OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Milloinkahan meillä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 11.03.2017 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
404.
Mä en ihan tajua tätä vouhkaamista jonkun kortin ympärillä. Niitäkö jaettaisiin kaikille kuten sairasvakuutuskortteja ? Suomessa ?


Idea lyhyesti:

1. Ensimmäisen aseluvan hakija syynätään melko perusteellisesti (MT-ongelmat, rikosrekisteri, elämänhallinta, ampumaharrastus, metsästysharrastus jne.), haastatellaan ja selvitetään.
2. Kun henkilö on todettu kelvoksi aseluvan saajaksi niin hänelle annetaan 1. aselupa. Se voi olla esim. 2v määräaikainen.
3. Kun 2v määräaika on mennyt umpeen ja henkilö edelleen harrastaa ja täyttää kriteerit eikä ole sekoillut mitenkään niin hän saa pysyvän aseluvan.
4. Pysyvän aseluvan haltijalla olisi oikeus hankkia luvan mukaisia aseita oman harkintansa mukaisesti ilman että poliisin tarvitsee koko ajan kysellä samojen papereiden perään joita tuossa kohdassa 1 kysellään. Uudet aseet vain rekisteröidään henkilön nimiin mutta ilman lupaharkintaa ja valtavaa byrokratiaa ja siitä seuraavia kustannuksia kaikille osapuolille.

Nykyisellä ATKn aikakaudella aseluvanhaltijoiden tekemiset ovat koko ajan ja joka hetki syynissä. Jos tekee rikoksia tai vaikka joutuu huumausaineiden vuoksi putkaan niin luvat lähtee automaationa ja aseet noudetaan kotoa saman tien. Sähköinen aselupa olisi myös helppo kuolettaa samantien. Nythän aselupakortilla voi ostella patruunoita tai lainailla aseita vaikka se olisi oikeasti peruttu jo vuosia sitten.

Kaikki tarpeellinen tekniikka on ollut olemassa ainakin vuodesta 2000 lähtien. Meillä vaan päättäjät ovat sitä mieltä että esim. minun 21. ampuma-aseen kohdalla poliisin kannattaa edelleen käyttää sama työmäärä tai jopa enemmän kuin ensinaseen hankijan kohdalla. Vaikka olen todistettavasti omistanut ampuma-aseita lähes 30 vuoden ajan ilman ongelmia. ja vaikka saan sen aseluvan lopulta kuitenkin. Tämä resurssien kohdentaminen järkevämmin on se juttu tuossa kortissa. Ei niitä todellakaan jaeltaisi kuin kiväärejä Hakaniemen torilla vallankumouksen aikana.

Tämä ei vaikuttaisi nykyisiin aseluvanhaltijoihin mitään jos eivät aio ostaa mitään enää ikinä koskaan niin kuin Sako 308 & Baikal 12 -ukoilla usein on tilanne. Aktiiviharrastajille tämä olisi silkkaa rahansäästöä ja poliisikin ehtisi keskittymään välillä rikostorjuntaankin.


Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 02.04.2017 15:37, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NV
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Lok 2014
Viestejä: 169

LähetäLähetetty: 11.03.2017 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Soliferin postaama malli olisi jotakuinkin täydellinen. Voisiko se koskaan toteutua on sitten eri asia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.03.2017 14:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus tämä säikeen alussa kirjoitin että mun mielestä tärkeämpää olisi saada korjausta uusien harrastajien kyykytyskäytäntöön. Jos joku kortti poistaisi tuon niin voin kannattaa. Muuten tuo on näpertelyä. Ei se uuden aseluvan hakeminen vakiintuneelle harrastajalle ole ihan kauhean vaikeaa, vaikka joillekin tuntuu olevan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34786

LähetäLähetetty: 11.03.2017 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On se aika !&%¤# ja kallista,ainakin minulla,ja varmasti monilla muillakin,tekee lupaprosessin kalleus ja kankeus uuden aseen hankkimiseen melkoisen kynnyksen,ja se näkyy kyllä asekaupassakin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaave2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Kes 2016
Viestejä: 91

LähetäLähetetty: 11.03.2017 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
On se aika !&%¤# ja kallista,ainakin minulla,ja varmasti monilla muillakin,tekee lupaprosessin kalleus ja kankeus uuden aseen hankkimiseen melkoisen kynnyksen,ja se näkyy kyllä asekaupassakin.

