OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Aseen osat vs. aseen oleelliset osat - ansaa viritetään!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 24.10.2010 08:24    Viestin aihe: Aseen osat vs. aseen oleelliset osat - ansaa viritetään! Vastaa lainaamalla viestiä

Eräs foorumilainen kysyi aseen luvanvaraisen osan määritelmästä Virossa. Peistaan vastauksen hieman täydennettynä, sillä sitä miettiessä tuli esiin tähdellinen asia:

Paineenalaiset osat ovat Virossa ne luvanvaraiset kuten Suomessakin - mutta sellainen ansa täällä on tehty että maahantuonnissa EU:n ulkopuolelta katsotaan melkein mikä tahansa nikale jonka voisi kuvitella ruuvaavansa aseeseen kiinni, "aseen osaksi" josta näin tulee "strategista materiaalia". Ja sitten pitää olla tällaisille erillinen tuontilupa.

Luvan saa kun etukäteen pyytää ja maksaa pienen maksun, mutta pää on auki millaiselle mielivallalle tahansa ja ulkoministeriön strategisen materiaalin valvontakomissio on läpeensä asevastainen. Vielä joku aika sitten oli tulkinta, että aseen osa olisi oleellinen aseen ampumakuntoon saamiseksi jonkinlaisessa peruskonfiguraatiossaan, mutta viimeiset uutiset kertovat jo esim. haulikon ulkoisen patruunatelineen nyt päätyneen mustalle listalle. Seuraavaksi varmaan jo hihnatkin.

Tällaista pommia ei Suomessa pidä päästää syntymään! Täällä tämä on mennyt läpi täysin tutkakatveessa jo aikaa sitten ja vaikuttaa olennaisesti harrastajan tekemisiin, vaikka itse aselaki ja lupakäytäntö ovatkin aivan tolkullisia. Ja Suomen uudessa aselaissa listataan jo "aseen osia" jotka siis eivät vielä ole luvanvaraisia "aseen oleellisia osia". Tämä listaus palvelee mm. tällaisia tuontikontrollin aikeita, vaikka niistä ei vielä oltaisikaan tekemässä luvanvaraisia!

Aseharrastajat ovat hitaan ja lopullisuudessaan loputtoman attrition kohteena. Aika on täysin kontrollinhimoisten puolella ja harrastajat jäävät alakynteen. Aseen osien käsitteen vähittäinen laajentaminen on osa tätä hivuttamista ja kun kerran on saatu lista avattua, se täydentyy kunnes aseen käyttöohjekirjakin on ensin tuontiluvan, sittemmin vaikkapa 700€ maksavan hallussapitoluvan takana - vaikka tietenkään "mitään täyskieltoa ei ajeta". Miettikää millaisessa yhteiskunnassa Aselain IV vaiheen mentyä läpi ollaan ja pankaa oikeasti vastaan joka käänteessä!
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Bushmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 2591

LähetäLähetetty: 24.10.2010 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun tuli näiden osien luvanvaraisuus uuden lain osalta puheeksi, niin listattakoon tähän selvyydeksi vielä, että mitkä kaikki osat voidaan uuden lain nojalla tulkita luvanvaraisiksi:

Koodi:
-Runko (ylä- ala- etu- tai takarunko, ihan sama), esim. SuomiKP, Sten, AK47, AR15(lower+upper)

-Piippu tai putki (määritelmä: osa joka kestää yhdenkin patruunan laukaisusta aiheutuvan rasituksen)

-Patruunapesät, kammiot ja muut(kts. ed.) [b]EI MUUTOSTA[/b]

-Sulkulaite eli esim. lukonpää esim. ak tai arskan lukonpää [b]EI MUUTOSTA[/b]

-Sulkulaitteen runko, tarkoittaa esim. arskan bolt carrieria, AK:n luistia sekä mosin-nagantin lukkokampea.

