OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvenmetsästyksen evääminen.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
nalle pöh
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hel 2005
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 14.10.2005 22:10    Viestin aihe: Hirvenmetsästyksen evääminen. Vastaa lainaamalla viestiä

kysyn vaan ja kommentteja haluan!?
Olen metsästysseuran jäsen, sekä hirviseurueen varajohtaja ja kaikki luvat ovat kunnossa. MUTTA työkiireiden vuoksi en pystynyt pitämään lomaa kuin muutaman päivän, jonka takia en osallistunut kaatolupien maksuun (eli meillä se tarkoittaa lihaosuuden saantia). Olisin metsästänyt hirviä seuralle, ilman lihaoikeutta, vain metsätämisen ilosta. Mutta kävipä toisin, sillä muutama seuran jäsen oli päättänyt omassa kokoontumisessaan, että EN SAA metsästää/ kaataa hirviä, enkä heidän sanojensa mukaan ole kuulemma edes varajohtaja, vaikka papereissa edelleenkin niin lukee. Metsästyksenjohtaja oli antanut luvan hirvien metsästykseen ja kaatoon. Niinpä hirvet jäivät minun osaltani metsästämättä/ kaatamatta. Siispä kysyisin, että onko tällainen yleistä, laillista ja oikeudenmukaista???
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 15.10.2005 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä osaa sanoa onko laillista tai muuta vastaavaa, mutta ylen kummalliselta tuntuu. Henki seurassa mättää.

Omalta kohdalta kokemusta tältä vuodelta: kiireiden takia en voinut ilmoittautua hirvijahtiin. Porukka laittoi velipojan kautta viestin että jos satun liikkumaan joku viikonloppu seudulla, niin vermeet mukaan ja passiin. Viime viikonloppuna osallistuin jahtiin (ilman lihaosuutta tietenkin) ja mukavaa oli!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jami87
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2005
Viestejä: 98

LähetäLähetetty: 15.10.2005 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuopa ei ole laillista, sillä metsästyksen eväämiseen pitää olla jokin vakavampi syy. Nämä sinun seurassa olevat ovat kyllä aika hölmöjä sillä nehän saa vaan lihaa enemmä ku sinä ammut ja et ole mukana jaossa. Mutta sanonpa vaan että törkeä temppu toi on että kielletään metästys
_________________
Tikka .308 ja palikka päällekkäin 12kal
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7479

LähetäLähetetty: 15.10.2005 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
MUTTA työkiireiden vuoksi en pystynyt pitämään lomaa kuin muutaman päivän, jonka takia en osallistunut kaatolupien maksuun (eli meillä se tarkoittaa lihaosuuden saantia). Olisin metsästänyt hirviä seuralle, ilman lihaoikeutta, vain metsätämisen ilosta.


Seurakohtaista, toisissa seuroissa on osallistumismaksu, joka on maksettava ennen kuin on oikeus osallistua jahtiin. Näissä seuroissa saattaa osallistumismaksu sisältää muitakin seurueen käyttökuluja kuin kaatomaksut jolloinka on päivän selvää, ettei ole asiaa metsälle ellei hoida velvotteitaan. Myös ns. sakkomaksut päiviltä jolloin on estynyt osallistumaan jahtiin tulee hoitaa.

Toisaalta, on myös seurueita joissa kaatomaksut määräytyvät kulloisena päivänä kaadettujen eläinten määrän ja kyseisenä päivänä jahdissa olleiden määrän mukaan ja vielä osalla seurueista on näistä jokin välimuoto.

Lainaus:
muutama seuran jäsen oli päättänyt omassa kokoontumisessaan, että EN SAA metsästää/ kaataa hirviä, enkä heidän sanojensa mukaan ole kuulemma edes varajohtaja, vaikka papereissa edelleenkin niin lukee. Metsästyksenjohtaja oli antanut luvan hirvien metsästykseen ja kaatoon.


