OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 19.01.2017 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Eipä varmaan maun puolesta mitään, mutta tuon padan voi vaikka illalla täyttää ja ohjelmoida esim. 12 h haudutuksen,
minkä jälkeen se pitää vielä ruuan lämpimänä. Esim. Jos ysiltä illalla laittaa, niin voi aamulla huoletta mennä metälle ja on tullessa ruoka valmiina.


Just näin, itse en välttämättä jättäisi uunia päälle 12h kun lähden itse pois kotoa. Sähkönkulutus on toinen, lisäksi olen noissa pidemmissä haudutuksissa huomannut sen että sitä uunia mielellään käyttäisi johonkin muuhun samaan aikaan.

Mitä kokoon tulee niin itselläni on joku 4,5 litran tuntumassa ja se on aika passelin kokoinen ja toimii kun junan vessa vaikka on vaan tollaisella high/low/warm säädöllä. Pienintä Crock-Pot:ia katselin Gigantissa mutta totesin sen turhan pieneksi, varsinkin jos tekee jo jollekin 4+ hengelle tai vaihtoehtoisesti parin päivän safkat.

Kaikenkaikkiaan hyvä laite, vaikkei siinä nyt varsinaisesti mitään vallankumouksellista ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.01.2017 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:

Jauhelihan määrää vähentää käytäntö, jossa pussitetaan erikseen palapaisti lihoja, jolloin kaikista pienemmistä palasista erotellaan isommat kalvot sekä jänteet ja nämä pienet kokolihan palaset pussitetaan sopivissa erissä.
Näistä tulee sitten sellaista karjalanpaisti tyylistä evästä.


Aika lailla samanlaista käytäntöä on tullut noudatettua itsekin.

Seuraavaa hommaa olen pohtinut… Aika usein lopputulos varioi melkoisesti lihan mureuden osalta. Olen ajatellut, että tähän vaikuttaa lähinnä vain käytettävä raaka-aine (Vasa, riiputus jne ja mistä kohtaa lihat on silpaistu). Sitten aloin pohtia hommaa tarkemmin ja totesin, että taitaa ne omat valmistusmenetelmätkin vaihdella melkoisesti;

- Ennen tuli paistettua lihanpalat ensin, vaan kun nykyinen induktioliesi ei hirveästi keraamipataa lämmitä, niin on tullut joskus oiottua…
- Samoin käytetyt uunilämmöt ja uunitusajat on tullut vedettyä aina ihan lonkalta, välillä tilanteen mukaan. Eli tuossakin on ollut melkoista variaatiota.
- Ja on tuollaista palapaistia tullut joskus tehtyä ihan liedenkin päällä aikoinaan.

Tuommoinen slow cooker voisi olla kova sana tuommoisessakin hommassa, jos ei muuta niin ainakin stabiloimaan valmistusmenetelmää. Vaan onnistuu kyllä ihan uunissakin.



Mikämoisia uunituskäytäntöjä muilla on moisen satsin suhteen (Aika, lämmöt) ja mites kiertoilma uunissa, päällä/pois?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9978
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 19.01.2017 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Mikämoisia uunituskäytäntöjä muilla on moisen satsin suhteen (Aika, lämmöt) ja mites kiertoilma uunissa, päällä/pois?


Kotona perinteinen valmistus on illalla leivinuuniin ja aamulla ulos...
Itte pidän paria tuntia yleensä minimi uunitusaikana hyvin ruskistetuille lihoille.
Jos siis ovat suht puhtaita ja jänteettömiä. Mitä epämääräsemmät lihat, sitä pidempi uunitus.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 19.01.2017 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paistopussi on kanssa aika oivallinen keksintö. Siis se ihan semmoinen muovipussukka, ja löytyy montaa kokoa. Itsellä tulee peuran lavat paistettu kokonaisena ja kintuista sahaan vaan mokkulat päistä pois ja pussiin. Sielläpä ne hautuu lantut ja porkkanat samalla ja tulee hyvää..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.01.2017 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lieköhän irrallinen sähkölaite itsekseen päällä sen turvallisempi kuin uunikaan?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 19.01.2017 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Lieköhän irrallinen sähkölaite itsekseen päällä sen turvallisempi kuin uunikaan?


