunnan ja seurakunnan maat voisivat olla uudelleen jaossa.

Edellisenä vuonna oli naapuriseuran päällikkö ilmoittanut johtajallemme, että metsästämme muka sirpalealueella ja eikö rhy ole meitä ohjeistanut.

Onneksi emme sinä vuonna kaataneet sille alueelle hirveä, sillä seuraukset voi jokainen arvata. Myöhemmin tajusimme, mikä oli homman juoni.

Kyseiset kaksi hallituksen jäsentä ovat vielä rhy metsästyksen vartijoita. Toinen heistä jäsenenämme ja entisenä johtajana on tiennyt hyvin meidän vuokrasopimuksen tason sen vesialueen osalta.

No paljon asioita on vielä kertomatta.

Mutta vielä haluaisin tietää, onko muuallakin Suomessa tämän kaltaista? Toivoisin, että ne jotka lukevat näitä kommelluksia, voisivat ottaa meidän kokemuksista lainsäädännöllistä oppia ja vinkkejä vastaavanlaisen ennakointiin ja sen estämiseen.

Antakaa vaan reilusti palautetta. Kestän kyllä negatiivistakin, jos on sellainen tunne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2955
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 30.08.2016 23:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuran/seurueen tai yhteisluvan hakija on esteellinen ja hänen tulee jäävätä itsensä esim. hallituksen jäsenenä silloin kun hänen hakemaansa
lupa-asiaa käsitellään.
RHY:llä ja toiminnanohjaajalla ei ole mitään määräys valtaa siitä kuinkapaljon esim. pankkihirviä jätetään.
Suositus pankkihirvistä saatetaan tehdä hirvitalousalueen kokouksessa.
RHY:n hirvilupaosakkaiden kokouksessa tai yhteislupa-alueen kokouksessa, ja se on aina suositus eikä ehto.
Yhteislupa-alueen sisällä sirpalealueista voidaan sopia että näillä metsästää metsästysoikeuden omistaja tai sirpalealueen ympärillä oleva suurempi seura tai voidaan myös yhdessä sopia että tällaisilla sirpalealueilla ei metsästä ollenkaan.
Lupahakemuksen liitteenä olevia karttoja ei kukaan saa mennä ilman luvanhakijan lupaa ominpäin muuttelemaan, jos esim.päällekkäisiä alueita
havaitaan tulee yhteys ottaa asianamaisiin ongelman selvittämiseksi.
Toisaalta jos kartat vastaavat voimassaolevia vuokrasopimuksia ei mitään
tarvetta pitäisikään olla mennä karttoja muuttelemaan.
Ongelma ratkennee ensikeväänä kun hirviluvat haetaan oma riistan kautta
sähköisesti ja käytetään oma riista järjestelmässä olevia karttoja ja pinta-aloja, jolloi luvanmyöntäjä näkee heti sirpalealueet ja mahdolliset eri seurojen päällekkäiset vuokraukset ja voi ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin.
Jo tällä hetkelläkin seuranyhdyshekilö ja metsästyksenjohtajat näkevät
yhteislupaan kuuluvien seurojen/seurueiden lupa-aluekartat mikäli seurat
ovat tallentaneet metsästysaluekarttansa oma riista järjestelmään.
Oman alueemme yhteisluvanhakija ilmoitti jo keväällä lupiahakiessa että
jo tänä syksynä kaikkien lupaosakkaiden on liityttävä oma riista järjestelmään ja kaikkien osakkaiden on täytettävä hirvihavainnot ja kaatotiedot sähköisesti, hän ei ota yhtään paperista hirvihavaintokorttia
eikä kaatoilmoitusta vastaan.
Tällähetkellä kaikkien yhteislupaosakkaiden (9 kpl) kartat löytyy oma
riista järjestelmästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 31.08.2016 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jartsu kirjoitti:

Korruptio.




Joo näin valitettavasti.

Kuitenkin uskon, että tämä saattaa olla poikkeustapaus ja on paljon varmasti pyyteettömästi vapaaehtoistyötä tekeviä rhy henkilöitä. Toivottavasti kukaan ei nyt yleistä.

Näillä herroilla asema rhy:ssä on vain vallan väline.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.08.2016 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos omien etujen ajo tuossa asemassa, ni voi sitä korruptioksi katsoa.

Esim, saada metsästysoikeus johonki, lihaa tai jotain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 31.08.2016 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitäs mieltä olette siitä kannattaisiko metsästysseurojen olla rekisteröityneinä vai ei?

