OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Perussuomalaiset on nyt suosituin puolue
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 343, 344, 345  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1885
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 15.06.2017 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huhhuh. Hieman olisi peiliinkatsomisen paikka sillä, joka tuota meininkiä puolustaa. Melkoisen tyhjentävä kuvaus aiheesta näin rivikansalaisen silmissä. Ja tietysti lopullinen sinetti omalle vuosien takaiselle päätökselle olla antamatta lanttiakaan avustusjärjestöille.

Eikä tuossakaan sinänsä meillä suomalaisilla hätää olisi, jos näitä kuljeskelijoita ei sitten laitettaisi kulkemaan koko Euroopan halki tänne. Eikös joku soppari ole tehty, jonka mukaan kulkijat rekataan yhteen maahan mihin saapuvat ja sitten käsittely alkaa. Ja jos on käsittely päällä tai tehty toisessa maassa, niin se on seis siihen paikkaan ja tervemenoa sinne mistä tuli?

Nämä molemmat toteutuessaan tietysti auttaisivat niitä, jotka oikeasti apua tarvitsevat. Tällä hetkellä autetaan enemmän näitä, jotka lähtevät huvikseen ja jotka saattaisivat saada maahantulolleen luvan muillakin perusteilla kuin pakolaisena. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että minkään (sellaisen, johon joku haluaisi vapaaehtoisesti muuttaa) maan rajat ole täysin kiinni. Jos olet hyvä jossain ja ns nuhteeton kansalainen omassa maassasi, niin varmasti saat muuttaa työsi perässä maasta toiseen. Joskus oli puheissa, että tulijoissa paljon jos jonkinlaista insinööriä ja lääkäriä, mutta kai näytöt on aika heikot olleet kun näitä juttuja kuulee enää kriitikoilta, pilailumielessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2286

LähetäLähetetty: 15.06.2017 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tönöttäjä kirjoitti:
Niin jos ei uskalleta puhua tai kirjottaa niin se on perunakellari politiikkaa. Aina on itketty kun asiat ei muutu politiikassa ja nyt kun on oikeesti alettu puhumaan totuuksia niin kaivellaan natsikortit pöytään.


Pitää asioista voida puhua mutta on siinä eroa puhuuko suomessa "loisivan somalian sarven ihmissaastan" kohtelusta vai ajaisiko esimerkiksi asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaamista vain suomen kansalaisille tai jotain muuta vastaavaa. Molemmilla keinoilla vaikutetaan maahanmuuttotilanteeseen, ensimmäinen on herkästi rasismia ja puhe kohdistuu ihmisiin. Toinen on sosiaalipolitiikkaa ja puhe kohdistuu ns. vetovoimatekijöihin.

Vaikka olisi miten viisas niin jos ei osaa esittää asioitaan ja ajatuksiaan siten, että niitä haluaa muut kuunnella niin mitä se hyödyttää.
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 15.06.2017 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mettäkala kirjoitti:
Huhhuh. Hieman olisi peiliinkatsomisen paikka sillä, joka tuota meininkiä puolustaa. Melkoisen tyhjentävä kuvaus aiheesta näin rivikansalaisen silmissä. Ja tietysti lopullinen sinetti omalle vuosien takaiselle päätökselle olla antamatta lanttiakaan avustusjärjestöille.

Ei sitä tarvi puolustaa vaikka ymmärtää vielä vielä vähemmän henkilöä joka antaisi ihmisten hukkua merelle etteivät onnistuisi pääsemään laittomasti maahan. Tässäkään kyseessä ei ole loogisesti ekvivalenssi. Siellä voi aivan hyvin olla toimijoita joiden tarkoitus on auttaa ihmisiä laittomasti maahan tai salakuljettajat ovat hyvinkin voineet naamioida toimintansa auttamiseksi, mutta auttamisesta tuomitseminen ilman hyvin konkreettista näyttöä rikollisista motiiveista on kokonaan toinen asia. Eikä siihen oletettavasti tarvita Italiassakaan lakimuutoksia jos näyttö saadaan hankittua.
Oikea tapa toimia on mereltä tai vastarannalta poimittujen palautus takaisin lähtömaahan mutta se ei onnistu ilman sopimusta asiasta tai sieltä rannalta voidaan jopa ampua kovilla. Ja lähtömaiden motiivit tai viranomaisten hallintakyky palautuksista sopimiseen ei ole tällä hetkellä kovin korkea.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 15.06.2017 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

liki kirjoitti:
tapsakansa kirjoitti:
liki kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
Voitko linkittää jotain faktaa miten halla-aho eri arvoistaa ihmisiä. Kun täytyy myöntää että tämän farssin keskellä juuri halla-aho on näyttäytynyt minulle hyvinkin fiksun oloisena kaverina jolle soisin enemmän päätösvaltaa.