Veit jalat suusta eli minä luotan enemmän merkki uuniin varsinkin kun lämpö mon alle sata, mutta on meillä tälläkin hetkellä noita irrallisia sähkölaitteita ainakin kiuas, telkkari tosin "valmiudessa", pakastimet, ilmalämpöpumppu ja jääkaapit, pari tietsikkaa jne jatkuvasti päällä. Mulle sähkön kulutus lämmityskautena on ihan sama kun on suora sähkölämmitys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.01.2017 07:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voitt0 kirjoitti:
fox66 kirjoitti:
Lieköhän irrallinen sähkölaite itsekseen päällä sen turvallisempi kuin uunikaan?


Veit jalat suusta eli minä luotan enemmän merkki uuniin varsinkin kun lämpö mon alle sata, mutta on meillä tälläkin hetkellä noita irrallisia sähkölaitteita ainakin kiuas, telkkari tosin "valmiudessa", pakastimet, ilmalämpöpumppu ja jääkaapit, pari tietsikkaa jne jatkuvasti päällä. Mulle sähkön kulutus lämmityskautena on ihan sama kun on suora sähkölämmitys.


Hyvä pointti.

Lieneekö suurin riski tuossa haudutuspadassa, että syystä tai toisesta neste loppuu keitoksesta. Ja sitten tapahtuu jonkinmoinen kärähdys. Ilmeisestihän tuo ei mene riisinkeittimen tapaan lepotilaan lämmöistä, vaan ajastuksen loppumisen jälkeen. Jos semmoinen fiitseri siis on ohjausyksikössä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.01.2017 08:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:

Toki fuusiokeittinöni helmi on palapaisti jossa on vaikutteita seljankakeitosta ja stroganoffista. Mielettömän hyvää...


Olen tehnyt noita patoja, vähän sillain lonkalta. Lihaa palasiksi ja kermaa jossain välissä joukkoon.

Tuo padan käyttö ja pataruuat on itse asiassa semmoinen homma, mihin pitäisi panostaa enemmän ja tehdä erimoisia omia kokeiluja rohkeammin. Tässä joku aika takaisin lueskelin jotain pataruokaa-kirjaa ja olikos siinä joku gulassin tai vastaavan ohje. No, tempaisin ohjeen mukaan ja hyvää tuli. Ainakin omalla kohdalla on tullut urauduttua aika lailla tekemään niitä ”vakioruokia”.


Monesti keitokset on aavistuksen epämääräisen näköisiä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 22.01.2017 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse asiassa eräs haudutuspadalle kuvittelemani käyttö oli se,että grillauksen yhteydessä voisi syödä aloitukseen keittoa. Seljanka ja jne.

Kuitenkin menneiden vuosien kaverimäärää ei enää ole ja itselleen ei viitsi tehdä niin isoja satseja kovin usein. Haudutuspadassa kun ei voi tehdä vajaita satseja. Kaalipata alkaa jo kolmantena päivän' tökkimään,vaikka hyvää onkin.

Palapaistiviritelmäni kelpaavat myös jälkikasvulle. Erityisesti paahtamattoman paahtoleivän päällä.

Itsellä paistit menevät lähes pelkästään palapaisteihin ja beef jerkyyn. Ja tietenkin käristykseen.

Jauhelihalle pitäisi kyllä loihtia uusia reseptejä. Sitä nimittäin riittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.01.2017 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vedetääs tähän väliin jokerikortti...

Mites painekattila!


Kaivelin noita komeroita ja löytyihän moinen itseltäkin. Taisin tuon saada joskus aikoinaan kotiväeltä joululahjaksi.

Tuommoinenhan taitaa nykypäivänä maksaa joku kolmisenkymppiä. Itsellä jäi lapsuusvuosista jonkinmoinen kammo painekattilaa kohtaan, kun joskus muistaakseni jonkinmoisia hazardeja tapahtui. Noi varoventtiilit ei silloin olleet ihan kai nykyisten ”kolminkertainen varmistus” luokkaa.


Mitä kotopuolessa jokuaika sitten käytiin, niin äitee mobilisoi pojan mukaan painekattilahommien esivalmisteluihin. Ainakin meillä kotopuolessa äiti vannoo ton painekattilan nimeen. Kaks asiaa, mitä hän kehuu tuossa:
- Nopea
- Vanhasta sonnistakin pasahtaa mureaa lopputuotosta

Muistaakseni joskus painekattilahommista täälläkin keskusteltiin, mutta ilmeisesti ainakin palstalaisten keskuudessa vähän sellainen ”unohdettu” kokkaustapa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 22.01.2017 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on kiire tehdä slow_cookingia niin silloin painekattila on hyvä valinta Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 22.01.2017 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Voitt0 kirjoitti:
fox66 kirjoitti:
Lieköhän irrallinen sähkölaite itsekseen päällä sen turvallisempi kuin uunikaan?