-Sulkukappale eli esim. kiväärin lukkorunko

-Äänenvaimentimet(jos mikä tahansa hallussapitolupa, saa ostaa ja omistaa vapaasti), toiminnaltaan ääntä vaimentava, myös ilmakiväärien vaimentimet tulkittavissa!


Piippujen, runkojen sekä sulkulaitteen runkojen osalta laki muodostaa todellisen ongelman. On fakta, että 20mm teräsputki kestää ampua useitakin haulikonpatruunoita, jopa hyvä saumallinenkin putkiyksilö. Ilmakiväärin piiput, esim. 22cal kestävät sinällään 22-patruunoiden ampumista mielin määrin, jos rihlausta vaivautuu hieman työstämään edestä hylsyn sovittamiseksi. Myös kaikki airsoft-aseiden piiput kestävät yksittäisten 22-kaliiperisten patruunoiden laukaisusta aiheutuvan rasituksen. Näköisaseissa, kenties sadoissa tuhansissa deaktivoiduissa aseissa, leluaseissa ja muissa vastaavissa on liki lukematon määrä teknisesti eheitä runkoja, piippuja sekä sulkulaitteen runkoja eli luisteja.

Vanhojen dekojen omistajilla on kohta löysät housussa, sillä suurimman osan mukana ei seuraa minkäännäköistä deaktivointitodistusta, ja vaikka seuraisikin, tilanne on jokseenkin rinnastettavissa aikaan ennen deko-ohjeita, jolloin aseita dekottiin mm. sulattamalla lyijyä patruunapesään ja nappaamalla iskuripiikki veks. Aikanaan nämä olivat hyväksytysti dekottuja, mutta lainmuutoksen seurauksena aseen osista tuli luvanvaraisia, ja tällaisen dekon löytyminen johti - ja johtaa tälläkin hetkellä - mitä todennäköisesti tuomioon ampuma-aserikoksesta. Uuden lain jälkeen ketä tahansa, jolla on hallussaan sellainen runko, luisti, piippu, vaimennin tai muu vastaava "ASEEN OSA", jota ei ole 1) rei-itetty 50mm välein huiluksi, vedetty keskeltä kahtia ja hitsattu lopuksi muodottomaksi möykyksi, saa odottaa perse tutisten, milloin joutuu syytteeseen aseen osan luvattomasta hallussapidosta.

Ei tarvitse väittää vastaan, mutta totean vain, että teitä on varoitettu, jos hilut kilahtavat nilkkaan. Tosiasiat ovat osoittaneet, että se vähä maalaisjärki jota virkamiehillä joskus saattoi olla, on heidät lopullisesti jättänyt. Eduskuntaa olisi kuitenkin viime hetkellä syytä muistuttaa siitä, millaisen pellesirkuksen tämä laki aikaansaa oikeusjärjestelmässämme.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 24.10.2010 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin mistähän niitä luvattomia aseita tehdään???nykyinen muoti on startti pistoolin tekeminen ampumaaseeksi!.Eli jos on homma hanskassa niin monesta dekosta pystyy tekemään aseen.Eikös USA:ssa ole niin että ampumaaseen osa kun se tehdään niin se on jo luvanvarainen oikaskaa jos olen väärässä??.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 24.10.2010 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

USA:ssa on tietääkseni vain aseen runko luvanvarainen, ei esim. piippu. Lisäksi vaimennin vaatii kalliin luvan.

Vironhan muuten piti olla se luvattu maa, josta Suomen olisi pitänyt mallintaa aselakinsa....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 24.10.2010 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Virossa "aseen osien" maahantuontia sääteleekin laki strategisesta materiaalista, ei aselaki. Suurin osa lakia käsitteleekin elektroniikkaa, ydinmateriaaleja, rakettipolttoaineita... hahmottunee.

Viron aselaki on aika lailla niin käypää kuin aselaki voi olla, niin kauan kuin pidetään kuitenkin kiinni aseiden ja niiden omistajien rekisteröinnin tarpeesta. Ja Viron hätävarjelusäännökset ovat oikeasti terveellä pohjalla tunnustaessaan ihmisen tarpeen voida suojella itseään itse, kunnes saa valtiollisen väkivaltakoneiston edustajan paikalle apuun... on suuri periaatteellinen linjaus luopua valtion väkivaltamonopolista, jota pidetään valheellisesti yllä väittäen, että poliisi muka suojelee jokaista aina ja kaikkialla.