Lisäksi esim. hän europarlamentissaan antama esitys merihätään joutuneiden laittomien siirtolaisten pelastajien sakottamisesta on kontekstikin huomioiden inhimillisyyttä loukkaava.

Laughing Tarkennetaan: ei sakoteta, jos pelastaminen tapahtuu siihen rantaan, johon on lyhyempi matka? Onko OK? Mitä luulet, kuka rahoittaa tuon veneturistibisneksen?

Jos Pohjois-Amerikassa olisi yhtä typerä politiikka, jossa jokainen kehitysmaalainen voi hakeutua Pohjois-Amerikan kadulle heidän rahoillaan, täsmälleen sama ralli olisi käynnissä ainakin Dakhlan, Casablancan ja Tangierin edustalla heti aluevesirajan pinnassa, josta "pelastusveneet" veisivät "hätääkärsivät" Floridaan.

Loukkaavatko australialaisetkin inhimillisyyttä? Oletan, että tunnet paikallisen veneturistipolitiikan. Kyllä/ei riittää.

Tuossa on kyseessä perinteinen "ei-rasistin" sanailu jolla yritetään maalailla mustaa valkoiseksi. Sehän olisi varsin toivottavaa että laittomasti meren yli Eurooppaan yrttävät palautettaisiin kyselemättä lähtöpisteensä mutteivät eurooppalaiset tahot kykene näin toimimaan jos asiasta ei ole yhteisymmärrystä lähtöpisteen paikallisten viranomaisten kanssa. Senkin jälkeen jää kysymys mitä palautetuille tapahtuu mutta siihen on jo helpompi suhtautua raadollisesti.

Australiallakin on kuitenkin sopimuksen kautta sijoituspaikka mereltä pelastetuille eikä sielläkään väkeä konkreettisesti merihätään jätetä. Laittomia siirtolaisia kuljettaneelta laivalta kiellettiin pääsy satamaan mutta näin voidaan toimia muuallakin ja hätäapua toimitettiin kuitenkin laivalle. Konkreettisin ongelma Euroopassa tuossa on ettei laittomien siirtolaisten lähtömaiden viranomaisten kanssa ole yhteisymmärrystä tai sopimuksia palautuksista. Sen vuoksi ei konkreettisesti todellisuudessa käytettävissä olevia ratkaisujakaan ole kuin yrittää tulla toimeen ongelman kanssa ja yrittää jotenkin hyötyä siitäkin. Sitä odotellessa että esim. pakolliset palautukset saadaan järjestettyä.

Viittaatko "ei-rasistilla" minuun? Ymmärsin, että "ei-rasisti" tarkoittaa tässä yhteydessä yhtä kuin=rasisti. Hieman menee ohi maalin, koska olen vuosikaudet työskennellyt kaikenlaisista kulttuureista tulevien eri väristen ihmisten kanssa, ja tännekin kirjoittanut, että noita tyyppejä pitäisi tänne saada lisää. Ovat kuitenkin nettomaksajia. Osalla näistä kavereista on vaikeuksia saada jopa työlupaa Eurooppaan. Samalla lukutaidottomia pohjois-afrikkalaisia otetaan avosylin vastaan ja haetaan turistiveneellä Libyan rannikolta veronmaksajien piikkiin. Näinä aikoina rasistifasistileimaa on kuitenkin klassisen liberaalinkin pidettävä kehuna, joten kiitos. Cool

Edellä todetun perustella; jokaista pelastusvenettä, joka hakee Libyan aluevesiltä ihmissalakuljetuksen uhreja kuljettaakseen ne Eurooppaan, pitää rankaista sakottamalla. Sakotusperuste on helppo todeta GPS-lokaatioiden perusteella. Nytkö me olemmekin asiasta samaa mieltä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 15.06.2017 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Välimeren tilanteesta:


Eli nämä "avustusjärjestöt" ajelee laivoillaan Afrikan rannikon tuntumaan, jonne ihmissalakuljettajat dumppaavat lastinsa Eurooppaan pelastettavaksi.

