OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 28.02.2017 22:00    Viestin aihe: Re: Kokkailua Vastaa lainaamalla viestiä

Kankkunen kirjoitti:
Hirveestä jauhelihasta muunnelma vorschmackista leivinuunissa hautumassa kyytipojaksi valkosipuli potaatit. Uunissa kun muhivat sen 5h, niin eiköhän ole potut pehmenneet ja liha hautunut. Saattais olla kypsää aiemminkin, mutta emannuus on töissä ja piäsöö vasta iltapäiväsellä.
Vorschmackkiin tykästyin erräässä Kuopiolaisessa pubissa ja ollaan sillointällöin emännän kanssa einehitty ko. paikassa, tosin viime kaapunti retkellä kävimmä Kuopiolaisessa kalaravintelissa syömässä paistetut muikut muusin kera, suosittelen jos on kaapunnissa kääntiä. Laughing Laughing Laughing (kaapunti siis Kuopio ja ravintel on Sampo, jos mainos sallittais)


Muistuu mieleen nuorena Etelä-Suomessa ensimmäiset hetket ....
hehkuttivat työpaikan ravintolassa silakkaruokaa .... en ollut järin suosittu kun tuumin, että meillä silakat syötetään minkeille ja ihmiset syö muikkuja ... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 01.03.2017 08:16    Viestin aihe: Silakkaa Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, ei silakkaa pöytään, jos muikkua on saatavilla.
Ainoat silakat joita kaipaan on ns. häkään tapetut silakat joita oli penskana saatavana silloin tällöin saatavilla kyläkaupassa ja samaten se kokonainen silli. Vieläköhän näitä herkkuja on saatavilla?
ps. vorschmack onnistui hirvestäkin vaikka oikeaoppisesti se tehdään lampaasta. Suosittelen kokeilemaan, vaikka onkin hitaampi valmistaa kuin jauheliha kastike. Seuraavaksi kokeilisikohan gulassia, olisko kellään reseptiä?
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 01.03.2017 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palvipeurapasta... kylläpä kelpas porukoille Smile


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.03.2017 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipas aikalailla muikea setti. Pekoniin kääritty riistarulla hirven jauhelihasta, perunamuusia, uunipaahdettua sipulia, parsakaalia ja punaviinikastiketta.

Edit: Tuossa vielä ohjetta ja lisäkuvia valmistuksesta: http://www.kettunet.com/pekonilla-vuorattu-riistarulla-hirven-jauhelihasta/


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 05.03.2017 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karjalanpaistia joka oli aika peuravoittoista... Hyvää perussettiä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 05.03.2017 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkyn koipi/siipi/sisuskalu/paprika/(luonnon)herkkusienipaistosta. - Helkkarin hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.03.2017 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei riistaa mutta kalaa jota harva arvostaa. Eilen aamulla pikainen pyrähdys merellä pilkillä, ja iltapäivällä paistettua riisiä, parmesanhaukea ja kermaviilikastiketta.
Kun 12 v poju tuumii että "Aivan sairaan ylihyvää!", niin se on paras kiitos kokille. Eli kyllä hauestakin syötävän hyvää saa.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
slapshot-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 1063
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.03.2017 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikonloppuna pidettiin jo miltei perinteeksi muodostuneet maaliskuiset grillikauden avajaiset. Marinoidut kyyhkynrintasuikaleet muhitettiin alumiinivuoassa ja kylkeen wingsseille tyypillisesti käytetty aurajuustodippi. Kyllä kävi kaupaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Benellimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Kes 2016
Viestejä: 209
Paikkakunta: Karhukaupunki

LähetäLähetetty: 22.03.2017 18:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven jlihamureketta ja lohkoperunat kylkiäisinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 22.03.2017 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihakeitto,viikonlopun paistinjämistä ja liemestä keitelty,tolkuttoman hyvää.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 22.03.2017 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhelihakeitto hirvestä. Mukaan sipulia, selleriä, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua hiven ja paaljon mausteita.
Lihaa tuli jauhettua niin paljon, että osasta piti tehdä pitsaa. Nam.
Viime viikolla tein makaronilaatikkoa peuran jauhelihasta, johon lisäsin edellisten juuresten lisäksi vielä papuja, keltaista porkkanaa ja maissia. (joo meillä syödään paljon juureksia ja salaatteja) Smile

Nyt on jauhelihakiintiö hetkeks täynnä ja huomenna vuorossa sorsaa höystettynä porkkanalla ja sipulilla. Suurustettuun kastikkeeseen lorautan vielä kermaa. Nyt on syöty paljon makaronia ja perunaa, joten sorsa maistuu riisin kanssa. Ja väki tykkää. 😊
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 22.03.2017 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipas fox66:lla todella herkullisia annoksia.

