OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

asereppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sundiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hel 2013
Viestejä: 301
Paikkakunta: HKI

LähetäLähetetty: 26.09.2017 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:
Tuo on varmaan yleesäki maastoista kiinni, kuinka paljon on pusikkoa.


Sepä se. Pari kertaa päässyt vieraaksi vanhaan metsään ja avonaisille soille. Siellä ei havut haittaa. Vaan toista se on tämän syksyn mailla... jos ei nilkka taitu taimimonttuun niin risun saa ainaskin silmään. Se on joko täysin raiskattua avohakkuuta tai sellaista risukkoa mihin ei mies meinaa sekaan mahtua. Ja arvaahan sen missä ne linnut on.

Jotta ei ihan eksyisi aiheesta niin hyvä reppu tuo eberle on(x1e vanhempi). Ja hyvältä tuntui h2 gunrunner mitä hetken hypistelin. Siitä ei pääse mihinkään. Onhan se mahdotonta jokaisen tarpeisiin jokaiseen keliin ja maastoon täydellistä reppua tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkoiv
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2007
Viestejä: 1013

LähetäLähetetty: 27.09.2017 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Juu eberlestock x1e2 35litran reppu tuli sitte ostettua. Voi jeesus mutta on hyvä reppu.. Ei voi muuta sanoa. Mulla ei ole ikinä ollut mitään nuon hyvää reppua.


Itellä eberlen hankinnassa tympi eniten lähinnä se ettei ollut aiemmin ostanut Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 15.11.2017 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noista eberlen repuista olisi kysymystä, johon löytyy aika heikosti tietoa ja vastauksia. Eli minkä kokoinen ase menee minkäkin mallin asepussiin? Itsellä nyt käytössä J107 dragonfly ja melko ahdas on tuo asepussi grs tukin kanssa varmint piippuiselle aseelle, kun katolla on x56 V8 Zeiss. Nyt olisi katselussa pykälän pienempi toiseksi repuksi tuon dragonflyn kaveriksi, ja siinä saisi olla aavistuksen isompi pussi. Toki tuohonkin saa kiväärin kohtuudella, mutta bipodit on riisuttava pois auttamatta. X1E pussi taitaa olla saman kokoinen, kuin tuossa dragonflyssa. X1E2 pussi on koko leveä, mutta vaikuttaa aika tiukalta tuo pussin suu, eli saako sinne isoa kivääriä mahtumaan millään? X3 lo drag pussiin menisi kyllä heittämällä, mutta se taas ei muuten reppuna vaikuta yhtä mieleiseltä. Ja minkäs lainen asepussi on esimerkiksi tuossa Eberlestock team elk repussa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KKP specialist
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2013
Viestejä: 846

LähetäLähetetty: 16.11.2017 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla taitaa olla toi X1E ja siihen ei mahdu oikein mikään vaimennin tai iso kiikari. No oikein kovasti survomalla voi mennä, mutta haulikkorihla kulkee oikein mukavasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 16.11.2017 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon uuden X1E2 malli asekotelo on leveämpi, esim. vrt J107, mutta se on litteä eli ommeltu sivuiltaan, sivuilla ei ole tavallaan kangaspalaa tilaa antamassa. Ase pysyy tiukasti eikä reppu heilu kotelo tyhjänäkään, reppu pakattuna eikä koteloa tarvitse litistää remmeillä. Vaikea sanoa mahtuuko GRS+iso kiikari, ehkä mahtuu jos kahva jää kotelon ulkopuolelle. Vaimennin ja piipun paksuus ei sinänsä vie tilaa. Mutta bibodit pitäs käytännössä irrottaa eli laittaa kiinni vasta kytiksellä. Avain mukaan tai sitten pikairrotettava malli, mielummin picatinnykiskoon. Jos on jokin nykymuodin mukainen leveä Atlas 5-H-bibodi niin ei takuulla mene mihinkään koteloon. Jos haluaa pitää kapeankin bibodin kiinni niin on katsottava isommalla kotelolla olevia malleja. https://www.accu-shot.com/Atlas_Bipods.php

Kun katsoo GRS-tyyppista tukkia ja isoa V8-Zeissia korkeilla torneilla, niin mitta kahvan alta kiikarin tornin päälle on aika pitkä: http://www.gunmart.net/images/made/images/uploads/gun_reviews/Zeiss_Field_Shoot_8_700_377.jpg
Jos on vaimennin päässä (pohjaa asekoteloon) niin kahva jäänee kotelon ulkopuolelle (kaikki riippuu piipun+vaimentimen pituudesta suhteessa asekotelon pituuteen) > mahtunee kapeampaan koteloon > mutta yhdistelmä on pitkä ja selässä aika taka/yläpainoinen vaistämättä. En laittaisi löysärunkoiseen reppuun tällaista ja samalla kunnon valjaat ja lantiovyö, koska painoa tulee. Tässä mielessä Gunrunner jää pois, samoin Savotan rungottomat ja löysillä valjailla olevat mallit. Ainakin ne mitä olen Motonetissä puristellut on ilman runkoa ja yhdistettynä löysään lantiovyöhön. Paino tulee lähinnä olkapäille.

