OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

SRVA-irtisanottu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 20.02.2017 07:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
EIVA kirjoitti:
Ei luulisi kenellekään lupamaksu 200 € olevan kynnyskysymys että se jopa tulisi aiheuttamaan salakaatoja, taitaa olla muut tekijät. Omassa yhteisluvassa kahden RHY:n alueet reilusti yli 100 000 hehtaaria, jokainen ampuja maksaa pääkohtaisen osuuden luvasta, eikä ole ollut mitään natinoita. Me metsästäjät ollaan ihmeelistä natisija porukkaa muutaman kympin lupamaksujen korotuksista ukkoa kohden, tulevaisuudessa kaikki
lupapäätökset ja vastaavat tullaan yhä tarkemmin hinnoittelemaan kustannuksia vastaaviksi "ilmaisia lounaita" ei jaeta kenellekään.
tällaiset lupamaksut ja niiden korotukset ovat prosetti tai promille luokkaa
mitä itse kukin sijoittaa harrastukseen autojen, aseiden ja varusteiden muodossa eikä niistä kitistä ollenkaan.
Niin kauan kuin metsästysmaiden vuokrat pysyvät edes lähimain tällä tasolla että hirvipeijaisilla kuitataan pääosin yksityismaiden vuokrat niin metsästys harrastus on varsin halpa ja terveellinen harrastus moneen muuhun harrastukseen verrattuna.
SRVA - sopimus on poliisin ja RHY:n välinen sopimus hirvieläinkolareiden
hoitamiseksi, suurpeto tapaukset kuuluu poliisille. itse toiminta tapa on jokaisen RHY:n itsensä tekemä ja näköinen yhtä samanlaista mallia ei ole
joka toimisi kaikkialla. SRVA - toimii toisissa RHY:ssä hyvin ja toisissa ei
heikostikaan, hyvin toimivia tapauksia on niin talkoopohjaisissa kuin
kaupallisissa malleissakin.


Siis, mihin tuo maksu perustuu?

Mitä jos srva-jäsenet ja hirvenmettästäjät laittaa samalla tavalla kustannukset esille ja laittaa ne kustannukset + pieni kate esille ministeriölle?


Jos hirvenmetsästys on niin väkinäistä hommaa, niin miksi Metsästäjä-lehti ei ole pullollaan ilmoituksia?: "Haetaan jäseniä hirviporukkaan. Ei maanomistusvaadetta. Täysillä mukaan ekasta päivästä."

Tai jos ilvesjahti tuntuu kauhean kalliilta niin samaan lehteen: "Tai tervetuloa ilvesjahtiin. Maksat vain lupamaksun ja tämän ilmoituksen kustannuksen."

Veikkaan, että molempiin olisi tunkua.
_________________


Viimeinen muokkaaja, mart pvm 20.02.2017 08:00, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 20.02.2017 07:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa on alunperin puhuttu srva toiminnasta, se on yleensä vapaaehtoista toimintaa ja huom! EI METSÄSTYSTÄ! Jos ja kun tilanne on niin paha ettei riskeeraa omaa kaveriaan, niin viranomaisille jää pari vaihtoehtoa käytännössä. Epäilen ettei poliisilla ole aikaa hoidella näitä niin, suurin osa metsään juosseista kärsii enemmän. Huom! ei niitä kaikkia kolarieläimiä automaattisesti ammuta. Toinen todennäköisempi vaihtoehto on se, että sinne tulee sitten muualta sellaiset, jotka uskaltavat laittaa koiraa liikenteeseen.


Ja sitten tähän off topickiin, itse maksaisin sen 200,- ilveskaadosta. Meillä on tosin kiertävä systeemi ilvesluvissa ja jokainen osakasseura maksaa luvan vuorollaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PepeK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2011
Viestejä: 836

LähetäLähetetty: 20.02.2017 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Olen täysin tosissani. Meillä alkaa olla sutta samanverran kun siellä. Ihan piisaa. Ei nyt toki samaan tapaan ku esim kuhmossa jne mut parhaalla viikolla 100000ha alalla 10 eri sutta viikossa. Mutta en puhunut susista.

