OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

BBQ Smoker eli hiilisavustin
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 20.07.2013 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli tilattu Rebel 45 Smoker. Hobby Hallin nettialesta sai postikuluineen 149 eurolla joka on mielestäni ihan kohtuullisen hyvä hinta.

Ainakin Kaarle Martelin jutuista päätellen ihan pätevän oloinen vehje.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 09.08.2013 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on laite autossa jo iltapäivällä pitäisi varmaan kuskata se mökille. En ole avannut pakettia joten en tiedä minkälaisia ohjeita sieltä löytyy mutta kysytään nyt täältä vähän neuvoa ensialkuun. Nettiä selaamalla löytyy nimittäin taas 100 oikeaa vastausta/tapaa kaikkeen.

Joten jos esim Kaarle Martel kokemusta omaavana voisi valoittaa ehtiessään seuraavia seikkoja:

-Sytytätkö briketit grillissä vai jollain "brikettisytyttimellä". Monessa paikassa neuvotaan sytyttämään ne erikseen ja lisäämään ne sitten syttymättömien brikettien päälle grilliin jotta paloaikaa saadaan pikkaisen lisää.

-Mitä brikettejä käytät ja oletko huomannut mitään käytännön eroja. Esim Weber mainostaa jotain 4 tunnin lämpöaikoja omilleen ja mallia Pirkka pusseissa ei taas puhuta juuri mitään.

-Miten kauan ne briketit käytännössä antaa lämpöä - jos paisto-/savustusaika on kuitenkin helposti joku 6 tuntia paistille niin lisäätkö niitä sitten useammassa erässä vai kerralla enempi lisää. Lisättävät ilmeisesti suoraan pussista ilman minkäänlaista "esilämmitystä"?

-Monissa ohjeissa mainitaan että puruja tai palasia lisätään noin kerran tunnissa. Toisten suositusten mukaan kuitenkin vain ekat 3 tuntia ja toisten mukaan läpi kokoa kypsennyksen?

Toki jos muita hyviä vihjeitä löytyy niin olen kiitollinen jottei ihan kaikkea tarvitse oppia kantapään kautta Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 09.08.2013 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustushommat on ollu itellä kans lähellä sydäntä, tosin näin hienoja systeemiä kun teillä ei ole vielä. on vaan isompi 3mm HST:stä tekastu pönttö. Joskus olen kokeillu hiiltä lämmönlähteenä ja ihan tyytyväinen varsinki lämmön tasasuuteen. Nytte oon kokeillu näitä http://www.leppabriketti.fi/ , niitä oli jaossa erämessuilla näytepakettina. on ihan pätevä ja helppo tuote. Antaa tasasta savua koko ajan, eikä omasta mielestä ole hinnallakaan pilattu.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 26.04.2014 08:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on vihdoin valmistajakin herännyt Rebel Smoker:in heikkoon kohtaan, eli tuhkan kerääntymiseen ja ilman saantiin. Eilen pamahti sähköpostiin ilmoitus uudesta osasta.

http://www.tulikulma.fi/grillien-varaosat/ritilat/rebel-45-smoker-tuhka-astia-p-303.html

Itse kirosin Rebelin toimimattomuutta pitkissä savustuksissa viimeksi viikko sitten joten osa todella tulee tarpeeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 03.05.2014 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kukaan verrannut näitä weberiin, onko hintaerolle katetta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juusoyk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hei 2007
Viestejä: 59
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 27.05.2014 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

200 litran tynnyristä saa helposti valmistettua BBQ-savustimen. Jenkeissä kutsuvat noita UDS eli Ugly Drum Smoker ja sillä hakemalla löytyykin paljon ohjeita ja juttua. Tuossa yksi rakennusohje: http://howtobbqright.com/udssmoker.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 11.07.2017 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herätelläänpä henkiin tätä aihetta. Vähän kiinnostaisi tuollainen hiilisavustin. Onkos porukoilla tuollaisia ahkerassa käytössä vai ovatko ne hautautuneet ja unohtuneet varaston perukoille? Ainoa järkevä lienee tuo Rebelin savustin jonka hinta keikkuu 150€:n hujakoilla. Weberin vastaavat aika peevelin arvokkaita. Bilteman savustin kannattanee unohtaa rimpulana laitteena joidenkin keskusteluiden perusteella. Kuinka helppo tuollaisella savustimella on lämpötilan hallinta ja osaako joku arvioida paljonko esim. tuo Rebel kuluttaa brikettejä? Kuinka tiheään brikettejä pitää siis lisäillä? Noillahan on kuitenkin tarkoitus kypsentää hitaasti ja pitkään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 15.07.2017 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Herätelläänpä henkiin tätä aihetta. Vähän kiinnostaisi tuollainen hiilisavustin. Onkos porukoilla tuollaisia ahkerassa käytössä vai ovatko ne hautautuneet ja unohtuneet varaston perukoille? Ainoa järkevä lienee tuo Rebelin savustin jonka hinta keikkuu 150€:n hujakoilla. Weberin vastaavat aika peevelin arvokkaita. Bilteman savustin kannattanee unohtaa rimpulana laitteena joidenkin keskusteluiden perusteella. Kuinka helppo tuollaisella savustimella on lämpötilan hallinta ja osaako joku arvioida paljonko esim. tuo Rebel kuluttaa brikettejä? Kuinka tiheään brikettejä pitää siis lisäillä? Noillahan on kuitenkin tarkoitus kypsentää hitaasti ja pitkään.


