OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Erämies panee - Omaa riistaolutta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.11.2016 14:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Jaahas, näyttäs muodostuneen pidemmässä lämpövarastoinnissa varsin asiallinen kuohu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 29.12.2016 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elämän tuomat yllätykset, työ, harrastukset ja osittain myös laiskuus ovat pitäneet panimon hiljaisena yli vuoden, tarkkaanottaen viimeinen pano viimevuoden itsenäisyyspäivänä Laughing
Nyt välipäivät kesälomalla ja tarkoitus oli mennä moottorisahaa ulkoiluttamaan mutta olo niin köppäänen että päätin pysyä sisällä ja siivota panimon ja tempaista satsi käymään.
Reseptiä en sen kummemmin miettinyt vaan vanhemmasta päästä laitoin tavaraa keitokseen ja tulos oli seuraavanlainen:

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 49,14 l
Post Boil Volume: 42,64 l
Batch Size (fermenter): 40,00 l
Bottling Volume: 39,50 l
Estimated OG: 1,048 SG
Estimated Color: 6,0 EBC
Estimated IBU: 27,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 78,8 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,00 kg Pilsner (3,0 EBC) Grain 1 72,3 %
1,20 kg CaraPils 2.5 – 6.5 EBC (4,0 EBC) Grain 2 14,5 %
1,10 kg Wheat (5,0 EBC) Grain 3 13,3 %
25,00 g Magnum [12,80 %] - Boil 60,0 min Hop 4 20,9 IBUs
20,00 g Styrian Goldings [3,00 %] - Boil Hop 5 3,0 IBUs
10,00 g Irish moss [0,00 %] - Boil 10,0 m Hop 6 0,0 IBUs
10,00 g Pacific Gem [15,80 %] - Boil 10,0 Hop 7 3,7 IBUs
1,0 pkg BRY-97 (dansar #-) [23,66 ml] Yeast 8 -
1,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml Yeast 9 -


Mash Schedule: 50/70l kattilat
Total Grain Weight: 8,30 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 27,00 l of water at 53,5 C 50,0 C 20 min
Saccharification Add 10,00 l of water and heat to 64,0 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 20 min 75,6 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 22,45 l water at 75,6 C

Tiistaina laitoin värkit valmiiksi, mallasmyllykin piti säätää uusiksi kun olen sillä kesällä rouhinut fasaaninpoikasille evästä. Tiedä sitten oliko maltaat kuivaneet liikaa vai mikä oli mutta rouhe näytti niin hienolta että pelkäsin mallaspatjan menevän tukkoon mäskäimessä. Muutenkin oli sellainen tunne että muistankohan kuinka homma menee vai tuleeko täys fiasko.

Eilen sitten paneskelin ja homma meni ilman tyrimisiä ja suhteellisen hyvin pysyttiin käsikirjoituksessa. Lopullinen SG oli 1,050 lientä tuli 40.5l.
Aamulla nottinghamilla hiivattu pötti kävi jo hienosti, bry-97 on hieman laiskempaa mutta pientä painetta havaittavissa siinäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 29.12.2016 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bry-97 on hidas käynnistymään. Joskus on mennyt pari kolmekin päivää, että on lähtenyt, mutta sitten kun käynnistyy niin käy ihan kohtuu rivakasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HenkkaM
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 78
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 03.08.2017 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma panimo kehittyy vaikka hiljaiseloa on täällä ollutkin.
Viimeisimpänä pistin kasaan 4 hanan keezerin.



Edellisen jälkeen on tehty muitakin hankintoja kuten jykevä stirplate ja 3l erlenmeyerpullo isoille hiivastarttereille.
Toissapäivänä tein kegintäytettä ja käymään lähti 21 litraa lageria. Nyt alkaa Grainfatherin hankinta vähän kutkuttamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 03.08.2017 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joku keittoaparaatti olisi kyllä hyvä.

Itse tuossa pullotin just apaa, joka kivasti kypsyy tuohon jahtikauden, syyskuun alkuun. Toki pilseneriä on aiemmasta satsista reservissä.