Itsellä kun oli kauhea kiire niin oli vain lihakastiketta. Tälläkertaa peuran fileen häntiä ja pyöröpaistia. Lihat lastuiksi, nopea käristys pinnalle ja riistamaustetta. Samaten nopea paisto kanttarelleille, porkkanalle ja sipulille. Pannulla, ruskeakastike kermalla ja yksi lihaliemikuutio. Kaikki kattilaan ja hautumaan 1/12 levylle. Sitten vasta tumma riisi kiehumaan. Kakaroilla oli ollut viikon aikana sen verran perunamuusia niin nyt sitä ei tehty. Täytyy sanoa että harvoin on tullut noinkin mureaa pyöröpaistia syötyä, vaikka olisi useammankin tunnin haudutettu.

Aamulla olikin leivänpäällä aidolla savulla palvattua peuraa, ae että ja kaikilla karsinogeeneillä. Jos siitä syöpä tulee, niin tulkoon, on se sen arvosta. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 07.04.2017 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitetaanpas vielä yksi haukiteemainen kuva kun noita tuli ongella useampia. Eli haukiburger omalla sämpylällä, jugurttipohjaiset omat soosit ja lankkuperunat.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2564

LähetäLähetetty: 07.04.2017 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja ehkä kertoisit miten se hauki oli laitettu... tuolla tomaatin+soosien alla, vai onk se tuo kieli tuossa tomaatin+soosin päällä? Haukea tulisi taas kohta mutta kuhan sekaan on ollut vaikeuksia upottaa se kanssaeläjien makuelimiin. Nirsoja prkl., itselle kyllä kelpaisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 08.04.2017 00:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellisenä päivänä tehtiin näitä haukipihvejä joita syötiin muusin kera. Teinitkin ovat haltioissaan näistä tuon kermaviilisoosin kera.
Alkuperäinen ohje on netistä (kotikokki) poimittu jota vähän fiksattu lisäämällä juustoelementti. Saa ruoan ainakin kuulostamaan hienolta... parmesanhaukea Smile
Ei vaiskaan, tämä on oikeasti herkullista ja teinienkin suosikki.

500 g nahatonta haukifilettä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1/2-1 tl sitruunapippuria
0,5 dl korppujauhoja
2 dl Kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 muna
2 kesäsipulia varsineen
reilusti tillisilppua
Parmesan-juustoa raasteena

-Perkaa hauet ja fileraa nahattomiksi fileiksi. Itse tykkään leikata ruodottomaksi, jolloin riittää yksi jauhatuskerta. Jauha paloitellut fileet lihamyllyllä massaksi.

-Sekoita korppujauhot, kerma, mausteet ja hienoksi silputut sipulit varsineen, tillisilppu ja lopuksi muna. Lisää kalamassan joukkoon ja sekoita.

-Paista koepala ja tarkista maku. Huomaa että parmesaanista tulee vielä hivenen suolaisuutta pihvien päälle. Alkuperäisessä ohjeessa suolan määrä 1,5 tl.

-Muotoile pihveiksi ja paista pannulla nopeasti kauniin ruskeiksi.

-Laita pihvit uunipellille ja ripottele pihvien päälle parmesan-raastetta

-Laita pihvit hetkeksi uuniin niin että juusto sulaa ja pihvit kypsyvät loppuun.


Pihvien kanssa (ja muunkin paistetun kalan) sopii erinomaisesti tämä yksinkertainen kermaviilikastike:

-purkki kermaviiliä
-silputtua tilliä
-suolaa
-mustapippuria myllystä
-purskaus sitruunan mehua
-hunajaa noin 1 tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Pihvien kanssa lisukkeeksi sopii esim. riisi tai perunamuusi.

Myös jos edelliseltä päivältä jää riisiä niin sitä voi jatkaa riisin kokoisiksi nakeroiksi silputulla porkkanalla ja lantulla. Porkkanaa ja lanttua paistetaan hetki pannulla oliiviöljyssä ja lisätään riisi. Paistetaan hetki ja lisätään pieni loraus soijaa ja kasvislientä. Sekoitetaan ja paistellaan vielä hetki.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 124 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com