OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haussa taskulamppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 66, 67, 68, 69, 70  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 05.10.2016 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valoissa ja akuissa näkee vähän samaa kuin kalvovaatteissa, teltoissa ja repuissa. Liioitellaan hengittävyys ja vesipilari. Kerrotaan paino alemmaksi kuin se oikeasti on. Nämä ovat isoja myyntiin vaikuttavia vertailutekijöitä. Lampuissa korostetaan teoreettista tehoa kissankokoisella otsikolla (kerrotaan ehkä teknisissä minikirjaimilla oikeammat arvot), mutta ledissähän ei koskaan päästä ledivalmistajan teoreettiseen maksimiin vaan ajurit (vai mitä ne on) pukkaavat virtaa mitä pukkaavat ja käytännön valomäärä jotakin muuta. Jos halutaan hyvä virrantuotto niin selvää on, että ne komponentit nostavat lampun hintaa. Paras kate saadaan valehtelemalla.

Myös akuissa kapasiteetti valehdellaan suoraan. Kiinalaiset kyllä printtaavat länkkäreille akkuun sen tekstin mitä haluavat. Länkkäreitä on jonoksi asti jos joku menee puihin. Vedäpä jokin kinkki täällä oikeuteen. Pieni ja kevytkin vartapankki lukee kyljessään esim. 20000 mah, mutta järkikin sanoo, ettei se voi pitää paikkaansa. Ilmaista lounasta ei olekaan. 10000 mah pankki painaa väkisinkin jo jotakin. Isoilla tukkureilla on omat valomittarit, mutta pukki kaalimaan vartijana. Mittaria mainostamalla saadaan kuitenkin fiilis uskottavammaksi tässä bisneksessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräkehveli



Liittynyt: 03 Lok 2016
Viestejä: 5
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 05.10.2016 09:38    Viestin aihe: Taskulamppua Vastaa lainaamalla viestiä

_the_ kirjoitti:
[kirjoitettu lamppuharrastajana, älkää ampuko]

Tekisi melkein mieli ostaa tuo "LightBat" Smile

Silloin näkisin miten kaikkien tuntemasta $6 lampusta on saatu kunnollinen. Eritysesti kiinnostaa olisiko:
- ledi aito CREE (vai LatticeBright, kuten näissä lampuissa yleensä)
- ledin alla metallia (vai tyhjää kuten -"-)
- teho lähelläkään 1000lm (vai 3-500lm -"-)
- akku todellakin suojattu (vai suojaamaton, kuten kuvissa!)
- laturi turvallinen
- jne.

Positiivisena seikkana pitää todeta että aiemmin nähtyihin vedätyksiin (esim. https://tacticlight360.com/landerfi/?gclid=CKub9bXNrc8CFYfbcgod1UIGFw)
verrattuna tuossa ollaan paljon rehellisempiä ja akkuunkin on panostettu.




Moro!

Halutaan itse myös varmistua laadusta, varsinkin koska Kiinalaiset on vähän velmuja kaikessa. Meiltä lähti eilen matkaan valonmittaukseen Ouluun yks lamppu ja lähipäivinä mennään luultavimmin SSL Resource Oy:lle mittaamaan Salon suunnalle.

Akku on ihan aito NCR18650B ja suojapiirin erottaa siitä että se on hieman pidempi. Akun kyljissä on todella tukevat muovit jotka pitävät suojapiiriä oikealla paikallaan eli niitä ei saa poistaa. Panasonicin akku ollaan hankittu erikseen. Piti vähän kysellä ja etsiä semmosta oikeasti hyvää akkua. Tuotekuva ei ole meidän itse ottama, voin kohta laittaa sulle tänne meidän akun oikean kuvan. Me ollaan niin alussa vielä että ei olla saatu ihan parhaita tuotekuvia aikaiseksi kun puuttuu semmoset pro tason vermeet niitä tehdä.

Aluksi saatiin jotain ihme 4500 mAh:n Li-Ion 18650 akkuja, mutta painokin jo 38g kertoi että ne eivät voi mitenkään olla mitä lupaavat. Lähetettiin mitattavaksi ja siitä puuttui suojapiiri ja jännite vaihteli ikävästi 2.7 - 3.6V välillä ja paras kapasiteetti jota koskaan saivat ulos oli 1100 mAh ...

