OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Valkohäntäpeurajahti 2018-2019
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 33, 34, 35  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 14.12.2018 09:10    Viestin aihe: Re: Peurat Vastaa lainaamalla viestiä

TuovKar kirjoitti:
hollio kirjoitti:
JokuUkko kirjoitti:
Niin eli kokonaisuudessaan maat pois seuroilta ja kukin metsästää omalla alueellaan ja hakee sinne luvat itse?


Niin, kyllä tämä nykyinen metsästäjien asenne maanomistajia kohtaan ja suorainen v*ttuilu siihen ennen pitkää johtaakin, tosin useammalle rääpijälle tuo 500 ha minimi saattaa osoittautua yllättävän hankalaksi saada täytteen...


Itsekkin näen tuon metsästäjien asenteen muuttuneen... ollaan niin "isäntiä" kun seuran "mailla" metsästetään.. Ehkäpä tuossa yksi suuri syy "ukkoutumiselle" Jos aiot metsästää liity seuraan, mutta, mutta...on paljon seuroja jonne et pääse liittymään sitten mitenkään..

En tunnista kyllä tuota, pikemminkin päin vastoin, maaomistajia kuunnellaan tosi herkällä korvalla, monesti tosi paljon, käydään jonkun pyynnöstä jahtaamassa juuri hänen hirviä mitä on hirveästi Smile ja vähän kun jututtaa niin näköhavainto on...juhannuksena Embarassed Näyttöjahdit on arkipäivää.

Mitä peuraan ja sen kantaan tulee, "ongelma" koskee niin pientä osaa maasta ettei ei aiheuta toimenpiteitä....
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 14.12.2018 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Borussia Pool kirjoitti:
Jahtireppu kirjoitti:
Riippuu hirmuisesti olosuhteista, mutta mikä on porukan mielestä sellainen raja peuramäärässä, minkä yli ei tulisi kantaa päästää? Ja jos kanta on päässyt överiksi niin mikä on pahin ongelma kannan järkevälle tasolle saattamisessa? Ei myönnetä riittävästi lupia, vaikeasti toteutettavat kaatosuositukset, aika ei riitä peurojen ampumiseen?? Vaiko joku muu mättää?


Ainakin etelä-Suomessa nyt sää on yksi iso tekijä. Lämpöisellä keleillä ja mustan maan aikana elukat tulevat ruokinnalle vasta todella myöhään, useimmiten keskellä yötä, niin ainakin meillä.

Minusta tuo jahtirepun kysymys on se oleellinen mistä alkaa asiaa purkamaan.
-Säälle ei mahdeta mitään
-Metsästäjien puute ei käsittääkseni ole syynä
-Lupia saa riittävästi
-Kaatosuositukset rajoittaa, mutta vastuullisuus kannanhoidosta on taas vaakakupissa.

Vai onko vain niin että, asia häiritsee vain tiettyä 1% ihmisistä, muiden ollessa ihan tyytyväisiä, ja tuo porukka vana pitää asiasta ääntä. Samaa sarjaahan se on MT:n kanssa myös villisioissa ja hirvissä.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8406
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 14.12.2018 09:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä muuta, mut kanta oli meillä ainaki aika korkea tuossa noin 10 vuotta sitte viimeks. Ei tosin ihan niin vahva ku nykyään mut lähestulkoon. Silloin ei ollu vielä tämmösiä kannanhoitosuunnitelmia. Ainoa ohjeistus oli että isoja pukkeja ei saanu ampua ennen itsenäisyyspäivää.

Tuolloin kanta saatiin käännettyä laskuun. Se tapahtui ihan niinki ihmeellisellä keinolla ku metsästämällä ja ampumalla peuroja. Haettiin sopivaksi katsottu määrä lupia ja ne luvat ammuttiin täyteen. Vasoja ammuttiin runsaasti, samoin pikkupukkeja. Yksinäisiä lehmiä ammuttiin aina ku niitä sattu eteen tulemaan. Sukupuolisuhde pukki/lehmä oli varmaan jotain 60/40 ja 70/30 välillä. Muutamia isojaki pukkeja välillä ammuttiin mut käytännössä ihan yksittäisiä per vuosi (meijän porukas ei ole montaa, ketä iso pukki kiinnostais ja montaa, kenen maltti ja pitkäjänteisyys riittää sen kaatamiseen).

