OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

asereppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 02.04.2018 06:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en enään ota ilman kunnon jäykkää runkoa ja rinkkamallista vyötä. Paitsi ehkä sen alle 15 l repun jos siinä ei kanneta asetta. Jos asekotelo ei ole umpinainen niin sadesuoja, muuttaa samalla koko repun valkoiseksi tai laittaa aseen koteloon omassa pussissa, hyvä idea lumessa hangella
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20262
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.04.2018 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on tuo Eberlestock X1 Euro II. En tiä saako siihen huppua ostettua. Käytin talven näätä ja supijahdeissa ihan ilman huppua. Kertaakaan ei lunta sinne kovin kertynyt mutta toki mulla oli meleko lyhyt ase siellä. Jos sinne olis lunta menny niin olis mennyt niskaankin. Suunnittelin kyllä että teen siihen itse hupun päälle. Menis sitte autossa kuljetuksessakin. Mutta onhan tuo kyllä hyvä reppu. Ei voi muuta sanoa. Lyhyillä reissuilla menis varmaan se gunrunneri mutta tuo on meillä semmosena yleisreppuna muutenkin. Ei siis vain asekäytössä. Tuonne ku heittää eväät, toppaliivin ja kenttälapion ja aseen pussiin niin ei ala painamaan koko päivänä. Lapissa ku oltiin niin mulla oli siellä kaikki mitä tarttee mettässä nukkumiseen ja syömiseen, kirves ja 4,5kg kivääri niin reilu10km jälkeenkin unohdin repun monesti repun selkään. Reppu ei voi olla huono jos nuonkin painavana sen unohtaa ottaa pois ku tulee taukopaikalle... Kyllähän se kallis oli mutta olen kyllä jumalattoman tyytyväinen että hankin sen.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 02.04.2018 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse myös suosittelen eberleä myös tuohon tarpeeseen. Se kestää käytännössä kaiken muun paitsi koiran hampaat, eikä niidenkään käsittelyssä ole heti aivan päreinä. Jos pääsee johonkin reikääkin tulemaan, niin ei purkaudu ja laajene käytössä oikeastaan yhtään. Itselle oli myös x1 euro harkinnassa, mutta vanha malli ei aivan kaikilta osin miellyttänyt ja 2 varsion asekotelo on omalle kiväärille liian pieni. Päädyin lopulta tuohon M5 team elk malliin ja tähän asti vastaan tulleista omaan makuun paras yleisreppu. X1E ehkä seuraavana päiväkäyttöön. J107 dragonfly jäi nyt kakkosrepuksi, ja pitäisin tuota J sarjaa ehkäpä parhaana vaihtoehtona jos täytyy tulla toimeen yhdellä tilanteessa kuin tilanteessa. Oikeastaan ainoa puute on taskujen vähäinen määrä. Reppu on täydessä mitassaan valtava rinkka, pienimmillään aika normaali päiväreppu, mutta tavaroita ei oikeen saa organisoitua kätevästi noihin kahteen pitkään taskuun. Lumihuppu vaan päälle talveksi, niin ei pääse lumi asekoteloon ja samalla maastoutuu mukavasti itse metsään jos pitää sellaista tärkeänä. Toki niitä huppuja saa myös muun värisenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 03.04.2018 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän sitä tuohon Eberlestockin johonkin malliin tule päädyttyä, jos ei tuota hillmania saa enää parsittua kuntoon. Ei kyllä itsellä käynyt mielessäkään että aseen vois pussineen tuomoseen avokoteloon työntää, kiitoksia siitäkin tiedosta.
Vähä kattelin noita hintoja, eihän nuo minun käyttöön sopivan kokoluokan reput onneksi hirviän kalliita oo kun kakkosella hinta kuitenki alkaa.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 12.04.2018 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
J107 dragonfly jäi nyt kakkosrepuksi, ja pitäisin tuota J sarjaa ehkäpä parhaana vaihtoehtona jos täytyy tulla toimeen yhdellä tilanteessa kuin tilanteessa. Oikeastaan ainoa puute on taskujen vähäinen määrä. Reppu on täydessä mitassaan valtava rinkka, pienimmillään aika normaali päiväreppu, mutta tavaroita ei oikeen saa organisoitua kätevästi noihin kahteen pitkään taskuun. Lumihuppu vaan päälle talveksi, niin ei pääse lumi asekoteloon ja samalla maastoutuu mukavasti itse metsään jos pitää sellaista tärkeänä. Toki niitä huppuja saa myös muun värisenä.