Minulla on tähän tapaukseen liittyen muutama lainsäädännöinen vinkki. Mitä voi tapahtua, jos ei ole rekisteröity yhdistys?

Mellä täälläpäin on surullinen tapaus. Joku näitä hajottajia neuvoo?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1629

LähetäLähetetty: 31.08.2016 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän tuo esteellisyysasia on aika hankala homma. Kuka siellä rhy:n hallituksessa sitten olisi jos eivät metsästäjät, ja yleensä metsästäjät kuuluvat johonkin alueen seuraan.

Esim meidän rhyn hallituksessa istuu edustaja jokaisesta rhyn alueen seurasta, jotka samalla muodostavat alueen yhteisluvan.

Jännä juttu, aina menee yhteislupahakemus puoltavin lausunnoin ja ilman huomautuksia eteenpäin. Kartaksikin riittää niin isomittakaavainen kartta, että alle 1000 hehtaarin pläntit eivät edes erotu, ja sama maanvuokraluettelo on ollut mukana varmaan 10 vuotta.

Välillä on joku muu seurue hakenut hirvilupaa tai paria. Niiden hakemusten kartat ja maanvuokraluettelot kyllä sitten ruoditaan pilkuntarkkaan läpi ja erilaisia huomautuksia ja kommentteja liitetään riistapäällikölle mukaan.

Eihän tuo systeemi oikeasti ainakaan pienemmissä rhyissä taida kestää minkäänlaista kriittistö tarkastelua esteellisyyden suhteen. Mutta kuten totesin, ei nykysysteemillä oikein muutakaan mahdollisuutta ole. Rhyiden yhdistäminen isommiksi kunnanrajat ylittäviksi kokonaisuuksiksi voisi olla yksi mahdollisuus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 31.08.2016 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on aivan normaalia, että metsästäjät siellä rhy:ssä ovat. Niin kuuluukin olla.

Esteellisyys syntyy silloin kun puoluettomuus vaarantuu. Tällöin asiaa tulisi tarkastella kriittisesti ja jokaisen pitäisi selvittää esteellisyytensä ja varsinkin jos sitä on kyseenalaistettu.

Paikalllinen rhy tuntee alueensa ja riistakannan. Itse en kannata isompaa tai laajemman alueen organisaatiota.

Rhy:n pitäisi ajaa paikallisten metsästäjien asioita. Enemmänkin yhdistää kuin hajottaa.

Asiattomat kommentit ja huomautukset eivät kuulu hirvilupalausuntoon. Rhy:llä ei ole oikeutta pyytää edes vuokrasopimuksia nähtäväksi. Rhy voi antaa lausunnon vain lupien määrästä. Muita asioita voi tarkastella ja pyytää selvitystä luvan hakijalta. Selvitys mukaan luvan mukana riistapäällikölle ja hänen valta ulottuukin sitten pitemmälle.

Yleensä asiat menevät läpi sovussa, kun eturistiriitoja ei ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xyxy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2007
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 02.09.2016 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä on riistanhoitoyhdistyksen tehtävät riistahallinolain (§14) mukaiset tehtävät. Niihin liittyen tarkennuksia lisää löytyy allamainituista asetuksista. Erityisesti julkiset hallinotehtävät ovat ns. kovaa tavaraa, jotka ovat lähtöisin perustuslain yhteiskunnan julkisen vallan käytön määräyksistä.


Riistanhoitoyhdistyksen tehtävät

Riistanhoitoyhdistyksen julkiset hallintotehtävät ovat:

1) metsästyslaissa tarkoitettujen ampumakokeiden sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetussa laissa tarkoitettujen metsästäjätutkintojen järjestäminen;

2) riistavahinkolain 25 §:ssä tarkoitettuihin maastotarkastuksiin osallistuminen;

3) metsästyslain noudattamisen valvonnasta vastaavien viranomaisten avustaminen metsästyksen valvonnassa; sekä

4) muut riistanhoitoyhdistykselle tämän tai muun lain mukaan kuuluvat julkiset hallintotehtävät.