Laturit yms tarvikkeet on CE, ROHS, hyväksytty.
Mittausten mukaan toi laturi lataa sen perus 500mA ja se lopettaa itse lataamisen kun saavuttaa sen täyden kapasiteetin ja vielä led indikaattorit - mutta silloinkin emme suosittele pitämään laturia ja akkua kytkettynä toisiinsa + verkkovirrassa yli 8 tuntia.

Pistelen tänne uutta infoa kun sitä saadaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mattivehvilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2010
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 05.10.2016 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
Millaisia kokemuksia porukalla on näistä ns. thrower tyylin taskulampuista?

Hakusella olisi tehokkaan otsalampun kaveriksi joki hakuvalo. Käyttö lähtee 50m aina niin kauas kuin mahdollista. Eli ajateltu käyttökohde olisi mm. petojen etsiskely pellolta autoillessa, eli ns. tarkkailukierrokset mihin voisi suunnitella vaikkapa pillityspaikkaa, ammuttujen eläimien kuten ketun ja sorsien etsiskely kauempaa minne otsavalolla ei näe. Voisi vaikka koiraa ohjata pimeässä hakuun oikeaan suuntaan jos näkisi itse onko menossa sinne päinkään. Ja muuten vaan voisi tarkkailla ja joskus jopa kuvata tuon avulla jotain kauemmas pimeällä.

http://www.valostore.fi/tuote/olight_m3xs_ut/
http://www.valostore.fi/tuote/olight_sr52ut/
http://www.valostore.fi/tuote/fenix_tk75/

Tuossa olisi ainakin muutama vaihtoehto, jota olen harkinnut. Plussaa tulee 18650 akuista, kun itsellä niitä jo läjä on ja tehokas 4 akun laturikin löytyy. Lähelle ei tarvitse käyttää, mutta tosiaan sieltä 50 eteen päin alkaa käyttöalue. Koko pitäisi olla mukana kulkeva, ja kohtuu mukavasti käytettävä, mutta luonnollisesti nämä ei mitään taskumalleja ole. Kuitenkin sellainen kuten kiikarit, että viitsii mukana kuskata, eikä mikään mallia kaukoputki, eli peräkontista ulos ja käyttöön. Hinta haarukkaa olen ajatellut siihen 100€ tietämiin, mutta 200€ alkaa olla aika ehdoton yläraja mitä olen valosta valmis maksamaan.

Heittäkää hyviä ideoita, kokemuksia lampuistanne ja millaisen itse hankkisitte? Onko kapea keila hyvä tuonne kauas ja saisiko olla mahdollisimman hyvä kantama, vai olisiko tuollainen "500m" kantamalla oleva vähän laajemma valokeilalla oleva parempi? Tosiaan pidetään mielessä, että aina jos valo lähtee matkaan, niin otsalamppu sujahtaa myös päähä ja se on "lähitaistelua" varten.


Itselläni nyt aika liki identtinen tarve, mihin lamppu hakusessa. Pellot tuollaisia n. 300m suurimmillaan ja tältä alalta pitäisi supit tunnistaa, toki pieni lisäreservikään tehossa ei haittaa. Olin jo hätäisenä tilaamassa tämän:

http://www.valostore.fi/tuote/olight_sr52ut/ , plussaa USB-latauksesta ja hinnasta; 179€ sisältää akut & toimituksen. Tuo USB olisi sikäli kova juttu, että voisi pitää lampun autossa vakiovarusteena.

Tämän ketjun innoittamana sitten paras lienisi tämä HC-lightin tuunaama K40t paremmalla ledillä. Mutta akkuineen, latureineen ja toimituksineen mennään jo hiukka päälle kolmensadan & USB-latausmahdollisuus uupuu.

Sitten rupesin Akkulasta katselemaan mahdollisia akkuja ja latureita, niin silmään otti tämä Acebeam K50, 169€: http://www.akkula.fi/epages/akkula.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110228-11092-27846-1/Products/53262 . Olisi siis ilmeisesti suoraan ladattavissa, akut täytyisi vielä hommailla.

Mitenkä nämä asiantuntijoiden mielestä keskenään suhteutuvat tai olisiko kokonaiskustannukseltaan tuohon parinsadan pintaan mahdollisesti jotakin muita vielä parempia ehdokkaita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräkehveli



Liittynyt: 03 Lok 2016
Viestejä: 5
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 05.10.2016 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moikka!

