OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2016
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34998

LähetäLähetetty: 18.09.2016 18:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seutukunnan persaukisuus näkyy metsissäkin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 18.09.2016 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän jahtikaverin kanssa kierros tutuilla mestoilla. Pari tirppaa päivän päätteeksi saaliiksi. Ja parikymmentä litraa puolukkaa. Mustia metsoja ei näkynyt tänään, jokunen koppelo ja pyy kuitenkin tavattiin eri maisemista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gänkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2015
Viestejä: 310

LähetäLähetetty: 18.09.2016 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timhoe kirjoitti:
Kyllähän tuo kohtuullisen rauhallista tosiaan on ollut. Eilen tuli heitettyä reilun viiden kilometrin lenkki soiden laitoja, aukkoja ja rantakankaita pitkin, ja loppuilta tuli kärvisteltyä ison aukon laidassa kiväärin kanssa. Näkö- ja kuulohavaintona yksi ainoa pyy ja sekin ihan auton lähellä. Tänä aamuna sitten neljän jälkeen ylös ja metsopaikalle kuulostelemaan tyhjää, ja siitä edelleen isomman aukon laitaan kiväärin kanssa loppuaamuksi. Aamupäivällä pienet lenkit eilisen maastoissa, mutta rauhallista edelleen. Keli oli tänään kyllä hyvä, lähes täysin tyyni, pilvinen ja aika viileä. Ihan pikkuinen kukerrus kuului hetken aikaa ja sitten hiljeni. Ei näköhavaintoja linnuista, eikä sen tarkemmin päässyt kuulemaankaan lentoonlähtöjä.

En lähde omilta mailta puhumaan mistään lintujen kadosta, koska on niitä, mutta ihan hemmetin vähän vaan. Ihan samaa mieltä olen Jallurin kanssa, että kymmenen teeren soidin on aika pieni, eikä sillä kauheita voi kyllä kehua. Sekin on vaan sellainen määrä, että muutamalla suolla siihen on ollut havaintojen osalta tyytyminen. Kolmenkymmenen teeren määrää en ole soilla tai aukoilla nyt muutamaan vuoteen nähnyt kertaakaan, mikä kyllä harmittaa ihan tosissaan. Henkkoht ihteä riepoo näissä kaikkein eniten tuo metsien kunto. Pelipaikat koostuu aukoista, harventamattomista ryteiköistä, harvennetuista ryteiköistä joissa maapohja täynnä runkoa, rankaa, risua ja oksaa. Näiden lisänä on ne muutamat hyvät pienet paikat, joissa on isompaa metsää, edes vähän kulkea asti. Ihan mahottomia aukkoja sitä on vaan tullut pariin vuoteen lisää. Hiljaiseksi vetää, kun monet vanhat hyvät metsopaikat sun muut ovat kauden alkaessa avohakkuina.


Kuulostaa kyllä ihan omilta kokemuksilta/ajatuksilta. Ei voi kuin kompata. Onneksi on muutamia alueita jossa metso viihtyy mutta niiden jahtaaminen onkin sitten aika ison työn takana, mikä toki tekee hommasta mielenkiintoista ja palkitsevaa.
Kaikki vaan aina puhuu että teeripesueet on nuorissa männiköissä jossa joko ei ole tehty harvennusta tai sitten siellä on parin vuoden sisään moto käynyt ja jättänyt !&%¤#"! ansaketjun sinne maahan. Pompputeeren mahdollisuus tuntuu olevan omalta kohdalta aivan olematon. Aamusuot kun ei oikein kiinnosta niin teeren mahdollisuus on lähes nollissa omalla kohdalla.
Mutta en valittamalla valita. metsässä on mukava kävellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.09.2016 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiellä näkyi ainakin kymmenen riekon porukka ja eilen aamulla mökin vierus haavoissa oli ollu viis koppeloa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26344

LähetäLähetetty: 18.09.2016 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pikkasen valoa näkyvissä,,, vaikka metässä ei ensimmäistä riekkoa näkyny, oli tiellä yhen vaaran kylessä pari 5-6 yksilön poikuetta.
melko arkoja oli useimmat linnut joita näky vaihtelevasti, teeriä kaiken kaikkiaan välttävästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Roenni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Maa 2013
Viestejä: 38

LähetäLähetetty: 18.09.2016 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalluri kirjoitti:
Aika surkean kuuloista jos päivän aika näkee 10 kukkoa soitimella ja kävellen kaksi metsoa ja kaksi pyytä. Ei ole tarkoitus keljuilla, vaan omasta mielestä ja omilla kokemuksilla tuo ei kyllä kuulosta millään tavalla hyvältä. Toki en tiedä lenkin pituutta kilometreinä enkä aikana.