Ei se ainakaan ole hautautunut varaston perukoille, joskaan nyt ei voi sanoa että se niin älyttömän ahkerassa käytössäkään on. Aika vaihtelevasti tulee käytettyä, suurimmaksi osaksi siitä syystä että se on mökillä jossa itse tulee yleensä vietettyä se noin 24h kerralla - joten siihen 10+ tunnin savustussetti istuu aika huonosti aikataulullisesti.

Rebel on ihan ok vehje, laatu kylläkin ihan selvästi Weberiä huonompi. Nyt 4 vuoden jälkeen alkaa kyllä jo olla aika rujossa kunnossa, vaikka säilytetty vajassa. Veljelläni suurinpiirtein samanikäinen Weber joka vielä kun pakasta vedetty vaikka ollut ulkona taivaan alla koko ajan ja käytetty huomattavasti paljon enemmän.

Suurin ongelma Rebelissä on kuitenkin "hiilitilan" huonompi suunnittelu, lämpöjen pitäminen ylhäällä on pitkissä seteissä hankalaa, tuhkaa kertyy enemmän kun sinne oikein fiksusti mahtuu. Ribseillä, kanalla, kalalla ja muilla lyhyemmän ajan vaativilla tämä ei ole ongelma. Brikettejä kuluu mielestäni aika maltillisesti, täydellä pesällä vetää sen ehkä 6 tuntia jonka jälkeen joutuu lisäämään - mutta sitten kun ollaan lähempänä 10 tuntia on tuhkaa jo niin paljon että sekin pitää jo melkein tyhjentää - tämä sitten jo isompi operaatio.

Yhteenvetona voin sanoa olevani ihan tyytyväinen - jälkikäteen olisin kuitenkin sijoittanut sen 150 lisää ja ostanut Smokey Mountainin. Seuraavaksi tuleekin sitten itselläni eteen joko se tai sitten Kamado joka sitten taas huomattavasti kalliimpi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 15.07.2017 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sitä sitten voinut klubitarjouksen ohi kävellä...


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 15.07.2017 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei ole hinnankiroissa, ainakaan jos vertaa esikuvaansa.
Sen mitä pallogrillillä ei savusta tulee laiteltua itse väkerrettyyn uds:sään. Sen paras puoli on, että se on ruma. Rakennettu kaikesta ylijäämästä, mutta toimii kuin se kuuluisa vessa. Eikä mennyt penniäkään rahaa rakentamiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 20.08.2017 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käpistelin kaupassa tuota Weberin versiota ja pakko myöntää että se on jämerämpi laitos. Onhan se 5kg painavampi ja sen kyllä huomaa.
Mutta silti tuo hintaero hieman hämmentää kun Weberin hinnalla saa neljä Rebeliä... Ja kun parhaimmillaan Rebeliä on myyty tarjouksessa 70€:lla
niin silloin niitä mahtuu jo kuusi Weberin hintaan... Weberiä taas löytää tarjoushintaan aika harvoin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 20.08.2017 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä on juuri se, että weber tekee erinomaisen laadukkaita tuotteita. Kuluttajan ei tarvitse uusia tuotetta kovinkaan usein. Siksi Weberinkään ei kannata myydä tuotteitaan pilkkahinnalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 28.08.2017 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Käpistelin kaupassa tuota Weberin versiota ja pakko myöntää että se on jämerämpi laitos. Onhan se 5kg painavampi ja sen kyllä huomaa.
Mutta silti tuo hintaero hieman hämmentää kun Weberin hinnalla saa neljä Rebeliä... Ja kun parhaimmillaan Rebeliä on myyty tarjouksessa 70€:lla
niin silloin niitä mahtuu jo kuusi Weberin hintaan... Weberiä taas löytää tarjoushintaan aika harvoin.


Hintaeroa on kyllä liiankin paljon, mutta Weber on ilmeisesti ottanut sen linjan ettei tuotteita samalla tavalla poistomyydä kun noita no-name vehkeitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 03.11.2020 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo malli on muuten nimeltään jenkeissä "bullet smoker", jota näkee siellä paljon. Kun tulin takaisin Suomeen teetätin paikallisella pajalla paluukuormaan kunnollisen smokerin
tämä oli mallina
http://www.horizonbbqsmokers.com/backyard-smokers-1/20-marshal-smoker
Maksoi murto-osan siitä mitä vastaava olisi maksanut kaupasta ostettuna. Tehtiin käteiskauppaa you know...

Se on ollut armottomassa käytössä, mutta edelleen pitkästi yli 20 v myöhemmin se vain jaksaa ja jaksaa.....

Espooss se kyllä aiheutti ihmetystä rivitalon takapihalla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 03.11.2020 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oho ompa hinnakas....


No toki laatu ja materiaalit vähän eri kun mustankeis..
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com