Nuo lagereiden teot on vähän siinä ja siinä, että kehtaako värkätä. Hyvän lagerin teko tuntuu olevan pirun haasteellista. Apat ja ipat yms. alet helpommin tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 04.08.2017 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen pistin 55 litraa (ESB)bitteriä käymään.. Oma oluenpano mennyt aikalailla siihen tahtiin mitä kulutus määrää..sunnuntaina meni viimeinen kegi tyhjäksi joten asialle tartti tehdä jotain Cool .
Panimotouhuissa on henk kohtaisesti suurin haaste ollut kaupalliseen jakeluun tarkoitetun olusen suunnittelu ja kehittely. 2-3 koekeittoa ja reseptiikan hiomista. panimolla sitten skaalattiin hieman isompaan kokoon. panos on panimolla jo tankissa ja tulee pubimyyntiin elokuun puolessavälissä.
Kaalebin kaa olen siinä samaa mieltä, että onhan tuo pintahiivaolusten teko paljon,paljon helpompaa...Mutta...hyvän pohjahiivaoluen teko on haasteellisempaa ja mielenkiintoisempaa... seuraavana vuorossa onkin pilsneri ja talvea odottamaan pitäisi tehdä vielä satsi portteria... jos jollain olisi hyvä, mutkaton portteriresepti takataskussa. En panisi hanttiin jos saisin tehdä sillä olusen itselleni. Juuuu... tykkään Koffin Portterista.
HenkkaM : Sun kegeraattorissa on yksi suorastaan närkästyttävä ominaisuus...
Herättää hillittömästi kateutta... Twisted Evil
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.08.2017 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:

Panimotouhuissa on henk kohtaisesti suurin haaste ollut kaupalliseen jakeluun tarkoitetun olusen suunnittelu ja kehittely. 2-3 koekeittoa ja reseptiikan hiomista. panimolla sitten skaalattiin hieman isompaan kokoon. panos on panimolla jo tankissa ja tulee pubimyyntiin elokuun puolessavälissä.


Kärsiskös kysyä, mistä oluesta on kyse ja mistä pubista saa? Vai onko vielä salaisuus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 04.08.2017 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
wildmind kirjoitti:

Panimotouhuissa on henk kohtaisesti suurin haaste ollut kaupalliseen jakeluun tarkoitetun olusen suunnittelu ja kehittely. 2-3 koekeittoa ja reseptiikan hiomista. panimolla sitten skaalattiin hieman isompaan kokoon. panos on panimolla jo tankissa ja tulee pubimyyntiin elokuun puolessavälissä.


Kärsiskös kysyä, mistä oluesta on kyse ja mistä pubista saa? Vai onko vielä salaisuus.


Ei tuo mikään valtion salaisuus ole... Annan tarkemmat tiedot kun saadaan labra-arvot sun muut ... Tulee hanaan 15-17.8
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 09.08.2017 19:38    Viestin aihe: Kelpo olut Vastaa lainaamalla viestiä

KUTSU SALHOJANKADUN OLUTSEURA RY:N 20-VUOTIS JUHLABITTERIN JULKISTUSTILAISUUTEEN
SALHOJANKADUN PUBISSA 15.8.2017 KLO 16.00.

Kelpo on brittityylinen kelpo bitter. Salhojankadun Olutseura pani tämän herkun omalla reseptillään 20-vuotisjuhlansa kunniaksi. Mikäpä muu, kuin rapea bitter sopisi nautittavaksi paremmin kotipesässämme Salhojankadun Pubissa, joka on Suomen vanhin brittityylinen pub. Kippis, Cheers.

Kelpo
Bitter
Salhojankadun Olutseuran juhlaolut 1997-2017
Katkeruus EBU 43
Väri EBC 20
Kantavierre 11,5 %
Alkoholia 4,8 til. %
Maltaat Pale Ale, Maris Otter ja Cara Plus 10
Humalat Target, Golding ja Ekuanot
Panimo: Kaleva Brewing Company, Sammonkatu 46, 33540 Tampere, Suomi

Kohtuullisesti, mutta hyvää.

Paikalla on reseptin laatinut xxx xxxx ja ehkä KBC:n panijoita.

