OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tiedustelulakimuutokset
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 05.04.2018 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

BaikalIJ54 kirjoitti:
Johan Nyton, et sitten epäile Suomen kansanedustajien laulavan tärkeitä taloustieotoja Suomesta saksalaisille? Etkä yhtään epäile, että sakemannit vaihtavat tietoja venäläisten ja kiinalaisten kanssa? Eivät sinusta henkilökohtaisesti, mutta tietoja nyt vaan ostetaan ja myydään.
Se on vakavaa, kun taloudesta alkaa mennä tietoja eri puolille. Suomen talous ei muutenkaan ole voinut hyvin kohtapuoliin 30 vuoteen. Sitä se velka teettää.

Tiedutelutietoja ostetaan ja myydään. Se verkko kustantaa itsensä "ulkokaupalla".


Tässä on syytä ymmärtää kokonaisuus.

Suoraan sanottuna minä en usko että suojelupoliisi tai puolustusvoimien tiedustelulaitos ryhtyisivät kauppaamaan suomalaisten yritysten ja yksityistenkään (yritys)salaisuuksia ja tietoja ulkomaalaisille. Näistä on olemassa erittäin tarkat määräykset ja käytännöt. En usko että ne tekevät sitä perinteisessä mielessä (puhelimitse, kirjeissä jne.). Ehkä usko että tietoja jaettaisiin muidenkaan informaatio-/tietojärjestelmien kautta jne. Käytännössä perinteistä raali-maailmaa sekä netissä tapahtuvaa toimintaa koskee täysin samat tietoturvallisuusmääritykset/-luokitukset.

Johonkin tässä maailmassa pitää luottaa. Minä luotan edellä mainittujen viranomaisten harkintaan:
A) tiedon hankinnassa (mitä tietoja hankitaan, keneltä, missä ja milloin jne.)
B) tiedon säilyttämisessä (turvaluokitukset jne.)
C) mitä tietoja voidaan vaihtaa ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kesken. (kansainvälisen rikollisuuden, terrorismin jne. torjunnassa edellytetään tiedonvaihtoa. Samoin liittolaisten kesken maanpuolustukseen liittyvissä asioissa.)

Kansanedustajiin en luota yhtä paljon. Heille ei ole syytä jakaa yksityiskohtaista tietoa kuin erityisissä ja tarkkaan valvotuissa tapauksissa. Korkeimman turvaluokituksen tietoja ei voi saada haltuunsa tai ole mahdollista välittää ulkopuolisen tietoon ilman etteikö vuotaja tulisi ilmi ja yksilöityä.

En usko/pelkää että Supo tai Puolustuslaitos ryhtyisivät vakoilemaan tavallisia kansalaisia joilla ei edes teoriassa voi olla yhteiskunnan turvallisuuden kannalta tärkeitä tehtäviä tai pääsyä mihinkään puolustusvoimien järjestelmiin jne. Kyseisillä organisaatioilla on ihan riittävästi tekemistä ihan oikeista ja koko ajan päällä/läsnä olevissa turvallisuusasioissa.

Toisaalta tiedän että mm. Facebook ja google tallentavat kaiken mahdollisen yksittäisten ihmisten tekemisistä. (paikka-/aikatiedot, taloustiedot, kuvat, ostoskäyttäytymisen, poliittiset mielipiteet, kaiken muunkin nettikäyttäytymisen jne.) Lisäksi google, facebook jne. käyttää tai myy tätä tietomassaa erilaisina "paketteina" kolmansille osapuolille. Kaikki oikeudet kyseisen yksityisen tiedon suhteen on kyseisillä yhtiöillä.

Kuitenkaan ko. yritykset(google, facebook ja miljoonat muut) eivät pääse käsiksi sellaiseen tietoon mistä on kysymys tiedustelulain osalta.

Jokainen ihminen voi itsekseen miettiä kuka/mikä muodostaa todellisuudessa mahdollisen ongelman omalle kohdalle tai muiden yksittäisen kansalaisen kannalta. Toki julkisesti toimivat yritykset voivat aiheuttaa joissain tapauksissa ongelmia myös koko yhteiskunnalle. Väärinkäytösten osalta nämä asiat ovat kuitenkin julkisuudessa toimivien viranomaisten(poliisi, oikeuslaitos) asioita.

Tiedustelulain säädökset/määräykset/muutokset eivät käytännössä kosketa millään tavoin tavallisia kansalaisia.

Suora vastaus kysymykseen. En epäile että todellista merkityksellistä tietoa erityisemmin vuotaisi. Toisekseen yhteiskunnan toiminnan ja maanpuolustuksen kriittisimmät (turvallisuus)järjestelmät tulee toteutta siten ettei tietovuotoihin ole mahdollisuuksia. Ymmärtääkseni näin on tehty.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 05.04.2018 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KJJ kirjoitti:
eikö suomea toppuuteltu jossain uutisessa(aikoja sitten) kun möivät huippu hyviä massavalvontaohjelmistoja/laitteita muutamiin diktaattorivaltioihin. Rolling Eyes


Ei kai Suomi mitään myynyt ? Käsittääkseeni suomalainen firma myi ja sai valtiolta vientiluvat.

Niin 1. kuin 2. Maailmansota sekä Holocaust ja NL:n harrastamat kyyditykset olisivat jääneet tekemättä jos ei olisi ollut rautateitä.

Joten rautatiet ja junat soveltuvat kansanmurhiin joten junia, ratakiskoja tai taajusmuuntimia ei saa viedä yhteenkään valtioon joka on joskus syyllistynyt kansanmurhaan tai jonka voi epäillä syyllistyvän kansanmurhaan tulevaisuudessa. -> Junateknologiaa ei saa viedä mihinkään maahan mistään syystä koska seurauksena voi olla Holocaust. Itseasiassa junateknologiaa ei tulisi myydä edes VR:lle koska sen junia voidaan käyttää tulevaisuudessa kansamurhissa.

Jos siis aletaan jeesustelemaan kaksoiskäyttöteknologioista ja niiden käyttöriskeistä.


Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 05.04.2018 17:17, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 05.04.2018 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anttari kirjoitti:
Projakt kirjoitti:
Anttari kirjoitti:

Kerropas nyt sitten mitä Sinä pelkäät ja haluat salata virkavastuulla toimivalta wiranomaiselta???


Poliisin politisoituminen lienee riittävä peruste tuohon kysymykseen? Rolling Eyes


Elämme nykyaikaa. Sisäministeri Leinon ajat liittyvät 40-luvun lopun tietämiin.


Suuntaapaa katseesi vaikkapa Venäjälle tai Turkkiin. Tai USAhan. Itseasiassa näytä minulle edes yksi valtio jossa virkakoneisto ei ole politisoitunut. Minä voin sitten kirjoittaa sinulle palkkioksi sokeainkepin.


Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 05.04.2018 17:28, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34791

LähetäLähetetty: 05.04.2018 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No prkl, onko joku noin sokea, poliittisella mandaatillahan meikäläinenkin virkamies useimmiten istuu, etenkin korkeimmat viranhaltijat ovat miltei laitaluvultaan jonkun puolueen asettamia.
Sama menee vaikka kunnan siivoojaa tai kirvesmiestä valitessa, jokaisella valtuustoryhmällä on oma ehdokkaansa, näin se vain menee.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com