OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Erämies panee - Omaa riistaolutta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2016 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Kaks ja puoltuntii meni ja ensimmäinen kupla poistui vesilukosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 19.09.2016 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hienoa Lahtinen Very Happy
kiva kuvasarja...
Noinhan se suurinpiirtein menee...
Vierre tosiaankin saattaa kuohahtaa melko komeesti.
Siinä kun keitos alkaa kiehumaan kannattaa olla varppeillaan.
Pano porukat puhuu ns "rullaavasta kiehumisesta" kun haetaan parraimmilleen... Eli hieman enemmän mitä pikku kirppuilu, muttei ihan hillitöntä röpötystäkään...
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.09.2016 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Köyhän eläke harrastajan testi.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 19.09.2016 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Kaaleb kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:

Tää jäähdytys on ehkä semmoinen homma, mihin pitäisi ideoida jotakin.


Tuon kanssa itsekin aikani teppuroin ja virittelin. Paras välimallin ratkaisu ilman lisäinvestointeja oli ehkä laittaa kylmä vesi hissukseen valumaan pesuhuoneessa suihkusta tuohon ulompaan astiaan, siitä sitten valuen yli äyräiden ja viemäriin.

Sitten kuitenkin investoin semmoisen vierteenjäähdytinkierukan, jolla tuohon vastaavaan settiin saa lisätehoa kun kylmä vesi kiertää kattilan sisällä kierukassa, siitä sitten tuohon ulompaan astiaan jäähdyttäen vielä kattilan ulkovaippaakin ja edelleen valuu yli äyräiden viemäriin kaikkensa antaneena. Sillä saa varmaan varttituntiin jäähdytettyä 20 litraa keittoa.


Tuommoista itekin miettinyt. Virittelitkö jotenkin "suihkuun tai hanaansopivaksi". Brewcathan myy kierukkaa noilla "puutarhaliittimillä". Pesuhuoneessajäähdyttely vaatis ehkä jonkun muun liitostavan.


Joo just tuo bewcatin myymä kierukka on. Siihen vesi tulee suihkun hanasta vanhalla pesukoneen syöttöletkulla ja lähtee pikku pätkällä puutarhaletkua. Liittimiä prismasta. Ennen kierukkaa laitoin vaan suihkun sinne ulomman pöntön pohjalle. Monessa jutussa tulee ensin yritettyä omaa patenttia, vain huomatakseen että ko. tarkoitukseen tehty valmis vehje on investoitava. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.09.2016 12:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesilukko pulputtelee rauhakseen. Ei viitsisi repiä kantta auki ja ominaispainomitata suottapäiten.

Onkos tohon pullotushetkeen jotain nyrkkisääntöä, pitääkö pulputus olla täysin loppunut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.09.2016 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itellä jää pikkanen paine, ni silloin olen nykässy kannen auki ja maistanu.

Toki riippuu siittä miten kuivaksi haluaa, kohta lähtee viini pölisee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 27.09.2016 13:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen antanut olla aivan rauhassa ja sitten kun esim. viiteen minuuttiin ei kuplaa vesilukosta tule, voi tulkita käymisen olevan valmis ja voi ruveta ominaispainoa mittiloimaan ja vähän maistamaan. Hommaa helpottaa jos käymispöntössä on hana, mistä näytteen voi ottaa ja ominaispainomittarille mittaputki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 27.09.2016 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä siinä käy käsittääkseni kuinkaan, vaikka antaisi olla primääripöntössä vaikkapa viikonkin pitkäksi. Kypsyy vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.09.2016 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitin paineella sitä ettei kupli, mut vesilukko on vielä paineen puolella, eli ei vielä puntit tasan.

Tuo viikon rauhassa olo käymisen jälkeen on yleensä kuiva.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 27.09.2016 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En väitä omaa tyyliäni mitenkään ns "oikeksi", mutta hyvää olutta saan tehtyä... Wink
Nykyään lähes pääsääntöisesti teen näin.
-ensiöastiassa annan pääkäymisen tulla valmiiksi(vesilukko vaateriin ja pulputus loppuu)
-lappoan olusen toisio astiaan. suurin osa sakkaa jää sinne ekaan pönttöön.
hieman oluttyylistä riippuu kuinka kauan annan astiassa olla . viikosta useisiin viikkoihin. (mun kellari jossa nämä käymistouhut tapahtuu on lämmöltään noin 16 astetta. )
Vehnäolusen laittaisin melkosen nopsaan pulloihin ja aloittaisin naatinnan.. Vehnis on nuorena parhaimmillaan...Ja vehnishän saakin olla suht sameeta. monethan kaataa kauppapullostakin hiivat lasiin...
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.10.2016 07:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Annoin käydä satsin loppuun. Sitten lapolla toiseen pyttyyn (sokerit sekaan) ja siitä pullotus. Vermeet desinfioin tosiaan ensin. Tuo pullojen pesuhan ei se kaikkein hienoin vaihe ole, onneksi olin huuhdellut pullot heti.

Hain kokeeksi myös Ikean litran patenttikorkkipulloja, laiskuuksissani.


Joskushan tätä oluentekoa on pidetty varmana merkkinä orastavasta alkoholismista, mutta sanoisinko että työmäärään nähden pulloon saatu olutmäärä on varsin maltillinen.

Arvelisin, että "panotyötä" oli joku 9h. Siihen 2vk käymisaika ja kuinkahan kauan noita tars pitää lämpimässä, viikon? Sitten vielä kylmävarastointi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 06.10.2016 06:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka en vielä ole päässyt omaa tekelettä testaamaan, niin pistin uuden humala+hiiva+mallassatsin tilaukseen 😊.

Tarkoitus ois talvea vasten koittaa jotain portertyylisempää pläjäystä, jahka ehtii.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 06.10.2016 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oluen teko vaatii työtä, viitseliäisyyttä ja malttia. Onnistuessaan homma palkitsee tekijänsä.
Nyt annat vähintään pari viikkoa aikaa pullotetuille olusille.. sitten eka maistiainen.... Smile
Ja uutta tulille Cool
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
HenkkaM
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 78
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 11.10.2016 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli noista jäähdyttimistä mieleen. Oman valmistin itse tällaisesta: http://www.solueriste.fi/aallotettu-rst-putki-10m-dn16-aisi-316l-p-957.html

Tuohon laitoin kiinni tavallista puutarhakasteluletkua ja pikaliittimen keittiön hanaan. Rosteriset putkikiristimet pitävät tuon kasassa. Hintaa tuli noin 60e kaikkineen ja jäähdyttää 20 litraa kiehuvasta 25 asteeseen alle 8 minuutin Wink

Kuvassa tuo köllöttää sellaisessa 27l kattilassa, jossa integroitu lämpövastus. Sellaisella teen isommat satsit, pienemmät induktiokeittolevyllä, uunilla ja 15l kattilalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.10.2016 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen ratkaisu.


Testasin ekaa vehnäoluttekelettä huikean kahdeksan tunnin kylmävarastoinnin jälkeen Smile. Maku on yllättävän hyvä, parempi mitä kaupan vehnäoluissa. Juurikaan lainkaan banaanisuutta ei tullut (ehkä vähän enemmän ois saanut tulla), hiiva ei maistu lainkaan, ei mitään katkeria tai kireitä sivumakuja. Ehkä jopa aavistuksen liiankin "helppo".

Nyt pelottaa lähinnä se, että onkohan tässä alkoholia lainkaan. Koitin sitä kahden pullon jälkeen illalla itsestäni Drägerillä mitata Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Seuraava
Sivu 22 Yht. 26

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com