Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6210 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.03.2014 22:27 Viestin aihe: |
|
|
On varmaan Laparillakin ruvenneet lihat kuivamaan? _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26217
|
Lähetetty: 14.03.2014 19:46 Viestin aihe: |
|
|
muutama pala roikkuun, toivottavasti pakkastaa,,,, |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 17.03.2014 19:35 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | On varmaan Laparillakin ruvenneet lihat kuivamaan? |
Juu eli toissa viikonloppuna siirsin lihat alemmas seinälle mihin paistoi päivällä aurinko. Tuuli oli silloin aika reipasta ja kosteus päivällä siinä 60% kieppeillä. Tulin sitten reissusta puolessa välissä viikkoa ja nehän oli pienimmät lihat osittain jo muuttuneet harmaaksi.
Nyt on yli puolet syöty ja peukalo havoja täynnä kun pikku päissään niitä riekonpyynti reissulla tuli vuoltua.
Eli 6 viikkoa sinä meni kaikkiaan. Vedessä suolasin. Ei olis varmaan valmistuneet jos en olis pakastin rallia lauhojen aikaan pitänyt...
Nythän näyttää kelit lupaavilta, saattais ehtiä toinen satsi? _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 02.03.2016 18:23 Viestin aihe: |
|
|
Pikku satsi lähti suolaan. Saa nähä miten kelit suosii. _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.03.2017 18:40 Viestin aihe: |
|
|
19.3 laitoin lihat roikkumaan ja tänään jo päässyt ensimmäiset maistelemaan, melkosen täydelliset kelit sattunut lihan kuivaamiseen tänne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klpr Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tam 2011 Viestejä: 532 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 26.03.2017 20:07 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: | 19.3 laitoin lihat roikkumaan ja tänään jo päässyt ensimmäiset maistelemaan, melkosen täydelliset kelit sattunut lihan kuivaamiseen tänne. |
Missä päin VeeMu lihoja kuivailee? Ite laitoin kans 19.3. ja meinasin vielä ensi viikon malttaa oottaa ennen kuin otan maistijaiset. Poronsyäntä roikkumassa _________________ sole mikhän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1091 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.03.2017 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Kuten myös viikko sitten lihat roikkumaan, kelit on kyllä suosineet |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 27.03.2017 09:14 Viestin aihe: |
|
|
Klpr kirjoitti: | VeeMu kirjoitti: | 19.3 laitoin lihat roikkumaan ja tänään jo päässyt ensimmäiset maistelemaan, melkosen täydelliset kelit sattunut lihan kuivaamiseen tänne. |
Missä päin VeeMu lihoja kuivailee? Ite laitoin kans 19.3. ja meinasin vielä ensi viikon malttaa oottaa ennen kuin otan maistijaiset. Poronsyäntä roikkumassa |
Suomineidon kainalon paikkeilla. Itellä on kuivumassa sydäntä, paistia, lapaa ja selkäfilettä, ei sen enempää eikä vähempää kuin kahen poron lihat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tauhka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Kes 2008 Viestejä: 404 Paikkakunta: Salla
|
Lähetetty: 27.03.2017 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Meinasin jo etten laita ollenkaan tänä vuonna, kun on poron sydämmen hinta niin taivaissa, mutta tänään kuiten nakkasin 10kg hirven paistia roikkumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 30.03.2017 01:27 Viestin aihe: |
|
|
Itekki meinasin etten laita ollenkaan..
Vaan tänään ripustelin vajaa 10kg hevosta roikkumaan. Ensimmäistä kertaa pollea kokeilussa, saapa nähdä mitä tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 03.03.2018 20:59 Viestin aihe: |
|
|
Taitais olla aika toimia.?? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.03.2018 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se varmaan aika lähellä niitä aikoja on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 03.03.2018 22:33 Viestin aihe: |
|
|
Jatkuvasti riippuu. Viimeisimpänä korkkasin eilen tulisen lonzinon joka oli n. pari kk riippumassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 03.03.2018 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Tuommoinen. Olisi pitänyt kai muodon vuoksi ystävänpäivänä avata.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
antsa6 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2014 Viestejä: 726
|
Lähetetty: 14.03.2018 11:57 Viestin aihe: |
|
|
Jaatinen kirjoitti: | Tuommoinen. Olisi pitänyt kai muodon vuoksi ystävänpäivänä avata.
|
Mikämikä se tuommonen lontsiino on?
Mie oon aina luullu, että se kuivalihan teko ei onnistu sydäntalvella, kun lämpötilat on koko ajan pakkasen puolella. Mutta justiin tässä viikolla annoin itselleni kertoa, että tapoja on monia ja luuloni on hyvinkin väärä.
Pitänee ruveta testailemaan... _________________ "Apinat syö banaania, Tarzan ei syö." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|