Onhan tästä uutisoitu, ei tosin kovin voimakkaasti, jotain kuitenkin:
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/483208-pelastusoperaatiot-teollisen-mittakaavan-ihmissalakuljetusta-ajatushautomo-selvitti

Lainaus:

Pelastusoperaatioiden rungon muodostavat yhdeksän kansalaisjärjestön alukset, jotka operoivat Italian ja Libyan välillä.

Gefira-ajatushautomon mukaan järjestöjen hyvää tarkoittava toiminta ei ole ratkaisu, vaan osa ongelmaa.

Gefiran mukaan avustusjärjestöjen toiminta aivan Libyan rannikon tuntumassa on käytännössä "teollisen mittakaavan ihmissalakuljetusta", sillä se toimii houkuttimena sekä salakuljettajille ja siirtolaisille.


Näiden "pelastusalusten" vuoksi pakolaisia/siirtolaisia laitetaan entista heppoisemmilla aluksilla vesille,
kun ei niin tarvitse ajatella merikelpoisuutta. Tämän vuoksi paatteja uppoaa ja aina ei auttajat ole läsnä.
Eli toiminnallaan nämä "pelastajat" vaan lisäävät turhia uhreja, puhuttamaan hämäräbisneksien tukemisesta.

Eikö noita muka joutaisi sakottaa?


Huhtikuussa tulijoiden suurimmaksi veneturistien kansallisuusryhmäksi nousi Bangladesh, viime hetkillä Nigeria meni ohi:
https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

Molemmissa on noin 350 miljoonaa asukasta yhteensä, joten veneturismille ja VOK-keskuksille (ja Eurooppalaisten veronmaksajien rahoille) on vankka kysyntä myös jatkossa.

Ps. Jos ei tiedä missä on Bangladesh niin kannattaa katsoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tönöttäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2011
Viestejä: 2818
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 15.06.2017 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TA kirjoitti:
Tönöttäjä kirjoitti:
Niin jos ei uskalleta puhua tai kirjottaa niin se on perunakellari politiikkaa. Aina on itketty kun asiat ei muutu politiikassa ja nyt kun on oikeesti alettu puhumaan totuuksia niin kaivellaan natsikortit pöytään.


Pitää asioista voida puhua mutta on siinä eroa puhuuko suomessa "loisivan somalian sarven ihmissaastan" kohtelusta vai ajaisiko esimerkiksi asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaamista vain suomen kansalaisille tai jotain muuta vastaavaa. Molemmilla keinoilla vaikutetaan maahanmuuttotilanteeseen, ensimmäinen on herkästi rasismia ja puhe kohdistuu ihmisiin. Toinen on sosiaalipolitiikkaa ja puhe kohdistuu ns. vetovoimatekijöihin.

Vaikka olisi miten viisas niin jos ei osaa esittää asioitaan ja ajatuksiaan siten, että niitä haluaa muut kuunnella niin mitä se hyödyttää.


Niin toi "asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaaminen vain suomen kansalaislle" kuulostaa hyvältä ja ihmisläheiseltä mutta rajat on edelleenkin auki ja kulut sen mukaiset. Pitäähän ne ottaa ensin "huostaan ja huolehtia niistä" ennenkuin kyseisten turvapaikkahakijoiden todellinen "turvan tarve" on todettu olemassa olevaksi. VOKit pyörii ja raha liikkuu.. Ja samaan aikaan Suomessa ei saada leipäjonoja loppumaan.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2286

LähetäLähetetty: 15.06.2017 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tönöttäjä kirjoitti:
TA kirjoitti:
Tönöttäjä kirjoitti:
Niin jos ei uskalleta puhua tai kirjottaa niin se on perunakellari politiikkaa. Aina on itketty kun asiat ei muutu politiikassa ja nyt kun on oikeesti alettu puhumaan totuuksia niin kaivellaan natsikortit pöytään.