Varajohtaja on varajohtaja, eli astuu kuvioihin kun varsinainen metsästyksenjohtaja on estynyt eli ei sinulla ole mitään oikeutta määrätä metsästyksen kulusta, varsinkin kun et edes ole ollut paikalla. Metsästykseen osallistumiskelpoisuudesta ei kuitenkaan määrää "muutama seuran jäsen" vaan kyllä siihen on olemassa selvät säännöt missä tapauksessa osallistumisoikeus täyttyy.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
1hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 1142
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 15.10.2005 22:46    Viestin aihe: Jaa-a Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kait tuollaista voi tapahtua ellei ole jo ennemmin ole sattunut jotakin Konfliktia sinun ja seuran muiden jäsenten kanssa. Nimittäin kismaa täytyy olla ilmassa jos noin on käynyt Rolling Eyes
_________________
Ampuminen on sitte herkkä laji
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 16.10.2005 00:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihanhimo voi teettää kaikenlaista.

Shocked
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4226

LähetäLähetetty: 16.10.2005 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on tapana kutsua hirviporukkaan haluavat koolle erikseen ilmoitettavana päivänä, tällöin kerätään myös maksu kaatoluvista.
Jos ei ole paikalla, tai ilmoittautunut määräaikaan mennessä niin ei silloin kuulu syksyn porukkaan.
Jos on ilmoittautunut mukaan ja maksun hoitanut niin eipä kukaan voi evätä metsästämistä.
Poissaoloon jos ei ole hyväksyttävää syytä niin lihakipalle ei ole asiaa, hyväsyttäviä syitä on esim työ,sairaus(tosin ei tarvi tuoda lääkärintodistusta).
Kaikki on hyväksyneet säännöt ja homma toimii, säännöistä pidetään kiinni.
Ei se homma toimi jos kesken kauden joku sanoo haluavansa mukaan jahtiin jne.
Listassa kun on ja maksut ja luvat kunnossa niin ei kukaan kesken kauden voi poistaa omilla päätöksillään ketään porukasta ellei hölmöile, esim. juopottele.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
blageagle
Vieras





LähetäLähetetty: 16.10.2005 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei voi muuta sanoa Evil or Very Mad Evil or Very Mad hirvimiesten hommissa on kaikki mahollista ennen kuin oikeudessa toisin päätetään.siellä loistaa lapsellisuus.kateus.röyhkeys.viha.omankädenoikeus.sitte jollakin on viellä pomottamisen halu kun on päässy emännän tossun alta hetkeks pois Razz Razz siellä oikeen näkee miten aikuiset miehet voi HANKALIA olla.toivottavasti ne nyt päättää et kaikki saa ampua vapaasti hirviä.loppu tuo porukka homma kun se ei muutenkaan suomenmaalla toimi.enemmän on toimimattomia porukoita kun toimivia.
Takaisin alkuun
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20222
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.10.2005 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on seurassa keskusteltu hieman samasta asiasta aikoinaan. Omassa seurassa on päädytty siihen, että porukassa on myös ns. 0-osuuden miehiä, jotka voivat käydä seurueen mukana jahdissa, silloin kun ehtivät. Nämä kaverit ovat omasta halustaan vapautettuja kaatolupamaksuista ja tietyistä muista velvotteista.

Normaali hirvimies meillä maksaa maksut ja on sitoutunut jahtaamaan osuutensa mukaan koko kauden, satoi tai paistoi, haettiin sitä viimeistä vasikkaa, maistui homma loppukaudesta puulta tai ei.


Tämä 0-osuuscase saattaa huonoimmillaan johtaa tiettyihin ongelmiin:

- 0-osuudella mukana oleminen mahdollistaa ”seuran sisäisen metsästysturismin”. Nykyisellään on todeeellla paljon hirvimiehiä, joita liha ei kiinnosta pennin vertaa, vaan tuo jahti.

- 0-osuuden miehen ei periaatteessa tarvi osallistua ruhonkäsittelyyn ja muihin hirvihommien kylkiäispuuhiin. Pitkässä juoksussa ja ”sopivan henkilön” kyseessä ollessa tuo saattaa herättää pientä hammasten kiristelyä.


Jos ”sukset eivät ole muuten ristissä” porukan kanssa, niin uskoisin noissa 0-osuuden miehissä lähinnä hiertävän tuon sitoutimsen puutteen koko jahtikauteen.

