Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5938
|
Lähetetty: 28.02.2017 22:00 Viestin aihe: Re: Kokkailua |
|
|
Kankkunen kirjoitti: | Hirveestä jauhelihasta muunnelma vorschmackista leivinuunissa hautumassa kyytipojaksi valkosipuli potaatit. Uunissa kun muhivat sen 5h, niin eiköhän ole potut pehmenneet ja liha hautunut. Saattais olla kypsää aiemminkin, mutta emannuus on töissä ja piäsöö vasta iltapäiväsellä.
Vorschmackkiin tykästyin erräässä Kuopiolaisessa pubissa ja ollaan sillointällöin emännän kanssa einehitty ko. paikassa, tosin viime kaapunti retkellä kävimmä Kuopiolaisessa kalaravintelissa syömässä paistetut muikut muusin kera, suosittelen jos on kaapunnissa kääntiä. (kaapunti siis Kuopio ja ravintel on Sampo, jos mainos sallittais) |
Muistuu mieleen nuorena Etelä-Suomessa ensimmäiset hetket ....
hehkuttivat työpaikan ravintolassa silakkaruokaa .... en ollut järin suosittu kun tuumin, että meillä silakat syötetään minkeille ja ihmiset syö muikkuja ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 01.03.2017 08:16 Viestin aihe: Silakkaa |
|
|
Joo, ei silakkaa pöytään, jos muikkua on saatavilla.
Ainoat silakat joita kaipaan on ns. häkään tapetut silakat joita oli penskana saatavana silloin tällöin saatavilla kyläkaupassa ja samaten se kokonainen silli. Vieläköhän näitä herkkuja on saatavilla?
ps. vorschmack onnistui hirvestäkin vaikka oikeaoppisesti se tehdään lampaasta. Suosittelen kokeilemaan, vaikka onkin hitaampi valmistaa kuin jauheliha kastike. Seuraavaksi kokeilisikohan gulassia, olisko kellään reseptiä? _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.03.2017 18:19 Viestin aihe: |
|
|
Palvipeurapasta... kylläpä kelpas porukoille
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 05.03.2017 21:45 Viestin aihe: |
|
|
Karjalanpaistia joka oli aika peuravoittoista... Hyvää perussettiä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 05.03.2017 23:16 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkyn koipi/siipi/sisuskalu/paprika/(luonnon)herkkusienipaistosta. - Helkkarin hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 21.03.2017 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Ei riistaa mutta kalaa jota harva arvostaa. Eilen aamulla pikainen pyrähdys merellä pilkillä, ja iltapäivällä paistettua riisiä, parmesanhaukea ja kermaviilikastiketta.
Kun 12 v poju tuumii että "Aivan sairaan ylihyvää!", niin se on paras kiitos kokille. Eli kyllä hauestakin syötävän hyvää saa.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
slapshot- Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hel 2011 Viestejä: 1063 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.03.2017 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Viikonloppuna pidettiin jo miltei perinteeksi muodostuneet maaliskuiset grillikauden avajaiset. Marinoidut kyyhkynrintasuikaleet muhitettiin alumiinivuoassa ja kylkeen wingsseille tyypillisesti käytetty aurajuustodippi. Kyllä kävi kaupaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Benellimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2016 Viestejä: 209 Paikkakunta: Karhukaupunki
|
Lähetetty: 22.03.2017 18:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirven jlihamureketta ja lohkoperunat kylkiäisinä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34959
|
Lähetetty: 22.03.2017 18:26 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihakeitto,viikonlopun paistinjämistä ja liemestä keitelty,tolkuttoman hyvää. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 22.03.2017 19:09 Viestin aihe: |
|
|
Jauhelihakeitto hirvestä. Mukaan sipulia, selleriä, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua hiven ja paaljon mausteita.
Lihaa tuli jauhettua niin paljon, että osasta piti tehdä pitsaa. Nam.
Viime viikolla tein makaronilaatikkoa peuran jauhelihasta, johon lisäsin edellisten juuresten lisäksi vielä papuja, keltaista porkkanaa ja maissia. (joo meillä syödään paljon juureksia ja salaatteja)
Nyt on jauhelihakiintiö hetkeks täynnä ja huomenna vuorossa sorsaa höystettynä porkkanalla ja sipulilla. Suurustettuun kastikkeeseen lorautan vielä kermaa. Nyt on syöty paljon makaronia ja perunaa, joten sorsa maistuu riisin kanssa. Ja väki tykkää. 😊 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3960
|
Lähetetty: 22.03.2017 23:37 Viestin aihe: |
|
|
Olipas fox66:lla todella herkullisia annoksia.