Pitää asioista voida puhua mutta on siinä eroa puhuuko suomessa "loisivan somalian sarven ihmissaastan" kohtelusta vai ajaisiko esimerkiksi asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaamista vain suomen kansalaisille tai jotain muuta vastaavaa. Molemmilla keinoilla vaikutetaan maahanmuuttotilanteeseen, ensimmäinen on herkästi rasismia ja puhe kohdistuu ihmisiin. Toinen on sosiaalipolitiikkaa ja puhe kohdistuu ns. vetovoimatekijöihin.

Vaikka olisi miten viisas niin jos ei osaa esittää asioitaan ja ajatuksiaan siten, että niitä haluaa muut kuunnella niin mitä se hyödyttää.


Niin toi "asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaaminen vain suomen kansalaislle" kuulostaa hyvältä ja ihmisläheiseltä mutta rajat on edelleenkin auki ja kulut sen mukaiset. Pitäähän ne ottaa ensin "huostaan ja huolehtia niistä" ennenkuin kyseisten turvapaikkahakijoiden todellinen "turvan tarve" on todettu olemassa olevaksi. VOKit pyörii ja raha liikkuu.. Ja samaan aikaan Suomessa ei saada leipäjonoja loppumaan.


Suomi on kylmä, pimeä ja maailman mitalla mitattuna kallis maa asua. Jos ei ole tietoa/toiveita työstä, asunnosta tai sosiaaliturvasta niin tulijoiden määrä vähenisi huomattavasti. Siinä on silloin matkan varrella houkuttelevampia vaihtoehtoja tarjolla. Vapaaehtoisesti ne on suurin osa tänne saakka tullut ja jokseenkin omatoimitsesti. Mutta en minä siitä niitä tulijoita lähtisi syyllistämään kun meillä nyt on tämmöiset pykälät. Voisi olla toisenlaisetkin minun puolestani.

Siltikin olen sitä mieltä että hädänalaisia on mahdollisuuksien mukaan autettava mutta siitä voidaankin sitten jo olla montaa mieltä, että missä, millä tavalla ja miten paljon.
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 15.06.2017 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapsakansa kirjoitti:
Viittaatko "ei-rasistilla" minuun? Ymmärsin, että "ei-rasisti" tarkoittaa tässä yhteydessä yhtä kuin=rasisti. Hieman menee ohi maalin, koska olen vuosikaudet työskennellyt kaikenlaisista kulttuureista tulevien eri väristen ihmisten kanssa, ja tännekin kirjoittanut, että noita tyyppejä pitäisi tänne saada lisää. Ovat kuitenkin nettomaksajia. Osalla näistä kavereista on vaikeuksia saada jopa työlupaa Eurooppaan. Samalla lukutaidottomia pohjois-afrikkalaisia otetaan avosylin vastaan ja haetaan turistiveneellä Libyan rannikolta veronmaksajien piikkiin. Näinä aikoina rasistifasistileimaa on kuitenkin klassisen liberaalinkin pidettävä kehuna, joten kiitos. Cool

Edellä todetun perustella; jokaista pelastusvenettä, joka hakee Libyan aluevesiltä ihmissalakuljetuksen uhreja kuljettaakseen ne Eurooppaan, pitää rankaista sakottamalla. Sakotusperuste on helppo todeta GPS-lokaatioiden perusteella. Nytkö me olemmekin asiasta samaa mieltä?

Tuo ei nyt tarkoittanut henkilökohtaista loukkausta rasistiksi, anteeksi siitä vaikkei se vaikuta loukanneen. Tämä tarkoitti että väite rakentuu hyvin samankaltaisesti kuin monet joiden kiistetään olevan rasistisia mutta tosiasiallisesti tarkoittavat esim. syrjintää syntyperän perusteella eri tavoin verhottuna. Ts. yritetään puhua mustaa valkoisesti.

Suomen kansallinen merilaki sanoo, IMO:n kansainväliseen säännöstöön pohjautuen:

Lainaus:
11 §
Merihädässä olevan auttaminen

Päällikkö, joka tapaa merihädässä olevan, on velvollinen, jos se käy päinsä aiheuttamatta vakavaa vaaraa omalle alukselle tai laivaväelle taikka muille aluksessa oleville, antamaan kaikkea apua, mikä on mahdollista ja tarpeellista hädänalaisen pelastamiseksi.