Team Elk mallissa on hieman asekotelon sivulla kangasta eli vähän enemmän tilaa (kuvista näkee). Mutta haittaako putkirunko (Intex II) mitenkään, koska siinä on yksi vaakaputki (jonka voi toki sahata veke), kuvia:
http://www.eberlestock.com/store/gossamer-g-type-frame
http://www.eberlestock.com/store/team-elk-pack

Leveitä ja tilavia asekoteloita ei ole oikeastaan kuin eberlen sotilasmalleissa, pienin on X3, josta on uusikin malli: http://www.eberlestock.com/store/X31_LoDrag2
Sitten Gunslinger ja siitä eteenpäin: http://www.eberlestock.com/store/gunslinger-ii

Yksi tapa on rakentaa kantolaite isolle aseelle Mainframe (Intex II) kantosysteemin pohjalle. Kotelo pitää hankkia erikseen, samoin mieluinen reppuosa. Tietenkin jos kantaa vaan asetta eikä varusteita niin reppuosaa ei tarvita (tähän sopiva on vähän Team Elk tyylinen) tai laittaa keveän säkin mukaan varusteita+saalista varten.
Hintaa tulee, mutta maksaa se GRS ja Zeiss jotakin. Systeemin kantolaite voisi kai maksaa sen 10% aseesta mielummin kuin muutaman %:n. Aina voi ostaa jotakin halpista, mutta elämä on valintoja.
http://www.eberlestock.com/store/mainframe-pack

Noi suositut GRS jutut on varmasti hyviä ammuttavia, mutta kotelo/kantamismielessä pain in the ass. Jenkeissä pitkän matkan vuorikiväärit on lähinnä keveitä ja sulavalla tukilla, optiikka toki kunnossa ja myös pitkähkö piippu ettei nopeudet leikkaannu liikoja. Puskiahan siellä ei sillä tavalla ole. Usein kiväärit on kiinitelty isohkon rinkan kylkeen remmeillä. Tasapaino persiillään, mutta sen voi korjata muulla rojulla, esim. kaukoputki toiselle sivulle. Rinkoissa on mietitty samalla lihan kantamista, eli reppuosa voidaan irrottaa/löysätä rungosta ja väliin lihasäkki. Mut meillä kai noi GRS+Zeiss jutut on pääasiallisesti teerihommiin? Linnut nyt mahtuu melkein mihin vain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 17.11.2017 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuo GRS+V8 yhdistelmä mahtui X1E2 pussiin, jopa kivuttomammin kuin oletin. Piippua tietysti vaimentimen kanssa riittää, joten lukonkampi jää asepussin ulkopuolelle, mutta korotornit menee pussiin. Onhan tuo tietysti vähän nippa nappa, kuten tuon J107 pussin kanssakin. J107 pussi näytti olevan juuri sama, kuin tuossa X1E1 mallissa. Repun koko vaikutti varsin mieleiseltä ja yksityiskohdat oli muuten kohdallaan. Team elk taas hiukan mietityttää, että onko tuo sitten jo kokonsa puolesta niin lähellä tuota dragonfly mallia, että ei ole mitään tolkkua pitää kahta vastaavaa reppua käytössä. Dragonflysta en missään nimessä luovu, koska tuo on sellainen jokapaikan höylä, millä pärjää tarvittaessa vaikka viikon reissun. X3 lodrag taas tökkii huomattavasti vähäisemmän pikkutaskujen määrän takia. Tuo kun on enemmän military tarkoituksiin suunniteltu, ja nuo molle kiinnitys systeemit tietysti tarkoitettu siihen, että kiinnittäköön jokainen tarvitsemansa määrän haluamansa kokoisia taskuja, mutta nuo virittelyt ei oikeen itseä miellytä. Asepussihan tuossa tietysti olisi jo heti selvästi tomeramman kokoinen.