Itse ottaisin noista Acebeamin valon.
Niitä yritettiin meillekkin myydä ja tutustuttiinkin niihin hieman lähemmin mutta ovat aika tyyriitä. Hienojahan ne on, mutta itseä ainakin mietityttää että jo 4x 18650 akkua maksaa aika lailla varsinkin jos haluaa suojapiirit. Ja sen jälkeen vielä saa laskea sitä latausaikaa, kun yleensä on se 500mA se perinteinen Li-Ion akun lataus mitä suositellaan jos ei ole suojapiiriä. Suojapiirillä olevia uskaltaa ladata kyllä sen 1000 mA:n vauhdilla.

Korjatkaa jos olen väärässä seuraavassa ajatusleikissä:
Jos tuo ladataan siten, että ne akut on siinä putkessa ja laturi lataa niitä kaikkia "samaan aikaan" niin sitten 4x 3400mAh / 500 mA:lla on aika monta tuntia mitä sitä pitää pitää seinässä.

Ja kovin moni ei tarjoa ulkoista Li-ion laturia johon saa neljää akkua kiinni. Nitcorella taitaa ainakin olla yms. Mutta tuolloinkin niin en itse usko että 500 mA virta asettuu kaikkiin akkuihin yhtä vauhdilla vaan se lataus jakaantuu useammalle?

Itse ajattattelen että "taskulampun" pitäs olla yhdellä 18650 akulla, tai muutamalla CR123A paristolla toimiva. USB lataus on aina tietty plussaa. Ja kun voidaan miettiä valaisimen moninaista käyttöä niin sekin että jos eräilee jossain pitkällä, niin ei aina ole virtapankkia messissä tai mahdollisuutta ladata, niin semmosella pienellä kenttäkyhäyksellä -> akkukäyttöinen paristokäyttöiseksi on tosiaan fiksu lisä myös mitä kannattaa miettiä.

Tai sitten ihan ehta ladattava hakuvalo. Tuossa Acebeamissa luvataan paloajaksi reilu 3 tuntia yhdeltä istumalta. Se on ihan okei jos ei tosiaan tartte "pitkään" sitä valoa. Tosin harva sitä 3 tuntia yhteen mittaan pitääkään päällä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mattivehvilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2010
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 05.10.2016 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli spekseiltään tuo K50 on vissiin vähän topakampi peli, kuin Olightin ehdokas. Niin tehojen, kuin sitten jo kokonsakin puolesta.

Mutta miten sitten vertailu K50 ja K40t kesken?

Tässä hommassa vähän turisti, elänyt otsalampuilla viimeisen 15v, sitä ennen Maglite oli kovin sana...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2992

LähetäLähetetty: 05.10.2016 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsittääkseni nyt haetaan kunnon hakuvaloa eikä mitään yleislamppuja? Ainakin itselläni tilanne oli näin. Itse päädyin tuohon K40t malliin. Sehän on myös acebeamin tekemä valaisin jonka _the_ on virittänyt vähän järeämmäksi heittäjäksi. Tuo hinta on tietysti sikäli kipeä paikka jos miettii kokonaiskustannusta eikä ennestään omista mitään, mutta voi myös kohta huomata että kun on yksi kunnollinen laturi ja akkuja tahtoo kertyä, niin hinta seuraavilla lampuilla halpenee kun tarvitsee maksaa pelkkä lamppu. Noita valojakin kun on hyvä olla erilaisiin käyttötarkoituksiin omansa. Vinkkinä, hyvä otsalamppu on monikäyttöinen kaveri lähes kaikkeen tekemiseen, mitta nämä spesiaali hommat vaatii spesiaalivalotkin eli hakuvalo, tuulastusvalo jne asettavat omat vaatimuksensa mihin harva yleisvalo pystyy.