Esim karhut, ilvekset ja ahmat ei haitaksi ole vaikka niitä olis enempikin. Sudet aiheuttaa hankaluuksia. Turha suurpedoista on kauheesti vouhottaa. Ainakaan muista ku susista.
Näkyy ilveksistä ainakin riesaa pukkaavan, viime viikolla raamikkaampi katti lähti seuraamaan tutun ajokoiramiehen suokkiurosta kesken jänisajon ja oli siinä jälkien perusteella otettu yhteenkin. Koira selvisi mylläkästä onneksi parilla haavalla ja särkyneellä tutkapannalla.

Jos näitä elikoita halajat niin käy hakemassa täältä täydennystä. Alkuun vaikka joku 10kpl eikä tuntuisi vielä missään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20572
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 20.02.2017 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo o.. No ite en usko että ilveksistä riesaa tulee. Ainaki omia koiria ilvekset ovat pelänneet ja kunnioittaneet. En usko ilvesten saalistavan koiria. Ilves on loistava lisä ja niiden määrää tulisi lisätä.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3033
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 20.02.2017 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikilla hallinnon aloilla on selkeä ohje että lupamaksujen tulee kattaa kaikki
käsittely, materiaali ja mahdolliset postitus kustannukset, suurin osa
lupapäätöksistä ei täyttäne tätä vaatimusta vieläkään.
En ymmärrä miksi SRVA-toiminnasta kitistään kun sen on jokainen rhy pystynyt rakentamaan mieleisekseen. Ketään ei ole voitu hommaan pakottaa ja jos vapaaehtoinen talkootyö tuntuu vastenmieliseltä siitä pääsee
eroon, ja jos vapaaehtoisia ei löydy voi rhy hoitaa asian muullakin tavoin.
Tuntemissani riistanhoitoyhdistyksissä joissa SRVA toimeksi antoja on vähän
enimmillään muutama kymmen, talkoona tehty virka-apu on toiminut hyvin.
Jos rhy:n alueella tapahtumia, hirvikolarit, peurakolarit ja kauris kolarit on
useita kymmeniä ja talkoolaisia ei tahdo saada on toiminta mahdollista
kaupallistaa, jolloin toimijoille maksetaan km-korvaukset ja palkkio ajan tai
tapauksen mukaan, saalis käsitellään asianmukaisesti elintarvikehuoneistoksi hyväksytyissä tiloissa ja myyntikelpoinen liha markkinoidaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 20.02.2017 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oiskohan meillä ollut viimeksi 3 syksyä sitten srva tehtävä, kolarihirveltä jalka poikki.
Nyt alkaa kai ukot olemaan palautuneet Laughing
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6934

LähetäLähetetty: 20.02.2017 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Joo o.. No ite en usko että ilveksistä riesaa tulee. Ainaki omia koiria ilvekset ovat pelänneet ja kunnioittaneet. En usko ilvesten saalistavan koiria. Ilves on loistava lisä ja niiden määrää tulisi lisätä.
Tässä pitää ottaa taas huomioon minkälaisella koiralla pyydetään. Pienemmille koiraroduille ilveskin on varteenotettava uhka. Toki niin kauan kun muuta ruokaa metsässä riittää niin ei ilves varmaan kovin helposti lähde koiraa pyytämään. Se vain tahtoo nälkä kasvaa metsässä kun tarpeeksi on syöjiä ja silloin saattaa koiran pyytäminenkin tulla ilvekselle ajankohtaiseksi. Ja onhan ne käyneet ihmistenkin kimppuun ihan lähivuosina. Toki olivat naisia ettei se raavaan mettämiehen päälle käy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12188

LähetäLähetetty: 21.02.2017 07:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylläkai noita SRVA hommista irtisanoutmiseen riittäviä syitä on ollut aikaisemminkin.

