OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.12.2015 13:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mc-manteli kirjoitti:
Jartsu kirjoitti:
Teillähän on 5 joulun eväät kerralla tehty. Laughing


Tuu käymään niin syödään vähemmäksi Very Happy


Ei saa rehkiä 2 viikkoo, tuli puukosta silmään 23 päivä. nyt rupee näkee.

Pitää nääki syödä veke.

3 eri lootaa ja kinkku siivuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 25.12.2015 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pöydästä löytyy paljon itse hankittua ja tehtyä ruokaa. Hirvenvasan maksasta tehty maksapatee mustaherukkahyytelölle katosi vieraiden suihin aika hyvin. Veli oli kylmäsavustanut kirjolohta pöytään. Isä toi hirvipalvia, itse tein hirvipaistia, laatikot itse valmistettuna ja lohihyydykettä.

Kinkku jää vuosi vuodelta pienemmälle huomiolle, ihan kokonaan sitä ei taida saada pois jättää vieraiden takia. Taidanpa ensi jouluksi hankkia enää pienen kinkkurullan, niin paljon alkaa riistanliha olemaan pääosassa ruokapöydässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2015 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkun syönti on meikäläiseltä jääny hyvin vähille viime vuosina. Hyväähän se on, mutta vähänkään totisempi lihansyönti ei oikein sovellu joulun "makuupäiville". Se on enempi toimintapäivien ruokaa jolloin kaloreitakin kuluu reilummin. Jouluna on menny enempi kalaruokia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.12.2015 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkku menee siivuna ruisleivälle, en sitä muuten syö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 29.12.2015 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene.


"Röökkeriin" mies teki taas temppunsa ja perhanan hyvää vaan tuli. Voimakkaan marionnin johdosta (punaviinietikka- ja valkosipulipohja) maistui lämpöisenä pepperoonimakkaralta, mutta kylmänä oli todella hyvää. Seuraavalla kerralla ehkä miedompi marinointi. Taisi olla about 100 asteessa semmosen pari - kolmetuntia.

En ole aivan varma jäikö kauriille - joidenkin mielestä kauris oli parempaa ja joidenkin mielestä taas ei. Voin suositella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.11.2016 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Pitää alkaa jo treenaamaan jouluruokia Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 09.11.2016 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeistään tässä vaiheessa!!

Meillä on porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikot jo tehtynä. Koe erät syöty ja loput pakkasessa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 16.12.2016 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene.


Eipä tullut kaurista tänäkään vuonna, eli hirvellä taas mennään. Täytyy kyllä sanoe että eipä se hirvikään pöntömpää ollut. Melkein jäi kinkku koskemattomaksi kun oli hirvenvastaava vieressä. No eipä osteta sitten hormoonikinkkua tänä vuonna ollenkaan.

Samalla tavalla kokeillaan. Nyt en vaan enää muista että kumpi tehdään ensin marinointi vai suolaus. Eli 3-4 päivää pidän marinaadissa ja saman verran suolassa. Itse muistelisin että suolaus on ensin ja marinointi vasta sitten.

Onko jollain tietoa asiasta?

... sama pää kesät talvet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34780

LähetäLähetetty: 16.12.2016 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,erilaisten sattumusten kautta jää täälläkin kaurispaisti taas toiseen kertaan,normi kinkun,josta en itse perusta,ja karjalanpaistin lisäksi joulupöydässä on traditionaalinen hirvipaisti joka menee pääosin kylmänä leikkeleenä voileivillä.
Ja vissiin naposteluruokana kuivalihaa hirvestä.
Ensimmäinen erä lootia tehtynä ja koemaistoin maksalaatikon,hyvää ja onkin ainoa joululoota jota syön,muut eivät uppoa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.12.2016 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänää haetaan karjalanpaisti romppeet ja porkkana/lanttu loota, tollee ikään kuin alkajaisiksi.

Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 16.12.2016 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jartsu kirjoitti:
Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g


Yhdelle ei kyllä oikein kannata tehdä, mutta noi kahden euron loorat maistuu kyllä myöskin ihan siltä... kannattaa panostaa tuplat ja ostaa vaikka jostain myyjäisistä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.12.2016 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Jartsu kirjoitti:
Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g


Yhdelle ei kyllä oikein kannata tehdä, mutta noi kahden euron loorat maistuu kyllä myöskin ihan siltä... kannattaa panostaa tuplat ja ostaa vaikka jostain myyjäisistä...


No porkkana pussista tuli nii iso et on se pakko lopuista tehä porkkana loota.

Se nyt ei vaikeeta olleskaa ja kaikki roippeet on kyökissä, et ei muuta ku kalja auki ja lihat ruskeeksi ja porkkana ja riisi kiehuu samalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 20.12.2016 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
KHaivula kirjoitti:
Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene.


Eipä tullut kaurista tänäkään vuonna, eli hirvellä taas mennään. Täytyy kyllä sanoe että eipä se hirvikään pöntömpää ollut. Melkein jäi kinkku koskemattomaksi kun oli hirvenvastaava vieressä. No eipä osteta sitten hormoonikinkkua tänä vuonna ollenkaan.

Samalla tavalla kokeillaan. Nyt en vaan enää muista että kumpi tehdään ensin marinointi vai suolaus. Eli 3-4 päivää pidän marinaadissa ja saman verran suolassa. Itse muistelisin että suolaus on ensin ja marinointi vasta sitten.

Onko jollain tietoa asiasta?

... sama pää kesät talvet.


Äitimuorilta kun kysyin niin meinasi että ensin suolaus, vaikka jollain foorumeilla meinattiin että kuivuu jos suolataan ennen.

No katsotaan kuinka käy ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joku vaan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2016
Viestejä: 443

LähetäLähetetty: 20.12.2016 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläisen hommaamat sapuskat joulupöytään tänä vuonna on seuraavat.
palvattua kauriin takalapaa
kylmäsavustettua meritaimenta
raippaluodon silakkaa marinoituna
graavisiikaa ittepyydetystä kalasta
hirvipatee vasan maksasta
akvaviitit ja punaviinit ynnä oluet
mamma sitten laittelee kinkut, laatikot, rosollit ym,,,,
ps.vieläkää saanu kalkkunaa pöytään tällekkää vuodelle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joku vaan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2016
Viestejä: 443

LähetäLähetetty: 20.12.2016 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläisen hommaamat sapuskat joulupöytään tänä vuonna on seuraavat.
palvattua kauriin takalapaa
kylmäsavustettua meritaimenta
raippaluodon silakkaa marinoituna
graavisiikaa ittepyydetystä kalasta
hirvipatee vasan maksasta
akvaviitit ja punaviinit ynnä oluet
mamma sitten laittelee kinkut, laatikot, rosollit ym,,,,
ps.vieläkää saanu kalkkunaa pöytään tällekkää vuodelle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 16 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com