Jos päällikkö muutoin on saanut tietää jonkun olevan merihädässä tai jos hän on saanut tietää jostakin meriliikennettä uhkaavasta vaarasta, on hän velvollinen ryhtymään toimenpiteisiin hädässä olevan pelastamiseksi tai vaaran torjumiseksi, mikäli se voi tapahtua aiheuttamatta vakavaa vaaraa omalle alukselle tai laivaväelle taikka muille aluksessa oleville.


Jos nyt ajatelleen että tuomio laittoman maahantulon järjestämistestä on tärkeämpi kuin hädänalaisten auttaminen merellä niin liikutaan kyllä varsin heikoilla jäillä. Ilman hyvin konkreettista näyttöä tarkoitushakuisuudesta tai siitä että toiminta olisi osa ihmissalakuljetusta tuota on käytännössä aivan mahdotonta ajatella. Eri asia sitten on että pelastetut, tai "pelastetut", tulisi palauttaa kyselemättä mutta artikkeliden perusteella EU:ssa toimivilla aluksilla olisi velvollisuus toimittaa pelastetut EU:n alueelle. Ilman yhteisymmärrystä Libyan hallinnon - Ja ilman Libyan hallintoa - kanssa palautukset sinne eivät todellisuudessa ole vaihtoehto. Sama koskee myös Tunisiaa. Jos toimivista palautuksista ei päästä sopuun niin perin vähän jää todellisuudessa hyväksyttäviä ratkaisuja sen lisäksi että yritetään pärjätä ongelman kanssa. Taimaassa käytetään "palautusleirejä" mutta vastaavista saattaisi Euroopassa nousta melkoinen älämölö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 15.06.2017 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

liki kirjoitti:
Tuo ei nyt tarkoittanut henkilökohtaista loukkausta rasistiksi, anteeksi siitä vaikkei se vaikuta loukanneen. Tämä tarkoitti että väite rakentuu hyvin samankaltaisesti kuin monet joiden kiistetään olevan rasistisia mutta tosiasiallisesti tarkoittavat esim. syrjintää syntyperän perusteella eri tavoin verhottuna. Ts. yritetään puhua mustaa valkoisesti.

Oliko postauksessani rasismia eli "syrjintää syntyperän perusteella"
a. lähtörantaan palauttaminen?
b. viittaukseni Pohjois-Amerikkaan?
c. viittaukseni Australiaan?

Tätä oikeastaan tarkoitan, kun sanon, että rasistiksi haukkumisesta ei kannata nykyaikana pahastua: vastapuoli on yleensä niin pihalla siitä, mitä maailmassa tapahtuu, että haukkumista kannattaa pitää kehuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wetzlar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2008
Viestejä: 592
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.06.2017 19:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laittomilla pakolaisilla rahastaminen on tuttua jo Espanjasta. Siellä hedelmä- ja vihannestarhat pyörivät pääosin laittomien pakolaisten voimin. Espanja periaatteessa vastustaa laitonta siirtolaisuutta, toisaalta tukee sitä mahdollistamalla laittomien työllistymisen. Samalla Espanja pyytää EU:lta lisää rahaa, koska heillä on paljon laittomia pakolaisia. Aikalailla nurinkurista hommaa. Pohjoinen eurooppa maksaa ilomielin. Kun me talvisaikaan ostamme espanjalaisia vihanneksia ja hedelmiä, tuemme samalla laitonta siirtolaisuutta.
_________________
- näillä mennään -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 15.06.2017 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:
Amerikkalaiset kyyditsevät afrikkalaiset maahansa omilla laivoillaan jos ne suostuvat tekemään ilmaista työtä plantaaseilla.


Olet tainnut eksyä väärälle vuosituhannelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 15.06.2017 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TA kirjoitti:

Pitää asioista voida puhua mutta on siinä eroa puhuuko suomessa "loisivan somalian sarven ihmissaastan" kohtelusta vai ajaisiko esimerkiksi asumisperusteisen sosiaaliturvan rajaamista vain suomen kansalaisille tai jotain muuta vastaavaa. Molemmilla keinoilla vaikutetaan maahanmuuttotilanteeseen, ensimmäinen on herkästi rasismia ja puhe kohdistuu ihmisiin. Toinen on sosiaalipolitiikkaa ja puhe kohdistuu ns. vetovoimatekijöihin.