Omien kokemusten perusteella kun tuttuja maita kulkee niin normaalina vuonna pitäisi esim. noin 300-400m välein vähintään siivet pöristä metässä. Siis jos tutuilla paikoilla kulkee. Tuollaista se on ollut meillä suunnilleen vaan tänä syksynä aivan tyhjää.


Pitäis ja pitäis. Nuilla lukemilla vois ynnäillä lähes 100 lintua neliökilometrille. Ainakin meilläpäin tuommoseen pörinän määrään pääsee hyvin pienillä tietopaikoilla. Varmaan nuissa soitimissa on suuriakin alueellisia eroja . Esimerkiksi lapin lintutiheyksillä kovin suuria soitimia lienee hyvin harvassa. Eikä ne lie edes mahdollisia, kun teeren elinpiiri on kuitenkin niin pieni ja lintuja muutama neliökilometrillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 19.09.2016 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin ainakin 10 riekon tokan ja aamuyöstä eräällä aukealla päkätti vähintään 10-15. Myös 2-3 haukan kiljunta kuului ruokapäydän ympärillä > 1x2 km hakkuutaimikko. Jonkin verran näkyi lintua, mutta paremmin kun siirryin kunnon rääsiköihin ja nuorehkoon tiheään taimikkoon ja metsään. Eipä poikametsotkaan kovin tiukasti pysy enään haukussa, olisiko jo aikuistumassa, olihan kevätkin aikaisessa. Kaveri näki yhden tokan, pari poikuutta samassa ja ne otti korkeutta ja vaihtoi maisemaa oikein kunnolla. Jonkin verran näkee asuntovaunua ja sissitelttaa, mutta en usko saaliiden olevan kovin isoja kun ruska on pahimmillaan ja linnut arkoina. Pikkuhiljaa alkavat linnut nousemaan rinteille. Ennen vanhaan ukot pitivät jopa 2vk tauon ruska-aikaan ettei koirat kyllästy. Teeriä toki näkee aukkojen puissa silloin tällöin, mutta kovin levottomia nekin. Ilman koiraa kerkiäsi kohtuudella ampumaan, mutta ne ei kestä kyllä kuin pari haukahdusta. Taas oli jäänyt yksi iso koppelo auton alle. Yksi merkittävimmistä verottajista tuo aamuinen liikenne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimakaarronkulkija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2010
Viestejä: 166

LähetäLähetetty: 19.09.2016 09:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantaina p-pohjanmaalla ensimmäinen reissu omassa metsässä. Teeriä näkyi isoja poikueita. 5-7 lintua per poikue ja näitä oli pienehköllä alueella n. 10kpl. Metsopoikueet selvästi epäonnistuneet mutta vanhoja lintuja onneksi näkyy kuitenkin reilunlaisesti.
_________________
Metsän kulukija.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
twisted
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Hei 2016
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikko napapiirillä koirien kanssa, ja sanoisin että oli huomattavasti parempi kuin viimevuoden reissu Suomussalmelle. Lintuja löytyi joka päivälle ja väliin hyvinkin. Kurut ja järvien rantakaistaleet ja loppuviikosta olivat nousseet korkeammalle, uusien ja vanhojen mettien rajamaille.

En tiedä kuinka paikkakohtaisia eroja kannassa on, mutta itse yllätyin odotettua huomattavasti paremmasta lintukannasta. Aiempina vuosina tullu samoilla suunnilla käytyä ja ei nyt ainakaan huonompi ollut.