Itsellä on käytössä xtar vc4 laturi ja akkujakin on kertynyt toistakymmentä. Lähinnä käytän panasonicin 3400mah akkuja ja noissa useamman akun lampuissa aina samaa settiä olevaa ja yhtä paljon käytettyjä akkuja. Itsellä on nyt 6 akkua eli 2 settiä pyhitetty tuolle K40t lampulle ja otsalampuille on loput. Ja nuo pitää aika hyvin varauksen ja lamppu tuntuu palavan aika muikeasti niin pitkään yhdellä setillä akkuja että lamppu on autossa nyt vakiovarusteena toisen akkusetin kanssa. Mietin itsekkin usb latausmahdollisuutta, mutta liian hidasta latailua jos meinaa autossa ladata. Helpommalla pääsee kun ottaa välillä tarpeen mukaan akut sisälle matkaan ja lataa kaikki kerralla. Olen tutkinut että 3 akkua on hyvä koko, mutta neljäs on liikaa. Kävin valostoressa käpistelemässä ja omaan kouraan neljän akun paketti on turhan tuhti kampe (mm.Tk75) vaikka iso ukko olenkin. Kolme on koon ja painon puolesta vielä kohtuudella käsiteltävissä. Lisäksi plussaa on se että noilla 4 akun latureilla saa sopivasti hakuvalosta ja otsalampusta kaikki akut kerralla laturiin. Yön yli pitää niin taas on virtaa. Latausaikaa on aivan turha miettiä sen enempää onko 1 vai 4 akkua. Ostaa 4 paikkaisen laturin, niin aivan yksi ja sama montaako siinä kerrallaan lataa. Joskus akut on kuivempia ja joskus vielä virtaa riittäisi niin johan sekin tuo heittoa latausaikaan. Vartissa niitä ei kuitenkaan lataa olkoon yksi tai useampi akku. Ja kyllä tuo vc4 tuntuu työntävän sen 500mah kaikkiin neljään akkuun. Jos lataa yhtä tai kahta kerrallaan, niin silloin saa reunapaikoilta 1000mah ja mikäli ei halua kuin sen 500mah, niin lataa sitten keskipaikoilla. En ole sen enempää asiaan perehtynyt, mutta hyvin tuntuu lataavan ja tällainen muistikuva itsellä on jonka näppituntuma vahvistaa ainakin itselleni oikeaksi. Olen ollut tyytyväinen kun ikinä ei ole tullut tilannetta jossa olisi tarvinnut tuskailla lataamisen kanssa. Ja tuon vc4 laturin voi myös kytkeä usb paikkaan, joten voihan sen ottaa koko härvelin autoon jos siellä haluaa akkujaan ladata. Eikä varmasti nitecoren laturikaan huono ole, mutta noiden kahden välillä joskus pähkäilin ja sain silloin syyllä tai toisella perusteltua itselleni että tuo vc4 on parempi.

Nuo hakuvalot on sen verran spesiaalikamppeita, että en usko monenkaan pitävän tuollaista möykkyä matkassa missään korpivaelluksella kun tärkeämpääkin romua on jo kantaa asti. Saati käyttävän noita niin paljon ettei yksi akkupaketti riittäisi yhdelle reissulle. Valitettava tosiasia on että kunnon thrower ei käy yleislampusta. Keila on liian kapea ja vaikka olisi leveämpikin keila, niin koko ja paino on liian suuret. Toki sillä pärjää, mutta ei ne siihen käyttöön hyviä ole.

Tuo sr52 oli muuten koon ja painon puolesta aika lähellä k40t mutta jälkimmäisen heijastinkartio on selvästi isompi. Sr52 olisi ehkä hieman näppärämmän kokoinen ollut käsitellä, mutta kyllä tuossa k40t tuntuu selvästi enemmän olevan löylyä. Ja siltikään sinne 300m päähän selvästi näkeminen on siinä ja tässä. Kyllä siinä hyvin vielä valoa piisaa, mutta eri asia on riittääkö itsellä näkö kun ei se nyt tehokkaallakaan valolla ole sama kun päivänvalossa. Täytyy sanoa, että omasta mielestä tuohon käyttöön valinta oli hyvä ja käyttöliittymä selvästi olightin versiota parempi. Potkua piisaa ja akunkesto on riittävä. Mutta en lähtisi laajentamaan valokeilaa jos oikeasti haluaa nähdä ja erottaa jotain sinne 300m päähän. Olen jopa huomannut että otsalamppu on viisasta sammuttaa kun tuon k40t laittaa päälle niin näkee paremmin. Liikaa tulee otsavalosta valaistusta lähelle ja näkyvyys kauas kärsii. Tuo k40t hajavalo ei vielä itsessään riitä häiritsemään näkyvyyttä kauas. Lisäksi kun tuo keila on riittävän pistemäinen, niin onnistuu hyvin käyttää myös valoa ja kiikareita yhdessä kun tähyilee peltoa. Otsavalon kanssa valaistusta on lähellä niin paljon että se häikäisee kiikareihin.