Mulla on J34 ollu muutaman vuoden tuossa aikalaillla ainainen kaveri selässä reissulla kuin reissulla ja ei voi kuin kehua. Tuota mainitsemaasi taskujen organisointiongelmaa en tunnista. J34:ssa on siinä yläläpässä isot taskut ja sivuillakin vielä isommat pitkät taskut ja niihin on kyllä tavara paikkansa löytänyt. Pari muutaman yön reissua olen tehnyt tuolla siten, että kannettavana on ollut kiväärin lisäksi makuupussia, laavukangasta, ruokaa useammaksi päiväksi, vaihtokampetta yms yms ja silloin J34 alkaa muuttua jo hiukan ikäväksi kannettavaksi ja varsin veemäiseksi pakattavaksi. Voi olla harjoituksen puutettakin, kun tottunut liian hyvään eli reiluun ylipakkaamiseen 906:n kanssa.
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 12.04.2018 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo no dragonflyssa tuo päällä oleva tasku on irroitettava vyölaukku. Ei ole itsellä normaalisti päiväkäytössä paikallaan, koska ilman tuota reppu on huomattavasti näppärämmän kokoinen. Suhteellisen iso nimittäin tuo vyölaukku. Pidemmillä reissuilla kyllä näppärä lisä, että tuon saa erilleen ja leiriltä voi lähteä vaikka tunturiin riekonpyyntiin pelkästään tuon kanssa.

Muuten selkää vasten on toisella puolen asekotelo ja toisella puolen pitkä tasku juomarakolle. Juomarakon alla on pieni tasku, mutta siellä on itsellä monesti narua, remmiä ja muuta yleishyödyllistä harvoin tarvittua tavaraa. Iso pääosasto on yleensä kiinni ja käyttämättä. Sinne olen ruukannut laittaa saaliin jos sattuu metsä jotain antamaan. Eli käytännössä kaikki tavara on niissä sivuilla olevissa pitkissä taskuissa. Pidemmälle reissulle en näe tuon kanssa mitään ongelmaa, vaan todella näppärä ja monipuolinen paketti. Päiväkäyttöä tulee kuitenkin huomattavasti enemmän ja siinä hommassa on monesti jos jonkin sorttista pikkutavaraa mukana. Nehän sitten valuu kaikki sekalaiseksi läjäksi noiden sivutaskujen pohjalle. Kyllä niihin tavaraa mahtuu, mutta muutama sisältä löytyvä pienempi lokero helpottaisi tavaroiden organisointia. Esimerkiksi tuossa team elk mallissa on pääosaston jokaisella sivulla ja vähän siellä täällä tuollaisia kylkeen ommeltuja pieniä lokeroita. Tuonne saa sitten pikku tavarat helposti talteen ja ne löytää helposti. Ajatellaan vaikka että aamulla lähtee liikkeelle ja nappaa varalta mukaan muutaman kettupillin, pari sorsapilliä, action kameraan muutaman akun, virtapankin puhelimelle, otsalappu ja siihen vaihtoakku ja sitten on kaikkea muuta perus roinaa. Nuo kun on kaikki sikin sokin siellä pitkien taskujen pohjalla, niin oma hommansa sieltä on aina kaivaa se haluttu tavara käsiin. Niiden päällä kun on vielä termari, kirves, kuksa kahvipannu, kahvipaketti jne. Ja ne pikkutavarat tapaavat valua aina sinne kaikken pohjimmaiseksi.

