OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hiiligrilli & pallogrillaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.05.2017 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aspir kirjoitti:
terva kirjoitti:
aspir kirjoitti:
Seuraava askel saattaa olla se vihreä keraaminen grilli


eli Big Green Egg. Sehän se ois. Jos kaasugrillaajat haaveilee isosta Weberistä niin kyllä täällä hiiligrillipuolella se on BGE päiväunien kohde Cool

https://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/grillit-ja-kesatuotteet/BIGGEGGL/big-green-egg-grilli-large-biggeggl


Juurikin tuo "vihreä muna", hinnat on yllättävän kovat.

Argentiinalaiset asador grillit vetävät kyllä puulla grillaamisen suuntaan. Harmi kun nykyinen asumismuoto ei mahdollista asadorin rakentelua. Pallogrillikin savuttaa välillä naapurisopua uhkaavasti

Ääripäitä:
Simppeli DIY: http://www.ess.fi/teemat/ruoka/2007/07/26/tulinen-tuliainen---isabelita

Rahamiehen asadorit: http://www.grillworksusa.com/

Veikkaan, että näistä vo tulla seuraava juttu grillausrintamalla hiilen paluun ja vihreiden munien nousun jälkeen.


Ideana tuo asadori olisi kyllä varsin mielenkiintoinen ja Suomeenkin hyvin sopiva. Eikös ton perusidea ole se, että poltetaan klapia jatkuvasti ja nyyssitään siitä sopivaa hiillosta ritilän alle vähän niinkuin jatkuvalla syötöllä.

Ainakin omalla kohdalla puugrillauksessa on se ongelma maltillisella puumäärällä, että kun kaikki puumateriaali on hiiltynyt, eikä pala, niin suuri osa hiilistä on jo hyytynyt.

Tolla systeemillä tuota pääsis taklaamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.05.2017 18:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Juu, grillaaminen alkaa olla monelle samanlaista pikkurilli pystyssä hipistelyä kuin toinen toistaa eksoottisempien (ja !&%¤# makuisten) kaljojen ja viskien kanssa läträäminen Very Happy


Ehtaa köyhän, tyylittömän ja kyvyttömän natinaa paremman väen hedonistisen nautiskelun edessä. Laughing

Ps. Tykkään erityisesti saksalaisista makkaroista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34777

LähetäLähetetty: 09.05.2017 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama,suomimakkara on mautonta jauhomössöä,tosin eilen paistelin leivinuunin loisteella Krakovaa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 09.05.2017 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Green Eggille alkanut tulla edullisempia kilpailijoita. Olisihan tuollaista keraamista grilliä ihan mukava testata.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1669

LähetäLähetetty: 09.05.2017 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://imgur.com/a/fw5hX

Hirvenlapaa kahdella tavalla, marinadina etikka-sinappi-pohjainen BBQ-kastike ja perinteinen suola+pippuri
Lisäksi burgereita hirvenlavan huonommista osista

Huomioitavaa tämäntyyppisten hirvenlavan grillausten kanssa on se, että jos näistä aikoo nauttia niin paistoaste on raaka. Pinta ruskeaksi, sisältä punainen ja mehukas. Kaikki sitä kypsemmät menevät purukumiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 09.05.2017 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri kehu, että hermoja raastavinta grillausta saapi kun hommaa tuommoisen ison vihreän munan.
Ei oo kuulemma äkkinäisen touhua.

Toki mielikuvat grillaamisesta vaihtelee aika paljon. Kyllä kai sitä itekkin vaikka hieros kahta kapulaa yhteen,
jos grillaus tapahtuis vaan kaks kertaa kesässä. Mutta kun se tapahtuu joka päivä ja vapaapäivinä kahdesti, niin ei pysty klapujen kanssa tuohustaan...
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.05.2017 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.

Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aspir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2013
Viestejä: 129

LähetäLähetetty: 10.05.2017 06:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.

Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää.


Kaverin takaterassilla grillattiin tuollaisella aikoinaan usein kyrsää oluen kaveriksi. Huvittavan pieni, mutta toimiva laitos. En ole nähnyt missään myynnissä pitkään aikaan, honkkarit ja muut "halpalat" tsekkaisin ensimmäisenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 10.05.2017 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aspir kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.

Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää.


Kaverin takaterassilla grillattiin tuollaisella aikoinaan usein kyrsää oluen kaveriksi. Huvittavan pieni, mutta toimiva laitos. En ole nähnyt missään myynnissä pitkään aikaan, honkkarit ja muut "halpalat" tsekkaisin ensimmäisenä.


Ei tosiaan ole osunut eteen missän vuosikausiin. Taisivat olla aika lyhytaikainen ilmiö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.05.2017 17:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen vähän tätä grillaustouhua joskus yön pimeinä tunteina miettinyt…


Ensinhän pitää noita lihoja esikypsentää, että grillissä ne on valmiiksi kypsiä…

Ja grillillähän pitää olla halkaisijaa reilusti yli puolmetriä, että sillä tekee mitään.


Ja sitten sehän on ykkössääntö, että kantta kuuluu pitää kiinni.

Ja jumankauta nää grillattavathan kärähtää, heti ku selkänsä kääntää.

Niin siinähän on sitten joku neuvomassa, että sen takia se iso grilli pitää olla, että saat kauhottua ne hiilet pois niiden grillattavien alta. On kato vähän niinkuin semmosta epäsuoralla tulella grillaamista. No eikö se jumankauta ois ihan sama laittaa ne lihat siellä uunissa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.05.2017 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai että. Kirjolohifileelle jodioitua hienoa merisuolaa, Tellicherryä, hento roiskaus kuivattua Cayenneä. Grilli kuumaksi kuistin puulaatikossa talvehtineilla briketeillä. Leppälastua ja sokeria laatikkoon. File ritilälle epäsuoraan lämpöön niin, että alla on juuri fileen kokoinen folio. Pysyy irti ritilän väleistä ja valuu liiat nesteet hiiliarinalle foliokuppiin. Puolisen tuntia grillin oman mittarin mukaan alle 200 asteiseessa kylmässä kelissä eikä mennyt ollenkaan yli. Mehevää sisus ja pinta on ruskea, leppäisä ja kuiva. Lohkopotut ja raastetta kaveriksi. Olutta. Omg. Joko huomenna uudestaan... Yksinkertaisen juntin yksinkertaista kurmeeta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 15.05.2017 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Olen vähän tätä grillaustouhua joskus yön pimeinä tunteina miettinyt…


Ensinhän pitää noita lihoja esikypsentää, että grillissä ne on valmiiksi kypsiä…

Ja grillillähän pitää olla halkaisijaa reilusti yli puolmetriä, että sillä tekee mitään.


Ja sitten sehän on ykkössääntö, että kantta kuuluu pitää kiinni.

Ja jumankauta nää grillattavathan kärähtää, heti ku selkänsä kääntää.

Niin siinähän on sitten joku neuvomassa, että sen takia se iso grilli pitää olla, että saat kauhottua ne hiilet pois niiden grillattavien alta. On kato vähän niinkuin semmosta epäsuoralla tulella grillaamista. No eikö se jumankauta ois ihan sama laittaa ne lihat siellä uunissa Smile


Eihän nyt koskaan pidä mennä siitä mistä aita on matalin... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.05.2017 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kait niihin saa vähän enempi grillatun makua kun kantta pitää enempi kiinni. Pakkasella pysyy lihat lämpimänä myös pinnasta Rolling Eyes

Käyttääkö kukaan niitä savulaatikoita grillissä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 17.05.2017 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Kait niihin saa vähän enempi grillatun makua kun kantta pitää enempi kiinni. Pakkasella pysyy lihat lämpimänä myös pinnasta Rolling Eyes

Käyttääkö kukaan niitä savulaatikoita grillissä?


Ite käytän, mutta kaasugrillissä. Kyllä siitä aromia saa lihoihin.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 02.06.2017 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä kansi kiinni pallogrillatessa moka tapahtuu koska rele on vinossa. Tässä vinkki.
Lämpömittari kuvassa mittakaavan vuoksi.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 3 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com