OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Nyt viimeistään eroon EU:sta ja vltun äkkiä.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 761

LähetäLähetetty: 21.06.2018 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä on vertailtu Saksaa ja Suomea näemmä. Näin minä asian näen. Saatan taas olla väärässä joten oikaiskaa jos näette tarpeelliseksi.

Aloitetaan nyt vaikka perusteista.
Saksan väkimäärä on rapiat 82 miljoonaa, Meillä ei edes 6 miljoonaa. Kotimarkkina on siis aika iso teutoonien maassa.

Teollisuuden rakenne:
Saksan teollisuus perustuu keskikokoisiin/suuriin perheyrityksiin, joita johdetaan aivan eri tavalla kuin esim Q-tyylin jenkkifirmoja. Jos kysyt saksalaiselta teollisuussuvun päältä onko heillä "exit plan" niin brandy menee väärään kurkkuun. Sitä ei ole. Firman on tarkoitus kasvaa ja tuottaa varallisuutta perheelle. Joka sitten sijoitetaan taas edelleen. Tämän vuoksi teollinen infra on helvetin kestävä. Isoja Saksalaisia yrityksiä johdetaan hyvin samoilla periusteilla olivatpa ne pörsissä tai ei. Valtionyhtiöitä on vähän ja nekin strategisilla toimialueilla. Taloudessa on yritysten välinen ekosysteemi ja pyrkimys on myös näillä keskisuurilla yrityksillä VIENTIIN.

Teen parille Saksalaiselle/Itävaltalaiselle perheyritykselle töitä ja niiden tyyli on ihan eri kuin esim. jenkkifirmoilla. Yrittämisen kuttuuri on erilainen, mutta silti molempien talouksien "recovery time" on ihan eri maata kuin tämän meidän "puolineuvostoliittolaisen ns. hyvinvointiyhteiskunnan".

Meillä taas on pirusti pieniä yhtiöitä ja toisaalta valtion omistamia (Tai muiden maiden pörssiyhtiöiden omistamia yrityksiä) suuryrityksiä. Meillä on huonosti pääomia ja vielä vaähemmän keskisuuria yrityksiä, jota edes jollakin tasolla toimisiviat vientimarkkinoilla. Lisäksi on suuria alueellisia eroja. Imatralla mennään duuniin paperitehtaaseen ja Pohjanmaalla naapurin mattokutomoon.

Teollisuuden rakenne on meillä erilainen kuin Saksassa. Siellä ei ole paperia ja sellua, mutta terästä sitäkin enemmän. Noi tyypiteltynä. Teollinen historia Ruhrin alueella on hippasen verran pidempi kuin meillä (voidaan sanoa että sota teki meille tässä mielessä hyvää; saatin edes jonkinlainen teollinen infra sotakorvausten vuoksi)

Hyvää meillä on palveluiden viennin kasvu, joustavuus ja tietty luovuus, jota pitäisi vain hyödyntää enemmän.

Minä muistan sen 70-luvun ajan ihan hyvin jolloin markalle annettiin D-vitamiinia aina silloin tällöin kun vienti tökki. ja sen maksoivat kuluttajat korkeimpina hintoina (tosin ylhäällä ne ovat nytkin; johtuen tästä meidän suojatusta ei-niin- aidosti-kilpaillusta markkinasta). En minä sitä aikaa kaipaa. Sen sijaan minä kaipaan "Euroopan itsenäisten valtioiden liittoa" joka toimisi kuten Pohjoismaat 1970-luvulla. Tämä EU on sen irvikuva.