Joku hullu poliisi veti herneen taannoin nenään kun SRVA-ryhmäläinen ampui tien lähellä toikkaroineen hirven, ennenkuin operaatiota johtanut poliisi kerkesi määrätä ampumaan. Poliisi otti sen kai henkilökohtaisesti ja alkoi syyttää vapaaehtoista ties mistä. Tuo kai lopulta päättyi hyvin, mutta ollut varmasti aikamoinen riesa kyseiselle vapaaehtoiselle. Silloin olisi tuoreeltaan ollut laajemmin hyvä ärähtää poliisin suuntaan, että jos ei kelpaa niin olkoon, jos lähtee aseet kaniin poliisin auttamisoperaatiossa kovin herkästi pienestäkin virheestä, niin itse ainakaan osallistuisi sellaiseen toimintaan. Yksittäisen poliisin mielivaltaa se kai oli, mutta sellaisen käsittelyyn ja kuriin panemiseen saisi varmasti vauhtia yleisemmällä mielenilmaisulla.

Toisekseen poliisihallituksen toimet aselakien ja -lupien ja -ohjeistusten ja -käytäntöjen kiristämiseksi olisi minusta myös toinen varsin hyvä syy kyseenalaistaa poliisille tehtävän vapaaehtoistoiminnan mielekkyys. Tietenkin SRVA-hommia johtaa paikallispoliisit ja hehän siitä kärsivät jos eivät asiantuntijoita saa kaveriksi tarvittaessa. Mutta, semmoista se on. Paikallispoliisit on myös aselupia myöntäessään välikädessä ja AAHY:n ikeen alla, voisi se mennä toiseenkin suuntaan.

RHYitten toiminta yleisemmin on sitten aivan eri asia, sehän liittyy olennaisesti harrastustoimintamme järjestäytymiseen. Kyllä siellä joutuu talkoita tekemään jos nykymuodossa halutaan harrastaa. Varsin kalliiksi muodostuu metsästys jos kaikki byrokratia tehdään vain rahaa vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 21.02.2017 07:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="iivariiso"][quote="tuhola"]Joo o.. No ite en usko että ilveksistä riesaa tulee. Ainaki omia koiria ilvekset ovat pelänneet ja kunnioittaneet. En usko ilvesten saalistavan koiria. Ilves on loistava lisä ja niiden määrää tulisi lisätä.[/quote]Tässä pitää ottaa taas huomioon minkälaisella koiralla pyydetään. Pienemmille koiraroduille ilveskin on varteenotettava uhka. Toki niin kauan kun muuta ruokaa metsässä riittää niin ei ilves varmaan kovin helposti lähde koiraa pyytämään. Se vain tahtoo nälkä kasvaa metsässä kun tarpeeksi on syöjiä ja silloin saattaa koiran pyytäminenkin tulla ilvekselle ajankohtaiseksi. Ja onhan ne käyneet ihmistenkin kimppuun ihan lähivuosina. Toki olivat naisia ettei se raavaan mettämiehen päälle käy.[/quote]

Oman koiran perään iippo lähti ja täytyy myöntää että hämmästys oli suuri. Koirakin huomasi hetkeä ennen hyökkäystä, mitä kisulla oli mielessä. Muutama vuosi sitten kisu kävi meidän alueella naisen päälle, tikeillä ja antibiooteilla selvittiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3462

LähetäLähetetty: 21.02.2017 07:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Oiskohan meillä ollut viimeksi 3 syksyä sitten srva tehtävä, kolarihirveltä jalka poikki.
Nyt alkaa kai ukot olemaan palautuneet Laughing


Aatteleppa asiaa hieman laajemmin,kun tuntuu ettei sitä aina oikeen osata ottaa huomioon.