Saattaa olla tarkoituskin😉
_________________
Kasvissyönti olisi pitänyt keksiä jo kivikaudella. Nykyään ei olisi yhtään lihansyönnistä valittavaa jäljellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.03.2017 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus tulee mieleen että harrastatteko te oikeasti ammuntaa vai vingutte ihan vaan vinkumisen ilosta. 50-100 kertaa radalla vuodessa, bensaa saa tietysti ilmaiseksi letkusta, paukutkin on varmaan ilmaisia. Ja kerta pari vuodessa pitäisi käydä kansliassa ja sielläkin rahaa palaa niin kauhiasti. Ja pyssyt hajoaa joka vuosi.

Ja paljonko sillä kortilla saisi ostaa pyssyjä ? Mulla taitaa olla paras 10 hakemusta kerralla (kun noin hinta on halvempi), taisi olla kaikki lyhyitä, Henna (huom. nimi muutettu) nosti vähän kulmakarvoja, "tässä menee hetki". Saisko 20 tai vaikka 50 pyssyä kerralla ? Vai rajattomasti, kuten nyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1295

LähetäLähetetty: 11.03.2017 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa jo vähitellen kyllästyttää tuo heilurin iänaikainen kitinä ja vikinä milloin mistäkin asiasta, nyt sitten aselupa-asioista. Kyllä, lupaprosessissa olisi paljonkin korjaamisen tarvetta ja tuo Soliferin esittämä malli olisi paras mitä voisi kuvitella nykymaailmassa, Saksassahan saman tapainen systeemi tuntuu toimivan ihan ok, miksei siis meilläkin.
Silti, en voi olla ihmettelemättä heilurin umpinegatiivista asennetta: totuus on, että lupia saa nykyäänkin ihan normaalisti ja mielestäni myös suhteellisen helposti KUN ja JOS seuraavat kriteerit täyttyvät:
1) taustat ovat kunnossa eikä kaapista löydy luurankoja 2) jos kaikki lupaa haikailevat viitsisivät lukea sieltä aselaista mitä siihen luvansaantiin nykyään vaaditaan 3) sille hankittavalle aseelle on oikeasti joku perusteltu käyttötarve, jonka pystyy toteennäyttämään ("mutku mä haluun" ei riitä).
Mitä taas tulee luvan hintaan, niin onko se loppujen lopuksi niin hirveän kallis suhteutettuna esim. seuraavasti: ostat farkut, hinta 100 euroa, käyttöikä ehkä pari vuotta (vrt. lupa aseen hankkimiseen loppuiäksi), tai: ostat kilon purkin ruutia, hinta 95-100 euroa, siitä lataat noin 300 kpl kal. 30-06 patruunoita, tai: ostat pullon parempaa viskiä, hinta 70-80 euroa, hyvässä seurassa se tyhjenee joskus yhdessä illassa...vaikka toki itsekin olisin kovasti mielissäni siitä, että luvan hinta olisi vaikka 25 euroa, niin tuskinpa tuolle tasolle päästään vaikka prosessia nyt ollaankin joustavoittamassa. Elämä on, ei sille mitään mahda. Se on kuitenkin sanottava, että yhtään lupaa ei ole jäänyt hakematta lupahinnan tai prosessin "hankaluuden" takia, eikä yhtään hakemusta ole tullut hylsynä takaisin sen enempää pitkien kuin lyhyidenkään osalta. Toki, jos ei hakemustaan pysty perustelemaan eikä halua naamaansa poliisilaitoksella näyttää haastattelun merkeissä, niin eipä sitten kannattaisi kiukutella nettipalstoilla kun ei asiat ole niin kuin 20 vuotta sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 11.03.2017 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NV kirjoitti:
Tuo Soliferin postaama malli olisi jotakuinkin täydellinen. Voisiko se koskaan toteutua on sitten eri asia.


Kyllä. Pitää nostaa solkulle hattua. Lyhyt ja ytimekäs. Helpon näköinen mutta viisaasti kirjoitettu.

late2 kirjoitti:
404.

Mä en ihan tajua tätä vouhkaamista jonkun kortin ympärillä. Niitäkö jaettaisiin kaikille kuten sairasvakuutuskortteja ? Suomessa ?


Kaikki ei asu ihan siinä poliisilaitoksen nurkilla ja tee säännöllistä 8 tuntista työpäivää samoilla nurkilla. Ja asioi aina saman tutun poliisivirkailijan kanssa.
Yksistään aseen näyttöpäivää on vaikeaa sovittaa kalenteriin, jos vaikka teet reissuhommia. Tulee melko kalliiksi lähteä toiselta puolen suomea ajeleen. Keskiviikkona. Asehan on kotona kaapissa ja sinne se pitää viedä takaisin. Tai lentää ruotsista. Laivalla menee liikaa aikaa ja rahaa. Perjantain voi tehdä nykyään sisään, mutta voi tulla mahdollisuus tehdä viikonloppu töitä. Auta armias jos oot juuri sille perjantaille varannut ajan lupatiskille. Kolme-neljä viikkoa aiemmin. Pällitestiin kolmen vuoden välein?. Siihenkin pitää löytää aikaa ja rakoa.