Tuossa ei ollu käytännössä muuta eroa nykypäivään ku se, että kun menit kytikselle ja peura tuli eteen niin lähes aina tämä päättyi laukaukseen ja kaatoon. Nyt ku menet kytikselle ja peura tulee eteen niin varsinkin loppukaudesta se homma päättyy yli 50 % kerrosta kiikarointiin, hohhailuun, kiroamiseen ja tyhjin käsin kotiin lähtemiseen. Vaikka lupia on vielä rutosti jäljellä... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8406
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 14.12.2018 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

- Lumi ei ole ongelma. Varsinkaan jos jahdin aloittaa heti kauden alussa. Nykypäivän kiikarit ja pelit ja vehkeet on kyl tuonu sen ratkaisevan avun siihen "parhaimpaan hämärään", jossa pääosa kaadoista tapahtuu. Homma tehostuis vielä, ku muutamat vanhemmat jäärät sais päivittämään optiikkansa.
- metsästäjien puute ei ole vielä ollu ongelma. Mut on kyllä vaan ajan kysymys, kun siitä tulee ongelma. Sen verran vähissä nuo viriilit ja innokkaat alle 60-vuotiaat alkaa seuroissa olemaan.
- lupia on riittävästi ja enemmänkin niitä sais. Yhteisluvan pankista otetaan ihan varmasti vielä lisää, jos nämä saadaan ajoissa täyteen... Smile

Itse en kyllä allekirjoita tuota metsästysseuralaisten herrastelua. Aina voi tietenkin väittää ihan mitä haluaa kun on kyse väitteestä jota ei tarvitse/voi perustella tai osoittaa toteen tai vääräksi Rolling Eyes Harmi, jos jossainpäin asiat on toisin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 14.12.2018 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
Se tapahtui ihan niinki ihmeellisellä keinolla ku metsästämällä ja ampumalla peuroja.


Pitäis jostain saada rutosti rahaa tutkimukseen, että voidaanko tuon lähestymistavan ja peurakannan vahvuuden välille todistaa mitään tieteellisesti pätevää kausaliteettia parhaiden tunnettujen ekologis-biologisten populaatioteorioiden valossa?

Tutkimustulosten pohjalta voisi sitten jatkorahoituksen turvin muodostaa kokeellisen kannanhoitomallin, jonka perusteella sitten esimerkiksi 10 vuoden empiiristen kenttäkokeiden pohjalta voidaan pitää päätössymposiumi alan johtavien tutkijoiden kesken, ja laatia suunnitelma siitä, miten luodaan kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen pitkän tähtäimen kannanhoitosuunnitelma. Samalla asetetaan ohjausryhmä seuraamaan kannanhoitosuunnitelman toteutumista ja laatimaan tarvittaessa ehdotuksia suunnitelman parantamiseen tähtäävien jatkotutkimushankkeiden käynnistämiseen. Parhaimmassa tapauksessa voidaan jo vuoteen 2048 mennessä laatia alustava väliraportti kannanhoidollisten toimenpiteiden tehokkuusindeksin jatkokehityksen suunnittelutyöryhmän perustamista varten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20141
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2018 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä riistaneuvoston suosituksena on, että peuroja kaadettaisiin ”naaraspainotteisesti”. No eipä tuo ole mikään yllätys, kun kantaa halutaan hillitä.
Luvat on toki myönnetty ”kokolupina”, mutta Satakunnan riistaneuvoston suosittelema vasajako ja uros/naarassuositus näkyy yhteisluvan Omariistaosiossa. Täähän nyt ei ole mikään rakettitieteellinen homma.

Sitten pari kysymystä:
- Ollaan seurueena ammuttu hyvin liki seurueelle asetettu vasasuositus täyteen. Miksei vasattomia naaraita silti näy?

- Meillähän on kohtuu kattava riistakameraverkosto Smile. Jo heti alkuluvasta näkyi, että ainakin ruokinnoissa käy todella suurella prosentilla pukkeja. Kuinka hyvin riistakameroiden kuvasato edustaa alueella olevaa peurakantaa ja sen jakaumaa?


