OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvijahti 2017
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 60, 61, 62  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20410
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2017 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tusee kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
.. Passimaailma on paljon erilainen kun voit simuloida tilannetta etukäteen ja päättää asioita valmiiksi.


Vaikka aika monessa asiassa on veli tuholan kanssa näkemykset ollu hyvinkin samoja, niin nyt olen kyllä täysin eri mieltä..
Oman vähäisen kokemuksen mukaan sinne haukulle ampuminen on se huomattavasti helpompi suorite, sulla ei ole mitään muuta kun aikaa katsella, töllistellä, ihmetellä ja odottaa sitä hyvää saumaa puristaa.. Passissa kun olet riippuen toki paikasta, pahimmillaan on se tieura taikka ojalinja aino paikka mihin voit järkevästi ampua, elukat pääsääntöisesti liikkeessä, joudut katsomaan koiran ja muiden hirvien lisäksi myös vieruspassit, siinä nyt äkikseltään mitä tuli mieleen.. ja yksikään noista ei ollut ampumista helpottava tekijä..

Kyllä se on äärettömän harvoin kun haukulla saa tuollai herkutella. Et sä vaan voi töllistellä haukun ääressä. Puolta päivää. Tuuli voi kääntyä tai pyörähtää miten vaan. Monesti voi mennä puoli tuntia tai tunti odottaen saumaa ampua. Hirvet saattaa liikkua ja kokoajan sulla on uusi ympäristö edessä. Voit joutua ampumaan jalinjoille jne. Ja kokoajan sun pitää olla kärryillä missä on koira, missä on muut hirvet ja missä turvallinen ampumasuunta.

Passiin hirvet yleensä tulee. Mikä pitää homman enempi ennustettavana. Olet voinut päättää etukäteen sektorit, turvalliset ampumasuunnat jne. Ampumatilanne yleensä sellainen ettei koira ole ääressä. Minusta passiin on keskimäärin helpompi ampua hirvi kuin koiramiehen tilanteeseen metsässä. Siis keskimäärin. Olen ampunut useita hirviä passiin ja pitkille matkoille myös. 150m polvituelta ei ole paha rasti ja tästä ei pummeja yleensä tule. Mutta 50m, risukkoa, muita hirviä yksi kaksi koiraa pyörimässä ja pelko tuulen kääntymisestä jne on semmonen missä se pummi vaan ihmeen helpolla lipsahtaa. Toinen on missä kans on ampua kovaan liikkeeseen vähä kauas ja metsään. Aukolla onnistuu mutta metsässä puunkylkeen ottaa todella helposti.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20410
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2017 11:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
rillan kirjoitti:
Jos on niin tiukka ja nopea paikka ettei pysty keskittymään, se on jo sellainen tilanne missä ei pidä ampua. Ei jaksa ymmärtää miksi pitää kokeilla jos osuis. Onko se joku ihme oman egon tai maineen nostamist että pitää niitä kaatoja omiin niimiin tulla. Ymmärrän jos ensimmäiset hirvet aiheuttaa pientä pakkomieltä saada ampua, mutta aikuiset ukot joilla on kymmeniä tai satoja kaatoja. Aivan käsittämätöntä jos ohilaukauksia hirvijahdissa tulee 10% tai enemmän.


Tätä samaa olen miettinyt itsekin.

Minulle ei riitä perusteluksi, että aina pitää yrittää, ei niitä muuten saada. Minua ei kiinnosta haavakkojahti.

Vaikka omasta mielestäni kuuluun maltilliseen siipeen, niin siltikin mokia joskus sattuu, hyvältäkin paikalta, kuten tälle kaudelle.

