OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

B-Bark versus Ultrapoint maasto ohjelmisto?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Harmahtava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 942

LähetäLähetetty: 19.09.2016 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

UP.stä löytyy myös Ruotsin ja viron kartat.
Jos aiot UP:n "koiria" seurata,niin eipä siinä hirveän paljon silloin vaihtoehtoja jää barkin ja Up välillä.
_________________
UPean oloinen android
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harmahtava kirjoitti:
UP.stä löytyy myös Ruotsin ja viron kartat.
Jos aiot UP:n "koiria" seurata,niin eipä siinä hirveän paljon silloin vaihtoehtoja jää barkin ja Up välillä.


Varmaan pitkälti näin.

Kun B-bark tuli niin sen suurin puute oli kartanpyörityksen puuttuminen. Ominaisus oli maksullisessa Karttaselaimessa, jossa ok topokartta ja hyvät ilmakuvat. B-barkilla oli vaikeaa navigoida ellei tehnyt reittiä tai tutkinut menosuuntaa vaikka jälkihännän perusteella. B-barkkiin tuli sitten kartan kääntö, mutta se on edelleen aika levoton, ts. pyörii välillä kuin mielettömän m***u hullun p***ssä. Tässä mielessä Maastokartat on mainio, pyöriminen saman tyylinen kuin Astrossa. B-barkin (ja siis myös Maastokartat sovelluksen) topokarttojen laatu on selvästi parasta, mutta tieto tosin ainakin vuoden vanhaa. Kannattaa verrata B-bark ja UP jos asialla on itselle merkitystä.

Mutta jos koiraa seuraa niin yhdyn edelliseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2184

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla koirattomana metsästäjänä on sorkkajahti kaudella käytössä
B-barkin ilmaisversio, mikä toimittaa kartan ja gps:n virkaa sekä sinne merkkailen hirvien ym.. ylityspaikat. B-barkissa myös reviiri.

Koiria seuratessa taas Ultracom on koiramiesten valintojen takia pakollinen.
UP:sta joutuu maksamaan 99 lisenssin +45€ vuodessa jos mielii nähdä muutakin hyödyllistä tietoa kun koiran.

Jos koiria ei olisi tarve seurata niin ei kahta sanaa B-bark olisi käytössä. Muutenkin tulee ajonkin aikana seurattua maastoa mielummin b-barkista kuin UP:sta. Pienriista aikana ja kauden ulkopuolella en edes avaa UP:ta.
Ainoa parannus mitä B-barkkiin keksii niin tilarajoja en ole vielä sieltä ole löytänyt, kait nekin saisi jos jaksaisi oikeen perehtyä.

Puhelin on Lumia 950
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ppurhonen



Liittynyt: 02 Lok 2014
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 19.09.2016 14:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jussi.h kirjoitti:
Omariistakartta vaatii tilarajapalvelun käyttöön ja mielestäni sitä ominaisuutta ei ole, kuin tuossa 45€ lisenssissä.
Korjatkaa, jos väärää tietoa.
Jussi



Hei!
Juuri näin. Maasto-ohjelmistolla voidaan kuitenkin nähdä kyseisiä karttoja jos tälle on annettu lukuoikeus kyseiseen piirtokokoelmaan PRO- tai Metsästysseura -ohjelmiston käyttäjältä.

- Pasi P / Agripalvelu.fi
_________________
agripalvelu.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi.h
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2005
Viestejä: 329
Paikkakunta: Joutseno

LähetäLähetetty: 19.09.2016 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tää oli hyvä tieto, kiitos!

Jussi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 19.09.2016 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Azrealuk kirjoitti:
UP:hen en osaa sanoa mitään. Sivujen perusteella ei ainakaan tuohon maasto-versioon saanut kovinkaan helposti ulkopuolisista lähteistä aluetietoja?

Trackeristä ja B-barkista on kyllä kokemusta ja näistä kahdesta ehdottomasti B-bark ei-koiramiehelle se vaihtoehto.

Ainakaan Reviiri-integraation näkymisestä ei tarvitse erikseen B-barkissa maksaa. Ilmaislisenssissä karttapohja vain muuttui kököksi, mutta itseä ei ainakaan haittaa, koska Reviiristä tulee kuitenkin palstatieto. Ilmeisesti myös OmaRiistasta saa aluetiedot ilman, että tarvitsee ostaa lisenssiä? En kyllä siltikään pidä B-barkin lisenssiä kovin arvokkaana.

B-bark taipuu myös hyvin sellaiseen tilanteeseen, jossa pitää nähdä samalla useampia kartta-alueita, tai rajata niitä tiukasti: esim. viikonloppuna oli sellainen tilanne, että pidi saada näkyviin samaan aikaan seuran maat ja valtion pienriistamaat, kun olin ostanut erikseen luvan seuran maiden vierestä olevasta alueesta. Homma toimi hyvin ja Reviiristä tuli vielä erikseen tieto niistä alueista, joissa kanalintua ei saanut meidän seuran alueella metsästää.

