OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kotka ja joutsen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6210
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.08.2017 18:37    Viestin aihe: Kotka ja joutsen Vastaa lainaamalla viestiä

Ei varsinaisesti liity linnustukseen tämä asia mutta tuli linnunpyynnin yhteydessä mieleen. Joutsenen luulisi olevan kotkalle äärettömän helppo saalis. En kuitenkaan ole ainakaan sattunut törmäämään tilanteeseen jossa kotka olisi joutsenta saalistanut. Onko muilla havaintoja?
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lpopl
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2015
Viestejä: 57
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 25.08.2017 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime syksynä seurasin kotkaa, kun se jahtasi joutsen parvea. Lensivät melko korkealla tiiviissä nipussa. Kotka ei suoraan käynyt kiinni joutseneen vaan yritti erottaa yhtä joutsenta parvesta siinä kuitenkaan onnistumatta. Näytti hieman siltä, että kotka arkaili joutsenta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vonnegut
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Jou 2008
Viestejä: 896
Paikkakunta: Länsrannikko

LähetäLähetetty: 25.08.2017 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommosella toimintalinjalla touhuileva kotka on kuitenkin päässyt jo joutsenen makuun. Luultavasti silloin kun poikaset ovat nuorempia. Olen kalareissulla joskus ihmetellyt miksi styroksin junnut ovat ruokaillessaan niinkin tiiviisti yhdessä. Kotka tuota siis selittää, niitä pyörii seudulla. Ei ole onneksi lähtenyt lerpake mäyräkoiraa tavottelemaan, vaikka leijaa näkösällä kun nuohotaan rantapuskissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 01.09.2017 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko miettineet, mikä tarkoitus on jotsenen värillä? Minkä takia evoluutio on kehittänyt linnulle varsinaisen huomiovärin? Sattumaa se ei voi olla, vaan lajin säilymisen kannalta tarkoituksenmukaista.
Uskoisin, että suurin syy on reviirin hallinta. Valkoinen väri varoittaa lentäviä lajikumppaneita jo kaukaa, että tämä lampi on varattu (aivan kuin laululinnuilla laulu). Toisaalta valkoinen näkyy myös petojen silmiin. Uskoisin, että evoluution kilpajuoksussa, joutsen on koollaan ja agressiivisuudellaan korvannut tuon "värivamman". Pariuskollinen joutsen myös varmasti puolustaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta puolisoaan. Vedestä ei ainakaan onnistu. Yleensäkin peto arvioi, ovatko riskit vahingoittumisesta liian suuret hyötyyn nähden.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2207
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 01.09.2017 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

alottajalle: siihen kevät"Pilikkien" naapurikämpän vieraskirjaan oli ainakin joku kesä rustattu että oli kotka tappanu/lähteny lentoon joutsenen poikasen raavolta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 01.09.2017 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistan joskus vuosien takaa kun sen aikaisen asuinpaikkani vieressä pellolla oli keväisin suunnaton määrä hanhia. Touhusin jotain siinä pihalla kun yhtäkkiä kaikki hanhet hyppäsivät viereisellä pellolla huudon kans lentoon ja joutsenet kävelivät kaakattaen yhteen nippuun. Homma tuntui jotenkin oudolle ja hain sisältä kiikarit ja aloit katseleen pellolle niin huomasin pellolla yksinäisen kotkan ja kun hetken aikaa seurasin ja kotka nousi ylös lentoon hanhi kynsissä ja onnistui auttavasti lentämään metsän reunaan ja piiloon. Niin ainakaan tuossa tilanteessa joutsenet eivät edes nouseet lentoon kotkan iskiessä vaan ne jäivät tapahtuman jälkeenkin peltoon. Vaikka muuten aika sekaisin linnut oli pitkin peltoa. Niin tuon perusteella joutsenet eivät edes pitäneet kotkaa niin isona uhkana että pako reaktio olisi lauennut. Mutta kaikki hanhet kuitenkin lähtivät pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com