Oikeastaan se "vanha Kalmarin unioni" olisi kiva juttu. Pohjoismaat kimpassa olisivat Euroopan suurvalta, jolle Venäjäkin kumartaisi (siis se pieni Italian talouden kokoinen korruptoitunut ja epävakaa pullistelija tuossa itänaapurissa) Olisi raaka-aineita, energiaa, osaamista, kohtuullinen kotimarkkina ja kykyä myös sotilaalliseen toimintaan. Ja puheääntä Euroopassa ihan eri tavalla

Ai niin. Se ruotsin kieli (tai skandinaaviska) voi jollekulle olla ahdistava juttu.
Mutta niin on monille myös kiina ja venäjä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 21.06.2018 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin kirjoitettu. Mutta tässä kohtaa meni vähän metsään:
Lainaus:
(voidaan sanoa että sota teki meille tässä mielessä hyvää; saatin edes jonkinlainen teollinen infra sotakorvausten vuoksi)

Sodanjälkeinen neuvostomielisten demareiden lempilaulu: Sotakorvauksista on Suomelle hyötyä. Täh? Käytettiin ennen sotaa ja sodan aikana syntynyttä teollista infraa tuottaakseen venakoille ilmaiseksi tuotteita samaan aikaan rakentaen uudelleen venakon pommittamia etelän kaupunkeja ja saksalaisten polttamaa Lappia. Lisäksi venakko varasti 13 prosenttia maapinta-alasta ja kaikki siellä sijainneet tuotantolaitokset. Lisäksi venakko takavarikoi kaiken omaisuuden, jolla oli kytköksiä saksalaisiin. Ai että, kylläpä tekikin taloudellista hyvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 19275

LähetäLähetetty: 21.06.2018 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^^ Hyvää argumentointia.
Saksan teollisuus on jotain ihan toista kuin Suomen.
Siihen liittyy myös se, että laaksoissamme sijaitseva perheyrtiys investoi vain tapauksessa, jossa investointi tuottaa välittömästi tuloja omistajalleen. Suomessa näin ei ole.
Saksan teollisuuden tuotantovolyymi on maailmanluokan volyymiä. Esimerkkinä mainitse automaattosorvaamon, joka yhdellä mekaanisella laitteistollaan tuottaa erästä koneissa tarvittavaa pienosaa 14,3 milj. kpl vuodessa. Heillä on kyseisen osan tuotantolaitteistoja kuusi kappaletta. Saksaan siitä ei jää yhdenkään koneen täyttä kapasitettia.
Miksi tuotantolaitteistoon ja koneisiin sijoitettaisiin rahaa digitointiin, sillä tuotannon lpäimenoaikaa ei voi nopeuttaa?
Saksan teollisuuden koneet ja laitteet kestävät kovaa ajoa.
Esimerkkinä mainitsen sorvaamon, joka menetti kolmen viikon tuotantonsa siksi, että yrityksen Italiasta ostetusta koneesta laukesi karalta päälaakeri. Vakuutuksesta rahaa ja omaa kapitaalia lisäksi ja tilalle tuli Saksassa valmistettu kone, joka ostettiin sen tilanneelta yritykseltä "pikkuisen hyvitystä"-menetelmällä pois. Italiaanosorvi kunnostettiin ja myytiin Romaniaan.
Saksan yritysverotus suosii pääoman keräämistä yrotyksen taseeseen.
Repikää Suomen sossukepukokkarit siitä.
Saksan perheyritysten sukupolvenvaihdoksia tehdään 10-15 vuotta ennen omistusvaihdosta.
Asia ei liene Suomessa edes mahdollinen? Seuraajapolven kouluttaminen alkaa kymnaasien ja yliopistojen valitsemisella. Siitä luopujasukupolven tuleviin tehtäviin liiketoiminnan siirrossa. Terveisiä Suomen maalaisliittosossukokkareille.

Tapsakansa, hävinneelle käy kuinka käy. Suomi sai omat "sotasyyllisensä" tuomita itse ja se oli jo sinänsä iso asia. Saksalaiset syylliset ripustettiin köyden jatkoksi.
Taloudelliset menetykset olivat Suomen tapaiselle maallle mittavat, mutta Saksa menetti lähes kaiken. Onneksi jäi se kuuluisa germaaninen toimeliaisuus ja johdonmukainen kyky kouluttaa uutta porukkaa sodassa menetettyjen korvaamiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 12029

LähetäLähetetty: 21.06.2018 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