Mitä tarkoitat tuolla karttapohjan muuttumisella kököksi? Mulla ainakin ihan samanlainen karttapohja (vai pohjakartta?) kuin maksullisessakin.
Tilarajoja ei näe omien alueiden ulkopuolelta, mutta alueen sisällä tieto tulee Reviiristä toki.
Ongelma ei tietenkään ratkea aloituksen osalta, eli jollei B-barkiin saa noita muita pantoja näkyviin (itsellä ei tietoa tästä..) ja haluaa saada niitä käyttävät koirat kartalle, niin sittenhän se menee koiramiesten mieltymysten mukaan Rolling Eyes
Itse kyllä jättäisin koirat kartalta jollen olisi juuri koiramies ja pitäisin B-barkin, vieläpä maksullisena jos olisi muita B-barkin käyttäjiä jahtiporukassa.
Jos paljon olisi B-bark käyttäjiä, niin harkitsisin aikaistettua yhteisjoululahjaa koiramiehelle Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Karttu2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2012
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 20.09.2016 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtisen kysymykseen... ei koiramiehelle.

Jos paikannat vain itseäsi jahdissa, on B-barkin ilmainen (android) sovellus hyvä. Olen käyttänyt tämän syksyn jahdeissa ko. ohjelmaa sorsalla, jänis- ja lintumetsällä. Ohjelmassa toimii ilmaiseksi omariistalla tehdyt seuran metsästys alueet sekä reviiri ohjelmalla tehdyt metsästys alueet. Samoin saat laitettua valtion metsästysalueet näkyviin kartalle. Kaikki näkyvät yhtä aikaa näytöllä... olen kokeillut. Sitten tilarajoista: Alueet jotka eivät kuulu mets.alueeseesi eivät näy. Samoin "Omariistalla" luotujen mets.alueiden sisällä olevat tilarajat eivät näy. Vain ulkorajat erotellaan sekä alueen sisällä olevat ei vuokratut alueet. "Reviiri" ohjelmalla luotujen alueiden sisällä olevat tilarajat näkyvät, kun zoomaat kartan lähelle. Eli yhteenvetona: aina tiedät metsästysalueesi rajat, jos seura on ne palveluun oikein syöttäneet. Tämä on ainoa ilmainen palvelu josta em. asiat näet. Näet myös oman paikan ja kuljetun jäljen. Jälki piirtyy myös kun puhelimen näyttö on lukittu (retkikartta -selaimessa ei piirry). Reitti säilyy hetken sovelluksen sammuttamisen jälkeen, mutta häviää sitten.

Jos avaat ensin jonkun toisen sovelluksen joka piirtää jälkeäsi, niin silloin B-bark ei piirrä jälkeä. Sovellus pitää sammuttaa ja käynnistää uudelleen niin näet sen hetken paikkasi (android puhelin). Ilmeisesti vain ensin avattu ohjelma voi piirtää jatkuvaa paikkaa. En ole kokeillut toisinpäin. (testattu polkujuoksussa sportstracker ja bbark yhtä aikaa päällä). BBarkin kartat latautuvat nopeasti hyvällä yhteydellä suoraan serveriltä. En ole joutunut (päässyt) testaamaan BBarkkia huonoissa kentissä. Sovelluksessa on karttavälimuisti ja esilataus myös ilmaisversiossa. Mutta kuten sanoin en ole niitä kokeillut. BBarkin nettiohjekirjasta löytynee näihin opastus ketä kiinnostaa lukea.

Ja tällä ei sitten seurata mitään koiran pantaa. BBarkin kaverikoiran seuranta onnistuu testatusti nettiselaimen kartalla, kun koiran omistaja lähettää sinulle linkin tekstiviestillä tai sähköpostilla. UP maastolla olen seurannut kaksi syksyä kavereiden koiria 3kk lisenssi (25€)+ristiinpaikannus lisenssi (29€/vuosi) siihen ostettuna. Tästä olen jakanut kuvakaappauksia hirviporukan whatsupp -ryhmään koirien etenemisestä maastossa. Koiran hakiessa satunnaisesti, ja liikkuvassa hirvityöskentelyssä useammin. Tällöin kaikki tietävät tilanteen ilman lisenssimaksuja. Jos tuon yhdistelmän porukka ostaa yhdelle "tulenjohtajalle", niin aika edullisesti on tilannekuva kaikilla hallussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 20.09.2016 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