Tuokin on aivan normaali reissuvarustus, eli mennään vaikka aamupassiin pimeällä otsalampun valossa sorsia kokeilemaan, koiran kanssa liikkeelle kanalintujen perään kun alkaa päivä siitä valkenemaan ja illalla jäädään vielä johonkin sopivan pellon reunaan kokeilemaan tulisiko kettu pillille. Action kamera saa kuvata päivän kun on muutama vaihtoakku mukana ja puhelin saattaa vaatia lisävirtaa päivän aikana kun tarkkailee karttaa puhelimesta ja seuraa koiran hakua, jotta tietää ohjastaa mahdollisesti käymättömiin paikkoihin. Pimeällä mennään ja pimeällä tullaan, joten otsalampulle ja vaihtoakulle tulee käyttöä.

Kyllä tuolla nyt tietysti pärjää, mutta en pistäisi pahakseni jos siellä olisi jokunen pienempi tasku isompien osastojen sisällä mihin voisi tavaraa järjestellä. Nuo team elkin taskut on sikäl hyviä, että ovat vain sisäpuolen kankaisiin ommeltuja pieniä lokeroita resori tai vetoketju sulkimella, jolloin eivät vie tilaa, mutta natavat mahdollisuuden laittaa pikkutavaraa erilleen jos tarvetta on. Oma tyyli on sellainen, että tykkään laittaa vain muutaman tavaran per tasku, jotta löydän tarpeellisen vaikka silmät sidottuna. Tuo naisten käsilaukku tyylinen organisointi ei itsellä onnistu, että yksi iso osasto on täynnä pientä sälppää ja sieltä sitten tongitaan se haluttu yksittäinen tavara. Jos jokainen tavara on omassa lokerossa, niin sen löytää heti ja etsimättä. Ei se puute nyt ratkaisevasti reppua huononna, mutta lähinnä mainintana että tykkään tuossa team elk mallissa että noita lokeroita on. Joku toinen taas ei niistä välttämättä perusta, jos tahtoo vaikka unohtaa mihin taskuun mikäkin tavara on tullut jemmattua. Helpompi olisi vaikka sitten käsikopelolla tunnustelemalla etsiä yhdestä läjästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 13.04.2018 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
...tykkään tuossa team elk mallissa että noita lokeroita on.
No nyt kun asian noin ilmaiset, niin juu eihän nuo pikkulokerot haitaksi olisi. Monesti oon pakannu J34:ssa vara-akkuja yms pientä kampetta (minigrip tms) pusseihin tai pakkasella varasukkien/käsineiden sisään noiden läpän taskuihin, mikä helpottaa vähän tonkimista. Tuppaa olemaan sitä irtoremmiä, narua ja jekkulankaa aina jemmassa ja niiden seasta on sitten kiva kaivella sitä sillä hetkellä kaivattua pikkutavaraa Laughing
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 13.04.2018 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo kyllä ilmankin pärjää eikä se repusta huonoa tee ettei niitä ole. Edelleen omasta mielestä monipuolisin metsästysreppujen mallisarja mitä on vastaan tullut. Pärjää päiväkäytöstä pitkiin reissuihin yhdella ja samalla. Ylipäätään taipuu niin moneen tarpeeseen ettei moni edes osaisi kuvitella sellaisia tarpeita olevan ja hyvin harvassa ne hommat missä noilla ei kertakaikkiaan kohtuudella selviäisi. Varmasti moniin hommiin on parempia, mutta yhtä monipuolista saa hakea kauan. Tuossa J34 varmasti auttaa paljon, että ainakin tärkeimmät pikkutavarat saa tuonne ylätaskuun paremmin saateille ja harvemmin tarvittavat voi tosiaan pakata pienempiin nyssäköihin. Mutta nyt kun tuo uusi kotiutui, niin tulipahan pistettyä merkille että erinomainen lisä tuollaiset taskut ja eivät haittaa ollenkaan käytössä. Moni muu takticool reppu on täynnä pieniä lokeroita, mutta isompia tavaroita ei välttämättä saa sopimaan ja taskut syövät tilaa sisältä tai törröttävät ulkopuolella. Nuo on kätevästi pitkin sisäpintoja ja tyhjänä eivät tule tielle. Mietin jo että tohtisiko usuttaa emännän ompelemaan muutamia tuonne dragonflyn kylkiin myös. Mahdollisuuksia on hyvä olla enemmän kuin tarvitsee, varsinkin jos ne eivät haittaa muuta käyttöä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 13.04.2018 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lantiovyöhön voi laittaa pari laukkua pikkusälälle
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettämies0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2008
Viestejä: 147