Metsä tarjoili paljonkin tilanteita, osan hyviäkin, joista sain nuorelle koiralle ensimmäisen lintunsa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 19.09.2016 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari reissua ehtinyt heittämään tässä ja aika hiljaistahan tuo on. Ilmeisesti alueellisia eroja on, omalle kohdalle vaan sattunut sitten ne hiljaisemmat paikat valitettavasti. Toivotaan että kanta kääntyy tästä pohjamudista nousuun ensi vuonna taas.

Pohjois-Savossa ns. omista metsistä en oikein osaa sanoa mitään aloituksen perusteella. Tietämäni teeripoikuudet olivat tehneet katoamistempun. Toisesta poikuudesta oli paikalla yksi lintu kun aloituksessa kävin kahtena aamuna katsomassa, toisesta ei löytynyt sitäkään. Lienekö vaihtaneet vaan maisemaa. Viikko aiemmin oli koko sakit tai useampi kuitenkin paikalla, että tuskin noinkin isoja poikasia enää mikään peto viikossa hakkaa yhettömiin. Elokuussa vielä teeriä kukersi muutama kappale aamulla, alotuksessa oli suht hiljasta. Normaalisti vähintään se 10 ukkoa soittaa eräälläkin peltoaukealla kelissä kuin kelissä ja loppusyksystä on näkyny isojakin teeriparvia, parhaimmillaan useampi semmonen noin 60 yksilön porukka. Toisaalta moneen vuoteen ei kuitenkaan ole poikuuksia löytynyt ja nyt näkyi muutamia että sikäli ei parin päivän perusteella osaa sanoa juuta eikä jaata. On tai ei. Suattaapi olla olemattakin.

Pohjois-Karjalassa voisi sanoa olevan täysin kuollutta. Tarkemmin en jaksa ees kertoa, kun paljoakaan kerrottavaa ei ole, mutta useamman miehen voimin käveltiin ja yhtään poikuetta ei löydetty kahdessa päivässä. Tai no koppelon kanssa oli yksi onnettoman kokoinen naarasmetso, ehkäpä se oli paikallinen versio poikueesta tänä syksynä niillä selkosilla. Ja pyitä taisi ropista yhestä suojontkasta poikueeksi laskettava määrä. Viime vuonna samoilla paikoilla oli teeriä ehkä 20-30 ja metsojakin useampi kappale. Neljättäköhän vuotta tuolla nyt on käyty ja joka vuosi tuntuu olevan edellistä heikompi.

Kainuussa kävin vkonloppuna kolme päivää kävelemässä metsiä sekä aukkoja ja soita katselemassa. Kartalta mittailtuna kävelyt semmosia 10-13 km matkoja kaikkinensa päivää kohden. Kolmen teeren kuulin soivan pe-aamuna ja varmaan samat kukersivat kerran la-aamuna heti silmät avattuaan, mutta siihen jäi. Teeriä alueella kyllä oli, mutta eivät soineet eivätkä välittäneet kuvista tai suhauttelustani mitään. Mitä lie hinttareita, ihmekään jos eivät lisäänny. Yhtenä aamuna tuli yksi akkateeren rääpäle kyllä kuville, mutta sain jonkun säälinpuuskan tahi muun mielenhäiriön ja jätin ampumatta. Meinasin muuttaa mieleni, mutta akka pomppas männynkäkkärästä lentoon, justiin ku olin puristamassa. Näin yhteensä ehkä 30 teertä (osa linnuista todnäk samoja), ukot ja akat omissa parvissaan. Varma näkö/kuulohavainto oli myös kuudesta tai seitsemästä eri metson sukuisesta. Lisäksi näin yhden pyyn, mutta se näki minut ensin ja osasi lähteä sellaiseen suuntaan että hänen ja velimatin väliin jäi koivurypäs. Jos verrataan viime syksyyn samalla alueella, niin metsoja löytyi varsin hyvin, mutta teeriä näin viime vuonna tuplaten vain yhdessä päivässä. Pyitä näin sen yhden enemmän kuin viime vuonna.