""Oy Laivateollisuus Ab

Perustettu 1945
Kotipaikka Turku, Suomi
Toimiala laivateollisuus

Oy Laivateollisuus Ab oli Turun Pansiossa toiminut telakkayhtiö. Sen telakka sijaitsi Valmetin Pansion telakan lähellä. Yhtiö perustettiin vuonna 1945 Suomen sotakorvausvelvoitteiden täyttämiseksi, ja ensimmäisen laivansa se sai valmiiksi kaksi vuotta myöhemmin.""
""1950-luvun alussa Laivateollisuus oli Turun kolmanneksi suurin telakka noin 750 työntekijällään. Kaupungin ja koko maan suurin oli 2 900 työntekijän Crichton-Vulcan ja Valmetin Pansion telakalla työntekijöitä oli noin tuhat.[1] Laivateollisuuden alkuvaiheen puukuunareista valikoimaa laajennettiin sotakorvausten päätyttyä muihin erikoisaluksiin. [2]

Valmet osti Laivateollisuuden koko osakekannan vuonna 1973. Tämän jälkeen se toimi itsenäisenä tytäryhtiönä, kunnes vuonna 1983 perustettiin uusi, Valmetin Laivateollisuus Oy -niminen yhtiö, johon Laivateollisuus sulautui. Vuonna 1986 jälkimmäisen nimeksi muutettiin Oy Laivateollisuus Ab.""
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 17771
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 21.06.2018 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olenko väärässä jos väitän havaitsevani "upseerin ja herrasmiehen" kirjoituksissa yhä enenevissä määrin kovin vulgaareja ilmaisuja ja jopa entisestäänkin heikompaa argumentointia? was ist?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 761

LähetäLähetetty: 25.06.2018 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama sananen vielä:
On aivan totta, että sotakorvaukset olivat taakka. Kuten on sanottu ne olivat vastikeetonta työtä; bisnestä ilman korvausta. Sotakorvaukset vaativat aikanaan aivan valtavan ponnistuksen, joka vielä tuolloin tarkoitti epäinhimillistä määrää raskasta ruumiillista työtä, jonka ikeen alle monet elämät murtuivat ja katkesivat jo ennen aikojaan.

Suomessa oli silloin lievästi sanottuna kova elää. Edesmennyt isäni (s.1923) maksoi sitä hintaa ensin jatkosodassa (polkupyörä)jääkärinä ja sodan jälkeen aluksi duuneissa, joita voisi pitää nykyään epäinhimillisinä. Hän ei silti kitisssyt tai valittanut. Koskaan. Ne rankat duunit hänet välillisesti lopulta hautaan veivät.

Silti kaikessa sonnassa on aina hyvääkin. Selvisimme toisesta maailmansodasta itsenäisenä. Tajuttiin, että naapurin kanssa on opittava elämään ja teollisuutta ja hyvinvointia oli pakko ruveta rakentamaan ainakin kohtuullisen hyvässä yhteisymmärryksessä. Muuten hukka perii. Maata vedettiin eteenpäin punamullalla ja kaupunkeihin muodostui ns. aseveliakseli (demareiden ja porvareiden liitto). Rintamalla oli opittu toimimaan kimpassa isomman asian eteen. Ja kyllä sitä uutta teollisuuttakin syntyi. Toki voi kysyä olisiko sitä syntynyt ilman sotaakin. Itse ajattelen, että luultavasti, mutta hitaammin.

En tidä kehen tuo "upseeri ja herrasmies" viittaus kohdistuu, mutta näin Majurina (siis juuri siinä sotilasarvossa jossa mies on tyhmimillään) ja toivottavasti (ainakin joskus ja selvin päin) herrasmiehenä, olen aina käyttänyt värikästä ja joskus vulgaaria kieltä. Sen kielen vuoksi päädyin myös 30 vuotta sitten naimisiin itseäni 5 cm pidemmän mallin kanssa. Viimeiset vuodet olenkin sitten opetellut olemaan perheen Tappi (=lyhin), sillä pojat ovat 195 ja 2014 cm pitkiä korstoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 17771
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 25.06.2018 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä sillä viitattiin tuonne keski-eurooppaan päin
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 12029