Tuossahan ei varsinaisesti vaikuta yhtään, vaikka tukki olisi siro, sillä sehän jää suurimmaksi osaksi pussin ulkopuolelle. Piippu kunnon vaimentimen kanssa noin 75cm. Jos pistoolikahvan pohjaa myöden meinaisi upottaa noihin tavallisiin pusseihin, niin tekemätön paikka olisi kiikari katolla. Oikeastaan nuo bipodithan sen ongelman tekevät. Itsellä on toki nuo oulun työstökeskuksen bipodit, eli nehän saa nätisti irti ja takaisin. Valitettavasti oma kiväärin käyttö on hyvin paljon kaikkea muuta, kuin passissa istumista, joten aina mukavampi jos aseen voi vetää repusta ampumavalmiina. Itse kun harrastan liikkuvaa metsästystä haulikko käsissä ja kivääri kulkee mukana aserepussa, niin en ole kokenut sinällään ongelmalliseksi tuota yhdistelmää. Tietysti painoa tulee, eli vaatii tukevan kantojärjestelmän, perä jää aika paljon ulos pussista vaimennin paikoillaan, eli sakeissa risukoissa saa vähän katsoa että mistä kulkee ja nuo asepussien koot on vähän nippa nappa ison kiikarin takia. Ei se mennyt vanha metsätukkinen lintupiiskakaan reppuun isn kiikarin ja bipodien kanssa, eli ei tuo nyt niin mahdottoman paljon hankalampi ole. Paksu piippu vie painostakin suurimman osan tuonne alas. Toki ehkä tuollainen raskas tukki ohuen ja pitkän piipun kanssa voisi olla hankalampi, kun painopiste jäisi niin mahdottoman ylös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 17.11.2017 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä bibodin ehtii kiinnitellä samalla kun vaaniskelee sopivaa hollia. Itselläkin oli joskus jotkut reilut 10v sitten bibodit, mutta totesin, että koska reppu on kuitenkin mukana niin siitä tukea, samaan tapaan kuin ennen ja vanhaan. Toisinaan on ampumahollin eteen joutunut hieman ryömimään, mutta kokonaisuutena vähän, toki liika liikuminen voi joskus karkottaa linnun tai yleensäkin joskus aika käy vastaan. Ja haukkuvan koiran kanssa tilanne on taas erilainen, koska silloin amet on maaston ja puuston takia sellainen, että jopa puun kylki tuki on riittänyt. Viimeksi kyynärpäätuki. Haukulle meneminen vie keskimäärin aina aikaa ja jos lintu ei kestä kun muutaman haukahduksen (tämä syksy esim. kun oli vaan eliittiraavaat jäljellä) niin sen tulee istua valmiiksi hollille, muuten ei auta mikään. Toisinaan metsokin jämähtää ja mikäpäs se siinä. Kuitenkin hyviä istumapuita sisältävän metsän havaintomatka haukkulinnulle on sitä luokkaa, ettei ole bibodia tarvittu ja asiat on halunnut pitää simple as possible. Ase mahdollisimman vähillä säädöillä ja ulokkeilla.

Kaikkiaan tukeva asekoteloreppu on puukkoon verrattava välttämättömyys erityisesti jos kantaa kahta asetta. Toki kiväärin saa aina köytettyä vaikka 906:een, tai sujautettua jonkun vaellusrinkan sisällekin jos reissut ovat todella kauas kairaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 17.11.2017 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pystyyhän sitä ampumaan ilman bipodejakin, mutta itse olen huomannut niiden toimivan hyvin repun päällä taitettuna ja pääsee jyrkempään kulmaan jos laittaa bipodit repun päälle, kuin pelkältä repputuelta ammuttuna. Joka tapauksessa tuon allekirjoitan, että paras pitää homma yksinkertaisena. Sinällään se tuntuu kaikista helpommalta nykäistä repusta ampumavalmis ase bipodit paikallaan. Jää se turha ähräys pois ja ei siinä heiluessa ja touhutessa karkota lintua. Usein myös tulee kierreltyä aukkojne reunoja, ja karkottuneet tai muuten vain lentävät linnut istahtavat usein puuhun, mutta eivät välttämättä jää paistattelemaan päivää siihen. Ase esille, mittarista tarvittava klikkimäärä torniin ja laukaus. Ynsinkertainen, nopea ja kauas tappava tapahtumaketju. Jos tuossa alkaa kaivelemaan bipodeja jostain repun taskusta, ährää niitä paikoilleen, laskee öuhelimen ballistiikkalaskurilla klikkejä, tai selaa paperitaulukkoa jne, niin homma menee ähräykseksi ja heilumiseksi. Toki usein pärjää ilman bipodia ja etäisyysmittaria, mutta nuo vehkeet on hankittu turhaan ja kalusto rakennettu väärin, ellei mieti hommaa loppuun asti sujuvaksi.

