OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.01.2017 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rosvopaistiemulaatiolla saa hyvin muunnettua monenlaista palaa herkuksi. Laittaa suureen pataan potkat rinnat kyljet tiiviisti. Paljon mustapippuria jauheena ja tuoreita chilejä kokonaisina. Suolaa tietty vähän. Hierotaan siis lihojen pintaan nuo kuivat mausteet. Illalla uuniin 200 asteeseen. Kahden tunnin jälkeen lämpö alle sataan. Sitten voikin mennä itse nukkumaan. Aamulla ei vielä kannata syödä tuota. Päivällisaikaan voi aloitella. Ensimmäisenä päivänä perunamuusia kaveriksi. Toisena päivänä riisiä. Kolmantena päivänä menee vaikka pastan kanssa. Neljäntenä päivänä tulee hyvää subia. Hienoksi hakattuna piirakkaa. Jne. Leivinuunissa tai maakuopassa tulee toki mukavammin. Urpaanilla hirvestäjällä vaan ei välttämättä ole moisia ainakaan talvella käytettävissä.

Edit: kansi lihojen ylle!

Boschin 1 kW yleiskoneen lihamyllyn muuten pesee kolmessa minuutissa kun ei päästä kuivumaan. Ei ole ongelma.


Viimeinen muokkaaja, ioni pvm 17.01.2017 17:44, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 17.01.2017 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omalla kohdalla kyse on enemmänkin siitä haluaako keittiössä vähällä vaivalla paljon vai hieman tai enemmänkin vaivaa nähden vähän.

Nyt kun nuo ruuhkavuodet on kaukana takana niin viihdyn enemmän keittiössä ja kohtuullisella vaivannäöllä saa hirven ennen pelkästään jauhetuista osista hyvinkin erilaisia alku tai pääruokia OSAKSI ateriakokonaisuutta. Se kyllä palkitsee kun samanhenkisen Keittäjän kanssa kiireettä kokkailee ja pitemmän kaavan mukaan illastaa sopivia ruokajuomia unohtamatta.

Kyllähän se ajoittain puolustaa paikkaansa myös tehdä iso kuppi karjalanpaistia tai vaikka kaalilaatikkoa ja mättää sitä muutama päivä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.01.2017 07:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voitt0 kirjoitti:


No, viimeiset 30 v on opeteltu omalla porukalla luuttomaksi leikkuu…


Tuosta tuli mieleeni, että joskus aikoinaan kävin Pekingissä ekaa kertaa ja arvostamani kollega oli reissussa myös vähän niin kuin mentorina, niin paljastui että hän oli asunut Kiinassa pidempäänkin. Hänellä oli aika lailla sitten jo näkemystä tuohon kiinalaiseen menoonkin ja ruokakulttuuriin.

Ilmeisesti jostain syystä Kiinassa arvostavat noita ”luullisia lihoja”, tiedä sitten sitä perimmäistä syytä. No, onhan siellä ruutikin keksitty Smile.


No, pitää myöntää, että on sitä joskus keittoa tehdessä itsekin tullut noita lihaisimpia luita nakerreltua Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.01.2017 07:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:

Tuolla slow cookerilla saa pienellä vaivalla ison
köntin kerralla jalostettua ja sitä voi sitten hyödyntää seuraavina päivinä monenlaisen evään kanssa.


Hypätääs vähän kalustopuolelle:

Meikäläiseltä on tämmöinen mennyt ihan täysin ohi. Eli kyseessä on jonkinmoinen haudutuspata? Eikös Erätukku noita joskus kaupannut, ajattelin kai silloin, ettei tommoinen voi takuulla toimia Smile. Riisinkeitinhän on itsellä jatkuvassa käytössä ja mielestäni tosi kätevä. Onko tämä laite sitten niin kuin vastaava keittopesä ”muulle ruualle”?


Eli kyseessä on kai joku tuonnäköinen peli? Saattaisi olla tosiaan kova sana näille ”jäännösosillekin”.

Oisko jollakulla kokemusta moisesta:
- Tekeekö mitään ja mitä tuolla voi tehdä? Lihat ja juurekset pataan ja sitten ihmetellään, mitä tulee? Vai voiko tuommoisella tehdä vaikkapa hernekeittoakin?
- Uskaltaako tuommoista oikeasti jättää yksikseen puhisemaan, eikös tuolla ole tarkoitus kypsyttää tuntikausia?
- Noitahan on tilavuudeltaan monen kokoisia, taitaa olla lähtien 3.5 liitrasta ylöspäin. Oisko vinkkiä, mikä on ”järkevän kokoinen” pienelle perheelle?
- Suosituksia ”hyvästä” vermeestä, vai onko kyseessä keittiön kaapinperälle päätyvästä ”leipäkoneesta”…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 18.01.2017 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hitaasti hauduttaen tekee niin liharuuat, kuin sen riisipuuronkin. Suosittelen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 18.01.2017 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"
- Suosituksia ”hyvästä” vermeestä, vai onko kyseessä keittiön kaapinperälle päätyvästä ”leipäkoneesta”…"

Olen mietiskelly ihan samaa ja tullut tulokseen jotta nykyvermeillä varustettu sähköuuni ajaa saman asian ja astian/t voi valita tarpeen mukaan.

Toinen ihmettelyn aihe on ollut friteerauspata, mutta empä taida sitäkään hankkia eli jätän kaappitilan laadukkaille keitto- ja paistoastioille ja niitähän voi käyttää myös leivinuunissa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 18.01.2017 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on tuolainen haudutuspata ... Pataruokia varten. Lähinnä kesäkäyttön vuoksi. Talvella nimittäin käytän takkaa hauduttamisessa. Uuni on kesäkuumalla hohkaavinaan liikaa lämpöä ulospäin tuohon verrattuna.