Riistanhoitoyhdistyksen muut tehtävät ovat:

1) kestävän riistatalouden edistäminen;

2) kestävän, turvallisen ja eettisesti hyväksyttävän metsästyksen edistäminen;

3) riistanhoidon, riistaeläinkantojen kestävyyden ja elinvoimaisuuden sekä riistan elinympäristöjen hoidon ja riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisen edistäminen;

4) metsästykseen, riistatalouteen ja riistaeläimiin liittyvien asiantuntija-, koulutus- ja neuvontapalveluiden tuottaminen sekä näihin liittyvä tiedotus ja viestintä; sekä

5) muiden sille säädettyjen tai maa- ja metsätalousministeriön tai Suomen riistakeskuksen määräämien tehtävien suorittaminen.

Edellä 1 momentissa mainittujen tehtävien hoitamisesta voidaan antaa tarkempia säännöksiä valtioneuvoston asetuksella. Edellä 2 momentin 1–4 kohdassa mainittujen tehtävien hoitamisesta voidaan antaa tarkempia säännöksiä maa- ja metsätalousministeriön asetuksella.
----------------------------------------------------------------
Hiukan tuntuu siltä, että edelläolevassa keskustelussa rhy:n toimijat ovat tehneet heille kuulumattomia asioita. Toisaalta vaikuttaa siltä, että rhy:n toimijoita pidetään, myös heidän omasta näkökulmastaan, "kovina" vallankäyttäjinä. Ja paljon ovat tehneet asioita, jotka eivät rhy:lle kuulu ja nämä toimet ovat jo lähtökohtaisesti mitättömiä. Tiukan paikan tullen henkilöt saattavat sanoa toimineensa yksityishenkilöinä. Riistanhoitoyhdistyksen toimintaa valvoo ainakin riistakeskus. Laittakaa näitä rhy:n toimia paperille ja kysykää riistakeskukselta toimien laillisuuden perään. Nuo julkiset hallintotehtävät ovat sitten erikseen suurennuslasin alla, Niiden hoidosta voi kysellä riistakeskuksen julkisten hallintotehtävien päälliköltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 04.09.2016 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävi niin kuin arvasit.

Kyseenalaistimme heidän puoluettomuutta keväällä ennen rhy hirvilausunnon hallituksen kokousta pyytämällä Riistakeskukselta selvitystä asiasta.

Riistakeskus nojaten rhy selvitykseen totesi heidän toimineen yksityishenkilöinä.

No tämän jälkeen jatkoivat toimiaan julkisen vallan käyttäjinä välittämättä asiasta.

Sitten kun selvisi, mitä olivat tehneet, teimme hallintokantelun, jonka käsitteli juuri mainitsemasi Riistakeskuksen julkisten hallintotehtävien päällikkö.

Riistakeskuksen ratkaisu on kirjattu 24.9.2015, siis päivää ennen Rovaniemen hovioikeuden päätöstä, jossa todetaan myös, että Riistakeskus ei voi rajata metsästysoikeutta alle 1000 ha alueilla.

Riistakeskus siis myös rajasi mielestäni vastoin lakia viemällä meiltä metsästysoikeuden, vaikka alue selvityksen mukaan oli muihin alueihin yhteydessä todistettavissa. Myöhemmin kysyessäni tätä julkisten hallintotehtävien päälliköltä, hän ilmoitti etteivät olleet varsinaisesti vieneet metsästysoikeutta, vaikka alue rajattiin luvassa.


Ratkaisussa moitittiin rhy:tä asiakirjojen eheyteen puuttumisesta ja muista rikkeistä.

Ratkaisun yhteenvedon osa:

"Katson kantelunne perusteella, että XX riistanhoitoyhdistyksen hallitus ja toiminnanohjaaja eivät ole ottaneet voimassa olevaa lainsäädäntöä ja sekä hyvän hallinnon vaatimuksia kaikilta osin riittävässä määrin huomioon toiminnassaan."

Kuitenkaan tämä todistettu lakien rikkominen ja huono hallinto ei johtanut kuin huomautukseen ottamaan jatkossa asian huomioon.

No sama toiminta jatkuu Riistakeskuksen hyväksymänä.

Pyysimme tänä keväänä sähköpostitse toiminnanohjaajalta tietoa tulevista
ammuntavalvojien koulutuksesta, koska emme olleet saaneet tietoa näistä heiltä viiteen vuoteen. Vastaus oli, että minun pitäisi seurata oma riistasivuja ja että he eivät sitä järjestä, vaan sen järjestää Riistakeskus.

Mitään tietoa ei saatu ja neljä päivää ennen heinäkuun loppua tuli tieto, että vanha ammuntavalvojan lupa olisi päivitettävä kurssilla netissä. Elokuussa olisi myöhäistä.