"Ampuma-ase tai aseen osa on esitettävä poliisille viimeistään 30 päivän kuluessa ampuma-aseen hankkimisesta, valmistamisesta tai muuntamisesta".


Voi kuinka olisi mukavaa käyttää se ainoa vapaapäivä ajelemalla suoraan liikkeeseen.
Kesäaikaan voi työputket venähtää useiden viikkojen mittaisiksi. Viikolla ei mitään mahdollisuutta lähteä hoiteleen asioita. Mutta lauantaina vihdoinkin kotona ja juuri se aseliike pitää ovensa auki myös lauantaisin missä kiinnostava ase on hyllyssä. Vaihdokit autoon ja matkaan. Ja ei olisi mikään ihme, että kortin myötä myöskin ne aseliikkeet pitäisivät kernaasti ovensa auki myös lauantaisin, jotka nyt sulkevat jo perjantaina.

Se että miten toi kortti pelaisi yksityisten ( minä myyn, sinä ostat, tai vaihdetaan) välillä, niin siitä ei ole tietoa.
En kovin usein hommaa aseita, mutta yllä oleva sepustus on kuitenkin eräs näkökulma, vai mitä?

On hiukka kuumeinen olo. Ajatus ei oikein kulje.
Että semmosta.
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34786

LähetäLähetetty: 11.03.2017 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saa ja saan,ei siinä,mutta kyllä raaka totuus on että nykyinen lupasysteemi on näivettänyt asekauppaa ja jotkut ovat jopa lopettaneet kun aseet ovat lakanneet liikkumasta,laman runtelemassa maassa sekin pieni talouden osa-alue olisi tarpeen.
Tuttu kauppa lopetti asemyynnin juuri syytä että aseekauppa loppuin luparuljanssin takia miltei kokonaan ja monet varsinaiset aseliikkeet joutuvat myymään tien mitä onkisettejä ja pannuja koettaessaaan kattaa laskenutta myyntiä.
Lupasyteemin yksinkertaistamiselle on ihan oikea tilaus .
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 11.03.2017 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä tarvitsisi jättää varausmaksua sisään liikkeeseen. Siitähän se nykyinen prosessi vasta alkaa. Vai tietääkö joku muu paremmin?
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.03.2017 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeturiVille66 kirjoitti:
NV kirjoitti:
Tuo Soliferin postaama malli olisi jotakuinkin täydellinen. Voisiko se koskaan toteutua on sitten eri asia.


Kyllä. Pitää nostaa solkulle hattua. Lyhyt ja ytimekäs. Helpon näköinen mutta viisaasti kirjoitettu.

late2 kirjoitti:
404.

Mä en ihan tajua tätä vouhkaamista jonkun kortin ympärillä. Niitäkö jaettaisiin kaikille kuten sairasvakuutuskortteja ? Suomessa ?


Kaikki ei asu ihan siinä poliisilaitoksen nurkilla ja tee säännöllistä 8 tuntista työpäivää samoilla nurkilla. Ja asioi aina saman tutun poliisivirkailijan kanssa.
Yksistään aseen näyttöpäivää on vaikeaa sovittaa kalenteriin, jos vaikka teet reissuhommia. Tulee melko kalliiksi lähteä toiselta puolen suomea ajeleen. Keskiviikkona. Asehan on kotona kaapissa ja sinne se pitää viedä takaisin. Tai lentää ruotsista. Laivalla menee liikaa aikaa ja rahaa. Perjantain voi tehdä nykyään sisään, mutta voi tulla mahdollisuus tehdä viikonloppu töitä. Auta armias jos oot juuri sille perjantaille varannut ajan lupatiskille. Kolme-neljä viikkoa aiemmin. Pällitestiin kolmen vuoden välein?. Siihenkin pitää löytää aikaa ja rakoa.

"Ampuma-ase tai aseen osa on esitettävä poliisille viimeistään 30 päivän kuluessa ampuma-aseen hankkimisesta, valmistamisesta tai muuntamisesta".


Voi kuinka olisi mukavaa käyttää se ainoa vapaapäivä ajelemalla suoraan liikkeeseen.
Kesäaikaan voi työputket venähtää useiden viikkojen mittaisiksi. Viikolla ei mitään mahdollisuutta lähteä hoiteleen asioita. Mutta lauantaina vihdoinkin kotona ja juuri se aseliike pitää ovensa auki myös lauantaisin missä kiinnostava ase on hyllyssä. Vaihdokit autoon ja matkaan. Ja ei olisi mikään ihme, että kortin myötä myöskin ne aseliikkeet pitäisivät kernaasti ovensa auki myös lauantaisin, jotka nyt sulkevat jo perjantaina.