Niimpä. Joskus mokia vaan sattuu. Ja 10% ohilaukauspros ei ole iso luku. 100 hirveä ja kymmenen pummia. Haha. Mulla tuo on varmana vieläkin isompi ku lasketaan paikot jne. Jos pari kertaa ampuu niin monesti menee se toinen ohi. Enkä todella pidä itteeni huonoimman pään ampujana. Enkä todella kokeile joka paikkaan, mulla on laukausta per havaittu hirvi -suhde ehkä heikoin koko porukasta poislukien ne jotka ei ole laukausta ampuneet. Kyllä nuota jeesustelijoita löytyy jotka ei koskaan ammu ohi. He puhuvat yleensä !&%¤# eivätkä muista ohilaukauksiaan. Toki niitäkin on jotka ei ammu ku 3-4 hirveä 10 vuodessa eli äärivarmoille paikoille vain. Minusta ohilaukaus ei ole äärettömän paha synti jos sen tekee kuitenkin hallituissa olosuhteissa.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 28.11.2017 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä omilla jahtimailla juuri peltoja ole mille ampua. Ne vähäiset mitkä kuuluu seuran jahtialueeseen on melkeimpä järkiään pistetty pakettiin ja kasvavat pajua sekä koivunkäkkärää. Meillä pyydetään suurimmaksi osaksi naakimalla ja kuttumalla hirvet. Kuten Pohjola mainitsi niin naakimalla tulevat tilanteet monesti sellaisia että hirven havaitsee siinä vaiheessa kun hirvi jo tuijottaa sinua. Yleensä siinä vaiheessa ei ehdi muuta katsella kuin hirven mallia ja mahdollisia vasoja. Tästä johtuu ainakin omalla kohdalla että yleisin saalis on sonni.

Tällekki syksylle ammuin nuoren naaraan noin 150 metriin ja polvituelta. Siinä oli aikaa rauhassa tähtäillä polvelta. Ampumapaikka tosin pieni luonnon muovaama hiekkakasa jossa ei ollut muuta tukea olemassakaan. Seuraavan hirven ammuinkin sitte seisaaltaan lehmän jäljeltä kun sonni juoksi jälkeä pitkin perassä ja ei mitään tuen mahdollisuutta. Jos olisin liikkunut niin tuskin olisi syliin juossut. Ampumamatka noin 15 metriä ja pistokuoppaan. Sen verran hektinen tilanne oli että hirven pyörähtäessä automaattisesti latasin ja ammuin vielä toisen kerran lavan taakse. Laukaus oli turha mutta kädet toimi ennen kuin ajatus ehti päättelemään että ei tarvi.

Pari vuotta sitten ammuin sonnia pistokuoppaan seisaaltaan ja ampumamatka oli 40-50 metriä ja silloinkin kokeilin ensin ampua polvelta mutta itse olin pajukossa eikä mitään saumaa ampua polvelta tai muulta tuelta. Silloinkin lähti paikko lavalle juoksuun ja sekin oli ns turha paikko mutta siinä tilanteessa kädet toimi nopeammin kuin ajatus. Ei välttämättä hyvä ominaisuus tämä nopea ampumisreaktio mutta hirviä on sen takia useampia tullut. Kavereiden kanssa reenattu haulikolla poistuvia kiekkoja pareittain ja yleensä minä ehin ampua kaikki kiekot eli reaktioaika itellä varsin nopea. Sama homma oli kun aikoinaan kelkalla ajoin kilpaa niin keskivertoa huomattavasti nopeampi reaktioaika lähdoissä. Muuten ajotaidoissa löytyi huomattavasti parempia kuskeja. Kaveri on kyllä huomattavasti parempi ampumaa sekä haulikolla että kiväärillä mutta huomattavasti harkitsevampi tilanteissa ja laukaus per kaato tahdilla menee mutta on myös kerran ampunut ohi kun ampumamatkaa oli 7 metriä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 28.11.2017 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joku ampuu ensimmäiseen risahdukseen, joku ei sitten minkäänlaiseen paikkaan. Tätä on välillä tullut mietittyä; aina sanotaan (ihan perustellusti), että ampumatta jättäminen ei harmita pitkään, toisin kuin huono laukaus. Kuitenkin jos aina jää kyttäämään täydellistä hollia, niin kyllähän siinä jahti pitkittyy ja osa voi jäädä jopa kaatamatta.

