Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 10.10.2017 10:13 Viestin aihe: |
|
|
itellä on huonoja kokemuksia tommosesta trangian teflon pannusta, siitä aika nopeasti lähti pinnote hilseilemään. sittemmin siirryin tsekkoslovakialaiseen pakkiin, kaasupatruunoihin ja pikkuseen kaasupolttimeen. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TeemuJa Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Lok 2017 Viestejä: 40
|
Lähetetty: 10.10.2017 10:17 Viestin aihe: |
|
|
Nuuska kirjoitti: | Trangia ei sovellu lättyjen paistamiseen, koska poltin on syvällä kotelon sisällä, eli ei saa riittävää lämpöä. |
Rohkenen olla erimieltä. Vaelluksiin kuuluu nykyään yhtenä iltana kuivatusta hernekeitosta tehty velli, sekä siihen jälkeen letut. Hyvin rokkaa, kaasua menee toki paljon kun joutuu isolla liekillä tohottamaan, mutta letuista tulee jopa rapeat! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2017 10:28 Viestin aihe: |
|
|
Ei |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
antsa6 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2014 Viestejä: 726
|
Lähetetty: 10.10.2017 11:26 Viestin aihe: |
|
|
TeemuJa kirjoitti: | Nuuska kirjoitti: | Trangia ei sovellu lättyjen paistamiseen, koska poltin on syvällä kotelon sisällä, eli ei saa riittävää lämpöä. |
Rohkenen olla erimieltä. Vaelluksiin kuuluu nykyään yhtenä iltana kuivatusta hernekeitosta tehty velli, sekä siihen jälkeen letut. Hyvin rokkaa, kaasua menee toki paljon kun joutuu isolla liekillä tohottamaan, mutta letuista tulee jopa rapeat! |
Oon miekin tehnyt aivan hyviä lettuja trangian kannella (sillä päällystetyllä). Paljon paremmin toimii mulla se kuin tuo kehuttu partioaitan lättypannu, jota en kanna enää mukana ollenkaan. Voin myydä sopuhintaan. _________________ "Apinat syö banaania, Tarzan ei syö." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 10.10.2017 11:38 Viestin aihe: |
|
|
antsa6 kirjoitti: | TeemuJa kirjoitti: | Nuuska kirjoitti: | Trangia ei sovellu lättyjen paistamiseen, koska poltin on syvällä kotelon sisällä, eli ei saa riittävää lämpöä. |
Rohkenen olla erimieltä. Vaelluksiin kuuluu nykyään yhtenä iltana kuivatusta hernekeitosta tehty velli, sekä siihen jälkeen letut. Hyvin rokkaa, kaasua menee toki paljon kun joutuu isolla liekillä tohottamaan, mutta letuista tulee jopa rapeat! |
Oon miekin tehnyt aivan hyviä lettuja trangian kannella (sillä päällystetyllä). Paljon paremmin toimii mulla se kuin tuo kehuttu partioaitan lättypannu, jota en kanna enää mukana ollenkaan. Voin myydä sopuhintaan. |
Viimeisessä sotketaan kaksi asiaa: Trangian keitin ja Trangian pinnoitettu paistinpannu. Omien kokemusten mukaan Trangian pannulla saapi aikaiseksi ihan kohtuullisia lättyjä, mutta tuolla teräspannulla laatu on bueno.
Trangian keittimen = tuulisuojan ongelma on se, että kaasupolttimen teho (2,1 kw) ei riitä jos halutaan hyviä lättyjä ja nopeasti. Hyvä lätty syntyy nopeasti ja suurella teholla. Ja hommaan ei mene ikuisuutta, kuten käy jos pannu on korkealla tuulisuojan yläpuolelle nousevien kannakkeiden päällä, jolloin paisto kestää ja kestää. Jos Trangiaan laittaa tehokkaan bensa/valopetroolipolttimen (3 kw), paistaminen nopeutuu jonkin verran, mutta ei vieläkään täytä omia, ehkä hieman tiukkoja, kriteereitä lätynpäistosta. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2017 12:47 Viestin aihe: |
|
|
antsa6 kirjoitti: | TeemuJa kirjoitti: | Nuuska kirjoitti: | Trangia ei sovellu lättyjen paistamiseen, koska poltin on syvällä kotelon sisällä, eli ei saa riittävää lämpöä. |
Rohkenen olla erimieltä. Vaelluksiin kuuluu nykyään yhtenä iltana kuivatusta hernekeitosta tehty velli, sekä siihen jälkeen letut. Hyvin rokkaa, kaasua menee toki paljon kun joutuu isolla liekillä tohottamaan, mutta letuista tulee jopa rapeat! |
Oon miekin tehnyt aivan hyviä lettuja trangian kannella (sillä päällystetyllä). Paljon paremmin toimii mulla se kuin tuo kehuttu partioaitan lättypannu, jota en kanna enää mukana ollenkaan. Voin myydä sopuhintaan. |
Oon rasvapoltellu nuita teräspannuja ainakin alussa ja hyvin kait ne on pelannut, mutta olenkin käyttänyt nuotiolla enimmäkseen. Ei tartu ruuat kiinni eikä varmasti mene pinnoite rikki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|