Eli jos haluat tähyillä sitä 300m peltoa hyvin, niin suosittelen itse riittävän pistemäistä valoa. Jos haluat hakuvalon jolla haetaan esim haavakkoa, niin sitten nuo laajempikeilaiset tehokkaat valaisimet ovat parempia. Kun näkyvyyttä piisaa lähelle ja kohtuullisen kauas. Toki tehokas otsalamppu ja pistemäinen hakuvalo ajavat saman asian ja kohta jopa paremmin vaikka se hakuvalon selvästi valaisema etäisyys otsavalon palaessa vähän kärsiikin.

Akkujen kestosta olen itse sitä mieltä, että kyllä ne yllättävän hyvin riittää. Harvoin tarvitsee täyttä tehoa valosta käyttää ja sehän nostaa paloaikaa huimasti. Itsellä on aina pidemmillä reissuilla akku tai pari varalta ladattuina matkassa kun eivät juuri vie tilaa eivätkä mahdottomia paina. En kyllä kehtaisi millään paristoilla räpeltämään, kun onko tuo nyt aivan sama pitääkö matkassa pattereita vai vara-akkua? Omat reissut on olleet maksimissaan viikon ilman sähköjä ja ei ole vielä kertaakaan tarvinnut edes sitä vara-akkua käyttää. Jos latausmahdollisuus on, niin silloin tulee huolettomammin pidettyä valoa täysillä ja joskus sorsanpyynnissä kotinurkilla on tullut tarve vaihtaa vara-akku käyttöön mutta normaalisti eräreissuilla ei vielä ikinä. Ja esimerkiksi tuon k40t mallin 4 tila lupaa 4 1/2h paloaikaa ja sillä vielä näkee oikeasti todella hyvin. Toki tulee yleensä röyhisteltyä lamppu täysillä, kun hakuvalon käyttöajat on yleensä suhteellisen lyhyitä rykäisyjä ja otsalamppu on se joka normaalisti killottaa päällä. Noista tavallisista taskulampuista olen luopunut kokonaan, koska en näe niille mitään järkevää käyttöä. Otsalamppu hoitaa saman asia ilman että tarvitsee käyttää käsiä ja mikäli valolla haluaa osoitella kädestä, niin otsalampun saa hyvin helposti siepattua päästä käteen. Ja näiden otsalamppujen kanssa olen ehdottomasti sitä mieltä, että yksi 18650 akku on se sopiva määrä ja lampun rakenne on parhaimmillaan tuollainnen kuten lumonite compass, hc30, h10 jne. Eli yksi akku lampun sisällä, ei johtoja valo toisessa päässä ja tuollatavoin "kyljesssä". Erilliset akut ja johdot häiritsevät ja tullaista rakennetta on helppo käyttää myös taskulamppuna. Akku on näppärä vaihtaa ja tuo valaisin on oikein sijoitettu niin kädelle jää kahva kuten taskulampussa (vertaa vaikka nitecore hc60 jossa valo keskellä) ja näin sitä on helppo käsitellä. Ja tuo malli mahdollistaa vaikka remonttia tehdessä valaisun myös hankalasti päästäviin kohteisiin esimerkiksi auton moottoria rapatessa. Toki nuo suurtehovalaisimet on sitten taas oma spesiaaliryhmänsä, kuten lumonite navigator joka on varmasti loistava otsalamppu, mutta ei lähellekkään yhtä yleiskäyttöinen ja näppärä kuin nämä pienemmät mallit joissa silti valotehoa piisaa reilusti normaalikäyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräkehveli



Liittynyt: 03 Lok 2016
Viestejä: 5
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 05.10.2016 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä mietin juuri et millasella saisit eniten hyötyä irti.
Suosittelisin varmasti ehkä kuitenkin Acebeamiltä T20W - mallia.
Tuohon kuitenkin riittää se 2 18650 akkua, ja jos jostain syystä niitä ei ole tai mehut lopussa niin voit vaihtoehtoisesti käyttää CR123A paristoja ( 4kpl ) kerralla. Kaksipaikkainen laturikin taitaa olla edullisempi kuin 4 paikkainen.
Arvoiksi tehdas lupaa 1500 lumenia ja kantamaa semmoinen kilometri Very Happy

Luulis että tuolla löytää vaikka kaikki pellon madot 300-metrin matkalta jos tarvii.