LähetäLähetetty: 25.06.2018 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
kyllä sillä viitattiin tuonne keski-eurooppaan päin

Vähintää kenraali. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 19275

LähetäLähetetty: 29.06.2018 09:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Setteriforever, kyllä esiupseerit ovat tosiupseereita. Vieläpä härrasmiehiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 19275

LähetäLähetetty: 29.06.2018 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
En tidä kehen tuo "upseeri ja herrasmies" viittaus kohdistuu, mutta näin Majurina (siis juuri siinä sotilasarvossa jossa mies on tyhmimillään) ja toivottavasti (ainakin joskus ja selvin päin) herrasmiehenä, olen aina käyttänyt värikästä ja joskus vulgaaria kieltä. Sen kielen vuoksi päädyin myös 30 vuotta sitten naimisiin itseäni 5 cm pidemmän mallin kanssa. Viimeiset vuodet olenkin sitten opetellut olemaan perheen Tappi (=lyhin), sillä pojat ovat 195 ja 2014 cm pitkiä korstoja.

Meillehän on käynyt vähän samalla lailla kummallekin. Mä olin sekamies, tyttö ja poika on tullut ruuvattua. Poika on kymmenen kiloa raskaampi kuin minä väkeen mennessäni. Laihalta "nappula" näyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 761

LähetäLähetetty: 13.07.2018 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä nämä kundit on kyllä aika kammottavia korstoja "Herra kersantti" joka pääsi pois kesäkuussa ja palasi takaisin kesäkessuksi sai n. 7 v. sitten houkuteltua tuon pikkuveljensä (her alik. sai jämät juuri muutama viikko sitten muttaa aamuja riittää...SKVJ) salille ja vielä kehään.

Ennen sitä ne olivat aika siimoja skeittareita ja kyllä ne sitäkin vielä joskus tekevät. Molemmat metsästää ja ovat hyviä haulikon perässä. Junnu vielä erittäin hyvä kiväärin kanssa.

Spol komppanian kouluttajana tämä isoveli on jo saanut lempinimen "jääkäaappipakastin" ja tuo reipas parimetrinen pikkuveli ei kyllä jää yhtään pienemmäksi.Päinvastoin. Säkylässä kutsuvat sitä "Goljatiksi". Kummallekkin teetettiin yo-puku räätälillä. Kun kaverit on yhtä aikaa pöydässä, on syytä olla tarjolla n 1,5 kg lihaa muiden tykötarpeiden ohella. Kaikki menee. Niiden normaali pitsa on perhepitsa.

Joten se, että on majuri sentään vähän lohduttaa Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 19275

LähetäLähetetty: 16.07.2018 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Muutama sananen vielä:
On aivan totta, että sotakorvaukset olivat taakka. Kuten on sanottu ne olivat vastikeetonta työtä; bisnestä ilman korvausta. Sotakorvaukset vaativat aikanaan aivan valtavan ponnistuksen, joka vielä tuolloin tarkoitti epäinhimillistä määrää raskasta ruumiillista työtä, jonka ikeen alle monet elämät murtuivat ja katkesivat jo ennen aikojaan.

Suomen teollisuuden tuottavuuden nousunkin huomioon ottaen sotakorvaukset olivat pikkujuttu verrattuna Suomen edeltäneen 25 vuoden aikana keräämään valtionvelkaan.
Tuottavuuden positiivinen muutos ei maksa Suomen nykyistä valtionvelkaa mitenkään. Se on täysin mahdotonta. Korostan, että pelkkä työ ei maksa velkoja. Tuotot maksavat velat.
Molotov oli hyvin selvillä Suomen elinkeinorakenteesta eikä huolinut sota"korvaukseksi" paperia. Hän totesi paperin olevan matalan teknologian tuote eikä neukkula sillä kuulemma mitään tehnyt. Suomi jatkaa nykyään vielä matalamman teknologian tuotteella eli sellulla.
Valtiolle on velkaa otettu, koska on haluttu pitää akkasektoria hommissa ja aluepolitiikka yllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 23.11.2018 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä ketjussa aiemmin muutama tsuhna on kommentoinut, että EU on pelastanut asuntovelalliset tuomalla matalat korot. Koko väite on täyttä hevosenlantaa.