Se että miten toi kortti pelaisi yksityisten ( minä myyn, sinä ostat, tai vaihdetaan) välillä, niin siitä ei ole tietoa.
En kovin usein hommaa aseita, mutta yllä oleva sepustus on kuitenkin eräs näkökulma, vai mitä?

On hiukka kuumeinen olo. Ajatus ei oikein kulje.
Että semmosta.
Oma kokemus poliisilaitoksesta (joka meillä on ilmeisesti sama) on se että kaikki järjestyy. Ja että esim. aseen näyttö jossain toisella puolella Suomea on tod. näk. täysin mahdollista, taitaa olla myös mukana uusimmassa lakimuutoksessa. Perustelee normaalijärjellä ymmärrettävillä perusteilla. Ehkä mä elän jossain kuplassa mutta mulla ei ole meidän laitoksesta paljoa pahaa sanottavaa. Enkä asu Tampereella vaan perämetsässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 11.03.2017 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Oma kokemus poliisilaitoksesta (joka meillä on ilmeisesti sama) on se että kaikki järjestyy. Ja että esim. aseen näyttö jossain toisella puolella Suomea on tod. näk. täysin mahdollista, taitaa olla myös mukana uusimmassa lakimuutoksessa. Perustelee normaalijärjellä ymmärrettävillä perusteilla. Ehkä mä elän jossain kuplassa mutta mulla ei ole meidän laitoksesta paljoa pahaa sanottavaa. Enkä asu Tampereella vaan perämetsässä"

Kaikki järjestyy? Very Happy

Ihan samalla "Ossilla" ollaan käyty näytöllä. Meillä se on keskiviikkoisin ja teillä perjantaisin, muistaakseni.

Että pitäisi pitää asetta takaluukussa päivä tai viikkokaupalla? Hotellihuoneeseen sitä nyt tuskin kannattaa viedä. Mitähän laki sanoo?

Ei kai tässä nyt laitosta tai poliiseja vastaan ole yhtään mitään, ainakaan mulla.

Kyllä kaikki järjestyy.
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.03.2017 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menee jo vähän ohi aiheen mutta kun joskus kiersin maata kilpailemassa niin pitkä pyssy oli hotellihuoneessa sängyn alla. Ensin tietysti lyhyt tiedustelu mitä kautta pyssypussit kannattaa huoneeseen ujuttaa. SRA-kisat on oma hauskuus, jos vielä haulikko on mukana. Tilapäinen säilytys autossakin taitaa olla vielä ok, itse en jätä pyssyä autoon muuta kuin pakosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 11.03.2017 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Menee jo vähän ohi aiheen mutta kun joskus kiersin maata kilpailemassa niin pitkä pyssy oli hotellihuoneessa sängyn alla. Ensin tietysti lyhyt tiedustelu mitä kautta pyssypussit kannattaa huoneeseen ujuttaa. SRA-kisat on oma hauskuus, jos vielä haulikko on mukana. Tilapäinen säilytys autossakin taitaa olla vielä ok, itse en jätä pyssyä autoon muuta kuin pakosta.


Niin menee.
Kai nyt sentään otit pyssyt pois sängyn alta kisojen ajaksi?
Töihin on hiukan hankala ottaa mukaan. Riittää että selviää noista randomina pyörivistä puhallutuksista.
Sitten vielä pitkän pyssyn kanssa talsis työmaalla ja tunkis sitä kaappiin pukukaapilla, jossa polakit ja ryssät vaihtaa kans vermeitä.

Kyllä kaikki järjestyy.
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.03.2017 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai tuon voi nähdä ongelmana. Ennen kuin vakiinnuin perheenisäksi reissasin pitkin Suomea, välillä vaimon hommien perässä, välillä muuten vaan. Jos jouduin reissuhommiin niin ilta-aktiviteetit oli metsästäys, ammunta, kalastus tai vaimon (silloin tyttöystävä) kanssa seurustelu. Mitä sai minnekin järjestettyä. Aina joku pyssy mukana, mikä milloinkin tuntui tarpeelliselta. Ei mulle ole jäänyt mitään traumoja. Tietämättä tarkemmin tuntuu kuitenkin vähän kummalliselta miten sen pyssyn näyttö olisi jotenkin erilaista tuohon nähden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
Sivu 5 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com