Totuusmedian TM mukaan on aivan sama mitä PS:n edustajat sanovat. Vaikka Jussi Halla-Aho lupaisi majoittaa 10 somalia kotiinsa niin HS ja YLE ilkkuisivat "Jussi yrittää huijata kansalaisia mutta Totuusmediaa hän ei pysty huijaamaan". Sitten siihen jutun loppuun vähän epämääräisiä vihjauksia "PS:n puheenjohtajan vieraillessa Jyväkylässä oli jossain baarissa tehty hitler-tervehdyksiä. Varmaa yhteyttä Halla-Ahoon ei ole vielä kuitenkaan voitu todentaa. Asiaa tutkitaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 15.06.2017 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/timo-soini-ja-uusi-vaihtoehto-jatkavat-hallituksen-puudeleina-nain-soini-soi-kasan-vaalilupauksiaan/?shared=974496-94e23cd8-500

Lainaus:

Mikko Niemelä
Politiikka 14.6.2017 15:40


Jos mietitään sitä, mitä Timo Soini lupasi eduskuntavaaleissa 2015 ja minkälaista politiikkaa hän on toteuttanut Juha Sipilän (kesk) hallituksessa, ei ole ihme, että soinilaiset kokivat rökäletappion Jyväskylän puoluekokouksessa 10. kesäkuuta 2017.

Soini ja perussuomalaiset linjasivat ennen vaaleja 2015, että uuden hallituksen on heti kautensa alussa päätettävä 2–3 miljardin euron lisäsopeutuksesta velkaantumisen taittamiseksi. Leikkaukset on ajoitettava vuosille 2017–2019.

Hallituksessa Soini kuitenkin päätti Sipilän ja kokoomuksen kanssa, että leikkaukset ovat 4 miljardia, ja ne aloitettiin heti vuonna 2015.

Lisäksi Soini linjasi ennen vaaleja, että maahanmuuton kustannuksista pitää leikata. Ei leikattu, sillä Euroopan pakolaiskriisistä tuli pelkästään vuonna 2015–2016 noin miljardin euron kustannukset veronmaksajille.

Myös EU-politiikassa Soini on antanut hallituskumppaneille periksi. Suomi on myös edelleen EU:n nettomaksaja, sitoutunut Euroopan unionin linjauksiin ja esimerkiksi Kreikan tukemiseen. Suomen EU-politiikassa ei ole Sipilän hallituskaudella tapahtunut mitään olennaista muutosta ”perussuomalaiseen” suuntaan.

Ainoat pienet myönnytykset, jotka Soini on saanut hallituksessa läpi, ovat olleet kehitysapuleikkaukset ja tuulivoiman syöttötariffien pieni viilaus. Silti tuulivoiman tukemiseen kuluu vuosittain satoja miljoonia euroja, eikä tuulivoimaloita edes veroteta yhtä paljon kuin muita voimalaitoksia.

Soini lupasi äänestäjilleen myös ”työllisyyden roimaa parantamista”. Työllisyys ei ole juuri kohentunut, ansiosidonnaista päivärahaa on leikattu ja työttömiä on muistettu milloin milläkin ”aktivointimallilla”. Palkkatukea ja starttirahojen määriä on myös supistettu.

Ei siis ole ihme, että ”pieni ja köyhä ihminen” on ollut hieman ihmeissään Timo Soinin ajamasta politiikasta ja perussuomalaisten linjasta.

Talouspoliittisten myönnytysten lisäksi Soini on antanut periksi esimerkiksi niin kutsutussa hallintarekisterilaissa. Suomalaisella yhtiöllä on nyt mahdollisuus hakeutua ulkomaisen arvopaperikeskuksen asiakkaaksi ja omistaja voi piilotella omaisuuttaan.

Perussuomalaiset poliisikansanedustajat olivat raivoissaan Soinille, mistä heitä palkittiin puolueen varoituksella.

Vielä ennen vaaleja Soini ja perussuomalaiset julistivat kannattajillen puolueohjelmassa näin:

”Suomen on tiukemmin puututtava yritysten aggressiiviseen verosuunnitteluun sekä harmaan talouden torjuntaan.”