Itsellä kun oli kauhea kiire niin oli vain lihakastiketta. Tälläkertaa peuran fileen häntiä ja pyöröpaistia. Lihat lastuiksi, nopea käristys pinnalle ja riistamaustetta. Samaten nopea paisto kanttarelleille, porkkanalle ja sipulille. Pannulla, ruskeakastike kermalla ja yksi lihaliemikuutio. Kaikki kattilaan ja hautumaan 1/12 levylle. Sitten vasta tumma riisi kiehumaan. Kakaroilla oli ollut viikon aikana sen verran perunamuusia niin nyt sitä ei tehty. Täytyy sanoa että harvoin on tullut noinkin mureaa pyöröpaistia syötyä, vaikka olisi useammankin tunnin haudutettu.
Aamulla olikin leivänpäällä aidolla savulla palvattua peuraa, ae että ja kaikilla karsinogeeneillä. Jos siitä syöpä tulee, niin tulkoon, on se sen arvosta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 07.04.2017 19:46 Viestin aihe: |
|
|
Laitetaanpas vielä yksi haukiteemainen kuva kun noita tuli ongella useampia. Eli haukiburger omalla sämpylällä, jugurttipohjaiset omat soosit ja lankkuperunat.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2564
|
Lähetetty: 07.04.2017 21:28 Viestin aihe: |
|
|
Ja ehkä kertoisit miten se hauki oli laitettu... tuolla tomaatin+soosien alla, vai onk se tuo kieli tuossa tomaatin+soosin päällä? Haukea tulisi taas kohta mutta kuhan sekaan on ollut vaikeuksia upottaa se kanssaeläjien makuelimiin. Nirsoja prkl., itselle kyllä kelpaisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 08.04.2017 00:43 Viestin aihe: |
|
|
Edellisenä päivänä tehtiin näitä haukipihvejä joita syötiin muusin kera. Teinitkin ovat haltioissaan näistä tuon kermaviilisoosin kera.
Alkuperäinen ohje on netistä (kotikokki) poimittu jota vähän fiksattu lisäämällä juustoelementti. Saa ruoan ainakin kuulostamaan hienolta... parmesanhaukea
Ei vaiskaan, tämä on oikeasti herkullista ja teinienkin suosikki.
500 g nahatonta haukifilettä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1/2-1 tl sitruunapippuria
0,5 dl korppujauhoja
2 dl Kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 muna
2 kesäsipulia varsineen
reilusti tillisilppua
Parmesan-juustoa raasteena
-Perkaa hauet ja fileraa nahattomiksi fileiksi. Itse tykkään leikata ruodottomaksi, jolloin riittää yksi jauhatuskerta. Jauha paloitellut fileet lihamyllyllä massaksi.
-Sekoita korppujauhot, kerma, mausteet ja hienoksi silputut sipulit varsineen, tillisilppu ja lopuksi muna. Lisää kalamassan joukkoon ja sekoita.
-Paista koepala ja tarkista maku. Huomaa että parmesaanista tulee vielä hivenen suolaisuutta pihvien päälle. Alkuperäisessä ohjeessa suolan määrä 1,5 tl.
-Muotoile pihveiksi ja paista pannulla nopeasti kauniin ruskeiksi.
-Laita pihvit uunipellille ja ripottele pihvien päälle parmesan-raastetta
-Laita pihvit hetkeksi uuniin niin että juusto sulaa ja pihvit kypsyvät loppuun.
Pihvien kanssa (ja muunkin paistetun kalan) sopii erinomaisesti tämä yksinkertainen kermaviilikastike:
-purkki kermaviiliä
-silputtua tilliä
-suolaa
-mustapippuria myllystä
-purskaus sitruunan mehua
-hunajaa noin 1 tl
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
Pihvien kanssa lisukkeeksi sopii esim. riisi tai perunamuusi.
Myös jos edelliseltä päivältä jää riisiä niin sitä voi jatkaa riisin kokoisiksi nakeroiksi silputulla porkkanalla ja lantulla. Porkkanaa ja lanttua paistetaan hetki pannulla oliiviöljyssä ja lisätään riisi. Paistetaan hetki ja lisätään pieni loraus soijaa ja kasvislientä. Sekoitetaan ja paistellaan vielä hetki. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|