OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 03.11.2016 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Käsittääkseni liha pitäisi olla alta 45 astetta. Itse käytän kuivaukseen kasviskuivuria.


Tarviikin katsella eri ohjeita, ettei ihan pieleen menisi..
_________________
"Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
shh200
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2016
Viestejä: 328

LähetäLähetetty: 03.11.2016 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uuni 50 astetta, haarukka tai veitsi luukun yläreunan väliin. Ei sen ihmeempää hifistelyä tarvitse. Kiertoilmauunissa aika miltei puolittuu.
Tärkeintä on leikata liha syyn suuntaan eikä poikkisyin.
Parilla yrityksellä tulee jo varmasti hyvää. Ellei jo ekalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 04.11.2016 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonni. Nyt on siivut uunissa, ja 50astetta, luukku raollaan. Vähintään sen 12h pidän, saa huomenna nähdä, että minkälaista tuli.
_________________
"Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
shh200
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2016
Viestejä: 328

LähetäLähetetty: 04.11.2016 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei niinkään mitään valmista aikaa, vaan miltä tuntuu. Siivun paksuus vaikuttaa paljon. Saattaa kestää vaikka 24h myös.
Itse tykkään jättää sellaiseksi ettei katkea kun vääntää, vaan sopivan natkeaksi. Kaveri taas haluaa ihan rutisevan kuivaa. Makuasioita.
Peuralle olen käyttänyt aika vahvaa maustamista, koska peuran maku on vahva. Kun nyt teet tän ekan satsin, olet pirun paljon viisaampi. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 05.11.2016 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin onnistui! 13tuntia lopulta uunissa pidin.
_________________
"Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 13.12.2016 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka paksua siipaletta olette tehneet? Itse vedin sellaista +5mm ja uunissa 45C 9-tuntia ja aivan liian rutikuivaa. 7-tunnin kohdalla oli omasta mielestä vielä liian märkää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 14.12.2016 09:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse teen jäisestä sellaista 2-6mm lastua. 3-4mm taitaa olla suurin osa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34777

LähetäLähetetty: 14.12.2016 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tätä keskutelua selattua piti tarkistaa millaiseen marinadiin löytyisi aineita kaapeista,suunnilleen kaikkea löytyy joten jerkyn tekoa on nyt pakko kokeilla.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 14.12.2016 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista ettei öljypohjaisia kannata käyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34777

LähetäLähetetty: 14.12.2016 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu ei,marinadi normimausteilla ja hiukan punaviinietikkaa lihaa mureuttamaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 16.12.2016 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omaan makuun ehdottomasti paras jerky-marinadi on yksinkertaisesti vain soijaa, suolaa ja pippuria. Jos jotain on pakko lisata niin valkosipulia ja/tai chilia tuoreena silputtuna. Muut on ollut enemman ja vahemman epaonnistuneita virityksia. Kait se pitaa taas jossain vaiheessa muutama kilo pistaa riippumaan uuniin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HenriVv
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Syy 2016
Viestejä: 7
Paikkakunta: Kouvola

LähetäLähetetty: 17.03.2017 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laittakaas jotaa marinadiohjetta mikä on hyväksi todettu. Hirven paistia ois tarkotus pistää tulemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
shh200
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2016
Viestejä: 328

LähetäLähetetty: 17.03.2017 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

50/50 wörsester/soija pohjaksi
vähän makeutusta, hunaja tai fariinisokeri tms
savuaromi
pippuri,chili

Oman maun mukaan muokattavissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 17.03.2017 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa tehdä satsi useammalla vaihtoehdolla. Löytyy mieleinen. Suola ja mustapippuri sellaisenaan. Kuivattaa jo valmiiksi ja lyhentää valmistusaikaa kosteampiin marinadeihin verrattuna.

Kuivalihan makeus on se juttu ja sitä nyt ei niin hirveästi kannata käydä peittämään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20262
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.07.2017 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eka satsi marinadissa.

Sakokaas ku kaikki ohjeet kertoo liki 70 asteen lämpöä misaä kuivata ja foorumin keskustelussa on 50 astetta ja alle. Kumman valitsen vai laitanko puoliksi 60 astetta ja sillä vaan
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 14 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com