Aikuiset metsot ja teeret lähti pahimmillaan 80 metristä lentoon. Kun rapina kävi, niin siipi löi. Se ainut metsopoikue, jonka löysin lymysi toisaalta vain 30m päässä siitä, mistä homenokka lähti ja kun käänsin kulkusuunnan niin ropisi sitten lentoon. Ammuttavissa, hiukan toisenlaisissa olosuhteissa olisi nyt syötävissäkin.

Kyllä tuolla metässä on tähän aikaan mies ilman koiraa aika munaton. Vaikka ei kuulema onnistu helposti koirankaan kanssa nyt kun lehti irtoaa puusta. Pitääkö nyt keskittyä ns öiseen koppelojahtiin ja palata metsiin nöyrin mielin esim viikon tai kahden päästä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 19.09.2016 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan ne nyt tosi arkoja. Teeriä nyt ehkä voisi saada puiden latvoista ja joskus voi lintu juuttua puuhun.

Koira seurasi hyvin teertä, ei aivan loppuun asti mutta näin garminista suunnan ja aavistin sen jäävän maan laitaan, noin 250m lennon päätteeksi, siitä hiippailin ja karkasi minua aika läheltä, koira tuli ja löysi toisen puuhun, teeri teki vain 50m kaarrelennon ja taas puuhun aika näkösille, mutta niin pahasti puskaa edessä ettei päässyt tälläämään, eipä tuokaan kestänyt kuin 10 sek haukkua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1132

LähetäLähetetty: 19.09.2016 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Roenni kirjoitti:
Jalluri kirjoitti:
Aika surkean kuuloista jos päivän aika näkee 10 kukkoa soitimella ja kävellen kaksi metsoa ja kaksi pyytä. Ei ole tarkoitus keljuilla, vaan omasta mielestä ja omilla kokemuksilla tuo ei kyllä kuulosta millään tavalla hyvältä. Toki en tiedä lenkin pituutta kilometreinä enkä aikana.

Omien kokemusten perusteella kun tuttuja maita kulkee niin normaalina vuonna pitäisi esim. noin 300-400m välein vähintään siivet pöristä metässä. Siis jos tutuilla paikoilla kulkee. Tuollaista se on ollut meillä suunnilleen vaan tänä syksynä aivan tyhjää.


Pitäis ja pitäis. Nuilla lukemilla vois ynnäillä lähes 100 lintua neliökilometrille. Ainakin meilläpäin tuommoseen pörinän määrään pääsee hyvin pienillä tietopaikoilla. Varmaan nuissa soitimissa on suuriakin alueellisia eroja . Esimerkiksi lapin lintutiheyksillä kovin suuria soitimia lienee hyvin harvassa. Eikä ne lie edes mahdollisia, kun teeren elinpiiri on kuitenkin niin pieni ja lintuja muutama neliökilometrillä.


Niin pitäisi hyvinkin. Kyllä esim tuo mainitsemani 400m on metässä sellainen matka, että jos hyvän kankaan laitoja kierrät ja ei tasaisesti pörise siivet, niin joko niitä lintuja on vähän (ainakin omassa mittakaavassa) tai sitten ei mies tiedä missä pitää metässä kulkea eims. ihan tuntematon paikka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kepu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2005
Viestejä: 806
Paikkakunta: Pieksämäki

LähetäLähetetty: 19.09.2016 16:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilomantsissa Hattuvaaran ympäristössä käveltiin kolme päivää setterin kanssa, oli suorastaan aavemaisen hiljaista.
_________________
Die Jagd gehört dem Volke.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 19.09.2016 17:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riippuu aika paljon paikasta, nyt pitää kulkea taimikkoa tai rääsikköä. Linnut kokoontuvat ruskan aikaan tietyille alueille. Vaaroissa ei ole oikeastaan juuri mitään, satunnaisia tapauksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lonkero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2010
Viestejä: 434
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 19.09.2016 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:
Riippuu aika paljon paikasta, nyt pitää kulkea taimikkoa tai rääsikköä. Linnut kokoontuvat ruskan aikaan tietyille alueille. Vaaroissa ei ole oikeastaan juuri mitään, satunnaisia tapauksia.
tämän tietää myös etelän mies...suonlaitojen tiheät metsänreunat...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Seuraava
Sivu 15 Yht. 40

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com