OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Aamulehden tiedonvälitys?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1311

LähetäLähetetty: 29.03.2016 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yle X on -kuinka ollakaan- levittämässä samaa disinformaatiota. Käykääpä äänestämässä ja ennen kaikkea kommentoimassa, asiallisesti.

http://yle.fi/ylex/uutiset/etusivu_kysyy_pitaako_jokaisen_saada_omistaa_ase/3-8772583
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4559
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 29.03.2016 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

admin kirjoitti:
Yle X on -kuinka ollakaan- levittämässä samaa disinformaatiota. Käykääpä äänestämässä ja ennen kaikkea kommentoimassa, asiallisesti.

http://yle.fi/ylex/uutiset/etusivu_kysyy_pitaako_jokaisen_saada_omistaa_ase/3-8772583


Kestä tana kuunnella ton akan juttuja....
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1311

LähetäLähetetty: 29.03.2016 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolikon toinen puoli on se, että Aamulehti on tehnyt oikaisun:

Lainaus:
Korjaus 29.3.2016 kello 11.57: Korjattu virheet, jotka liittyivät käsiaseiden ja uusien aselupien määrään.

Pääkirjoituksessa väitettiin virheellisesti, että ainoastaan Yhdysvalloissa ja Jemenissä olisi enemmän yksityisomisteisia käsiaseita kuin Suomessa. Pääkirjoituksessa viitattiin sveitsiläiseen Small arms survey -tutkimukseen, joka on vuodelta 2007. Tutkimuksessa väitettiin, että aseita olisi vuonna 2009 ollut lähes 1,9 miljoonaa kappaletta. Tutkimuksen tieto on virheellinen.

Virheellisen tilaston mukaan Suomessa olisi ollut 45 luvallista ja luvatonta käsiasetta per 100 asukasta. Oikea määrä tuolloin olisi ollut noin 32, samaa suuruusluokkaa kuin esimerkiksi Itävallassa, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

Virheellinen tilasto perustui oletukseen, että Suomessa olisi ollut 800 000 luvatonta asetta. Oikeasti luvattomia aseita oli enintään kymmeniätuhansia.

Sisäasianministeriö oikaisi tilaston virheelliset väitteet
tuoreeltaan 29.8.2007, mutta ne ovat jääneet elämään mediaan.


Nykyään Suomessa on
sisäministeriön mukaan
noin 1,5 miljoonaa luvallista asetta ja runsaat 600 000 luvanhaltijaa.

Uusia aselupia ei myönnetä vuodessa 80 000:tta kappaletta, kuten kirjoituksessa väitettiin.

Poliisihallituksen vuoden 2015 tilinpäätöksen
mukaan aselupia myönnettiin 57 939 kappaletta vuonna 2015. Aseiden hallussapitolupiin kohdistuvia peruutuksia ja varoituksia kirjattiin 2 977 kappaletta.

Kaikki uudet aseluvat eivät tarkoita uuden aseen hankkimista, vaan osa luvista on esimerkiksi olemassa olevan aseen rinnakkaislupia, lupia käytetyn aseen ostamista varten, kuluneen aseen uusimista varten tai uusi lupa umpeutuvan määräaikaisen luvan tilalle.

Vaihdettu otsikossa sanan liikaa tilalle sana paljon.


Taustalla saattaa olla aamulla lähettämäni oikaisupyyntö......

Lainaus:
Tervehdys,

Viitaten pääkirjoitukseenne 28.3, olette varmaankin jo saanut tietoonne, että käyttämänne luvut mm. myönnetyistä aselupien määristä ovat kahdeksan vuotta vanhoja ja poikkeavat oleellisesti nykyisistä luvuista. Asia olisi ollut helposti tarkitettavissa poliisin www-sivuilta. Sekin oli huomioimatta, että merkittävä osa aseluvista on aseiden siirtoa, esim isältä pojalle, ei uusien aseiden siirtymistä "markkinoille".

Aseiden määrällä ja henkirikoksilla ei ole korrelaatiota, sekin on verraten helposti selvitettävissä mm. Optulan tutkimuksista. Henkirikoksista tehdään alle 7,5 % luvallisin asein. Luku on numeroarvona niin pieni, että muussa rikollisuudessa puhuttaisiin ja puhutaan yksittäistapauksista. Pääosa ampuma-asein tehdyistä henkirikoksista tehdään luvattomin asein. Kokonaismäärästä sekin on verraten pieni osuus.

Jokainen toki liikaa, mutta pääosin nämä rikokset olisi tehty joka tapauksessa ilman ampuma-asettakin, koska näissä tapauksissa käytetään merkittävissä määrin käsille osunutta esinetta. Paljon useammin se on leipäveitsi.