Tämmöinen siitä sitten tuli.
Salhojan pubi on ekat 2 viikkoa ainut paikka josta tätä saa. sen jälkeen "Hyvin varustetuista olutravinteleista Tampereelta"
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 08.09.2017 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelpo meni kaupaksi aivan kelvollisesti.Sai ihan hyvät arvostelutkin.
Nyt työn alla Martti Lutherin ja reformaation juhlavuoden kunniaksi ehta Bock.
Tavallaan panimorenkinä puuhailen. Näissä meidän maisemissa vaikuttaa Olutseura Luther (kuten nimestä voikin päätellä ovat likellä kirkollista maailmaa). Pyysivät jos auttaisin heitä tässä asiassa. Ei tarvinnut kauaa houkutella.
Kantavierrevahvuus n 16%
Maltaissa pääosa Viikkarin Pilsulla. Weyermanin Vienna, Munich, Caramunic ja Melanoidin
Humalat, Magnum,Hallertauer, Perle
Olunen pullotetaan ja eiköhän sitä joku 120kpl 0,33 pulloa tule.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 26.09.2017 10:53    Viestin aihe: Siideri Vastaa lainaamalla viestiä

Aihetta sivuten omenat kypsyi ja tuli sadonkorjuu aika. Vuosi sitten tuli omenia 120 kg ja niistä tuoremehua 30 ltr, nyt n.160kg ja mehua n. 70 ltr. Niistä laitoin siideriin 50 ltr. 25 ltr shamppanja hiivalla ja toiset 25 ltr siideri hiivalla. Vain pelkkää tuoremehua ja hiivaa, tavoitteena kuiva Ranskalais tyylinen siideri. Viimevuoden omenissa oli ehkä enempi sokeria vahvuus tuli n.8%. Nyt % mittari näyttää 4% siideri hiiva pytyssä ja ominaisuuspainomittari reilusti yli yhtä, maku kuiva ja hyvin omenainen, taidampa pullottaa, niin tulee hyvä janojuoma. Samppanja hiiva jatkaa käymistä vielä, niin annan sen vielä olla pari viikkoa ennen pullotusta ja jälki käyttöä.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teukkavaa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Tam 2015
Viestejä: 54

LähetäLähetetty: 26.09.2017 11:29    Viestin aihe: Re: Siideri Vastaa lainaamalla viestiä

Kankkunen kirjoitti:
Aihetta sivuten omenat kypsyi ja tuli sadonkorjuu aika. Vuosi sitten tuli omenia 120 kg ja niistä tuoremehua 30 ltr, nyt n.160kg ja mehua n. 70 ltr. Niistä laitoin siideriin 50 ltr. 25 ltr shamppanja hiivalla ja toiset 25 ltr siideri hiivalla. Vain pelkkää tuoremehua ja hiivaa, tavoitteena kuiva Ranskalais tyylinen siideri. Viimevuoden omenissa oli ehkä enempi sokeria vahvuus tuli n.8%. Nyt % mittari näyttää 4% siideri hiiva pytyssä ja ominaisuuspainomittari reilusti yli yhtä, maku kuiva ja hyvin omenainen, taidampa pullottaa, niin tulee hyvä janojuoma. Samppanja hiiva jatkaa käymistä vielä, niin annan sen vielä olla pari viikkoa ennen pullotusta ja jälki käyttöä.


Kuinka kauan ollut käymässä? Viime vuonna tein kokeiluerän lisäämättä lainkaan hiivaa, ja villihiivat käytti mehun siideriksi tosi hitaasti, oisko viikkopari mennyt että alkoi käymään ja silloinkin tahti oli muutama kupla minuutissa. Lopputulos oli kyllä ihan priimaa. Lähinnä vaan varoituksen sana, että käsittääkseni villihiivat jota sunkin siiderissä on josset niitä ole tuhonnut, voi hissukseen käytellä tosi kuivaksi ja jos liian aikasin pullottelet niin on pullopommien riski läsnä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 26.09.2017 13:02    Viestin aihe: Siideri Vastaa lainaamalla viestiä

12 vrk oli tämä siideri hiivalla tehty, ja mittari oli monta"viivaa" mustan puolella, että sokeria ei pitäis olla ja jälkikäyntiä varten en lisännyt sokeria. Uskoisin ettei paine pulloissa kasva liian isoiksi. Käytössä on patentti korkki pullot 1/2 litraa.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 21.11.2017 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Harjoittelen kuvankäsittelyohjelman käyttöä Smile
_________________
Usu peritus hariolo veracior


Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 22.11.2017 00:04, muokattu 4 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 21.11.2017 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  Seuraava
Sivu 25 Yht. 26

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com