Toinen seikka on jahdin kordinointi:

Nalle Pöh kirjoitti:
”Olisin metsästänyt hirviä seuralle, ilman lihaoikeutta, vain metsätämisen ilosta.”

Jos tässä tarkoitetaan jahtia, jossa 0-osuuden mies on jonkinlainen 00-mies, jolla on lupa tappaa ominpäin hirviä, jos niitä sattuu eteen tulemaan --> En usko että monikaan eteläsuomalainen seurujahdilla metsästävä seura moista lupaa on halukas antamaan, ainakaan seurueen ulkopuoliselle jäsenelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jami87
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2005
Viestejä: 98

LähetäLähetetty: 16.10.2005 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No minä olen tollanen 0-osuuden haltia meidän seurassa sillä kun en ole muuttanut omaan taloon vaan asun porukoiden luona viel niin isälle menee lihat. Minä autan paloittelussa ja vaikka missä ja samat velvotteet kuin kaikilla paitsi en saa lihoja...
_________________
Tikka .308 ja palikka päällekkäin 12kal
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
762-39
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 1293

LähetäLähetetty: 16.10.2005 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutkikkaita kuvioita. Shocked

Tämä menee ohikin aiheesta, yrittäkää kestää...

Meillä ilmoittaudutaan kesällä hirviporukkaan.

Keneltäkään ei tarvitse kysellä onko samasta perheestä muita porukassa, on juuri yhdentekevää vaikka olisi jostain koko 4 veljeksen sarja - kunhan hoitavat hommansa niin lihaosuus on jokaiselle, tottakai.

Jos joku hirviporukan ulkopuolinen haluaa pyyntiin, se onnistuu mikäli joku meistä hänet tuntee niin ettei kyseessä ole liian herkällä liipasinsormella varustettu tms. tapaus.

Passiin vaan osoitettuun paikkaan ja ohjeet selviksi.
Tietenkään hänen ei tarvitse osallistua nylkemiseen, paloitteluun tms. ellei halua, kun ei ole lihaakaan vailla.

Kaatolupamaksuista ei olla tälle syksylle edes keskusteltu vielä, ne maksetaan kun jahti on ohi.

Mitään erikoisia omia sääntöjä tai "rangaistuspykäliä" ei ole.

Lihat jaetaan (tänä vuonna kahdeksaan) yhtäsuuriin kasoihin, noin suunnilleen, ja arvotaan osakkaiden kesken.

Mukana porukassa on erilaisia ihmisiä ja luonteita, mitään riitoja tai isompia ongelmia ei ole ollut.

Joskus sylettää kun kuulee joidenkin porukoiden "säännöistä", ongelmista, melkein nyrkkitappeluista - ilmeisen yleistä.

Miksi ihmeessä hirvijahti pitää tehdä niin vaikeaksi ? Shocked

Eikö metsästä ole mukavampi kotiutua hyvillä mielin ? Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4226

LähetäLähetetty: 16.10.2005 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika lapsellisia tollaiset 0-säännöt, kaikkien jäsenienhän pitäisi olla samanarvoisia eikö niin. Jos joku haluaa ränkätä ja asian vie ison kellon alle niin saattaa seura olla ns. kuses*a.
Kummastuttaa jos jahtiin on johtajat nimetty niin lain mukaan jonkun nimetyn on oltava jahdissa mukana, eli jos varsinainen johtaja on pois ja varmies ei kelpaa niin silloin eivät muutkaan voi laillisesti jahtiin lähteä.
Eikö jahdin johtajat ilmoiteta vallesmannille, taitaa mennä nimilista koko porukasta.
Ainakin meillä tehdään lista osallistujista, luvista niin aseen kun mets. kortin nro ja ampumakokeen voimassaolo.
En tiedä onko lain vaatima mutta tälläinen on käytäntö meillä ja hyvin on toiminut.
Samalla saa tarkastettua että jäsenmaksut ym maksut on kunnossa, kuitit pitää esittää seuran sihteerille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7479

LähetäLähetetty: 16.10.2005 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Aika lapsellisia tollaiset 0-säännöt, kaikkien jäsenienhän pitäisi olla samanarvoisia eikö niin. Jos joku haluaa ränkätä ja asian vie ison kellon alle niin saattaa seura olla ns. kuses*a.