Itsellä on muodostunut tapa, jossa esim. kohti tulevaa ei ammuta edestäpäin. Se kylki kun tulee yleensä tarjolle ennemmin tai myöhemmin. Itse kun osallistuu suolistamiseen ja paloitteluun ja tietty sitten vielä lopuksi saa ne lihat itselleen, niin tämä on opettanut käytännössä hyvän laukauksen merkitystä. Kokin mielestä kun ei ole keuhkolaukauksen voittanutta. Kun ampuu suoraan vastapalloon, niin mahoillehan se luoti tuppaa jatkamaan, pahimmillaan paisteille asti. Osaavimmat ampuu rankaan, itse en ole tätä edes yrittänyt. Voisin harkita, jos pääsisi paikallaan olevaan ampumaan (ja olisi pelättävissä, ettei käännä kylkeään).

Kääntöpuolena tästä tulee sitten se, että välillä hirviä jää kaatamatta paikoista, joista joku muu olisi ne kaatanut. Toinen puoli asiassa on sitten se, että kun yrittää hifistellä keuhkoille lapoja rikkomatta, niin voi jäädä herkästi taakse, jos yhtään kovempaan vauhtiin ampuu. En nyt yritä tässä sanoa, että pitäisi alkaa huonoon paikkaan ampumaan, mutta varmaan voisi kontrollia vähän höllätä omalla kohdalla. Omat huonot laukaukset ovat tulleet enimmäkseen kovaan vauhtiin ampuessa. Ja huonoja on tullut, peräti ihan ohilaukauksiakin, vaikkei sellaista olisi etukäteen uskonut omalle kohdalle sattuvan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 28.11.2017 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole omalla kohdalla kertaakaan edestäpäin ammutulla hirvellä ollut lihat pilalla. Ja eikö se ampuja ole yleensä ensimmäisten joukossa suolistamassa ja meillä myös pilkkomassa hirveä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1218

LähetäLähetetty: 28.11.2017 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän tuo tavatonta ole, että luoti vierailee suolilla, kun etuviistosta ampuu. Järkevää on kuitenkin suolistaa elukka välittömästi, ettei bakteerit pääse leviämään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 28.11.2017 14:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
Ei ole omalla kohdalla kertaakaan edestäpäin ammutulla hirvellä ollut lihat pilalla. Ja eikö se ampuja ole yleensä ensimmäisten joukossa suolistamassa ja meillä myös pilkkomassa hirveä.


No eihän ne nyt sentään hetkessä mätäne ja jäähän laukaus toisinaan taakse, vaikka sivustakin tällää. Tarkoitin tuolla siis sitä, että tavoitteena on siis olla puhkaisematta pötsiä. Omien kokemusten perusteella pötsi on vaarassa jos ampuu kohtisuoraan edestä, graavein esimerkki oli tuo paisteille asti jatkanut. Voi olla kaliiperi/luotikysymys myöskin, jos on esimerkiksi huonosti avautuva luoti tai ammuttu pitkälle matkalle.

Eikä se mahaosuma siitä sen paremmaksi muutu, vaikka sen itse suolistaa (ehkä sen verran, että saa nopeammin !&%¤# ulos). Tällä taas tarkoitin sitä, että suolistaessa ja paloitellessa konkretisoituu hyvän ja huonon osuman ero. Kerran kun siivoaa omilta jäljiltään kunnon sotkun, niin seuraavan kerran voi miettiä, mitä tekisi toisin.

Ennen vanhaan pötsiosuma ei juuri ylittänyt uutiskynnystä, ukot totesi vaan, että tuli riistan makua. Käytännössä pyrin raakakypsyttämään lihat vakuumissa ennen pakastusta, mutta tätä ei kannata mahoille ammutulla juuri harrastaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 28.11.2017 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No se on eri asia jo ravoille ammutaan. Mutta ketaakaan ei ole vielä omalla kohdalla eestäpäin ammutulla ollut ravat pihalla. Johtuuko sitten tuosta alitehoisesta nimeltä mainitsemattomasta pyssystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1218