Nyt rhy alueella on sellainen tilanne, että ampumavalvojia on niukasti ja ainoammekin on joutunut osallistumaan useisiin tämän vuoksi. Lisäksi rhy ja Riistakeskuksen listat ampumavalvojista ovat erilaiset ja näyttääkin siltä, että ilman mandaattia on kortteja ennen tätä vuotta saatettu mahdollisesti kirjoittaa. Ainakin 3 henkilöä ovat olleet rhy ampumavalvojien listalla ilman mandaattia.

Riistakeskusta tämä ei tunnu kiinnostavan, jos kortit eivät ihan täytäkään lakia ja MMM asetuksia. Taas huomautus on riittävää. Ilmeisesti kaikki tuntevat toisensa.

Eräs rhy hallituksen jäsen onkin irvaillut jäsenellemme, että meillä on ampumavalvojat vähissä. Jos ei ole yhtäkään, ei voida järjestää omia harjoitusammuntoja radalla. Tämä on ilmeisesti heidän tarkoituksensa.

Aikaa kyllä riittää metsästyksemme vaikeuttamiseen, mutta ei yhteisten asioiden hoitoon. Vuonna 2015 pitivät peräti 2 hallituksen kokousta.

Että näin meillä täälläpäin.[/b]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xyxy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2007
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 04.09.2016 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ammuntaa valvoo henkilö, jolla ei ole valvojankoulutus kunnossa, ovat tällaisen henkilön kirjoittamat ampumakoekortit ilmeisesti mitättömiä. On tosin ampujan hyvin hankala saada asiaa selville.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ossi järvinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2016
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 04.09.2016 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin itsekin ymmärrän ja olen antanut ymmärrykseni myös Riistakeskuksen tiedoksi.

Asia tulisi selvittää, muuten yhdenvertaisuuteen vedoten ampumakoekortteja voi sitten kirjoittaa kuka tahansa.

Ampumakoepöytäkirjoja rhy on toimittanut käsittääkseni Riistakeskukselle. Mitenköhän on niiden laita, kun meidänkin vuoron valvojana on toiminut kyseinen hallituksen jäsen ja kopissa kahden henkilön kertomana, mutta asia ei yllättäen ilmenekään Riistakeskukselle toimitetusta pöytäkirjasta. Paikallisenkin lehden rhy ilmoituksen mukaan on vetänyt kyseiset ammunnat ja ampumavalvojien radalla olleen listan mukaan. Nyt listaa ei enää radalla jostain syystä ole, eikä osallistu ampumavalvontaan ja Riistakeskuksen mukaan ei ole osallistunut.
Viime vuosina on minulle kerrottuna aina osallistunut.

Kyseinen henkilö on juuri se joka antoi ymmärtää meidän ampumavalvojien puutteen ja on ollut hallituksessa mahdollisesti valmistelemassa hirvilupalausuntoa tuomalla virheellistä tietoa kokoukseen meidän vahingoksi.

Nykyisen tilanteen suurin meitä vaikeuttava tekijä on alueen sirpaleisuus.

Koirien koulutus on käytännössä vaikeaa ja jatkuva koiran seuranta siitä, että se menisi näille pienille irtisanotuille lämpäreille aiheuttaa mielipahaa koirien omistajille.

Koiraharrastus ei ole enää mukavaa.

Varsinaiseen metsästykseen vaikutukset ovat pieniä. Tällöin koira voi viipyä 30 min vieraalla alalla. Menetetyt alueet ovat niin pieniä ja koira liikkuu liikkuvan hirven kanssa näistä alueista minuuteissa.

Myös koirakokeiden järjestämiseen asiat vaikuttavat.

Taas sulka rhy:lle hattuun.

Asia laajenee nyt pienriistan metsästykseen, koska hirvimiehet alkavat irtisanoa maitaan, koska meidän alulle panema yhteisen isomman seuran perustaminen sisältäen pienriista-, kilpailevan ja meidän seuran yhdistyminen kariutui kilpailevan vastustukseen. Pari vuotta yritettiin. Sopu ei heille käy, meille kävisi. Olisimme antaneet heille meidän hirvilupia.

Se ei ole reilua, että samat henkilöt metsästävät pienriistaa myös minunkin maillani ja muiden hirvimiesten mailla mahdollistamatta hirvenmetsästystä omilla maillaan.

Samoin koiran koulutuksen kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com