Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 03.11.2018 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Juu antaa se säväyksen, en ole sitä vaan vasanmaksaan koittanut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hOLIC Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tam 2013 Viestejä: 760 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.11.2018 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos foxille tuosta palvipeuratäytteen ohjeesta. Tekasin tänään palvatusta hirvenlihasta ruisnappien päälle tuota ja ai että ku on suun myötästä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1218
|
Lähetetty: 04.11.2018 00:58 Viestin aihe: |
|
|
Lindströmin pihviä hirvityksen j.lihasta, pottumuusia, punajuurisalaattia, porkkanaraastetta hökheenä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1951 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 04.11.2018 11:33 Viestin aihe: |
|
|
Currysorsaa söin eilen ja sitä samaa jäi täkskin päiväksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.11.2018 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..
Laitoin vielä folioon maustumaan yön yli omassa liemessä ja aamulla voi siivuttaa leivälle. Oli kyllä pehmeää, mureaa ja hyvää kun maistoin.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1218
|
Lähetetty: 11.11.2018 00:39 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa.. |
Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.11.2018 11:11 Viestin aihe: |
|
|
Takkutikka kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa.. |
Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa? |
Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.11.2018 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kait tuo hirven liha menee näinkin iltapalana. Olisko kellään hyvää ohjetta hyvään marinadiin riistan lihalle; linnuille ja hirvelle? Ja jotain riistalle sopivaa glaseeraus soosia millä sais hyvän makuisen pinnan tuollaisiin tekeleisiin?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16663 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.11.2018 09:46 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Takkutikka kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa.. |
Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa? |
Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa. |
Kypsyny liikaa tms???
Itse en laita kauriin kanssa sipulia, maistuu maksalle jostain syystä minun suussa... Peura ja hirvi kyllä sipulilla. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 12.11.2018 09:48 Viestin aihe: |
|
|
Jos kokeilee muuta sipulia, joskus huomannut tuon ilmiön, en kyl sipulia vaihtanu. Joku salotti tai puna tsipali. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.11.2018 11:30 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Takkutikka kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa.. |
Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa? |
Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa. |
Kypsyny liikaa tms???
Itse en laita kauriin kanssa sipulia, maistuu maksalle jostain syystä minun suussa... Peura ja hirvi kyllä sipulilla. |
Rillasin 50 asteeseen ja laitoin folioon, mutta oli hieman liian kauan hiilloksen kulmassa ja mittari näytti lopuksi jotain 69 astetta. Tuo toinen yhtä aikaa otettu pois mutta ei enää niin kuumassa jälkilämmössä. En tiiä oisko se tuosta johtunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16663 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.11.2018 12:01 Viestin aihe: |
|
|
No 69c on kyllä liikaa eli tuo hyvinki vois selittää
-Ihan keltasipulilla tehny, muita en koitellu... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16688
|
Lähetetty: 12.11.2018 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Karjalanpaistin kaltaista ruokaa hirvenlihasta, perunamuusia ja ym. lisukkeita. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1179 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 12.11.2018 14:42 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Olisko kellään hyvää ohjetta hyvään marinadiin riistan lihalle; linnuille ja hirvelle? |
Helppo muistaa ( ja minusta myös hyvä) 1/3 öljyä, 1/3 soijaa, 1/3 ketsuppia ja sitä voi halutessaan terästää esim valkosipulilla, sweet chili -soosilla, mustapippurilla,,, |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 12.11.2018 16:03 Viestin aihe: |
|
|
Öljyä, soijaa, viinietikkaa, hunajaa, valkosipulia, timjamia, suolaa ja mustapippuria.
Määrät näppituntumalta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|