Oleellinen virhe oli viitata Small Arms Survey -"tutkimukseen" lähteenä ja Iain Eevertoniin tutkijana (hän on aatteellinen lobbari). Nämä virheelliset tiedot ja suoranaiset arvaukset on kiistetty sisäministeriömme toimesta jo 29.8.2007. Asia uutisoitiin myös Aamulehdessä 1.6.2012 ja sittemmin Journalisti -lehdessä.

Tällainen ei anna hyvää kuvaa vastuullisesta mediasta, mitä peräänkuulutitte 1.3.2016.

Vastuullinen media myös oikaisisi virheen yhtä näkyvästi kuin on sen tehnytkin.


--
Ystävällisin Terveisin,

Jussi Peltola
päätoimittaja
Ase-lehti


Yle X on myös reagoinut, tosin hiukan miedommin. Lopputuloksena on kuitenkin, että peräti 87,78 % äänestäjistä on sitä mieltä, että jokaisella suomalaisella pitäisi olla ase....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 4846

LähetäLähetetty: 29.03.2016 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikaisuja tehdään kun niihin reagoidaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032021302809_uu.shtml?utm_source=leiki&utm_medium=aamulehti&utm_campaign=kontekstuaalinen

Milloinkahan ne oppii tekeen kerralla oikeen. Evil or Very Mad
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 31.03.2016 02:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jbear kirjoitti:
Oikaisuja tehdään kun niihin reagoidaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032021302809_uu.shtml?utm_source=leiki&utm_medium=aamulehti&utm_campaign=kontekstuaalinen

Milloinkahan ne oppii tekeen kerralla oikeen. Evil or Very Mad


Kyseisessä artikkelissa mainittu esimiesasemassa oleva poliisi on siis aikaisemmin vastannut poliisin erikoisaseistuksen hankkimisesta. Hän haluaa vähentää selvästi tavallisilta kansalaisilta samankaltaisten (= kaikki itselataavat jne.) aseiden omistamisen mahdollisuutta.

Nyt, noin hiukan yli viikko tuon artikkelin julkaisemisen jälkeen, käy ilmi, että poliisin Karhu-ryhmän ylinpään johtoon kuuluva poliisimies on syytteessä useista rikoksista. Näihin kuuluu myös mm. laittomien ampuma-aseiden säilyttämistä sekä 150 000 euron lahjusten vastaanottaminen...

Siis henkilö jonka pitäisi olla niitä harvoja suoraselkäisia jotka saavat hallita paholaismaisia-super-aseita... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3629

LähetäLähetetty: 31.03.2016 06:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamulehdessä oli eilen negatiivinen susikirjoitus Evil or Very Mad , saman päivän maaseudun tulevaisuudessa aivan päinvastainen.
A-lehdessä kanta on vaarantunut ja joudutaan EU-tuomioistuimeen Evil or Very Mad ja toisessa että kuolleisuusprosentti alittaa kannantuoton. Entinen kokoomuslehti aamulehti on nykyään täysin "melooni" lehti.

Pienellä löytyi oikaisu asejuttuun, mutta suurin vahinko on tapahtunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 11059

LähetäLähetetty: 31.03.2016 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen oli ampumaradalla juttua seurakaverin kanssa Aamulehdestä, kommentoi hauskasti että punaiset ja vihreät voisi lopettaa omien lehtiensä painamisen, Aamulehti kuitenkin levittää saman propagandan. Mulla on vielä Aamulehden viikonlopputilaus, täytyy laittaa harkintaan, samaa sanoi seurakaveri, jos alkuviikon pääkirjoitukseen ei tule selkeää korjausliikettä niin nykyinen tilausjakso on viimeinen. Hauskasti juurikin Maaseudun tulevaisuutta ajattelin korvaavaksi lehdeksi. Tai sitten olen ilman. Sekin tavallaan vähän huono ratkaisu, kaksi lasten kummia on toimittajia, toinen jopa Aamulehdessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 13.08.2017 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edistystä Aamulehdessä:

Lainaus:


Kokemuksen puute tuottaa komiikkaa, taivastelua ja Liisa ihmemaassa -journalismia

Pääkirjoitukset
13.08. 07.00

Kronikka: Suhteellisuudentaju ja kauhistelemattomuus ovat kultaa, kun kirjoitamme tai päätämme yhteisistä asioista.


Tietänette sen tunteen, kun jokin hyvin yleinen asia tulee itselle näkyväksi vasta sitten, kun on siihen omassa elämässään tutustunut.

Itse muistan, kuinka teininä silmälasit saatuani ällistyin siitä, että varmaankin joka toisella muullakin oli lasit. Ennen olin pannut merkille vain paksuimmat sarvisankaiset.

Ihminen, jonka läheinen tulee raskaaksi, alkaa yhtäkkiä nähdä raskaana olevia naisia kaikkialla. Harrastusvälineen hankkinut huomaa, kuinka monella muullakin on samanlainen. Koiranomistajat näkevät paljon enemmän koiria kuin muut.