Itse kannan mieluummin kilon mutkaa kuin satakiloista konstaa. Tulee ruokkiminenkin halvemmaksi.
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 24.10.2010 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fields kirjoitti:
USA:ssa on tietääkseni vain aseen runko luvanvarainen, ei esim. piippu. Lisäksi vaimennin vaatii kalliin luvan.


Liittovaltiollisesti näin on. Osavaltiotasolla puolestaan luvanvaraisuuden sijaan on käytännön täyskieltoja olemassa. Esimerkiksi PRK (People's Republik of Kalifornia Razz) kieltää joidenkin osakokonaisuuksien kuten tiettyjen 'assault weapon' -leiman otsansa saaneiden mallien osittainkin koottujen komponenttien hallussapidon täysin.

Muutaman kerran osavaltionrajoja ylittäneenä lainsäädäntöön on joutunut tutustumaan aika tarkasti, vääränlaisesta osapaketista napsahtaa kymmenen vuotta Club Fedissä ilman selittelyjä tai poikkeuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 24.10.2010 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

USAn sisäiset lait ja vientiluvat on sitten erikseen. Esim. laukaisukoneistot, militäärikäyttöön suunnitellut tähtäimet, piiput, laatikot, lukonkehykset, lukot, lippaat jne. vaativat vientiluvan. Kaikki myyjät eivät vaadi mutta se johtaa vain heidän vankilatuomioidensa pitenemiseen jos heillä tulee hankausta viranomaisten kanssa.

Tästä on ollut sellainen hauska ilmiö että AR-15 ja AR-10 valmistajia on Euroopassa jo useita (Astra, Oberlands Arms, Sabre, Schmeisser ainakin). Kaikki on alkanut siitä kun valmistajat ovat kyllästyneet odottelemaan USAsta osia joita ei saa ja joiden vientiluvat maksavat hunajaa. Helpompaa tehdä tai teettä itse Euroopassa ja jättää jenkit ilman tilauksia.

Koska USA itse estää siviiliaseiden myyntiä Eurooppaan niin markkinatalous ratkaisee asian tekemällä palikat USAn ulkopuolella ja myymälle niitä ihan kenelle sattuu huvittamaan ilman USAn lupaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
H-k
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Jou 2016
Viestejä: 94

LähetäLähetetty: 04.11.2017 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaanpas tätä vanhaa säiettä.

Netistä katselin suomikp'een osia ja näköjään dramaattisesti kaikkien osien tarjonta vähentynyt takavuosista. En ole perehtynyt uusiin dekomääräyksiin kun v1tuttaa jo pelkkä silmäys moisiiin. Käsittäkseni dekoista käytännössä tuhotaan kaikki ja sitten hitsataan osat takaisin yhteen.

Mielessä pyöri että jos jotain suomikp'een osia ostelisi ja tekisi sitten rungon, luistin ja piipun niin saisi kierrettyä järjettömän dekoamisprosessin ja seinälle sitten koristeen jossa kaikki osat liikkuu mutta kuitenkin on täysin toimintakelvoton patruunoitten kanssa, eli toimimattoman näköisaseen.

Rupesin vain miettimään että onko lainsäädännössä/ ohjeistuksessa jokin koira haudattuna kun osakauppa netissä hiljentynyt? Ennewanhaan rajana meni paineenalaisissa osissa luvanvaraisuus tai dekoissa dekoamispakko. Onko siis nykyisin viranomaisten mielestä tukit, laukaisukoneistot sun muut kiellettyjä myyntiartikkeleja kun kyseessä on alunperin sarjatuliase?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 05.11.2017 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Dekojen myynti tyssäsi siihen että jos myyt tai edes annat ilmaiseksi ns. vanhan dekon niin se pitää ensin dekotuttaa 2017 määräysten mukaiseksi. Asetyypistä riippuen tämä maksaa sen +200e/dekottu ase. Ei kannata myöskään ostaa ns. vanhaa dekoa koska uusi omistaja helposti syyllistyy luvattoman konetuliaseen hallussapitoon. -> Törkeä ampuma-aserikos.