LähetäLähetetty: 11.09.2018 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten asereput soveltuvat haulikon kantamiseen? Onko joku siihen toista parempi? Asereppu haussa ja haulikon sinne meinaan sujauttaa (löytyy puolaria ja kaksipiippuista). Kooltaan ehkä 25l tai alle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 12.09.2018 02:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eberlen x1e2 olisi oma valinta haulikon kantamiseen. Asepussi on kapea, eli ei suorakulmion muotoinen, vaan periaatteessa pussin etu ja takaosa vaan ommeltu kiinni reunoistaan. Muodon ansiosta tuo on aika timmi ja pitää aseen aika hyvin paikoillaan heilumatta. Puolarin viritintappi tuossa saattaa vähän tökkiä laittaessa, eli ei ehkä aivan yhtä näppärästi mene sisään kuin kaksipiippuinen. Pois saa kyllä nykäistyä ongelmitta ja väittäisin tuon asetaskun mallin olevan kuitenkin selvä etu haulikkoa kantaessa. Kyseinen reppu on muutenkin aika optimikokoinen päiväreppu. Sitä ei tarvitse ahtaa täyteen, mutta mahtuu tarvittaessa sadekampetta, saalista ja muuta mukavaa matkaan. Kompressioilla kiristää sitten hölskymättömäksi. Toki noilla kmpressioilla saa myös minkä tahansa eberlen asepussin kiristettyä, mutta itse ottaisin tuon jos olisi tarkoitus kantaa pelkkää haulikkoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20262
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.09.2018 09:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on aika tilava tuo 35l x1e2. Onhan se reppu. Sen saa pakata siten että siellä on 1vrk kamppeet louetta myöden, heittää 4kg kiväärin ja siltikin unohtaa että on reppu selässä. Itellä se on käytössä yleisreppuna myös. Ja talvella supin ja näädän pyynnissä haulikko matkassa. Sekä eväät ja untuvaliivi jne ja mahtuu saalistakin vähän sinne. Toki pienemmät mallit varmasti toimii myös jos ei halua repulta monipuolisuutta päiväreissuihin. Mutta sen sanoisin että eberlen jos ostaa niin ei varmaan pety. On yksi parhaita varustehankintoja mitä olen koskaan tehnyt tuo eberle x1e2.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Unforgiven
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2005
Viestejä: 2819

LähetäLähetetty: 12.09.2018 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tyytyväinen olen gunrunneriin. Siihen menee normikivääri vaivatta. Esim. Ctr + bender säätötorneilla menee koteloon, mutta hirveästi ei jää tilaa kiikarin kohdalle. Ajojahtikiikarin kanssa onkin sitten jo väljää. Lantiovyöhön olen laittanut pari pientä lisätaskua pikkuhiluja varten. Hupun tilasin netistä. Varuste.netistä, jos oikein muistan.

Voi olla, että isommalla kotelolla oleva suurempi reppukin menee vielä hankintaan tulevaisuudessa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettämies0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2008
Viestejä: 147

LähetäLähetetty: 13.09.2018 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hain gunrunnerin. Toivotaan että haukkuu hintansa. Olohuoneessa vaikutti hyvältä kantaa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 14.09.2018 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Gunrunnerin heikkous ainakin itselle on repun rangan puute ja löysä lantiovyö. Kaikki paino harteilla ellei asekoteloa kiristä niin, että toimii runkona. Silti vyö edelleen löysä ja pieni. Myöskään koko ei riitä päiväksi kairaan. X1 sarjan eri mallit on ok, joskin tyhjäpaino yläpäässä.
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 7 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com