Ja loppukommenttina: Onko kellään tietoa, mitkä ovat viimeisimmät konstit, miten peurojen kaatumista aiotaan buustata virkakoneiston puolelta; Ison luvalla kolme vasaa, ison luvalla kaksi naarasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20141
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2018 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:
Riippuu hirmuisesti olosuhteista, mutta mikä on porukan mielestä sellainen raja peuramäärässä, minkä yli ei tulisi kantaa päästää? Ja jos kanta on päässyt överiksi niin mikä on pahin ongelma kannan järkevälle tasolle saattamisessa? Ei myönnetä riittävästi lupia, vaikeasti toteutettavat kaatosuositukset, aika ei riitä peurojen ampumiseen?? Vaiko joku muu mättää?


Ohessa pari kommenttia, joka perustuu täysin mitattuun dataan Smile

Eli viimekaudella saimme yhteislupaan 149 kokolupaa. Meidän seurueen kaatoprosentti 100% ja yhteisluvan 86%. Eli esimerkiksi meidän seurassa olisi varmaan kaatunut peuraa enemmänkin, jos lupia olisi ollut.

Tälle kaudella kokolupia yhteisluvassa 161, eli varsin maltillista nousua, jos kantaa halutaan oikeasti hillitä. Luvat on jaettu seuroille. Esimerkiksi meidän seuralla lupamäärä pysyi suht samana ja jollakin viime vuonna 100% kaataneilla seuroilla lupamäärä laski! --> Ei tarvi olla Einstein ennustaakseen, että yhteisluvan kaatoprosentti ei tule olemaan 100%.

Tällä kaudella peuranmetsästyslupa alkoi hyvissä ajoin. Meidän seurueessa ensimmäinen peura kaatui 28:tena jahtipäivänä. Eli ainakaan meidän seurassa jahdin aloitusajankohdan aikaistaminen ei näytä tuovan mitään ”etupainotteisuutta” kaatoihin tai kasvattavan kaatomäärää.

Meillä seurueessa luvat jaetaan kytislohkoihin ja ohjeistuksella ohjataan naarasvoittoiseen kaatosuhteeseen. Tämä rajoittaa pitkälti, mitä voit missäkin vaiheessa kautta ampua. Eli aika moni joutuu kopissa ”katselemaan” peuroja pellossa. Tämän aiheuttaa ihan suoraan ”liian pieni lupamäärä” ja riistaneuvoston suositukset uros/naarassuhteesta (Esimerkiksi naaraan ”ampuminen vasoina” vääristää suhdetta entisestään sen sijaan että ampuisi sen naaraan). Meillä kun pyritään tasapuolisuuteen; Koitetaan tarjota kaikille mahdollisuus saada saalista kytiksestä (Voit esimerkiksi ampua kauden aikana kytiksestä vain yhden vasan) ja vielä säästää joitain lupia mäyräkoirajahteihin. Eli maksimaalista kaatonopeutta ei ole edes järkevää hakea.

Eli sanoisin, että vaikka yhteisluvassa lupia on ”paljon” (Meidän alueella toki vähän huippualueihin verrattuna), niin kun tuo jaetaan seuroille, niin lupamäärä on seuruetta kohti maltillinen. Jahtitekniset järjestelyt tekevät sen, että kaatamisen sijasta joutuu jarruttelemaan, kun otus ei ole sopiva.

Jos seuruetasolla lupia olisi raakasti enemmän ja yksittäisellä jahtimiehellä vapaammat kädet, niin kaatomäärät nousivat melkoisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20141
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2018 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Juurikin piti kysymäni samaa, ison luvalla saa aina ampua kaksi vasaa, lupaehdoissa enintään x urosta ja x naarasta.


Pakko tarttua tähän ja edeltävään keskusteluun Smile.

Itse asiassa meillä on lupaehdoissa vain ison lupia meidän yhteisluvassa.

Noi on sitten jaettu (korvamerkattu) riistaneuvoston suosituksen mukaisesti, eli vasasuhteen ja urossuhteen mukaan..

Ehkä seuruetasolle noi on kommunikoitu niin, että näin monta naarasta, näin monta urosta ja näin monta vasaa.

Käsittääkseni "Riistapuoli" seuraa nimenomaan urosten kaatoprosenttia suhteessa aikuisten kokonaiskaatomäärään.

Samoin seurataan vasaosuuden prosenttia kaikista ja tollekin on suositus.