B-barkissa pitäis muuten pystyä seuraamaan muita pantoja MPTP-paikannuksella eli tekstiviestivälitteisesti. Täälläkin ollu juttua. Ilmeisesti Windows Phonella on joku ongelma tässä ainakin ollut ettei kolmannen osapuolen softat saa tätä käytettyä. En tiedä onko 10-versiossa vielä? Onko joku käytellyt/kokeillut?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 14.10.2016 15:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli maksettua B-barkin lisenssi taas vuodeksi etiäppäin, 49€.
Nyt näkyy taas muidenkin sijainnit koiria myöten ja tilarajat sekä -numerot. Tuli koitettua samointein tuo MPTP zydeemikin ja hyvin tulee trackeristä paikka b-barkiin. WP koneissa on valitettavasti käyttiksestä johtuen TT-2 eli täytyy tehdä copy/paste temppu ja Androidilla TT-3 eli painaa vaan nappia Smile
Eli jos porukoilla jonkin verran b-barkia käytössä ja koiramiehellä (vieläkin Smile) tracker, niin tulenjohtaja voi tarvittaessa kysäistä koiran sijainnin ja turauttaa sen ryhmäviestinä kaikille b-bark käyttäjille.
Tämä siis aloitusviestiin vaan pohdintana miten olisi mahdollista saada kaikki tai mahdollisimman moni kyytiin..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sensei
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Syy 2016
Viestejä: 71
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 01.11.2016 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla Applen tuote käytössä ja tarvitsen karttapalvelun joka näyttää tilarajat ja oman sijainnin. Koiraa ei ole käytössä ainakaan tällä hetkellä.

Onko mikä järkevin? Sain eräältä pohjois-vantaalaiselta maanviljeijältä maat metsästyskäyttöön, niin helpottaisi hieman tuntemattomalla alueella liikkumista. Siellä on kuitenkin muidenkin tiloja ja maita, niin pysyy sallitulla alueella.
Löytyykö tilarajat/aluerajat ohjelmasta suoraan, vai täytyykö ne sinne itse jotenkin rajata/syöttää?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.12.2016 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kysymys:

Meillä on viety aika tarkalla jaolla Reviiriin seuran maita, eli eri riistaeläimille on oma karttajakonsa. Omariistaan on viety lähinnä hirvijahdin kartasto.

B-barkkiin pystyi imaisemaan karttatasot suoraan Reviiristä. Onnistuuko moinen mihinkään Ultrapointin versioon Reviiristä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
velman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2008
Viestejä: 364
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 13.12.2016 01:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reviirin kartat UP:iin olis kova sana ja tarpeellinen, vaan ei tietääkseni onnistu.
Oma riista pitäisi kai jotenkin olla mahdollista...

"Oma riista
Ultracom Oy ja Suomen riistakeskus ovat aloittaneet kevään aikana kehitystyön yhteensopivuudesta Oma riista -palvelun ja Ultrapoint-ohjelmiston välillä. Työ on lähes päätöksessään ja yhteensopivuus tuleekin saataville jo heinäkuun aikana. Tämä mahdollistaa sen, että Oma riista -palvelussa määritellyt metsästysseuran kartta-alueet
voidaan jatkossa siirtää Omat Sivut-palvelussa aikaisemmin luotuihin tai uusiin piirtokokoelmiin."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuoma SS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 366
Paikkakunta: Etelä-Karjala

LähetäLähetetty: 13.12.2016 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vie Reviiristä ne eri karttajaot Oma riistaan ja ottaa ne sitä kautta siihen UP:n ohjelmaan. En tiedä onnistuuko muilla tavoin, mutta tuo nyt on vielä varsin yksinkertainen toimenpide.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
velman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2008
Viestejä: 364
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 13.12.2016 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jussi.h kirjoitti:
Ultrapointissa näkyy myös omariistakartta/kartat, sekä valtionalueet hyvin. Up:n omistajana
Hiertää ajatus siitä, että maksettava vuosittain se 45€ pro lisenssi, että saa tilarajat ja omariista matskun näkyviin. Halvemmissa lisensseissä omariista-palvelun karttamateriaali ei toimi, enkä tiedä toimiiko valtion alueetkaan?
Eli UP: 45€+29€ yhteensä jos haluaa tilarajat, trackerin ristiinpaikannuksen ja piirtotoiminnot karttoihin.

Jussi


Joopa.. pitäis näemmä lukea aiemmat jutut, ennen kommentointia.
Eli UP:n Maasto versioonko ei saa Oma riista karttoja. Pitäisi siis hommata Pro versio..
Maasto versiossa kyllä näkyy tilarajat, mulla ainakin.

ppurhonen kirjoitti:
jussi.h kirjoitti:
Omariistakartta vaatii tilarajapalvelun käyttöön ja mielestäni sitä ominaisuutta ei ole, kuin tuossa 45€ lisenssissä.
Korjatkaa, jos väärää tietoa.
Jussi



Hei!
Juuri näin. Maasto-ohjelmistolla voidaan kuitenkin nähdä kyseisiä karttoja jos tälle on annettu lukuoikeus kyseiseen piirtokokoelmaan PRO- tai Metsästysseura -ohjelmiston käyttäjältä.

- Pasi P / Agripalvelu.fi


Eli siis voiko kartat saada kaverin joka käyttää PRO tai Metsästysseura -versiota luvalla? Ja mitenkä käytännössä menee?

Itsellä tuo Maasto versio ja käytännössä B-Barkista pitää toisinaan tarkistaa jahtialueen rajoja...

Edit.. tuollahan tuota Oma riista asiaa selitetään: http://www.agripalvelu.fi/ultracom_maasto
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2016 07:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikuttaa kyllä B-barkkiin verrattuna helevetin hankalalta.

Sikäli vaan kiinnostaa, että liki kaikki koiramiehet käyttää UPta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com