Ilman on pärjännyt aikoinaan,mutta kyllä sillä käyttöä on. Lämpimänä pito ominaisuus on kätevä. Ei tarvitse varoa pohjaan palamista jos vaikka ulkona viihtyy aiottua pidempään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wetzlar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2008
Viestejä: 592
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 18.01.2017 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tietenkin paistit ja fileet on oma selkeä kokonaisuus. Luut meillä menee pääosin koiramiehille, joskus nappaan hirven niskasta 10cm paloja keittolihaksi. Samoin menee keittolihaksi ne, jotka täällä luetun perusteella mennee jauhelihaksi. Keittolihoista sitten tehdään esim. borschkeittoa, lihakeittoa jne. Kotona paloiteltaessa tulee pienempää silppua, joka laitetaan karjalanpaistiin, merimiespihviin, poronkäristyksen hirvikäristysversioon jne. Mitä jää jäljelle, annetaan naapurin koiralle.

Tuosta lihan keittämisestä. Minun tapani. Ensin tietenkin poistetaan kalvoja, vertymiä jne. Huuhdellaan kylmässä vedessä ja kiehautus niin, että pinnalle tulee kuohua. Lihat pois, keittoliemi pois, kattilan pesu. Uusi kylmä vesi, lihat ja mausteet veteen ja pari tuntia keittämistä. Hyvin siellä loput kalvot ja jänteet "sulavat".
_________________
- näillä mennään -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9978
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 18.01.2017 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta haudutuspadasta... Ilmankin varmaan pärjäisi, mutta omasta mielestäni kätevä peli,
uskaltaa jättää sopat tulille vaikka metille lähtiessä ja luulen, että vie jonkin verran vähemmän
virtaa mitä sähköuunin lämmittäminen. Tuollahan tulee tehtyä noita 10+ tunnin haudutuksia.

Värkin valinnasta vinkkiä.. Itellä on lahjaksi saatu Jahti&Jakt merkkinen aromipesä ja
nimikinhän jo sen sanoo, että !&%¤# möivät... Rolling Eyes (Oonki monesti todennu, että ostat mitä tahansa
Erä- tai Retkitukusta, niin aina kustaan silmään. Ja jos tuntuu ettei oo kusetettu, niin sillon et oo vielä vaan huomannu.!)
Suurin puute tuossa on hämärät toiminnot, ei meinaa ulkomuistista saada päälle koko värkkiä.
Lämpötiloja on kaksi high ja low. Lisäksi lämpimänä pito.
Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 18.01.2017 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihat kannattaa keittää mahdollisimman suurina paloina. Lihat kylmään veteen ja liedelle. Vaahdon kuorinta eli en vaihda vettä ja sitten suola ja mausteet sekä liemijuurekset. Hirvenlihoja keittelen niin kauan että luut on selkeästi irti. Luiden erotteleminen ja lihojen kuutiointi (tässä vaiheessa lattian kuivaus koiran kuolasta) ja liemen voi myös nyt jäähdyttää niin saa enimmän rasvan kuorittua pinnalta pois. Tuloksena on lihasopan tiiviste joka on hyvää myös pakastuksen jälkeen ja kun ottaa käyttöön lisää keitokseen vaan vettä, perunat, purjoa, persiljaa ja ehkä liemikuution.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.01.2017 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:

Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa.


Oisko jotain esimerkkiä moisista, mistä löytyis?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.01.2017 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wetzlar kirjoitti:


Tuosta lihan keittämisestä. Minun tapani. Ensin tietenkin poistetaan kalvoja, vertymiä jne. Huuhdellaan kylmässä vedessä ja kiehautus niin, että pinnalle tulee kuohua. Lihat pois, keittoliemi pois, kattilan pesu. Uusi kylmä vesi, lihat ja mausteet veteen ja pari tuntia keittämistä. Hyvin siellä loput kalvot ja jänteet "sulavat".


Tuosta "lihojen huuhtelusta" juur keskusteltiin kotopuolessa. Ilmeisesti kohtuu käytetty tapa.

Veden vaihtamisesta en ole kuullut, mutta varmaan tulee kirkkaampi keitto noin, mutta meneekö makua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 18.01.2017 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tytär halusi tuon haudutuspadan jouluksi ja tilasin tällaisen duraceramic-mallin:
http://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/keittion-pienkoneet/CROCKP201019/crock-pot-haudutuspata-crockp201019

Tilasin Englannista kun ennen joulua sieltä sai puoleen hintaan Suomen hintoihin verrattuna. Sehän tuli tietystikin englantilaisella
pistokkeella jota en tilatessa hokannut. Onneksi tyttärellä oli noita adaptereita. Ovat tykänneet peevelisti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9978
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 18.01.2017 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Peto kirjoitti:

Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa.


Oisko jotain esimerkkiä moisista, mistä löytyis?


Tuolla on aika lailla valikoimaa:
http://verkkokauppa24h.fi/search.php?q=Sous+Vide

Ei tosiaan ole itsellä kokemusta kuin tuosta J&J värkistä, mutta tällä kokemuksella kokeilisin
esimerkiksi tuollaista Klarsteinia, missä on 0,5 asteen säädöt, 24 h ajastin ja konepestävät kulhot sekä kannet.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 18.01.2017 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kattelin kuitenkin eBay.de haulla slow cooker, aika paljon valikoimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 3 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com