Todellisuudessa Sipilä, Soini ja Orpo ovat leikanneet harmaan talouden torjunnasta miljoonia euroja. Resursseja on vähennetty esimerkiksi tullilta ja kilpailu- ja kuluttajavirastolta.



Soini petti myös taksikuskit, sillä ala avattiin perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta kilpailulle ja lupakiintiö ja sinetöidyt taksamittarit poistuvat. Taksikuskeilta ei myöskään vaadita enää suomen tai ruotsin kielen taitoa.

Soini lupaili autoveron poistoa. Ei poistunut. ”Herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit” Soini kehui laittaneensa verolle. Ei laittanut.

Lopulta koko vene- ja moottoripyörävero jäi hyllylle. Soinin ajama vero olisi koskettanut veneitä, joiden teho olisi 52 hevosvoimaa. ”Huvikuunareissa” pyörivät yleensä satojen hevosvoimien moottorit.

Soini on luvannut myös, ettei hänen hallituskaudellaan puututa kotihoidon tukeen, äidit saavat olla kotona levollisin mielin. Paitsi etteivät saa ainakaan niin isolla rahalla kuin aiemmin.

Vuoden 2017 alusta Sipilä, Soini ja Orpo päättivät leikata alle kolmevuotiaiden kotihoidon tukea, samalla leikattiin lapsilisiä, eläkkeitä ja työttömyyspäivärahaa.

Vielä eduskuntavaalien alla Soini lupasi, ettei pienituloisilta leikata.

Toki Soini on saanut joitakin linjauksiaan läpi Sipilän hallituksessa, mutta suuret puheet ennen vaaleja 2015 ovat jääneet Sipilän ja Orpon runnomien asioiden varjoon. Nyt myös alkoholilaki on laitettu hyllylle, eikä se todennäköisesti mene läpi siinä mittakaavassa kuin perussuomalaiset haluavat.

Näillä ”vaalilupauseväillä” Soini marssi siis puoluekokoukseen Jyväskylään 10. kesäkuuta, missä hän yllättyi ja järkyttyi, kun hänen suosikkinsa Sampo Terho koki rökäletappion Jussi Halla-aholle.

Samalla koko puoluejohto, puoluesihteeriä lukuun ottamatta, meni uusiksi.

Häviön hetkellä Soinin silmät olivatkin auenneet. Nyt hänelle valkeni, että puolueessa on erittäin maahanmuuttokriittisiä Suomen Sisun jäseniä, Vastarintaliikkeen edustajia ja hommafoorumilaisia. Blogissaan hän valitti, että antikristillinen retoriikka rehotti erilaisilla keskustelupalstoilla.

Kaiken tämän lisäksi Soini ja hänen hengenheimolaisensa saivat lukea Ilta-Sanomista, että Jussi Halla-aho ”juntattiin” kahden ”puuhamiehen” voimin puolueen johtoon.

Siis kahden puuhamiehen voimin.

Nimetön ”puuhamies” kertoi lehdelle soitelleensa ainakin tuhannelle perussuomalaiselle ja hehkuttaneensa Halla-ahoa. Mitä sitten? Soittaminen ei ole mitään masinointia. Ihmisen puhelimen toisessa päässä pitää olla jollain tasolla samaa mieltä, että tällaiseen ”nuivaan junttailuun” lähtee mukaan.

Näiden ”järkyttävien” ja ”uusien” asioiden tultua ilmi 20 soinilaista päätti erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Nyt tämä ryhmä tunnetaan nimellä Uusi vaihtoehto.

Uutta ryhmässä on vain se, että Timo Soini on ryhmän takarivin muurahaisjäsen. Hän kuitenkin edelleen kantaa kortensa kekoon jatkaakseen keskustan ja kokoomuksen hallituspolittikan toteuttamista ministeri-Audin takapenkillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 17.06.2017 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistetääs tännekin muustutus miten EU:sta tulee pelkkää pssskaa: http://www.hs.fi/talous/art-2000005258772.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 17.06.2017 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, kyllä tuo on niin merkittävä selkävoitto tärkeässä asiassa että monta EU:n epäkohtaa kumoutuu t Rolling Eyes
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 343, 344, 345  Seuraava
Sivu 56 Yht. 345

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com