LähetäLähetetty: 28.11.2017 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sen tarvitse olla edes huono osuma, jos huonoa tuuria on matkassa ja luoti vaihtaa suuntaa luuosumasta. Luodin pysähtyessä suolistoon, niin eihän siinä varsinaista vahinkoa ehdi syntyää(Johan siellä on kalvoja välissä) ja jos luoti jatkaa matkaa kylkeen: leikkoo vain läpimenosta isomman reiän sotkun ympäriltä(tässä on kiire, ettei sotku pääse kulkeutumista kauemmas).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1218

LähetäLähetetty: 28.11.2017 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iivariiso kirjoitti:
No se on eri asia jo ravoille ammutaan. Mutta ketaakaan ei ole vielä omalla kohdalla eestäpäin ammutulla ollut ravat pihalla. Johtuuko sitten tuosta alitehoisesta nimeltä mainitsemattomasta pyssystä.
Laughing Kaikilla torrakoilla saa sotkua aikaiseksi, jos huonoa tuuria matkalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 28.11.2017 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika monta houkuttelusonnia on tullut suoraan edestäpäin pistokuoppaan ammuttua eikä yhdelläkään ole rapamaha mennyt rikki eikä fileet tärveltyneet. Luoti yleensä kahlaa elukan läpi näinkin päin, pari kertaa on kuula löytynyt nahan alta peräpeilistä. Keuhkot on aina olleet muusina. Monta kertaa nyljettäessä on porukka ihmetellyt mihin tätä on ammuttu kun reikiä ei löydy! Kaliberina n ollut "lihanpilaaja" .338 WM.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 28.11.2017 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takkutikka kirjoitti:
Eihän sen tarvitse olla edes huono osuma, jos huonoa tuuria on matkassa ja luoti vaihtaa suuntaa luuosumasta. Luodin pysähtyessä suolistoon, niin eihän siinä varsinaista vahinkoa ehdi syntyää(Johan siellä on kalvoja välissä) ja jos luoti jatkaa matkaa kylkeen: leikkoo vain läpimenosta isomman reiän sotkun ympäriltä(tässä on kiire, ettei sotku pääse kulkeutumista kauemmas).


Käytännössä suolistobakteereille on aina avattu reitti, kun pötsi tai suoli puhkaistaan. Sen nyt voi puhkaista vaikka vahingossa suolistaessa. Neuvona on, että tavarat ulos konehuoneesta ja !&%¤# voi yrittää huuhtoa vatsaontelosta verta kauhomalla. Ei siis kuitenkaan vedellä pesemällä. Reikä voi olla pieni ja varsin viaton ja tilanteen saattaa pelastaa se, että suolistuksen saa nopeasti hoidettua. Kun pötsi puhkaistaan ampumalla, sisältöä leviää aina enemmän tai vähemmän laajalle alueelle. Lopputulos on paljolti kiinni siitä, miten nopeasti juoksu loppuu. Jokainen voi kuvitella, millainen tilanne on parin tunnin jahtaamisen jälkeen.

Tarkoitus ei ole jeesustella tässäkään asiassa, mutta ajatuksena on siis ollut sellaisten laukaisten välttäminen, joissa riski tuohon on olemassa. Ei varmasti onnistu joka kerta, mutta yrittää aina saa. Eikä siis varmasti onnistu joka kerta kyljen puoleltakaan, mutta todennäköisempää silti siltä puolelta. Jokainen saa tietysti hoitaa homman haluamallaan tavalla, ampuu sitten vaikka jatkossakin suoraan edestä, jos läpäisy ei pelota.