Irto-osat myytiin jo vuosia sitten loppuun ja halukkaat ostivat ne pois kuleksimasta. Seuraava kierros tulee kun hamstraajat kuolevat vanhuuteen ja perkunnat myyvät irto-osia jos myyvät.

Idea asejäljitelmän rakentamisesta on sinänsä laillinen mutta varo vaan ettet vahingossa valmista Suomi-Kp:n runkoa. Se olisi törkeä ampuma-aserikos josta minimirangaistus on 4kk vankeutta. Yrityskin on rangaistava. Tutkinnan ajaksi lähtee kaikki aseet ja ampumatarvikkeet poliisin haltuun.


Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 06.11.2017 10:03, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Usko Eevertti Luttinen
Banned


Liittynyt: 07 Huh 2012
Viestejä: 1397
Paikkakunta: Närreitten valtakunta

LähetäLähetetty: 05.11.2017 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Dekojen myynti tyssäsi siihen että jos myyt tai edes annat ilmaiseksi ns. vanhan dekon niin se pitää ensin dekotuttaa 2017 määräysten mukaiseksi. Asetyypistä riippuen tämä maksaa sen +200e/dekottu ase. Ei kannata myöskään ostaa ns. vanhaa dekoa koska uusi omistaja helposti syyllistyy luvattoman kenetuliaseen hallussapitoon. -> Törkeä ampuma-aserikos.

Irto-osat myytiin jo vuosia sitten loppuun ja halukkaat ostivat ne pois kuleksimasta. Seuraava kierros tulee kun hamstraajat kuolevat vanhuuteen ja perkunnat myyvät irto-osia jos myyvät.

Idea asejäljitelmän rakentamisesta on sinänsä laillinen mutta varo vaan ettet vahingossa valmista Suomi-Kp:n runkoa. Se olisi törkeä ampuma-aserikos josta minimirangaistus on 4kk vankeutta. Yrityskin on rangaistava. Tutkinnan ajaksi lähtee kaikki aseet ja ampumatarvikkeet poliisin haltuun.


Hienoa, maaseutu sekä erä- ja metsästysmyönteinen hallitus on meidän siunaus. Metsästäjät ja kaikki toverit. Nukkukaa yönne rauhassa, kepu pitää teistä huolta.

https://www.youtube.com/watch?v=lUFIyyVfwI0
_________________
Ja sen poijjan nimi oli Julli ja sillä oli hirmuinen kulli
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 06.11.2017 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämähän on ollut tiedossa jo Lauta-Matin legendaarisista "lähes sarjatulta ampuvista pistooleista"-lausunnosta lähtien.

Suomen nykyinen tiukennettu aselaki on täysin Kepun käsialaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 06.11.2017 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko nämä uusimmatkin?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 06.11.2017 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Onko nämä uusimmatkin?

2011 tehdyt on viimeiset, kepun johdolla, kokoomuksen hyväksynnällä kyllä...
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 06.11.2017 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Onko nämä uusimmatkin?


Koska Sipilä (Kesk.) on pääministerinä niin myös nämä aivan uusimmatkin aselait ovat Keskustan käsialaa. Joutuvat jo perumaan itse säätämiään huonoja aselakeja, toivottavasti oppivat että ei kannata säätä enää lisää huonoja aselakeja.

Voit kuitenkin olla varma että aina kun äänestät Kepua niin saat palkkioksi tiukentuvia aselakeja by Kepu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 06.11.2017 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eu:lla ei ole mitään tekemistä mihinkään näistä?
Ja Kokoomus ei ole painanut "jaa" nappia joka ehdotukselle?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com