Hintaa Akkula pistää 199€ ilman akkuja tai latureita, mutta siltikin uskon että on aika hyvä kokonaisuus.

Tolla viel voi huitoo murtovarkaitakin nenille, eikä siltikään paina liikaa.
http://www.akkula.fi/epages/akkula.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110228-11092-27846-1/Products/532620
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mattivehvilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2010
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 05.10.2016 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia tuhdista tietopaketista. Juurikin puhdas hakuvalo kyseessä, toki mahdollisimman kompakti koko ei haittakaan ole. Fikkarifoorumilla jo äsken katselinkin _the:n verrokkikuvia ja onhan tuo K40t vaan vakuuttavan oloinen laite vakio K50:kin verrattuna.

Itselläni hakuvalon käyttöetäisyydet vaihtelee 50-300m, muu käyttö mennään otsalampulla. Osaatko sanoa, millaisen läntin tuo K40t näyttää esim vajaassa sadassa metrissä? Hajavalon määrä on melko pieni, mutta minkämoiseen keilaan täytyy supi saada sihdattua, että vähintään silmät otuksen paljastavat?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2992

LähetäLähetetty: 05.10.2016 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos noihin pienempiin lähtee, niin aliexpress myy olight m2x tai m3x hintaluokassa 70-90€ ja piisaa yksi tai kaksi akkua. Mutta sen verran olen nyt tuolla k40t valotellut noita peltoja ja päässyt itsekkin käpistelemään noita olightin tuotteita, että väitän sen pienemmän jäävän mopoksi. Näppärämpi kuskata ja edullisempi hankki tosin. Mutta jos sen noin 200€ laitat pelkkään lamppuun, niin hommaa nyt kerralla sellainen että riittää.

Ja hintaeroa 4 akun ja 2 akun kunnollisella laturilla on 10€ ja yksi lisäakku maksaa noin 20€, että jos se 200€ lampun osto jaa 30€ kiinni, niin säästä suosiolla reilu satanen ja tilaa vaikka se m2x. Oli muuten näppärän kokoinen peli, mutta edelleenkään thrower ei ole yleiskäyttöinen ja eipä se mikään tykki heitin vielä ole. Jos sattuisi olemaan löysää rahaa taskunpohjalla, niin ehkä voisi olla kiva peli tuon k40t kaveriksi mutta en valitsisi sitä ainoaksi hakuvaloksi. Eikä tuo m3x-ut ole juuri sen suurempi ja sillekkin luvataan se kilometri heittoa. Ei kyllä todellakaan tarkoita että sillä lähellekkään kilometriä näkisi mutta noin arvona joilla noita valoja voi koittaa vertailla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mattivehvilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2010
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 05.10.2016 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se kolmestakympistä kiinni jää, mutta prosentuaalisesti esim. tuo K40t kaikkinensa on liki tuplat tuohon Olightin pakettiin, sillä erolla saa jo esim. Alilta lähettävän riistakameran...

Mutta itse kyllä olen sen sortin kuluttaja, että koitan kerralla hommata kuhunkin käyttöön riittävän hyvän, tuppaa tulemaan halvemmaksi pitkässä juoksussa.

Tuo m2x näkyisi kyllä irtoavan houkuttelevan halvalla, sais peräti jo parit kamerat Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
_the_
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Elo 2016
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: 05.10.2016 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mattivehvilainen kirjoitti:
Mutta miten sitten vertailu K50 ja K40t kesken?


K50 pää ja runko ovat juuri sen verran leveämpiä että en itse tykännyt kantaa mukana -> en ottanut omaan valikoimaani. Vakio K50 häviää K40t:lle reilusti, kun taas modattu K50t voittaa modatun K40t:n pienellä marginaalilla.

Voin tehdä sulle K50t:n hintaan 199€ (sis. ALV ja pk). Smile

Toinen hyvä vaihtoehto on K70.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2992