Tohon pääle vielä muutkin raadot ni alkaaha niitä pisaa ainakin vähäksaikaa.

http://m.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/mtv-kokosi-hirvi-ja-peurakolarit-kartalle-ajatko-sina-vaarallisimmalla-hirvialueella/5335982
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3462

LähetäLähetetty: 21.02.2017 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokatapauksessa. Enskuun alussaha toi selvii et miten jatketaan.jos jatketaan ollenkaan.
http://yle.fi/uutiset/3-9469778?origin=rss
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11062

LähetäLähetetty: 21.02.2017 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hellokitty kirjoitti:
Jokatapauksessa. Enskuun alussaha toi selvii et miten jatketaan.jos jatketaan ollenkaan.
http://yle.fi/uutiset/3-9469778?origin=rss

Hyvä ja toimiva järjestelmä Very Happy
Joo'o, sellaiset palvelut mitkä saa ilman kuluja itselle, tuppaa olemaan ihan hyviä ja toimivia. Voisin itellekin ottaa....

Eihän tässä ole kyse kun niin yksinkertaisesta asiasta, kun että metsästäjien äänen on kuuluttava mm. petopoliitiikassa. Jollei näin ole, miksi tehdä yksipuolista yhteistyötä viranomaisten kanssa?

Jos noille SRVA kieltäytymisaluille menee hommiin lihan-/rahan kiiltosilmissä ulkopuolisia henkilöitä, niin ei pahempia omiin muroihin kuseskelijoita löydy.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12188

LähetäLähetetty: 21.02.2017 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä siellä muuta kiiltoa taida tarvita silmiin, kuin töitä, treeniä ja kenties mainetta omalle koiralle ja päästä samalla "jahtiinkin".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sturm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2016
Viestejä: 936

LähetäLähetetty: 21.02.2017 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:

Jos noille SRVA kieltäytymisaluille menee hommiin lihan-/rahan kiiltosilmissä ulkopuolisia henkilöitä, niin ei pahempia omiin muroihin kuseskelijoita löydy.


Tämä kuulostaa siltä, että tarvitaan vanhan Vientirauha Oy:n hengessä jokin Jahtirauha Oy. Minulla ei ole mitään kokemusta noista hommista, mutta toki kohtuullinen korvaus viranomaisen avustamisesta pitäisi saada. En oikein hyväksy tuota reviirinäkemystä ulkopuolisesta. Jos se korvaus toimii jollekin riittävän pontimena, niin hoitakoot homman.

Jos joku ei koplaa kaikkia lehmänkauppoja samaan läjään, niin älkööt häntä siitä tuomittako.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11062

LähetäLähetetty: 21.02.2017 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sturm kirjoitti:
Sigamees kirjoitti:


Jos joku ei koplaa kaikkia lehmänkauppoja samaan läjään, niin älkööt häntä siitä tuomittako.

Niin että oman edun nimessä voi vapaasti talloa yhteistä etua?.


Mikä on oikeasti muu toimiva tapa saada metsästäjien ja maaseudun asukkaiden ääni kuuluviin esim. petopoliitikassa? Äänestäminen, ketä meinasit äänestää, ja siitä on vielä pitkä matka vaikuttaa Luken ja riistakeskuksen ja ministeriön toimiin.

Suomessa ei ole toki perinteitä tuollaiselle "kansalaistottelemattomuudelle" tai yhteistyöstä kieltäytymiselle, mutta kyllä tässä on oikeasti paikka sille, jolla voi vielä oikeasti vaikuttaa. Ja käsittääkseni ajatus SRVA kieltäytymisistä itää muuallakin, toivon vaan että me metsästäjät emme itse pilaisi tätä mahdollisuutta.

Mistään reviiristä ei ole kyse, vaan siitä että tällä toimintatavalla saadaan asialle julkisuutta, ja jos nuo SRVA:ttomat alueet isonevat, alkaa vaikutusta ja painoarvoakin olla.

Mitä tulee korvaushommaan SRVA:ssa, niin esim. pelastuslaitos ylläpitää puolivakinaista henkilöstöä haja-alueilla, joille maksetaan varallaolosta ja tehtävistä. Miksei se onnistu riistapuolella, jossa kuitenkin kerätään suht iso summa vuosittain rahaa lupamaksujen, metsästyskorttein ym. muodossa?

Vastaus: Koska halutaan tehdä se ilmaiseksi.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 5 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com