Eli jos on 100 aikuisten lupaa ja urostavoite 40%. Homma ei käsittääkseni mene riistaneuvoston haluamaan pulkkaan sillä, että noilla isonluvilla ammutaan 40 urosta, 30 naarasta ja 60 vasaa. Vaikka itse asiassa lupamäärä näyttäisi mahdollistavan 40 uroksen kaatamisen alkujappäälle.


Siitä on jo jokunen vuosi, kun riistapomot puhuivat valkohäntäpeuran pyynnin vapauttamisesta kauriin tapaan. No, ainakin meillä seura on asettanut kauriille jäsenkohtaisen kiintiön.
Tapahtuisiko noin myös peuran kohdalla, ehkä.
Mutta arvelisin, että ainakin kyvykkäimpien kytismiesten kohdalla saalismäärä kasvaisi lupien vapauttamisella ja samalla ehkä jahdin teho.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
tapsakansa kirjoitti:

Vasallisen naaraan ampuminen on syyskuussa rikos, ja käytännössä jokaikisellä naaraalla on vasa.


En tiedä millaisissa pusikoissa sinä metsästät, mutta moni vahtimismetsästys tapahtuu pelloilla. Oletko kuinka montaa ylivuotista naaraspeuraa seuraillut syyspelloilla kun aiheen asiantuntija taidat olla? Onko mahdottomuus ampua naaras vasan / vasojen jälkeen? Ei pidä tehdä tästäkään asiasta turhan vaikeaa. Silloin on vaikeaa / mahdotonta ampua naarasta kun peuroja (naaraita ja vasoja) on kymmenittäin samalla pellolla. Mutta on alueita, joissa peurat kulkevat alkuillasta yksittäin tai omien vasojen kanssa. Kiitos kuitenkin kun huomautit lainsäädännöstä. Niin ja kannattaa odotella yksittäisen naaraan osalta mahdollisesti perässä tulevia vasoja - ihan syyskuun jälkeenkin.

Metsästän lähes koko kauden pelkästään pelloilta ja kaikkein vahvimman kannan peltovoittoisilla alueilla. Kiitos kysymästä, pelkästään syyskuussa tuli katseltua noin 500 peuraa kytiksessä. Varmuudella vasattomia naaraita noista on äärimmäisen vähän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:27    Viestin aihe: Re: Peurat Vastaa lainaamalla viestiä

TuovKar kirjoitti:
Valkohäntäpeurojen kanta näyttää olevan jossain päin suorastaan räjähtänyt. Nyt pitäisi antaa maanomistajille suoraan niitä kaatolupia, jos ei sitten tule tarpeeksi kaatoja voisivat myydä sitten seuroille loput luvat.

Kirjoittaako TuovKar kenties jostain peura-alueen ulkopuolelta? Savolaisilta ja lappalaisilta vähän kuulee tuollaisia juttuja. Seuraavaksi tarjoutuvat "ilmaiseksi talkoisiin". Very Happy Ei kannata uskoa niitä MT-lehden juttuja. Ne on täyttä hevosenlantaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsnugis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tou 2004
Viestejä: 806
Paikkakunta: Merikarvia

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Meillä riistaneuvoston suosituksena on, että peuroja kaadettaisiin ”naaraspainotteisesti”. No eipä tuo ole mikään yllätys, kun kantaa halutaan hillitä.
Luvat on toki myönnetty ”kokolupina”, mutta Satakunnan riistaneuvoston suosittelema vasajako ja uros/naarassuositus näkyy yhteisluvan Omariistaosiossa. Täähän nyt ei ole mikään rakettitieteellinen homma.

Pakko sen verran tarkentaa, että itseasiassa se oli hirvi, jonka kantaa riistaneuvosto halusi hillitä ja Luken kanta-arvion perusteella saalis piti olla naarasvoittoinen (mikä ei toteutunut).

Peuran osalta ohjeistus riistapäälikön kirjoittamana oli seuraava: "Alueellisen riistaneuvoston asettamien tavoitteiden mukaan hirvitalousalueilla SA1 ja SA-PH valkohäntäpeurakantaa voidaan hoitaa paikallisten tavoitteiden mukaisesti, ottaen huomioon vahinkomäärien kehitys. Myös näillä hirvitalousalueilla peurakannan hyvän rakenteen saavuttaminen edellyttää riittävän suurta aikuisten naaraspeurojen osuutta saaliissa."
Peuran osalta siis pyyntilupien jakaminen pukkeihin, naaraisiin ja vasoihin on perustunut ensisijaisesti RHY:n hallituksen tekemään verotussuunnitelmaan ja yhteisluvan kokouksessa olleiden seurojen edustajien asettamiin tavoitteisiin, ei riistaneuvoston. Kunkin olisi itse pitänyt saada määritellä, mikä on riittävästi naaraita. Riistakeskuksen yleisesti ohjeistama suositus on vasoja 60% ja aikuset 50 50 tai lievästi urosvoittosesti.