LähetäLähetetty: 05.10.2016 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En osaa kyllä äkikseltään arvioida mitähän tuo olisi. Ei ole tullut niin kiinnitettyä huomiota, mutta olisikohan tuo joku 5m pläntti, mutta toki siinä on katselemista, kun sopivasti pitää valoa suunnattuna, niin näkee sitten itseen päin heti pitkästi. Eli voi olla joku 5x250m tuo keila kun pellolta hakee. Aika äkkiä sillä tuollaisen 300x300 kokoisen pellon haraa läpi. Itse asiassa niin äkkiä että täytyy olla maltti mukana ettei haravoi niin joutuin että lipsahtaa ohi kun muka näkee hyvin. Ja tuollahan ei niinkään silmät kiilu, kun näkyy koko elukka. Ei ole vielä suppanaa sattunut kohdalle, mutta pupuja on kyllä senkin edestä ja koiraa on nätti seurailla kun pimeässä juoksuttaa irrallaan. Ei tarvitse välttämättä tutkapantoja tai vilkkuvaloja kun valolla löytyy kyllä seisoja äkkiä pellolta. Tuolta hc-lightsin sivulta löytyy aika hyviä vertailukuvia erilaisista lampuista.

http://hc-lights.fi/valottelukuvia/

Lisäksi kannattaa katsella kuvat näiden linkkien takaa.

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?407432-Olight-SR52UT-Intimidator-(XP-L-HI-3x18650-or-6xCR123A)-Review

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?407595-OLIGHT-SR52-UT-XP-L-Hi-

Jos vertaat vaikka tuosta viimeisestä linkistä noita sr52, m2x ja m3x tuohon tn32 160m matkalta, niin huomaat että tn32 vie voiton kaikista olightin lampuista. Ja jos taas katso hc-lightsin valottelukuvia ja vertaat tuonne 280m matkalle tn32 ja k40t, niin ero on aika selvä kumpiko noista tehokkaampi on. Noista valottelukuvista voit myös vähän hahmotella minkä kokoinen tuo valokuvio on. Itse vaan harvoin kohdistan noin selvästi puita vasten tai peltoon, vaan valottelu on enemmänkin kuten noissa viimeisen linkin kuvissa. Eli vaikka keila ei ole mahdottoman leveä, niin pituutta keilassa piisaa niin että on siinä jo katselemista että ehtii elukat siitä löytää.

Hinta on kyllä kova mutta päätin että eipähän tarvitse kahta ostaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
_the_
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Elo 2016
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: 05.10.2016 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eräkehveli kirjoitti:
yleensä on se 500mA se perinteinen Li-Ion akun lataus mitä suositellaan jos ei ole suojapiiriä. Suojapiirillä olevia uskaltaa ladata kyllä sen 1000 mA:n vauhdilla

Ei nyt ihan noin. Suojapiiri ei vaikuta Li-ion akun latausvirran kestoon mitenkään - mutta tuo lisäturvaa laturin hajoamisen varalta.

Suositeltu latausvirta on 0.8C (0.5-1.0C), joka useimmilla akuilla on selvästi yli 500mA.

Esimerkiksi myymäsi Panan NCRB-kennoisen akun maksimi latausvirta on 0.7C, eli 2A.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Margirus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2006
Viestejä: 419
Paikkakunta: Keskimaa

LähetäLähetetty: 05.10.2016 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokainen valitsee tietysti lamppunsa tarpeensa mukaan. Itse en ota akkulamppua yhtään mihinkään, koska kokemus on osoittanut että kriittisessä paikassa akku hyytyy ja ajan mittaan lakkaa ottamasta latausta vastaan. Mutta varaparisto pelastaa aina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2992

LähetäLähetetty: 05.10.2016 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Margirus kirjoitti:
Jokainen valitsee tietysti lamppunsa tarpeensa mukaan. Itse en ota akkulamppua yhtään mihinkään, koska kokemus on osoittanut että kriittisessä paikassa akku hyytyy ja ajan mittaan lakkaa ottamasta latausta vastaan. Mutta varaparisto pelastaa aina.

Juuri tuon takia itse suosin vaihdettavia akkuja. En tykkää ladattavista vehkeistä joihin ei akkua saa vaihdettua koska ei akutkaan ikuisia ole. Mutta ei kaksi laatuakkua yhtä aikaa sippaa. Jos toinen hyytyy niin otetaan vara-akku taskusta. Ja yleensä akkujen hiipumisen huomaa jo hyvissä ajoin. Paristoja menee kuin tupakkia tehokkaassa lampussa tai vaikka gps käytössä, mutta ladattavia akkuja voi pitää varalla siinä missä tavallisia pattereitakin. Kunhan akut on tosiaan samalla tavalla vaihdettavia kuten paristot eli korkki/kansi pois ja uutta pesään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 66, 67, 68, 69, 70  Seuraava
Sivu 67 Yht. 70

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com