Rahoitusasiantuntija Juhani Huopainen kirjoittaa julkisella seinällään:
Lainaus:
Törmäsin tänään "eikö euro tuonut matalat korot"-korttiin. Ei ollut eka kerta, joten toistetaan, taas:

80-90 taitteessa Euroopan maat olivat kiinteiden kurssien järjestelmässä nimeltä ERM. Saksan sooloilun ansiosta järjestelmä ajautui vaikeuksiin, ja käytännössä kaikki Euroopan maat joutuivat puolustamaan valuuttojensa kiinteää kurssia Saksan markkaan nähtynä korkeilla koroilla.

Sensijaan, että tuolloin olisi kansallisten valuuttojen annettu kellua sinne, minne markkina halusi, pidettiin yllä kaksinumeroisia korkoja keskellä globaalia taantumaa. Tietenkin siinä kävi huonosti - briteille, Ruotsille, Espanjalla, Italialle, Portugalille jne - ja myös Suomelle.

Suomen erikoisuus oli, että Suomi ei edes kuulunut ERM-järjestelmään. Meillä vain pidettiin kiinteää valuuttakurssia yllä lähinnä kai sen takia, että se tuki Suomen EU-jäsenyyspyrkimyksiä.

Ei 90-luvun alun lamaa kutsuta taloustieteissä markan kriisiksi, vaan eurooppalaiseksi valuuttakriisiksi, ERM-kriisiksi. Eli se(kin) oli eurokriisi

Suuri - ei, suurin osa - Suomen 90-luvun alamäestä johtui siis siitä, että Suomessa päättäjät keksivät, että EU ja euro ovat hienoja suunnitelmia, niihin pitää pyrkiä mukaan ja siksi täytyy pitää yllä kiinteää valuuttakurssia matalalla inflaatiotavoitteella.

Suomessa päättäjillä oli 1992 kaksi vaihtoehtoa: joko myöntää, että Euroopan ja Suomen valittu politiikka oli väärää ja täysin epäonnistunutta - tai väittää, että ei, kriisi ei ollut mikään Euroopan tai euron kriisi, vaan markan kriisi. Jos virhe olisi myönnetty, koko poliittinen kööri olisi todennäköisesti mennyt vaaleissa vaihtoon. Eikä Suomi olisi varmaankaan liittynyt kansanäänestyksen myötä Euroopan unioniin, eikä varsinkaan euroon. EU-jäsenyyden osalta kyseessä oli siis ehkä ihan perusteltu hätävalhe, mutta eurojäsenyys olisi pitänyt jättää väliin.

Sensijaan, että olisi otettu opiksi eurohömpötyksen epäonnistumisesta ja jättäydytty sen ulkopuolelle, nimettiin syylliseksi viaton taho, pestiin kädet vastuusta ja tehtiin se epäonnistumiseen johtanut ratkaisu uudelleen, mutta tällä kertaa peruuttamattomasti. Liityttiin euroon, ja ihmeteltiin, että taas kävi samalla tavalla kuin viimeksi. Muut kuin Saksa vaikeuksissa, ja sitten päästiinkin jo maksamaan muiden sijoitustappioita. Ja ihan samalla tavalla päättäjät syyllistävät kansalaisia ja ay-liikkeitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 12029

LähetäLähetetty: 23.11.2018 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nii saatthana, ettäs tiiätte tuonki. Siellä missä ongelma, siellä EU.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 5363
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 23.11.2018 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen näkemys yrittää syytä euroa siitä että Suomessa täysin oma-aloitteisesti ja -ehtoisesti yritettiin ylläpitää liian korkeaa valuuttakurssia. Logiikka?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 18 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com