Kesälomani jälkeen Tampere katutöineen on näyttänyt erilaiselta kuin ennen kesälomaa. Rakennamme veljeni kanssa kesäpaikkaamme saunaa, ja meillä on ollut saaressa pieni kaivinkone. Nyt kiinnitän tahtomattanikin huomiota siihen, minkä kokoisia ja merkkisiä kaivureita kaupungilla työskentelee sekä minkälaiset kauhat ja puskulevyt niissä on.

Tapa panna merkille silmälasimuotia tai ympäristön esineitä on jännittävä osoitus kokemusmaailman merkityksestä havainnon syntymiseen. Yleisesti merkittävää on se, kun kokemusmaailma vaikuttaa poliittisiin päätöksiin.

Liikkuminen kaupungilla liikuntaesteisen kanssa on hyväjalkaiselle tarpeellinen kokemus. Aiemmin huomaamattomat yksityiskohdat tulevat näkyviksi: rotvallit, askelmat, portaikot, vinot pinnat, raskaat ovet. Katukuva koostuu näkymättömistä barrikadeista, jotka estävät pääsemisen yllättävän moniin paikkoihin.

Vaikka omakohtainen kokeminen auttaakin asettumaan toisen asemaan, tulee toisaalta muistaa, että kokijuus tuskin koskaan pätevöittää arvioimaan ison joukon ilmiöitä. Esimerkki tästä ovat rokotevastaiset ihmiset, jotka perustelevat harhaista vakaumustaan sillä, että he itse tai heidän tuttavansa on pärjännyt mainiosti ilman rokotetta tai saanut sellaisesta vakavia sivuvaikutuksia. Yksittäinen kokemus voi ehkä olla kokijalleen totta, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten terveydenhuolto pitää järjestää. On sotilaita, jotka ovat selvinneet hengissä talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta, mutta sen perusteella kenellekään tuskin tulisi mieleen väittää, että sotiminen yleisesti olisi turvallista puuhaa.

Julkisessa sanassa suppean kokemusmaailman yleistäminen tuottaa komiikkaa. Kyseessä on niin sanottu Liisa ihmemaassa -kirjoittaminen: journalisti, blogisti tai verkkokommentoija käsittelee ilmiötä, joka on tuiki tavallinen mutta jostakin syystä kirjoittajalle vieras. Seuraa taivastelevia luonnehdintoja ja kauhistelua.

Ylinopeusuutinen saattaa kuvata 150 kilometrin tuntinopeutta moottoritiellä hurjaksi kaahaamiseksi. Kuluneen viikon budjettikeskusteluissa ja -kirjoituksissa solidaarisuusveroa on luonnehdittu rikkaiden veroksi, vaikka sillä ei ole varallisuuden kanssa mitään tekemistä. Nykyisin veron alaraja on 72 300 euron verotettavat ansiotulot, noin 6 000 euroa kuukaudessa. Sellaiset on yli sadalla tuhannella tavallisella suomalaisella, esimerkiksi monella koodarilla.

Kuopatusta veneverosta kirjoitettiin ökyveneiden maksuna, vaikka maksimiveroluokkaan olisi päässyt muutaman tonnin hintaisella 1970-luvun ht-veneellä. Aseet taas ovat sangen tavanomaisia ja tarpeellisia työkaluja ja harraste-esineitä, mutta nykyään niistä kirjoitetaan lähes yksinomaan kauhistellen.

On tarpeen kyetä empatiaan tehtäessä päätöksiä, jotka eivät kosketa itseä. Koska uskomme lähinnä asioita, jotka olemme kokeneet, pelkkä tieto ei riitä. Hyvä esimerkki on Helsingin diakonissalaitoksen luokkaretkikonsepti, jossa esimerkiksi päättäjät ovat tutustuneet huono-osaisten elämään konkreettisen retken muodossa. Jos kokemusta ei ole, sitä voi tuottamalla tuottaa.

Jussi Tuulensuu

Kirjoittaja on Aamulehden päätoimittaja.

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/kokemuksen-puute-tuottaa-komiikkaa-taivastelua-ja-liisa-ihmemaassa-journalismia-200322534/


Paperilehdessä lisäksi kuvituskuvana kaksi päällekkäispiippuista haulikkoa ja kuvateksti:

"Haulikoita eli metsästäjän työkaluja. Aseet ovat esineitä, joita median on lähes mahdotonta käsitellä asiantuntevasti tai kauhistelematta."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 11059

LähetäLähetetty: 13.08.2017 22:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo oli mun mielestä asiallinen juttu, jos ei jostain tiedä niin paljoa kannata esiintyä asiantuntijana vaikka olis kuinka toimittaja tai joku plogisti ja tietäis miten pitää toimia oikein. Vähän tietysti koomista että tähänkin piti saada pyssyt sotkettua mukaan vaikka viesti oli aika yleinen, hyvällä kulmalla kuitenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com