Kannattaa ottaa nuo peurakannan hoidon tavoitteet puheeksi seuratasolla, jos teillä ei ole sille vielä mitään tavoitetta asetettu. Tyyliin "montako peuraa haluatte ampua 5 tai 10 vuoden päästä". Riistakeskuksen tai neuvoston puolelta ei ainakaan vielä ole mitään sitovia tavoitteita asetettu eli seurat saavat itse päättää yhteistuumin, miten peurakantaa hoidetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20141
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset tarkennuksesta

Meillä yhteisluvassa peurassa urososuustavoite karvan päälle 40%, eli naarasvoittoinen target aikuisissa.


Viimeinen muokkaaja, Lahtinen pvm 14.12.2018 14:47, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3021
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omalla alueella ei peuroista ole ongelmaa, mutta tuntuu että ylitiheillä peura-alueilla metsästäjät tekevät itselleen ongelman. käsittääkseni tiheille alueille saa lupia haluamansa määrän, hakemalla lupia reilusti pystyy lupa-alue halutessaan pankittamalla ja jahdin aikana jakamaan lupia niille seuroille jotka ovat ampuneet saamansa luvat loppuun ja joilla olisi kanta huomioiden vielä halu ja mahdollisuus ampua eläimiä ja yhteislupa-alueen kaato % saataisiin paremmalle tasolle, kun kuitenkin lupa-alueen tavoite on leikata ylisuurta kantaa. Tuntuu että käytössä on ha-perusteinen jako jolloin alueen kantaa ei koskaan saada kunnolla tippumaan eikä alueen kantaa tasaisemmaksi, heikkojen alueiden kanta vain huononee ja ylitiheillä alueilla kanta kasvaa ja ongelmat vain lisääntyy. Lääke on reilu lupien haku ja kunkin seuran/seurueiden kannan mukainen lupien jako ja pankkilupien jako niille joilla eläimiä on ja jotka ovat aloituslupansa kaataneet (ei ha-perusteella) jolloin on mahdollista saada yhteislupa-alueen kanta toivotulle tasolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20141
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIVA kirjoitti:
… hakemalla lupia reilusti pystyy lupa-alue halutessaan pankittamalla ja jahdin aikana jakamaan lupia niille seuroille jotka ovat ampuneet saamansa luvat loppuun ja joilla olisi kanta huomioiden vielä halu ja mahdollisuus ampua eläimiä ja yhteislupa-alueen kaato % saataisiin paremmalle tasolle, kun kuitenkin lupa-alueen tavoite on leikata ylisuurta kantaa.


Kuinka hyvin tuo pankittaminen käytännössä toimii?

Jos ajatellaan vaikka omaa seuruetta:

Osa katselee “ammuttavia peuroja” syksyn mittaan useaan kertaan pellossa. Osa kyttää avotorneissa jne. Kun luvat on täynnä, ollaan kalenterissa aika pitkällä.

Omalla kohdalla on sensuuntaisia kokemuksia, että jos tuossa lupakauden loppupuolella leipastaan pankista lisää lupia porukalle tai uudelleenjaetaan yhteisluvan jäljellä olevaa lupamäärää, ei se kaatomäärä välttämättä silti kovin kummoisesti enää nouse.

Jollakin tavalla se "paras jahti-ikkuna" on mennyt ohi, jolloin niitä lupia olisi pitänyt olla käytössä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsnugis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tou 2004
Viestejä: 806
Paikkakunta: Merikarvia

LähetäLähetetty: 14.12.2018 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhteisluvassa ei kannattaisi jakaa lainkaan lupia seurakohtasesti vaan kaikki sais ampua pankista vapaasti, kunnes tavoitteet täynnä. Ja jos esim. naaraita jää pystyyn, niin sitten uusia mettästäjiä mukaan pyyntiin joita homma kiinnostaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 33, 34, 35  Seuraava
Sivu 14 Yht. 35

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com