OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 31.03.2017 08:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen riistakokkausta ajattelin testata teelmystä. Olin netistä lukenut, että tuolla tulee kuin itsekseen ”ihanan samettisia puuroja”. Päätin siinä yllättää emännän, kun se syö joskus aamuisin puuroja.


Ei muutakuin ”Darth Vaderpata” yöksi tulille ja riisipuurovärkit sisään.


Aamulla odottikin melkoinen yllätys. Padallinen epämääräistä limaa, jota ei syönyt pirukaan. Tämän lisäksi pata piti käytännössä ”veistää puhtaaksi”. Hyvää harjoitusta puuveneen keväthuoltoon Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kyrätulli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2014
Viestejä: 693

LähetäLähetetty: 31.03.2017 08:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuot kauriin ja peuran ribsit on tehtävä ei-niin-läskisestä elukasta, ainakin meillä. Se kauriin rasva ei lähe kitalaesta kuin tiukalla kossuhuuhtelulla. Mutta hyviä ne on. Toinen suosikki ribseistä on samaten tuo haudutettu kaalipata.

Ootteko muuten tehny lihakukkoa riistalihasta? Toimii ku junanvessa entisaikaan. Iski kuume niin oon kaksi kukkoa tehny viikon sisään, ollu hävikki melkonen. Suosittelen. Tai niinku se ...vetin ärdyttävä Gullichsen sanois: "toimii".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 31.03.2017 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uutta yritystä haudutuspadalla Smile


Potkat kehiin…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 31.03.2017 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen, ei sitä puuroa tarvitse yön yli haudutella. Vähempikin riittää Smile.

Kun tuon potin hankin, niin enpä ole sen jälkeen kattilaa puuron ja keiton valmistuksessa käyttänyt.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.04.2017 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonni. Kauriin ribsit meni mahaan. Sellainen moka tuli, että pidin liian pitkään Crockpotissa. Lähti lihat jo hajoamaan ja grillivastuksen alle kun heittelin noita, niin tuli aikamoisen näköistä sotkua.


Ens kerralla vähän paremmalla speksillä ja maltillisemmalla esikypsennyksellä.


Vaan hyvää oli. Helppo siirtymä pääsiäiskaritsasta kauriiseen Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 16.07.2017 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi pojat! Hirven brisket Texasin tyyliin, aivan käsittämättömän hyvää!


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Karo08



Liittynyt: 24 Hei 2015
Viestejä: 4
Paikkakunta: Pohjois-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.07.2017 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvältä näyttää!ohjetta kehiin! Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mörran
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2015
Viestejä: 136
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 17.07.2017 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköistä briskettiä. Mites rasvan kanssa, onko riittävästi? Toki tuohon pystyy itse leikkaamalla vaikuttamaan. Kuvan perusteella tuossa pelkkä "flat"? Millaisella vekottimella savustelet?
_________________
Luonto, onko sinne menemistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SuuriPaha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2009
Viestejä: 366

LähetäLähetetty: 18.07.2017 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtisen vanhempiin postauksiin liittyen, niin tuota haudutuspataa on tullut käytettyä useamman vuoden. Meillä on ollut jahtireissuilla tapana ladata pata about valmiiksi (ilman nesteitä) kotona ja laittaa se tulille joko yöllä tai aamulla riippuen jahtipäivän pituudesta. Ruoka valmistuu kätevästi itsestään, eikä tarvitse syödä eineksiä tms. shittiä. Padassa on vielä hakaset kannen paikoillaan pitämiseen ja lämpölaukku, jos sen haluaa ottaa autoon mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 31.07.2017 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo, varmaankin flat kun oli aika pieni ja ohkanen liha. Noin ohut liha ja lämpö hieman karkasi loppuvaiheessa
niin aavistuksen kuivahkoa, mutta leikkeleenä peevelin hyvää. Leikkaaja oli myös poistanut kaiken rasvan.
Savustimena Rebelin Smoker 45. Pieni artikkeli valmistuksesta: http://www.kettunet.com/hirven-brisket-hiilisavustimella/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Mörran
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2015
Viestejä: 136
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 09.08.2017 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loput kokonaiset niskat (peura, kauris) meni nyhtölihoiksi eilen. Meillä ei kauhean suuressa arvossa ole nuo jostain syystä (eivät osaa laittaa?), niin olen saanut niitä evakuoida rankoineen päivineen, tulee mukavasti makua. Ensin noin 6h savuissa (WSM, omena-tammi-syreeni), lämmöt satkun kahta puolta. Vähän niskan koosta riippuen jatkot uunissa 7-10h 105c. Tuosta sitten valmista tuotetta vaikka purilaisen väliin, kiusauksiin, pyttipannuun...
_________________
Luonto, onko sinne menemistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.11.2017 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Bambipata tulilla...

Kaurista, paprikajauhetta, tomaattipyrettä, punaviiniä, laakerinlehteä, katajanmarjoja, sipulia, valkosipulia, suolaa, mustaapippuria. Aika perinteistä patamukaelmaa. Rumaahan tuo on, vähän semmoista sotkua, mitä usein länkkäreissä nostellaan lautaselle Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.11.2018 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilevaa keittiötä:


Peuranvasan etukoipi uuniin eikä makkaraksi.


Yllättävän OK
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 18.12.2018 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältähän tuo näyttää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.12.2018 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No voihan peeveli... ei tainnut alan ammattilaiset tietää petite tenderiä. Ammattileikkaamossa leikattu hirvi ja pyysin itselleni petite tenderit. Mielestäni ne ovat nimensä mukaisesti pienet (petite=pieni, pikkuruinen), korkeintaan muutama sata grammaa kappale eikä yli kilon painoisia. Ja kun lihas on lavan sisäosasta, niin siinä ei pitäisi olla paksuja pintakalvoja kuten nyt tulleissa "petite tendereissä". Mulle leikatut saattaisi ehken olla tuo mock tender lavan reunasta...

https://www.youtube.com/watch?v=uK5zp2BbbTw


_________________


Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 21.12.2018 12:20, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 7 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com