Taisit ymmärtää asian väärin. Ns. 0 osuushan on lievennys, eli tiukasti tulkiten 0 miehillä ei olisi ollenkaan aihetta osallistua jahtiin, vaan ovat ikään kuin vapaamatkustajia.
Lainaus:
Normaali hirvimies meillä maksaa maksut ja on sitoutunut jahtaamaan osuutensa mukaan koko kauden, satoi tai paistoi, haettiin sitä viimeistä vasikkaa, maistui homma loppukaudesta puulta tai ei.


Lainaus:
.toivottavasti ne nyt päättää et kaikki saa ampua vapaasti hirviä.loppu tuo porukka homma kun se ei muutenkaan suomenmaalla toimi.enemmän on toimimattomia porukoita kun toimivia.


Missäs menisasit metsästellä niitä vapaita hirviä? Seuratoiminta loppuu juuri silloin kun hirvihomma vapautuisi ja tuhannen hehtaarin raja poistuisi.Menisi aika repaleiseksi metsästysmaastokuviot.

Vielä itse aiheesta sen verran, että olen eräässä seurassa jäsenenä jossa jahdissa saa käydä tai olla käymättä viikonlopun aikana ja jos ei mitään tule, niin ei maksakkaan mitään ja jos saalista tulee, niin kaatomaksut jaetaan juuri sinä päivänä jahdissa olleiden kesken.

Ainoa haittapuoli tässä mallissa on se, että vaatii melkoista räknäystä laskea kullekkin osallistujalle kuuluva lihamäärä ja kaatomaksu.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Könni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 108

LähetäLähetetty: 16.10.2005 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jo vain,se on hirvi liian suuri eläin suomalaiselle miehelle.Näin sanoi minulle eräs metsähallituksen pomo, ja nyt muutaman vuoden mukana olleena on pakko todeta että oikeassa oli.(Valitettavasti)Hieno metsästys muoto pilataan joutavaan mököttämiseen ynnä muuhun lapsellisuuteen.Suurimpia syntisiä tähän ovat ne vanhat parrat jotka ovat metsästäneet kymmeniä vuosia.Välillä ei ole hyvä jos saadaan, eikä kelpaa jos ei saada saalista.Joskus kaataja on väärä mies,yms.yms.Onneksi on myös porukoita joissa metsällä olosta nautitaan, riippumatta siitä onko saatu jotain vai ei.Vieläkin tuntuu että joillekin tulee nälänhätä jos ei pidä lihan jaossa puoliaan.
_________________
Kyllä se tippuu jos sattuu!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4226

LähetäLähetetty: 16.10.2005 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[/quote]Taisit ymmärtää asian väärin. Ns. 0 osuushan on lievennys, eli tiukasti tulkiten 0 miehillä ei olisi ollenkaan aihetta osallistua jahtiin, vaan ovat ikään kuin vapaamatkustajia.
[quote]

Onko 0-osuusmetsästäjillä ampumakoke suoritettu, maksaako hän vieraskortin jne.?
Onhan se hyvä jos näin pääsee tutustumaan hirvijahtiin, kaikki vaan eivät välttämättä aivan outoa naamaa nurkumatta mukaan tahdo.
Tietysti jos tälläinen on seuran säännöissä ja jokainen liittyessään on sen tiennyt ja hyväksynyt.
Entäpä kuka valitsee jos 0-kavereita on useampi tulossa, montako kertaa sama saa kauden aikana nauttia kyseisetä edusta?
Mitä jos tulee joku vahinko juuri tälläisen kaverin taholta, tai haavakko, kuka on vastuussa ja mitenkä? Seurahan ostaa luvat ja jäsenet hoitaa kaatamisen.
Taitaahan se olla niinkin että jotkut seurat myyvät kaatoja ulkopuolisille.
Ei kait sen väliä mitenkä homma menee kunhan kaikki ovat tyytyväisiä, onneksi meillä on omassa seurassa asiat hyvin mutta aika usein kuulee ja saa jahti-lehden palstoilta lukea kummallisista tavoista mitä jotkut "hirvimafiat" harrastaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com