Osaako kukaan verrata noita M5 Team Elk ja X1E2 reppuja keskenään? Eli onko kukaan käpistellyt noita aivan livenä käsissään. X1 vaikuttaa kokonsa puolesta varsin sopivalta päivärepuksi, eli ei liian suuri säkki vähälle varustukselle, sopii tarpeen mukaan vaikka taukkotakkia, nokipannua, kirvestä jne ja saa vielä saaliinkin sopimaan matkaan. Team elk puolestaan vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta riittävien taskujen, isomman asekotelon ja putkirungon takia. Eli luultavasti tuon on aika jämerä kantaa ja ase kiikareineen sopii nätimmin tuon asekoteloon. Mutta onko tuo sitten mahdottoman paljon isompi, eli meneekö jo enemmän rinkka, kuin reppu kategoriaan? Tilavuuden puolesta vaikuttaa selvästi isommalta, mutta onko noin käsissä pyöriteltynä huomattavasti suurempi? Muutenkin kokemukset team elk mallista kiinnostaa, jos sellaisia löytyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6472

LähetäLähetetty: 17.11.2017 23:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on X1euro pussissa normi tai siro mettästysprof kiv, jossa bipodit (B-Square) ja 3-12x56 puolikorkeilla jaloilla päällä ja sinne se mennä solahtaa. B-squaren etu on se, että ne ei juuri etutukkia leveämmät ole. tai emminä tiä onko se euro mutta asepussi on reilu puolet repun leveydestä ja sivulla on vielä se kaiken nielevä tasku.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torkku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Hel 2015
Viestejä: 31

LähetäLähetetty: 18.11.2017 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä ollut käytössä X3 (https://varuste.net/Eberlestock+X3+LoDrag?_tu=64999) ja parempaa en toivoisi. Mukana kulki tänä syksynä Tikka Tac A1 ja Vortex, eli painoa sekä korkeutta löytyy, mutta ei ollut mikään ongelma työntää yhdistelmää asekoteloon. Tuossa X3:ssa on X1:tä leveämpi kotelo. Kotelon pituuskin on vallan hyvä tuolle yhdistelmälle vaikka nokalla on kiinni AU:n SL5.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
retardo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Huh 2007
Viestejä: 61

LähetäLähetetty: 18.11.2017 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meneekö tikka tac a1 taitettuna x3:een?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torkku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Hel 2015
Viestejä: 31

LähetäLähetetty: 19.11.2017 07:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

retardo kirjoitti:
Meneekö tikka tac a1 taitettuna x3:een?


Mahtuu kyllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2107
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.02.2018 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hankin Eberlen XIE2 viime vuonna. On kyllä laatupeli. Hyvä kantaa painavampaakin kuormaa ja ei kastu repun sisältö enää jahdeissa. Täyttä vastinetta tuolla rahalla kyllä saa.

Itsellä omassa repussa on sellainen juttu, että tuo lantiosan kiinnitysklipsi saattaa irrota soljestaan ja pudota, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei se tipu ja häviä hihnasta reppua nostellessa ja siirrellessä.

Itselleni tuo on kooltaan aika optimi, ei ole liian pieni ja tavaraa mahtuu kohtuullisen hyvin myös kannettavaksi.
Toisen aseen saa hyvin kuljetettua repussa ja tosi nätisti ja huomaamat-tomasti sekin mukana kulkee.


Yleensä ongelmana noissa etenkin edullissa repuissa, asepusseissa tai vaatteissa on, että vetoketjut tuppaa hajoamaan aika helposti, mikä on tosi ärsyttävää. Noita kun korjailet, niin hintaa kertyy tai vaihtamalla tuotteen jokusen vuoden välillä uuteen ja sama tilanne kohta edessä.

Jos joku miettii eberlen hankkimista, niin voin suositella, kannattaa vain miettiä, että mikä niistä on se passelein itselle käytötarpeen mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M. K. R2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2017
Viestejä: 47
Paikkakunta: Tunturilappi

LähetäLähetetty: 11.02.2018 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mihin näihin nyky Eberlestockin reppuihin saa asekotelon hupun?
_________________
Ahneela on aina enämpi. Entinen M. K. R
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 01.04.2018 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on ollu Hillman Holsterpack muutaman vuoden, lantiovyötä ja viilekkeiden yläosia on pitäny ommella uusiksi ja nyt lähti repeämään asepussin vetoketjun vierestä ompeleet.

Eli mikä tilalle, tilavuus n. 20 litraa ja semmonen asepussi että saa niin kiinni ettei lumi yms. mene pussiin sisään. Käyttö pääasiassa talvella hiihtäen näätä, jänis ja kettuhommissa. Haulikkoa oon enimmäkseen kannellu pussissa, pituus vähintään se 120 cm. Kestävä tietysti pitää olla.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 6 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com