Sivumennen sanoen olen ilolla pannut merkille hitaasti mutta varmasti muuttuneen asenteen hirvien käsittelyn ja hygienian parantumisen suhteen. Ennen ruhot avattiin kokonaan metsässä ja vedettiin nahkoineen maata pitkin pois. Nykyään lähes poikkeuksetta ruhot suolistetaan niin, ettei rintaa avata metsässä ollenkaan. Ja ne vedetään alustan päällä tai haetaan mönkkärillä periltä asti. Näin sisukset pysyy paremmin siistinä. Yhä useammalla on käytössä kertakäyttökäsineet kaikissa käsittelyn vaiheissa, vanhat puiset leikkuualustat on heitetty pois ja tilalla on nailonia/filmivaneria, kaikki pinnat pestään heti hommien jälkeen jne. Ja ennen kaikkea ruhot riiputetaan kylmiössä. Konkreettisesti hyvän hygienian huomaa siitä, että ennen lihat oli hoidettava pakkaseen heti parin päivän riiputuksen jälkeisen palottelun jälkeen. Nykyään niitä voi raakakypsyttää jääkaapissa ilman pelkoa pilaantumisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16660
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.11.2017 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten kummassa mitään haulikolla ammuttua voisi syödä jos hirvikin on mahalaakista pilalla... Rolling Eyes

-Aika ratkaisee eli onko pska ehtinyt verenkiertoon, tällöin maku siirtyy muuallekin lihaksistoon... Jos ammutaan mahoille mutta hirvi kuolee ja suolistus tehdään nopeasti ei pysty erkkikään sanomaan oliko rikki vai ei....

-Nämä pari tuntia mahoilleammutut elävät on sitten jo kyseenalaisia.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 28.11.2017 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Miten kummassa mitään haulikolla ammuttua voisi syödä jos hirvikin on mahalaakista pilalla... Rolling Eyes

-Aika ratkaisee eli onko pska ehtinyt verenkiertoon, tällöin maku siirtyy muuallekin lihaksistoon... Jos ammutaan mahoille mutta hirvi kuolee ja suolistus tehdään nopeasti ei pysty erkkikään sanomaan oliko rikki vai ei....

-Nämä pari tuntia mahoilleammutut elävät on sitten jo kyseenalaisia.


Kuten sanoin aiemmin, niin kyllähän sitä "riistanmakuista" lihaa on syöty vuosikymmenet. Ei se silti tee siitä hyvää. Ei sillä, jokainen saa lihansa kasitellä miten haluaa.

Itse arvostan hyvää hygieniaa käsittelyn kaikissa vaiheissa. Kyse ei ole tältä osin mistään hienosteltusta, vaan lopputulos on todettavissa käytännössä vaikka ihan testaamalla: sipaise !&%¤# lihan kylkeen ja verrokiksi puhdas liha. Molemmat vakuumiin ja viikoksi jääkaappiin. Siitä sitten haistelemaan ja maistelemaan.

En tiedä millainen haju/makuaisti sinulla on, mutta minä ainakaan en syö !&%¤# haisevaa lihaa. Siihen riittää pelkkä kosketus suolen/pötsin sisällön kanssa, riiputus kruunaa makuelämyksen. Vaikkei bakteerien määrä olisikaan vielä sillä tasolla, ettei kelpaisi ihmisravinnoksi, niin aromit kyllä löytyy.

Pötsiosumia sattuu silti aina silloin tällöin, vaikka niitä yrittää välttää. Tänäkin syksynä heitettiin kylkeä iso kasa pois pötsiosuman jälkeen. Tilannetta voi ja kannattaa yrittää paikata nopealla ja huolellisella puhdistamisella heti suolistamisen yhteydessä ja tarkemmin sitten lahtivajalla. Silti sekään ei aina riitä, kuten ei riittänyt tässäkään tapauksessa ja kylmiöstä huolimatta. Ja ei se sentään koko hirvi pilalle mennyt, mutta siis aikamoinen kasa lihaa meni monttuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pikku Poika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2013
Viestejä: 439

LähetäLähetetty: 28.11.2017 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elämäni ensimmäisen juoksuhirven sain pari viikonloppua sitten. Emä ja kaks vasaa, emä lähti ja vasat perässä nostin kiväärin siihen mistä emä meni ja päätin että viimeinen jää. Ei siinä kyllä mahoton ole aikaa tähtäillä. Ranka poikki ja siihen jäi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 60, 61, 62  Seuraava
Sivu 52 Yht. 62

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com