Veit jalat suusta eli minä luotan enemmän merkki uuniin varsinkin kun lämpö mon alle sata, mutta on meillä tälläkin hetkellä noita irrallisia sähkölaitteita ainakin kiuas, telkkari tosin "valmiudessa", pakastimet, ilmalämpöpumppu ja jääkaapit, pari tietsikkaa jne jatkuvasti päällä. Mulle sähkön kulutus lämmityskautena on ihan sama kun on suora sähkölämmitys.


Hyvä pointti.

Lieneekö suurin riski tuossa haudutuspadassa, että syystä tai toisesta neste loppuu keitoksesta. Ja sitten tapahtuu jonkinmoinen kärähdys. Ilmeisestihän tuo ei mene riisinkeittimen tapaan lepotilaan lämmöistä, vaan ajastuksen loppumisen jälkeen. Jos semmoinen fiitseri siis on ohjausyksikössä.


On tuo haudustupata ollut päällä monta tuntia ja nesteen loppuminen ei ole ollut lähelläkään. Aamulla töistä tullessa haudutuspata tulille, 6-7 tuntia unta palloon ja keitos valmiina. Sähköhellalla keitto olisi jo palanut pohjaan monta kertaa tuolla tunti määräällä ja palokuntakin herättelisi unilta.

Kun käyttää korkeaa lämpötilaa hauduttaessa matalan sijasta, niin esimerkiksi keitto hieman porisee, mutta ei kiehu. Jos nyt jostain syystä jätän haudutuspadan yksin hauduttelemaan pitemmäksi aikaa, niin laitan matalan lämpötilan päälle.

Ei kai se mikään sähkölaite varma ole.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.01.2017 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lieden päällä varmastikin kuivuu, mutta jos padan heittää uuniin ja lämpötila karvan alle sata,
niin kaippa se yhtä kauan kestää olla kuivumatta kuin samaa lämpötilaa käyttävä erillinen keitinkin.
Juuri oli pulled porkki 11 tuntia uunissa eikä merkkiäkään kuivumisesta.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2017 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma uuni kannattaa opiskella. Monesti säätönupin merkintä lämpötilasta on vain viitteellinen. Paistimittarilla voi esimerkiksi varmistaa, että ruoka on riittävän korkeassa lämpötilassa noin niinkuin elintarvikehygienisestä näkökulmasta. Tämän aiheen kirjoittajat osaavat nämä varmasti, mutta lukijoina saattaa olla nuoria metsästäjänalkua. Heidätkin täytyy ottaa huomioon.

Keraaminen pata ja sähköuuni alle sataseen on erittäin tomiva yhdistelmä. Kultakeramiikan isompi Liekkipata on hyvä astia. Mitat riittävät erinomaisesti hirvimiehen perheelle ja astian voi pestä koneessa. Ruuan voi säilyttää astiassa jopa pakkasessa ja kuumennukseen käy kaikki mahdolliset vehkeet, sillä padasta on myös induktioversio. Tosin harvalla on niin iso mikro että tuo sinne mahtuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9978
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 22.01.2017 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itellä meni toissa yönä pulled deer viittävaille vituiksi, kun laitoin laiskuuttani vaan valurautapataan kannen alle uuniin.
Kun on tottunut siihen, ettei tuo slow cookeri hukkaa nestettä, niin tuli nytkin laitettua vain niin, että liha peittyy.
Oli vaan nesteet melkeen lopussa 10 tunnin jälkeen, ei onneksi ehtinyt ihan palaa pohjaan, vaan sain sieltä pari desiä
vielä lientä irti ja siitä jatkettua valelukastikkeen nyhtöpeuralle.

Suurin vika tossa meikän slow cookerissa on tuo savipata, joka ei ole konepestävä. Vähän himottas päivittää
tuollaiseen sous vide / slow cooker masiinaan missä on konepestävä pata. Tuskin tulis muulla paljon enää hauduteltua.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 5 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com